Dzisiaj jest Niedziela 18 listopada 2018
Przepisy kulinarne - Przek±ski
... 2 3 4 5 6 7 8 ...
Składniki:- 1 bułeczka kajzerka - 2 jajka - masło - troszkę startego żółtego ser...
SKŁADNIKI: • 1 kg m±ki pszennej, 10 dag drożdży, mleko, 4 jaja, 3/4 sz...
SKŁADNIKI: oliwki zielone marynowane- 25 sztuk 25 plasterkow szynki (lepsza ...
Składniki: 45 dkg wołowiny bez ko¶ci (polędwicy) 3 dkg oleju 5 dkg musztardy ...
Składniki: Wywar: 15 dkg włoszczyzny (bez kapusty) ko¶ci cielęce 2 l wody ...
Składniki: - w±tróbka (w dowolnej ilo¶ci-zalezy na ile chcemy porcji) - ¶liwki...
SKŁADNIKI: - 8 ¶rednich jędrnych pomidorów, - 3 ¶wieże ogórki, - 6 mały...
SKŁADNIKI: * 10 jajek, * 20 dkg pieczarek, * łyżka tłuszczu, * pęc...
SKŁADNIKI: * wędzony boczek, * cebula, * czosnek, * ogórek kiszony ...
Składniki • pol kapusty • 1 papryka zielona • 1 marchew ...
SKŁADNIKI: * 1 kg jabłek * majeranek * masło łub margaryna ...
Składniki: - 3- 4 szklanki ugotowanego ryżu - 2 łyżki cukru - 1-2 łyżki oliwy...
Składniki: 1 puszka sardynek w oleju 1 limonka 15 dag sera feta 2 łyżki oliw...
Składniki: - 8 dag orzechów laskowych - po 5 dag kandyzowanej skórki cytrynowe...
Produkty: 400 g cukinii1 cebula2 str±ki papryki czerwonej i żółtej2 pomidorypęc...
SKŁADNIKI: • 50 dag spaghetti • 1 pęczek porów • ...
SKŁADNIKI: - pęczek marchewki - mały kalafior - kalarepka - 20 dag młode...
SKŁADNIKI: 2 pomidory, pokrojone w plastry 1 filiżanka kiełków brokuła 1 fi...
SKŁADNIKI: • kasza gryczana • kasza jaglana • ...
SKŁADNIKI: • 1,5 kg ziemniaków • bazylia, tymianek sól, pi...
... 2 3 4 5 6 7 8 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Krewetki pieczone


Jak masz dostep do sporych krewetek swierzych.
Pod pojeciem spore rozumiem min 5cm bez ogona. Obrac, ogon zostaje, natluscic maselkiem (moze byc czosnkowe) nadziac na patyczki (jak szaszlyki) obsypac ziarnem sezamowym i do pieca, albo lepiej na ruszt. Potem cytrynka i smacznego.


Przepisy kulinarne - losowy

Lekkie ciasto cappucino


SKŁADNIKI: Na Ciasto: -2 jajka -6 dkg cukru -5 dkg m±ki pszennej -1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Na Masę: -4 żółtka -0,5 l mleka -3 torebki cappucino -15 dkg cukru -0,5 l ¶mietanki kremówki -5 łyżeczek żelatyny Na Polewę: -2 łyżki kawy rozpuszczalnej -2 łyżki cukru -1,5 łyżeczki żelatyny PRZYGOTOWANIE: Ciasto: Przygotować biszkopt. Białka ubić z cukrem na sztywn± pianę. Dodać żółtka – utrzeć razem. Dodać m±kę i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszać. Wyłożyć do natłuszczonej tortownicy. Piec ok. 25 min. w temperaturze 175 st.C. Wystudzić, nie wyjmuj±c z formy. Masa: Przygotować masę. Żółtka utrzeć z cukrem na biał± gęst± masę. Mleko zagotować i dodać do niego cappucino. Wymieszać. Gor±c± kawę wlać do ubitych żółtek, wymieszać i podgrzać, nie gotuj±c. Zdj±ć z ognia i dodać żelatynę (wcze¶niej namoczyć j± i gdy napęcznieje, podgrzać aż do rozpuszczenia). Wymieszać i ostudzić. ¦mietankę ubić na sztywno i wymieszać z mas± kawow±. Cało¶ć wyłożyć na biszkopt i włożyć do lodówki. Polewa: Przygotować polewę. Zagotować szklankę wody. Dodać cukier i kawę rozpuszczaln±, wymieszać, zdj±ć z ognia i dodać 1,5 łyżeczki żelatyny. Przestudzić i wylać na wierzch masy cappucino. Odstawić do lodówki do zastygnięcia.