Dzisiaj jest Środa 22 sierpnia 2018
Przepisy kulinarne - Przek±ski
1 2 3 4 ...
Składniki Przepis -żółty ser w ilo¶ci proporcjonalnej do liczby czekaj±cych ...
Składniki: 2 kg sera białego, 2 l mleka,  4 jajka, łyżka soli,  ...
Składniki: Na ciasto: 400 g m±ki 60 g drożdży 200 ml mleka 4 żółtka 40...
1/2 szklanki kaszy kukurydzianej,sól,2 i 1/2 szklanki wrz?cej osolonej wody,20 d...
Składniki: 80 dag ziemniaków 4 parówki 5 dag chudego wędzonego boczku 3 ¶red...
Składniki • kilogram ziemniakow • 100 gr wedzonego boczku lub sp...
Składniki • 1 kg ziemniaków • 2 łyżki oleju • 15 dkg twar...
SKŁADNIKI: 0,05 kg boczku 2 cebule 1 jajko 0,05 litra oleju natka pietrus...
SKŁADNIKI: 8 ¶rednich ziemniaków 4 duże li¶cie kapusty 2 szklanki grzybów...
400 g ugotowanej cieciorki2 ziemniaki1 cebula2 łyżki pasty z tamaryndowca6 łyżek...
Składniki:- ziemniaczki w mundurkach ok. 1 kg,- 1 kostka twarogu,- 2-3 z±bki czo...
* Je¶li do gotowanych ziemniaków w „mundurkach” doda się odrobinę ...
Składniki • pol kilo ziemniakow • 1 cukinia sredniej wielkosci ...
80 dag ziemniaków10 dag żółtego sera20 dag ¶mietany kremówki3 łyżki gęstej kwa¶n...
Składniki Przepis 1 kg ziemniaków 6 łyżek oleju 2 cebule 5 z±bków czosnku 1 ...
Składniki •  1 kg ziemniaków    •  400 ml mleka...
W zaroodpornym naczyniu ulozyc warstwami plastry surowych ziemniakow, starty zol...
SKŁADNIKI: * 600 g ugotowanych ziemniaków ze skórk± * przyprawa do gri...
SKŁADNIKI: sos: kubek jogurtu pół puszki brzoskwiń curry pieprz kajeński...
Składniki • 1 kg ziemniaków • sól Etapy przygotowania Dokładni...
1 2 3 4 ...
Czy to angina ropna objawy choroby.

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Przepisy kulinarne - losowy

¦l±ska kapusta z grochem


SKŁADNIKI: * 1 golonka * 1 kg kapusty kiszonej * 500 g grochu żółtego * 150 g boczku wędzonego * li¶ć laurowy, ziele angielskie, ocet * 2 z±bki czosnku * 2 cebule * 1 łyżka m±ki * 1 łyżka masła * sól, pieprz, cukier, WYKONANIE: Golonkę gotujemy z li¶ciem laurowym, zielem angielskim i cebul±. Osobno gotujemy do miękko¶ci kiszon± kapustę i w jeszcze innym garnku – groch. Kapustę mieszamy z grochem, doprawiamy zasmażk± z m±ki i masła. Dodajemy sól, pieprz, szczyptę cukru, posiekane, utarte z odrobin± soli z±bki czosnku. Oddzielnie przygotowujemy mieszankę z octu, cukru, pieprzu i drobno pokrojonej cebulki. Mieszankę podajemy na osobnym talerzyku. W „sosie” macza się kawałki golonki.