Dzisiaj jest Czwartek 18 stycznia 2018
Przepisy kulinarne - Przekąski
1 2 3 4 ...
Składniki Przepis -żółty ser w ilości proporcjonalnej do liczby czekających ...
Składniki: 2 kg sera białego, 2 l mleka,  4 jajka, łyżka soli,  ...
Składniki: Na ciasto: 400 g mąki 60 g drożdży 200 ml mleka 4 żółtka 40...
1/2 szklanki kaszy kukurydzianej,sól,2 i 1/2 szklanki wrz?cej osolonej wody,20 d...
Składniki: 80 dag ziemniaków 4 parówki 5 dag chudego wędzonego boczku 3 śred...
Składniki • kilogram ziemniakow • 100 gr wedzonego boczku lub sp...
Składniki • 1 kg ziemniaków • 2 łyżki oleju • 15 dkg twar...
SKŁADNIKI: 0,05 kg boczku 2 cebule 1 jajko 0,05 litra oleju natka pietrus...
SKŁADNIKI: 8 średnich ziemniaków 4 duże liście kapusty 2 szklanki grzybów...
400 g ugotowanej cieciorki2 ziemniaki1 cebula2 łyżki pasty z tamaryndowca6 łyżek...
Składniki:- ziemniaczki w mundurkach ok. 1 kg,- 1 kostka twarogu,- 2-3 ząbki czo...
* Jeśli do gotowanych ziemniaków w „mundurkach” doda się odrobinę ...
Składniki • pol kilo ziemniakow • 1 cukinia sredniej wielkosci ...
80 dag ziemniaków10 dag żółtego sera20 dag śmietany kremówki3 łyżki gęstej kwaśn...
Składniki Przepis 1 kg ziemniaków 6 łyżek oleju 2 cebule 5 ząbków czosnku 1 ...
Składniki •  1 kg ziemniaków    •  400 ml mleka...
W zaroodpornym naczyniu ulozyc warstwami plastry surowych ziemniakow, starty zol...
SKŁADNIKI: * 600 g ugotowanych ziemniaków ze skórką * przyprawa do gri...
SKŁADNIKI: sos: kubek jogurtu pół puszki brzoskwiń curry pieprz kajeński...
Składniki • 1 kg ziemniaków • sól Etapy przygotowania Dokładni...
1 2 3 4 ...
Czy to angina ropna objawy choroby.

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Sajgonki wegetariańskie


Składniki • opakowanie papieru ryżowego (10 krążków) • opakowanie granulatu sojowego • opakowanie makaronu sojowego • 1 marchewka • 5 dużych pieczarek • 5 grzybków chińskich • 4- 5 liści kapusty pekińskiej • pół puszki kiełków sojowych • 1 jajko • 1 cebula • sos sojowy • pieprz, sól, papryka ostra • oliwa z oliwek (lub olej) Etapy przygotowania Soję suchą ugotować w wywarze warzywnym (na kostce warzywnej), odsączyć. Podsmażyć razem z pokrojonymi pieczarkami. Grzyby chińskie ugotować - suszone najpierw naoczyć, nastepnie pokroić. Marchewkę obrać i pociąć w kostkę lub paski, cebulę posiekać. Wszystko smazymy razem na oliwie. Warzywa nalezy wymieszać z podsmazoną soją z pieczarkami. Dodać do tego posiekane kiełki sojowe, jajko i posiekany makaron, który njpierw trzeba zalać wrzątkiem na kilka minut a nastepnie osączyć. Wszystko wymieszać i przyparwić przyprawami i sosem sojowym. Krążki papieru ryzowego zanurzamy na chwilę w ciepłej wodzie (najlepiej każdy odzielnie, zanurzając je kolejno aby się nie posklejały). Następnie kładziemy je na desce i czekamy aż zmięknie. Nakładamy farsz i zwijamy. Kiedy papier wyschnie smażymy sajgonki w goracym oleju lub oliwie na złocisty kolor. Najlepiej smakuja z sosem do sajgonek tao-tao. Możena podawac jako przystawki lub danie gówne podając z np. smażonym ryzem z jajkiem i warzywami.

Przepisy kulinarne - losowy

Ptysie na słodko z nadzieniem jabłkowym


Dla dziecka od: 1 roku Składniki:
- 1 kg jabłek
- 5 łyżek cukru
- na wierzch ptysiów - cukier puder lub polewa czekoladowa

Sposób przyrządzania:

Jabłka upiecz w piekarniku, a potem przetrzyj przez sito. Jeśli nadzienie jest zbyt rzadkie, włóż je do rondelka i gotuj na małym ogniu, aż uzyska właściwą konsystencję. Dodaj cukier, wymieszaj. Nadziewaj ptysie, gdy masa ostygnie. Do farszu jabłkowego możesz dodać trochę serka homogenizowanego albo bitej śmietany. W sezonie możesz zaś włożyć do środka ptysiów wymieszane z cukrem pudrem owoce jagodowe.