Dzisiaj jest Niedziela 18 listopada 2018
Przepisy kulinarne - Przek±ski
1 2 3 4 5 6 7 ...
Składniki 3 bakłażany 5 pomidorów 1/2 pęczka ¶wieżej bazylii 1/2 szklank...
8 kromek bułki,2 jajka,1 szklanka mleka,sól, pieprz,gałka muszkatołowa,2 pory,30...
Składniki : 1 główka młodej kapusty 50 dag pieczarek 60 dag ziemniaków 1 ...
Składniki: 1 kg ziemniaków, 30 dkg wiejskiej kiełbasy, 25 dkg makaronu, 30 d...
20 dag grubszego makaronu (rurki, wst?żki),15 dag brukselki,1 por,1 marchew,2 sz...
Składniki: CIASTO: 15 dag serka homogenizowanego 15 dag m±ki pszennej 15 ...
Składniki: pół szlanki ryżu, łyżka bulionu w proszku, cukinia, ¶wieży ogórek...
Składniki: 40 dkg ziemniaków,1 czerwona papryka,2 cebule,10 dkg boczku wędzoneg...
SKŁADNIKI: - 500 g wieprzowiny - 4 cebule - 2 zabki czosnku - 500 ...
8 ziemniaków (80 dag),sól,1 łyżka tłuszczu do naczynia,2 z±bki czosnku,2 łyżki t...
Składniki 80 dag pomidorów tłuszcz do wysmarowania formy 3 z±bki czosnku ...
SKŁADNIKI: * 20 dag pieczarek * 4 plastry baleronu * 10 dag kwaszonej...
kalafior, kalarepa, zielony groszek, fasola, papryka, (razem warzyw 1-2 kg ),1 ł...
Składniki 6-8 cienkich, słonych nale¶ników 4 ¶rednie cebule 50 dag pieczarek ...
50 dag chleba graham,3 łyżki masła,5 dag rodzynek,1/2 l mleka,3 jaja,cynamon,cuk...
po 750 g: pomidorów, bakłażanów i cukini,3 cebule,150 g tartego sera,50 g tartej...
Składniki: 100 g sera TOFU 2 sparzone i obrane pomidory 2 łyżki oliwy lub ole...
SKŁADNIKI: * 300 g owoców: maliny, jagody, truskawki * 300 ml ¶miet...
Składniki : kilka kromek z razowego chleba, 1 brokuł, 1 cebula, szczypta...
Składniki : kilka kromek razowego chleba, szklanka pokrojonej w drobn± kostk...
1 2 3 4 5 6 7 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Tort kasztanowy


1/2 kg kasztanów
35 dag cukru
6 jajek
1/2 laski wanilii
12 dag migdałów
polewa czekoladowa Kasztany ugotować, obrać z łupinek, przetrzeć przez sito. Utrzeć żółtka z cukrem i wanili? do biało¶ci. Dodawać po trochu kasztany  oraz sparzone, obrane, zmielone migdały, a na końcu pianę z białek. Piec w wytłuszczonej i wysypanej bułk± tart? tortownicy, piec w ¶rednio nagrzanym piekarniku ok. 45 min. Polać polew± czekoladow±.

Przepisy kulinarne - losowy

salatka ze szparagami i szynk±


Składniki 500 g szparagow 2 lyzki masla 200 g pieczarek 5 plastrow szynki szczypta cukru 1 lyzeczka soku z cytryny szczypta bialego pieprzu 1 lyzka octu bialego -winnego 3 lyzki oliwy 1 lyzeczke majonezu sol , pieprz peczek koperku Wykonanie Szparagi umyc, obrac, odciac konce, lodygi zwiazac w dwa peczki . Wode osolic i zagotowac. Dodac lyzke masla , cukier , wlozyc szparagi , gotowac 25 min. Szparagi odcedzic , opruszyc bialym pieprzem, lekko skropic sokiem z cytryny , przestudzic. Pokroic na kawalki ok. 5 cm. Pieczarki obrac , pokroic w grube plasterki. Lyzke masla roztopic na patelni , wlozyc pieczarki , zrumienic lekko przez ok. 10 min., osaczyc , przelozyc na talerz . Koperek i szynke  pokroic, oliwe polaczyc z octem oraz z majonezem , przyprawic do smaku sola i pieprzem , utrzec na jednolita mase. Skladniki salatki wymieszac , wylozyc na talerz , polac sosem , posypac koperkiem.