Dzisiaj jest Poniedziałek 25 marca 2019
Przepisy kulinarne - Przek±ski
1 2 3 4 5 6 7 ...
Składniki 3 bakłażany 5 pomidorów 1/2 pęczka ¶wieżej bazylii 1/2 szklank...
8 kromek bułki,2 jajka,1 szklanka mleka,sól, pieprz,gałka muszkatołowa,2 pory,30...
Składniki : 1 główka młodej kapusty 50 dag pieczarek 60 dag ziemniaków 1 ...
Składniki: 1 kg ziemniaków, 30 dkg wiejskiej kiełbasy, 25 dkg makaronu, 30 d...
20 dag grubszego makaronu (rurki, wst?żki),15 dag brukselki,1 por,1 marchew,2 sz...
Składniki: CIASTO: 15 dag serka homogenizowanego 15 dag m±ki pszennej 15 ...
Składniki: pół szlanki ryżu, łyżka bulionu w proszku, cukinia, ¶wieży ogórek...
Składniki: 40 dkg ziemniaków,1 czerwona papryka,2 cebule,10 dkg boczku wędzoneg...
SKŁADNIKI: - 500 g wieprzowiny - 4 cebule - 2 zabki czosnku - 500 ...
8 ziemniaków (80 dag),sól,1 łyżka tłuszczu do naczynia,2 z±bki czosnku,2 łyżki t...
Składniki 80 dag pomidorów tłuszcz do wysmarowania formy 3 z±bki czosnku ...
SKŁADNIKI: * 20 dag pieczarek * 4 plastry baleronu * 10 dag kwaszonej...
kalafior, kalarepa, zielony groszek, fasola, papryka, (razem warzyw 1-2 kg ),1 ł...
Składniki 6-8 cienkich, słonych nale¶ników 4 ¶rednie cebule 50 dag pieczarek ...
50 dag chleba graham,3 łyżki masła,5 dag rodzynek,1/2 l mleka,3 jaja,cynamon,cuk...
po 750 g: pomidorów, bakłażanów i cukini,3 cebule,150 g tartego sera,50 g tartej...
Składniki: 100 g sera TOFU 2 sparzone i obrane pomidory 2 łyżki oliwy lub ole...
SKŁADNIKI: * 300 g owoców: maliny, jagody, truskawki * 300 ml ¶miet...
Składniki : kilka kromek z razowego chleba, 1 brokuł, 1 cebula, szczypta...
Składniki : kilka kromek razowego chleba, szklanka pokrojonej w drobn± kostk...
1 2 3 4 5 6 7 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Meksykańska zapiekanka z ziemniakami


Składniki •  1/2 kg ziemniaków
  
•  2 puszki czerwonej fasolki
  
•  6 jajek
  
•  75ml mleka 2 % tł. , 6 łyżek oliwy z oliwek
  
•  2 duże cebule, 2 z±bki czosnku
  
•  sól i pieprz do smaku, ¶wieże zioła do dekoracji (bazylia, oregano)
   Etapy przygotowania 1.  Ziemniaki obrać, opłukać i pokroić w cienkie plasterki. Cebulę pokroić w kr±żki a czosnek drobno posiekać.
    
2.  Na rozgrzanej oliwie ok. 15 minut na ¶rednim ogniu usmażyć ziemniaki. Fasolkę przepłukać wod± z zalewy i os±czyć. Razem z cebul± i czosnkiem przełożyć do ziemniaków i smażyć wszystko przez ok. 5 minut a następnie przyprawić sol± i pieprzem.
    
3.  Następnie mleko wymieszać z jajkami i doprawić do smaku i polać tym ziemniaki. Cało¶ć smażyć kilka minut na bardzo małym ogniu.
    
4.  Następnie posiekać ¶wież± bazylię lub oregano i posypać nimi zapiekankę kiedy już się zetnie. Wyłożyć na talerz!


Przepisy kulinarne - losowy

Smażone minogi w zalewie słodko- kwa¶nej


SKŁADNIKI: * 1 marchew, * 2 cebule, * 150 ml octu, * 150 ml wody, * 2 listki laurowe, * 2 ziarenka ziela angielskiego, * 2 łyżki cukru, * sól, * 300 g minogów, * m±ka do panierowania, * olej do smażenia SPOSÓB PRZYRZˇDZANIA: Marchew obieramy i kroimy w talarki. Cebule obieramy i drobno siekamy. Zagotowujemy ocet z wod±, przyprawami i warzywami. Minogi sprawiamy, panierujemy w m±ce i smażymy ok. 3 minuty z każdej strony na rozgrzanym oleju. Usmażone przekładamy do słoja i zalewamy wcze¶niej przygotowan± zalew±. Odstawiamy na 48 godzin. Podajemy jako zak±skę.