Dzisiaj jest Środa 19 wrze¶nia 2018
Przepisy kulinarne - Przek±ski
1 2 3 4 5 6 7 ...
Składniki 3 bakłażany 5 pomidorów 1/2 pęczka ¶wieżej bazylii 1/2 szklank...
8 kromek bułki,2 jajka,1 szklanka mleka,sól, pieprz,gałka muszkatołowa,2 pory,30...
Składniki : 1 główka młodej kapusty 50 dag pieczarek 60 dag ziemniaków 1 ...
Składniki: 1 kg ziemniaków, 30 dkg wiejskiej kiełbasy, 25 dkg makaronu, 30 d...
20 dag grubszego makaronu (rurki, wst?żki),15 dag brukselki,1 por,1 marchew,2 sz...
Składniki: CIASTO: 15 dag serka homogenizowanego 15 dag m±ki pszennej 15 ...
Składniki: pół szlanki ryżu, łyżka bulionu w proszku, cukinia, ¶wieży ogórek...
Składniki: 40 dkg ziemniaków,1 czerwona papryka,2 cebule,10 dkg boczku wędzoneg...
SKŁADNIKI: - 500 g wieprzowiny - 4 cebule - 2 zabki czosnku - 500 ...
8 ziemniaków (80 dag),sól,1 łyżka tłuszczu do naczynia,2 z±bki czosnku,2 łyżki t...
Składniki 80 dag pomidorów tłuszcz do wysmarowania formy 3 z±bki czosnku ...
SKŁADNIKI: * 20 dag pieczarek * 4 plastry baleronu * 10 dag kwaszonej...
kalafior, kalarepa, zielony groszek, fasola, papryka, (razem warzyw 1-2 kg ),1 ł...
Składniki 6-8 cienkich, słonych nale¶ników 4 ¶rednie cebule 50 dag pieczarek ...
50 dag chleba graham,3 łyżki masła,5 dag rodzynek,1/2 l mleka,3 jaja,cynamon,cuk...
po 750 g: pomidorów, bakłażanów i cukini,3 cebule,150 g tartego sera,50 g tartej...
Składniki: 100 g sera TOFU 2 sparzone i obrane pomidory 2 łyżki oliwy lub ole...
SKŁADNIKI: * 300 g owoców: maliny, jagody, truskawki * 300 ml ¶miet...
Składniki : kilka kromek z razowego chleba, 1 brokuł, 1 cebula, szczypta...
Składniki : kilka kromek razowego chleba, szklanka pokrojonej w drobn± kostk...
1 2 3 4 5 6 7 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Sorbet porzeczkowy


Dla dziecka od: 1 roku Składniki:
- 45 dag czarnych porzeczek
- 3 łyżki cukru
- 2 łyżki wody

Sposób przyrz±dzania:

Porzeczki (bez łodyżek) i cukier zalać wod±, trzymać na ogniu 3-5 min, aż owoce zmiękn±. Przetrzeć przez sito i zamrozić.

Przepisy kulinarne - losowy

Dip brokułowy


Składniki  na 6 porcji • 30 dag brokułów
• szklanka majonezu
• 2 - 3 z±bki czosnku Etapy przygotowania 1. Brokuły wypłukać, ugotować, os±czyć na sitku.
2. Następnie dokładnie zmiksować z czosnkiem i wymieszać z majonezem.