Dzisiaj jest Piątek 16 listopada 2018
Przepisy kulinarne - Przek±ski
1 2 3 4 ...
Składniki Przepis -żółty ser w ilo¶ci proporcjonalnej do liczby czekaj±cych ...
Składniki: 2 kg sera białego, 2 l mleka,  4 jajka, łyżka soli,  ...
Składniki: Na ciasto: 400 g m±ki 60 g drożdży 200 ml mleka 4 żółtka 40...
1/2 szklanki kaszy kukurydzianej,sól,2 i 1/2 szklanki wrz?cej osolonej wody,20 d...
Składniki: 80 dag ziemniaków 4 parówki 5 dag chudego wędzonego boczku 3 ¶red...
Składniki • kilogram ziemniakow • 100 gr wedzonego boczku lub sp...
Składniki • 1 kg ziemniaków • 2 łyżki oleju • 15 dkg twar...
SKŁADNIKI: 0,05 kg boczku 2 cebule 1 jajko 0,05 litra oleju natka pietrus...
SKŁADNIKI: 8 ¶rednich ziemniaków 4 duże li¶cie kapusty 2 szklanki grzybów...
400 g ugotowanej cieciorki2 ziemniaki1 cebula2 łyżki pasty z tamaryndowca6 łyżek...
Składniki:- ziemniaczki w mundurkach ok. 1 kg,- 1 kostka twarogu,- 2-3 z±bki czo...
* Je¶li do gotowanych ziemniaków w „mundurkach” doda się odrobinę ...
Składniki • pol kilo ziemniakow • 1 cukinia sredniej wielkosci ...
80 dag ziemniaków10 dag żółtego sera20 dag ¶mietany kremówki3 łyżki gęstej kwa¶n...
Składniki Przepis 1 kg ziemniaków 6 łyżek oleju 2 cebule 5 z±bków czosnku 1 ...
Składniki •  1 kg ziemniaków    •  400 ml mleka...
W zaroodpornym naczyniu ulozyc warstwami plastry surowych ziemniakow, starty zol...
SKŁADNIKI: * 600 g ugotowanych ziemniaków ze skórk± * przyprawa do gri...
SKŁADNIKI: sos: kubek jogurtu pół puszki brzoskwiń curry pieprz kajeński...
Składniki • 1 kg ziemniaków • sól Etapy przygotowania Dokładni...
1 2 3 4 ...
Czy to angina ropna objawy choroby.

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Cafe Colada


Produkty: 1 łyżeczka kawy
100 ml zimnego mleka
50 ml likieru Pinacolada
20 ml likieru kawowego
1 łyżka (gałka) lodów ¶mietankowych Wykonanie: Mleko, likiery i kawę wymieszaj na wysokich obrotach w mikserze. Kawę podawaj
w wysokich szklankach z gałk± lodów ¶mietankowych na wierzchu.

Przepisy kulinarne - losowy

Zupa ryzowa z kuleczkami miesnymi


Składniki • 2 srednie cebule • 2 zabki czosnku • 400 g. miesa mielonego • Sol • 2 lyzki maki • 50 g masla • 50 g ryzu • 1 lyzka natki z pietruszki • 1,5 litra wywrau miesnego (moze byc z kostki) Etapy przygotowania 1. Obrac i posiekac cebule i czosnek
2. Wymieszac mieso mielone z cebula I czosnkiem. Doprawic sola. Dobrze wymieszac
3. Z miesa uformowac kuleczki (rozmiar duzego wloskiego orzecha).
4. Kuleczki obtaczamy w mace.
5. Na patelni roztapiamy maslo i na nim smazymey miesne kuleczki (na zloto-brazowy kolor).
6. W garnku zagotowujemy 1,5 litra wywaru miesnego. Do wrzacego bulionu wrzucamy usmazone kuleczki. Przykrywamy i zmniejszamy ogien . Powoli gotujemy ok. 10 minut. Wsypujemy wyplukany wczesniej ryz do garnka z kuleczkami. Na wolnym ogniu gotujemy 20 minut. Zupa jest godowa gdy ryz jest miekki. Podajac posypujemy natka z pietruszki.