Dzisiaj jest Wtorek 22 maja 2018
Przepisy kulinarne - Inne
1 2 3 4 5 ...
Składniki 3/4 kg ziemniaków 2 jaja 1/2 szklanki m±ki pszennej 4 łyżki m±ki z...
Składniki • 1/2 kg ziemniaków • 1/4 kg pieczarek • 3 łyżki ma...
Składniki • 120g mrożonego szpinaku • 1 jajko • 100-150g ser...
SKŁADNIKI: * 2 paczki mrożonej fasolki * sól * cu...
cebula 3 dag suszonych borowików 4 łyżki masła 80 dag kiszonej kapusty 2 listki ...
Składniki: - 500 dkg gotowanych ziemniaków- ¶mietana 36%- sera 20 dkg- natka pi...
SKŁADNIKI: ● 3/4 kg ziemniaków ● 20 dag mielonki wieprzowej (z...
8 ¶rednich ziemniaków3/4 szkl. jogurtu1/4 kg tłustego twarogu1/8 kostki masła15 ...
Składniki: - 2 kg ziemniaków- 0.5 kg bialej kapusty- 5 dkg pieczarek- 2 filety ...
Składniki: 50 dkg ziemniaków,40 dkg odci¶niętej kapusty kiszonej,3/4 szkl. ...
Produkty: - 2 kalarepki- 1/2 kg ziemniaków- 3 gał±zki ¶wieżego tymianku lub jed...
Składniki • 75 dag ziemniaków • 2 łyżki m±ki • 70 dag kw...
SKŁADNIKI: * 3 cebule, pokrojone w plasterki, * 6 dkg (ćwierć kostki)...
8 jajek na twardopieprzłyżeczka siekanego szczypiorku1/2 kg ziemniaków3 łyżki ¶m...
Składniki 50 dag ziemniaków, 40 dag odcisniętej kapusty kiszonej, 3/4 szkl...
50 dag m±ki5 dag drożdży1/2 szkl. mleka1/2 szkl. wody2 łyżki oliwyłyżeczka cukru...
Produkty: - 20 dag makaronu (nitki lub krajanka)- sól- 3 jajka- szklanka twarog...
Składniki: • ryż ( 1 torebka ryżu parbolied) • dorodna cukinia ...
Składniki: • 0,5 kg dyni • 1 łyżka masła • 1 szklanka ¶mi...
Składniki: • 1/2 kg pomidorów bez skórki • 1 kg mięsa mielonego ...
1 2 3 4 5 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Dip fasolowy


Produkty: - szklanka ugotowanej na miękko fasoli
- 4 łyżki oliwy (oleju)
- 3 łyżki soku z cytryny
- sól
Wykonanie: Wszystkie składniki zmiksuj na gładk± masę. Ten gęsty sos może mieć wiele wariantów - w zależno¶ci od tego, jakie dodatki dorzucisz przed zmiksowaniem. Możesz go wzbogacić, dodaj±c np.: 2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki, bazylii lub innych ¶wieżych ziół; 2 łyżeczki suszonych ziół; 1-2 z±bki czosnku; pół szklanki mielonych orzechów.

Przepisy kulinarne - losowy

Maccheroni Al Forno Al Pomodori e Capperi


Składniki • 500 g makaronu • 700 ml pure pomidorowego • 50 g bułki tartej • 2 z±bki czosnku • 1 szczypta oregano • 5 naci bazylii • 20 g kaparów w solance • 3 łyżki oliwy • sól Etapy przygotowania 1. Posiekać czosnek, bazylię i kapary. Rozlać olej w naczyniu do pieczenia i ułożyć na spodzie warstwę puree pomidorowego. Posypać pomidory posiekanymi składnikami: bułk± tart±, oregano i szczypt± soli. Polać niewielk± ilo¶ci± oliwy i zapiekać w temperaturze około 160 stopni C przez 30 minut. 2. Ugotować makaron "al dente", ods±czyć z wody i dodać do pomidorów. Pomieszać dokładnie z puree pomidorowym i zapiekać jeszcze przez 5 minut. 3. Na końcu posypać startym serem żółtym i natychmiast podawać.