Dzisiaj jest Wtorek 22 maja 2018
Przepisy kulinarne - Przekąski
1 2 3 4 5 ...
Składniki4 duże ziemniaki 200 g siekanych pomidorów z puszki2 łodygi selera naci...
Składniki:- ziemniaki małe,- czosnek,- masło,- przyprawa ziołowa do grilla,- do ...
Składniki • 8 średnich ziemniaków • sól, łyżka oleju • sz...
s k ł a d n i k i : • 1 i 1/2 filiżanki grzanek• 3/4 filiżanki star...
500 g zielonej fasolki (może być mrożona)2 średnie cebulki, posiekane1 Papryka G...
Produkty: 8 cienkich parowek 8 plasterkow zoltego sera 8 plasterkow b...
4 cienkie plastry szynki4 cienkie plastry żółtego seratłuszcz do smażeniaNa plas...
Składniki: 12 liści kapusty białej lub włoskiej,12 cienkich plasterków mortadel...
Składniki:* bułka wrocławska lub chleb tostowy * 2 jajka * 2 szkl. mleka * cukie...
SKŁADNIKI:* 70 dkg ziemniaków* 4 pomidory* 4 jajka na twardo* dymka* 15 dkg żółt...
1500 g szpinaku,100 g masła,150 g śmietanki,4 łyżki mąki,3 szklanki mleka,200 g ...
1/4 szklanki oliwy z oliwek Gaea,200 g suchej ostrej kiełbasy pokrojonej,1 kg zi...
Składniki: 500 g ziemniaków, 150 g startego żółtego sera, 1 cebula, 125 g wę...
1 główka kapusty włoskiej /ok. 1 kg/15 dag sera gauda5 średnich marchewek1 szkla...
10 dag sera gouda lub cheddar,1 1/2 szklanki białego wytrawnego wina,6 grubych k...
10 dag startego żółtego sera,1 i 1/2 szklanki wytrawnego białego wina,6 kromek p...
3 szklanki ugotowanego na sypko ryżu,3 łyżki masła,pół szklanki posiekanej cebul...
RYŻ:2 szklankiWODA:2 szklankiMLEKO:2 szklankiMARGARYNA:1 łyżkaJABŁKA:3/4 kgCUKIE...
12 porów,1 bułka namoczona w mleku,tarta bułka,tarty ser,1/2 szklanki sosu besza...
10 średnich ziemniaków,3-4 ładne pory,łyżka masła,pół szklanki tartego żółtego s...
1 2 3 4 5 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Indyk pieczony z rozmarynem


Składniki indyk (3-5 kg), 15-25 dag sklarowanego masła, 3 cytryny, łyżka miodu płynnego, 600 ml białego półwytrawnego wina, 2-3 łyżki drobno posiekanego świeżego rozmarynu, 2 gałązki do przybrania, 3-4 łyżki posiekanej natki pietruszki, czerwona cebula, 2 liście laurowe, sól, pieprz Sposób wykonania Miękkie masło (trochę odłożyć do posmarowania ptaka) starannie wymieszać z miodem, posiekanym rozmarynem i natką oraz sokiem wyciśniętym z jednej cytryny. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Oczyszczonego indyka (mrożonego wcześniej rozmrozić) umyć, osuszyć, ułożyć na desce. Między skórę a mięśnie przy szyi wcisnąć palce, odchylić skórę i kawałek po kawałku oddzielać ją od mięśni piersi i górnej części udźców, tak by powstała tam kieszeń. Powpychać w tę kieszeń przygotowany farsz, równomiernie go rozkładając. Następnie skórę naciągnąć, posmarować odłożonym masłem, oprószyć solą i przyklepać. Cebulę obrać, pokroić na połówki i razem z liśćmi laurowymi włożyć do wnętrza indyka. Związać nogi ptaka. Do brytfanny wlać wino, wrzucić wyszorowane cytryny pokrojone na cząstki, włożyć indyka i dokładnie przykryć (zalepić) brytfannę folią do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190°C i upiec, licząc 20-25 min na każde 45 dag tuszki plus dodatkowo 25 min. Przez ostatnie 25-30 min piec bez przykrycia, polewając tuszkę sosem z dna brytfanny. Wyłączyć piekarnik, ponownie przykryć brytfannę folią i pozostawić na 20-30 min, aby mięso "odpoczęło". Podawać ze smażonymi ziemniakami i fasolką szparagową polaną stopionym masłem.

Przepisy kulinarne - losowy

Sałatka do biriyani


Składniki

• 1 pomidor • 1 zielona chili • 1 cebula • kubek jogurtu, sol + pieprz   Etapy przygotowania

1. Pokroić warzywa, dodać jogurt, posypać solą i pieprzem do smaku.