Dzisiaj jest Wtorek 16 października 2018
Przepisy kulinarne - Przekąski
1 2 3 4 ...
Składniki Przepis -żółty ser w ilości proporcjonalnej do liczby czekających ...
Składniki: 2 kg sera białego, 2 l mleka,  4 jajka, łyżka soli,  ...
Składniki: Na ciasto: 400 g mąki 60 g drożdży 200 ml mleka 4 żółtka 40...
1/2 szklanki kaszy kukurydzianej,sól,2 i 1/2 szklanki wrz?cej osolonej wody,20 d...
Składniki: 80 dag ziemniaków 4 parówki 5 dag chudego wędzonego boczku 3 śred...
Składniki • kilogram ziemniakow • 100 gr wedzonego boczku lub sp...
Składniki • 1 kg ziemniaków • 2 łyżki oleju • 15 dkg twar...
SKŁADNIKI: 0,05 kg boczku 2 cebule 1 jajko 0,05 litra oleju natka pietrus...
SKŁADNIKI: 8 średnich ziemniaków 4 duże liście kapusty 2 szklanki grzybów...
400 g ugotowanej cieciorki2 ziemniaki1 cebula2 łyżki pasty z tamaryndowca6 łyżek...
Składniki:- ziemniaczki w mundurkach ok. 1 kg,- 1 kostka twarogu,- 2-3 ząbki czo...
* Jeśli do gotowanych ziemniaków w „mundurkach” doda się odrobinę ...
Składniki • pol kilo ziemniakow • 1 cukinia sredniej wielkosci ...
80 dag ziemniaków10 dag żółtego sera20 dag śmietany kremówki3 łyżki gęstej kwaśn...
Składniki Przepis 1 kg ziemniaków 6 łyżek oleju 2 cebule 5 ząbków czosnku 1 ...
Składniki •  1 kg ziemniaków    •  400 ml mleka...
W zaroodpornym naczyniu ulozyc warstwami plastry surowych ziemniakow, starty zol...
SKŁADNIKI: * 600 g ugotowanych ziemniaków ze skórką * przyprawa do gri...
SKŁADNIKI: sos: kubek jogurtu pół puszki brzoskwiń curry pieprz kajeński...
Składniki • 1 kg ziemniaków • sól Etapy przygotowania Dokładni...
1 2 3 4 ...
Czy to angina ropna objawy choroby.

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Ratatouille


Jest to tradycyjna francuska potrawa z duszonych warzyw, którą podaje się jako samodzielne danie bądź dodatek do mięs lub ryb. Przygotowuje się ją z cebuli, bakłażanów, małych cukinii, papryki, pomidorów i przyprawia ziołami.

Przepisy kulinarne - losowy

Ogórki małosolne


Składniki: 2 kg ogórków średniej wielkości,
1.5 l wody,
6 ząbków czosnku,
1 łyżeczka gorczycy,
koper,
kilka liści wiśni,
kawałek chrzanu,
7 dkg soli.

 
Sposób przyrządzenia:        Ogórki umyć i ułożyć w kamionkowym garnku lub w słoju, przekładając przyprawami. Wodę zagotować z solą, roztwór ostudzić i zalać ogórki tak, aby były całkowicie przykryte. Przykryć talerzem i obciążyć. Po 2 - 3 dniach są gotowe.
        
        Jeżeli chcemy przyspieszyć kwaszenie, należy odciąć końce ogórków i zalać gorącym roztworem.