Dzisiaj jest Czwartek 24 stycznia 2019
Przepisy kulinarne - Przek±ski
1 2 3 4 ...
Składniki Przepis -żółty ser w ilo¶ci proporcjonalnej do liczby czekaj±cych ...
Składniki: 2 kg sera białego, 2 l mleka,  4 jajka, łyżka soli,  ...
Składniki: Na ciasto: 400 g m±ki 60 g drożdży 200 ml mleka 4 żółtka 40...
1/2 szklanki kaszy kukurydzianej,sól,2 i 1/2 szklanki wrz?cej osolonej wody,20 d...
Składniki: 80 dag ziemniaków 4 parówki 5 dag chudego wędzonego boczku 3 ¶red...
Składniki • kilogram ziemniakow • 100 gr wedzonego boczku lub sp...
Składniki • 1 kg ziemniaków • 2 łyżki oleju • 15 dkg twar...
SKŁADNIKI: 0,05 kg boczku 2 cebule 1 jajko 0,05 litra oleju natka pietrus...
SKŁADNIKI: 8 ¶rednich ziemniaków 4 duże li¶cie kapusty 2 szklanki grzybów...
400 g ugotowanej cieciorki2 ziemniaki1 cebula2 łyżki pasty z tamaryndowca6 łyżek...
Składniki:- ziemniaczki w mundurkach ok. 1 kg,- 1 kostka twarogu,- 2-3 z±bki czo...
* Je¶li do gotowanych ziemniaków w „mundurkach” doda się odrobinę ...
Składniki • pol kilo ziemniakow • 1 cukinia sredniej wielkosci ...
80 dag ziemniaków10 dag żółtego sera20 dag ¶mietany kremówki3 łyżki gęstej kwa¶n...
Składniki Przepis 1 kg ziemniaków 6 łyżek oleju 2 cebule 5 z±bków czosnku 1 ...
Składniki •  1 kg ziemniaków    •  400 ml mleka...
W zaroodpornym naczyniu ulozyc warstwami plastry surowych ziemniakow, starty zol...
SKŁADNIKI: * 600 g ugotowanych ziemniaków ze skórk± * przyprawa do gri...
SKŁADNIKI: sos: kubek jogurtu pół puszki brzoskwiń curry pieprz kajeński...
Składniki • 1 kg ziemniaków • sól Etapy przygotowania Dokładni...
1 2 3 4 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

sałatka owocowa z wędzonym kurczakiem


Składniki wędzona piers kurczaka puszka brzoskwiń puszka ananasów 1 banan 6 kiwi 1 duże słodkie jabłko 3 łyżki majonezu trochę soku z brzoskwiń sok z cytryny Sposób wykonania Piers i owoce pokroić w kostkę i wstawić na trochę do lodówki.
Majonez wymieszać z sokiem z brzoskwiń i z cytryny w takiej ilo¶ci aby otrzymać wodnista konsystencję. Polać przed podaniem.

Przepisy kulinarne - losowy

Tort czekoladowy z nut± wi¶niow±


Składniki: (dla 4 osób) Biszkopt ciemny: kuwertura Wedel - 250 g kakao Wedel - 25 g masło - 250 g żółtka - 6 szt. białka - 8 szt. cukier puder - 250 g m±ka - 100 g Mus wi¶niowo czekoladowy: kuwertura Wedel - 300 g bita ¶mietana - 600 g mleko - 100 ml wi¶nie w alkoholu - 200 g Do dekoracji: wi¶nie w konfiturze
Sposób przyrz±dzenia: Sposób przygotowania biszkoptu: Rozpu¶cić w k±pieli wodnej kuwerturę Wedel z masłem. Dodać żółtka i wymieszać. Białka ubić z cukrem pudrem. Kakao rozpu¶cić w niewielkiej ilo¶ci ciepłej wody. Do czekoladowej masy dodać rozpuszczone kakao, ubite białka i przesian± m±kę. Wypiec trzy oddzielne placki biszkoptowe w temperaturze 180°C około 20 minut. Biszkopty nas±czyć ponczem z wi¶niówki i przegotowanej wody. Przełożyć tężej±cym musem z kuwertury Wedel. Wstawić do lodówki na około 2 godziny. Sposób przygotowania musu: Kuwerturę Wedel rozpu¶cić w k±pieli wodnej, dodać mleko (około 50° C). Lekko ostudzone poł±czyć z bit± ¶mietan± i wi¶niami. Kompozycja deseru: Pokrojon± porcję tortu podawać z wi¶niami w konfiturze.