Dzisiaj jest Czwartek 24 stycznia 2019
Przepisy kulinarne - Przek±ski
... 2 3 4 5 6 7 8 ...
Składniki:- 1 bułeczka kajzerka - 2 jajka - masło - troszkę startego żółtego ser...
SKŁADNIKI: • 1 kg m±ki pszennej, 10 dag drożdży, mleko, 4 jaja, 3/4 sz...
SKŁADNIKI: oliwki zielone marynowane- 25 sztuk 25 plasterkow szynki (lepsza ...
Składniki: 45 dkg wołowiny bez ko¶ci (polędwicy) 3 dkg oleju 5 dkg musztardy ...
Składniki: Wywar: 15 dkg włoszczyzny (bez kapusty) ko¶ci cielęce 2 l wody ...
Składniki: - w±tróbka (w dowolnej ilo¶ci-zalezy na ile chcemy porcji) - ¶liwki...
SKŁADNIKI: - 8 ¶rednich jędrnych pomidorów, - 3 ¶wieże ogórki, - 6 mały...
SKŁADNIKI: * 10 jajek, * 20 dkg pieczarek, * łyżka tłuszczu, * pęc...
SKŁADNIKI: * wędzony boczek, * cebula, * czosnek, * ogórek kiszony ...
Składniki • pol kapusty • 1 papryka zielona • 1 marchew ...
SKŁADNIKI: * 1 kg jabłek * majeranek * masło łub margaryna ...
Składniki: - 3- 4 szklanki ugotowanego ryżu - 2 łyżki cukru - 1-2 łyżki oliwy...
Składniki: 1 puszka sardynek w oleju 1 limonka 15 dag sera feta 2 łyżki oliw...
Składniki: - 8 dag orzechów laskowych - po 5 dag kandyzowanej skórki cytrynowe...
Produkty: 400 g cukinii1 cebula2 str±ki papryki czerwonej i żółtej2 pomidorypęc...
SKŁADNIKI: • 50 dag spaghetti • 1 pęczek porów • ...
SKŁADNIKI: - pęczek marchewki - mały kalafior - kalarepka - 20 dag młode...
SKŁADNIKI: 2 pomidory, pokrojone w plastry 1 filiżanka kiełków brokuła 1 fi...
SKŁADNIKI: • kasza gryczana • kasza jaglana • ...
SKŁADNIKI: • 1,5 kg ziemniaków • bazylia, tymianek sól, pi...
... 2 3 4 5 6 7 8 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Ubogie placki ziemniaczane na drożdżach


Składniki • 1 kg utartych ziemniaków • 2 jajka • 1 szkl mleka • 1 kajzerka wymoczona w mleku • 1 1/2 dag drożdży, sól, łyżka masła, 1/2 szkl smietany Etapy przygotowania 1. Utarte i dobrze wyci¶nięte surowe ziemniaki, zalewamy gor±cym mlekiem (odrobinę zostawiamy do drożdży). Dodajemy żółtka, wyro¶nięte w pozostałym mleku drożdże i wymoczon± w mleku bułkę. Cało¶ć solimy, mieszamy i zostawiamy na pół godziny w ciepłym miejscu. 2. Po tym czasie dodajemy ubit± na sztywno pianę z białek, powoli mieszamy i smażymy placki na rozgrzanym tłuszczu. Podajemy ze ¶mietan± lub zalane zsiadłym mlekiem.

Przepisy kulinarne - losowy

Krewetki w ma¶le


Produkty: - 24 krewetki
- 1 limonka lub cytryna
- 6 łyżek miękkiego masła
- 3 z±bki czosnku (przeci¶nięte przez praskę)
- 2 łyżki posiekanego szczypiorku
- 2 łyżeczki obranego i startego na ¶wieżo imbiru
- 2 łyżeczki oleju sezamowego
- sól
- pieprz Wykonanie:  Przygotuj masło smakowe: miękkie masło utrzyj z czosnkiem, imbirem i olejem na gładk± masę. Dodaj szczypiorek, przypraw do smaku sol± i pieprzem, odstaw do lodówki. Krewetki obierz, umyj i dokładnie osusz. Na dużej patelni rozgrzej 2 łyżki przygotowanego masła imbirowego i obsmażaj na nim krewetki na jasnozłoty kolor. Na każdej krewetce połóż kawałek pozostałego masła. Podawaj z cz±stkami limonki lub cytryny.