Dzisiaj jest Środa 18 lipca 2018
Przepisy kulinarne - Przekąski
1 2 3 4 5 ...
Składniki4 duże ziemniaki 200 g siekanych pomidorów z puszki2 łodygi selera naci...
Składniki:- ziemniaki małe,- czosnek,- masło,- przyprawa ziołowa do grilla,- do ...
Składniki • 8 średnich ziemniaków • sól, łyżka oleju • sz...
s k ł a d n i k i : • 1 i 1/2 filiżanki grzanek• 3/4 filiżanki star...
500 g zielonej fasolki (może być mrożona)2 średnie cebulki, posiekane1 Papryka G...
Produkty: 8 cienkich parowek 8 plasterkow zoltego sera 8 plasterkow b...
4 cienkie plastry szynki4 cienkie plastry żółtego seratłuszcz do smażeniaNa plas...
Składniki: 12 liści kapusty białej lub włoskiej,12 cienkich plasterków mortadel...
Składniki:* bułka wrocławska lub chleb tostowy * 2 jajka * 2 szkl. mleka * cukie...
SKŁADNIKI:* 70 dkg ziemniaków* 4 pomidory* 4 jajka na twardo* dymka* 15 dkg żółt...
1500 g szpinaku,100 g masła,150 g śmietanki,4 łyżki mąki,3 szklanki mleka,200 g ...
1/4 szklanki oliwy z oliwek Gaea,200 g suchej ostrej kiełbasy pokrojonej,1 kg zi...
Składniki: 500 g ziemniaków, 150 g startego żółtego sera, 1 cebula, 125 g wę...
1 główka kapusty włoskiej /ok. 1 kg/15 dag sera gauda5 średnich marchewek1 szkla...
10 dag sera gouda lub cheddar,1 1/2 szklanki białego wytrawnego wina,6 grubych k...
10 dag startego żółtego sera,1 i 1/2 szklanki wytrawnego białego wina,6 kromek p...
3 szklanki ugotowanego na sypko ryżu,3 łyżki masła,pół szklanki posiekanej cebul...
RYŻ:2 szklankiWODA:2 szklankiMLEKO:2 szklankiMARGARYNA:1 łyżkaJABŁKA:3/4 kgCUKIE...
12 porów,1 bułka namoczona w mleku,tarta bułka,tarty ser,1/2 szklanki sosu besza...
10 średnich ziemniaków,3-4 ładne pory,łyżka masła,pół szklanki tartego żółtego s...
1 2 3 4 5 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Pstrąg nadziewany migdałami i musztardą


SKŁADNIKI: 4 pstrągi, 4 łyżki migdałów pokrojonych w plasterki, 4 łyżki musztardy, sól, pieprz, sok z cytryny. WYKONANIE: Pstrągi sprawić, umyć i osuszyć. Skropić sokiem z cytryny, natrzeć solą i pieprzem. Każdą rybę napełnić musztardą i migdałami. Pstrągi zawinąć w folię aluminiową, tak aby powstały papiloty i piec w temp. 200°C ok. 45 min.

Przepisy kulinarne - losowy

Chłodnik na czerwonym winie z sokiem pomidorowym


butelka czerwonego wytrawnego wina
20 dag pieczonego mięsa (kurczak, resztki pieczeni cielęcej albo wołowej)
4-5 orzechów włoskich
1-2 łyżki rodzynek
2 szklanki soku pomidorowego
natka
Orzechy sparzyć, obrać ze skórki, posiekać.
W wazie zmieszać trzepaczką sok z winem, dodać rodzynki, orzechy, pokrojone w kostkę mięso, doprawić solą, pieprzem i cukrem, posypać natką.
Schłodzić.
Ten chłodnik można od biedy zrobić w ostatniej chwili, jednak lepszy jest po paru godzinach.
Wszystkie należy przygotować kilka godzin przed podaniem, żeby miały czas się "przegryĽć"
Przepisy na cztery osoby.