Dzisiaj jest Wtorek 11 grudnia 2018
Przepisy kulinarne - Przek±ski
1 2 3 4 ...
Składniki Przepis -żółty ser w ilo¶ci proporcjonalnej do liczby czekaj±cych ...
Składniki: 2 kg sera białego, 2 l mleka,  4 jajka, łyżka soli,  ...
Składniki: Na ciasto: 400 g m±ki 60 g drożdży 200 ml mleka 4 żółtka 40...
1/2 szklanki kaszy kukurydzianej,sól,2 i 1/2 szklanki wrz?cej osolonej wody,20 d...
Składniki: 80 dag ziemniaków 4 parówki 5 dag chudego wędzonego boczku 3 ¶red...
Składniki • kilogram ziemniakow • 100 gr wedzonego boczku lub sp...
Składniki • 1 kg ziemniaków • 2 łyżki oleju • 15 dkg twar...
SKŁADNIKI: 0,05 kg boczku 2 cebule 1 jajko 0,05 litra oleju natka pietrus...
SKŁADNIKI: 8 ¶rednich ziemniaków 4 duże li¶cie kapusty 2 szklanki grzybów...
400 g ugotowanej cieciorki2 ziemniaki1 cebula2 łyżki pasty z tamaryndowca6 łyżek...
Składniki:- ziemniaczki w mundurkach ok. 1 kg,- 1 kostka twarogu,- 2-3 z±bki czo...
* Je¶li do gotowanych ziemniaków w „mundurkach” doda się odrobinę ...
Składniki • pol kilo ziemniakow • 1 cukinia sredniej wielkosci ...
80 dag ziemniaków10 dag żółtego sera20 dag ¶mietany kremówki3 łyżki gęstej kwa¶n...
Składniki Przepis 1 kg ziemniaków 6 łyżek oleju 2 cebule 5 z±bków czosnku 1 ...
Składniki •  1 kg ziemniaków    •  400 ml mleka...
W zaroodpornym naczyniu ulozyc warstwami plastry surowych ziemniakow, starty zol...
SKŁADNIKI: * 600 g ugotowanych ziemniaków ze skórk± * przyprawa do gri...
SKŁADNIKI: sos: kubek jogurtu pół puszki brzoskwiń curry pieprz kajeński...
Składniki • 1 kg ziemniaków • sól Etapy przygotowania Dokładni...
1 2 3 4 ...
Czy to angina ropna objawy choroby.

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Sernik malinowy z bit± ¶mietan±


Produkty: 1/2 kg.twarogu w wiaderku
25 dag.malin(mog± być mrożone)
galaretka malinowa
1,5 szklanki ¶mietany kremówki
cukier wanilijowy
1/2 szklanki cukru
1/2 cytryny
30 dag.biszkoptów Wykonanie: Galaretkę rozpu¶cić w 1 szklance wody.
Ser ucierać na puszyst± masę,dodaj±c stopniowo cukier,cukier wanilijowy i 1 szklankę kremówki.Maliny zmiksować(mrożone rozmrozić) i dodać do masy serowej
Sok i start± skórkę z cytryny wymieszać z przestygnięt± galaretk± i poł±czyć z mas±.Tortownicę wyłożyć biszkoptami.Nałożyć masę serow± i wstawić do lodówki na 6-8 godzin.Przed podaniem udekorować reszt± ubitej ¶mietany.

Przepisy kulinarne - losowy

Udziec jagniecy z 40 zabkami czosnku


Porcja dla 4-6 osob. Czas przygotow. 1 godz. 45 min.
1 udziec jagniecy,
3 obrane zabki czosnku,
12 filetow z anchois,
100 ml oliwy,
1 lyzeczka mielonego tymianku,
1 lyzeczka mielonego rozmarynu,
1 lyzeczka pieprzu,
40 zabkow czosnku,
200 ml bulionu,
300 g oczyszczonych i umytych lisci szpinaku,
300 g umytych brokulow.

1. Filety z anchois moczyc 20 min w letniej wodzie. Wyjac, osaczyc, pokroic w
male kawalki. 3 zabki czosnku pokroic w plasterki. Oliwe wymieszac z ziolami
i pieprzem.
2. Z udzca wyjac kosc udowa (kosc podudzia zostawic). W miejsce po kosci wlozyc
plasterki czosnku i kawaleczki filetow z anchois. Udziec zwiazac mocno bawelniana nicia, nastepnie posmarowac oliwa wymieszana z ziolami. Piec w nagrzanym do temp. 230żC piekarniku, lub na ruszcie. Czas pieczenia zalezny
jest od wagi udzca - nalezy liczyc ok. 20-25 min na 1 kg.
3. Nie obrane zabki czosnku zalac wrzatkiem, gotowac 5 min. Odcedzic, ostudzic,
obrac, gotowac na malym ogniu, w 200 ml bulionu, przez dalsze 15 min.
4. Szpinak i brokuly umiescic w osobnych rondelkach. Zalac woda z gotowania
czosnku, gotowac w niej: szpinak przez 10 min, a brokuly przez 15.
5. Upieczony udziec ulozyc na polmisku, na ugotowanych zabkach czosnku. Podawac
ze szpinakiem i brokulami.