Dzisiaj jest Środa 19 września 2018
Przepisy kulinarne - Inne
1 2 3 4 5 6 ...
Składniki • 1 szklanka ugotowanego brązowego ryżu • 2 łyżki oleju...
Składniki •  jeden woreczek ryżu    •  0,5 kg m...
Składniki 40 dkg makaronu - typu świderki ugotować, odsączyć 3/4 kg mięsa miel...
Składniki •  1 litr mleka    •  8 jajek  ...
Składniki •  450 gr mięsa mielonego    •  2 łyż...
Składniki •  500g rurek,    •  3 łyżki oleju &...
Składniki •  250 g wołowiny lub chudej wieprzowiny,może byc mięso m...
Składniki 1 kg marchwi. 1 łyżka masła. 1/ 2 łyżeczki cukru, sól, pieprz, 4...
Składniki •  1 paczka makaronu tagliatella    •&nbs...
Produkty: •  2 szklanki makaronu    •  pol kost...
Składniki • 3 szklanki ugotowanego makaronu • 3 lyżki masła •...
20 dag makaronu2 małe cukiniebrokuł3 ząbki czosnku2 łyżki oliwy15 dag sera żółte...
Składniki •  2 puszki kukurydzy    •  1/4 kg m...
Składniki •  400 g mięsa mielonego    •  300 g...
Składniki: - szklanka kaszy jaglanej- 2 szklanki wody (lub wywaru z warzyw)- ły...
2 kalarepki40 dag brokułów10 dag kwaśnej śmietany8 dag sera pleśniowego6 dag orz...
Produkty: - 400 g dyni- 1 łyżka masła- 1 szklanka śmietany- 2 kromki pszennego ...
Składniki • ser żółty • chleb • czosnek   ...
Produkty: - 1 średnią zieloną cukinię- 1/2 czerwonej papryki- 1 główkę brokuł- ...
Składniki •  2 torebki ryżu    •  30 dag chude...
1 2 3 4 5 6 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Mongolski kociołek


Skladniki: 1 kg mrożonej jagnięciny bez kości lub mięsa wolowego 55 g makaronu sojowego 2 porcje tofu, pokrojonego w cienkie plasterki 1 kapusta pekińska 500 g szpinaku 8 szklanek wywaru 6 dużych dymek szczypta soli 3 łyżeczki wytrawnego sherry Dodatki sos Hoisin sos sojowy sos chili musztarda 2 łyżki zgniecionego świeżego imbiru 2 drobno posiekane dymki 6 jajek  
Sposób przygotowania: Wybrać odpowiednie naczynia  garnek, rondel lub naczynie do fondue z podgrzewaczem. Mięso przygotować do rozmrożenia. Kiedy tylko lekko odtaje, pokroić na cienkie niczym papier plasterki.Rozłożyć je na 6 talerzach, aby się całkowicie rozmroziło. Tofu pokroić w kostkę. Makaron moczyć 10 minut w gorącej wodzie, a następnie odcedzić i pokroić na kawałki wygodne do jedzenia. Zielone warzywa dokładnie umyć, odsączyć i porwać liście na duże kawałki, ułożyć obok mięsa. Posiekaną dymkę włożyć do 6 czarek. Sosy wlać do sosjerek, które powinny być w zasięgu ręki każdego gościa. Zmieszać imbir z dodatkową dymką i włożyć do osobnej miseczki. Przed każdym nakryciem postawić w małej miseczce lekko roztrzepane jajko. Podgrzać rondel (lub garnek). Wlać wywar i sherry, zagotować, a następnie podgrzewać na małym ogniu. Każdy z gości zanurza kawałki mięsa i warzyw w gotującym się wywarze, jajku i innych sosach. Mięso powinno być bardzo luźne, a warzywa lekko sparzone. Kiedy mięso zostanie zjedzone, do garnka można wrzucić makaron, resztę warzyw i tofu. Podgrzewać na małym ogniu 5 minut. Jeść jak zupę, z dodatkiem pozostałych jajek (wedle uznania). 

Przepisy kulinarne - losowy

Pierogi z dynią


ciasto:
40 dag mąki
jajko
farsz:
40 dag dyni
cebula
łyżka masła
3 łyżki posiekanych orzechów włoskich
szczypta cukru
sól
łyżeczka mielonego kminku
?mietana Drobno posiekaną cebulę podsmażyć na maśle. Obraną dynię zetrzeć na tarce, wymieszać z cebul?, orzechami, przyprawami. Z mąki, jajka i niecałej szkl. wody zagnieść ciasto - dość ?cisłe, ale elastyczne. Rozwałkować na wysypanej m?ką stolnicy i wykroić spore krążki. Nakładać farsz, zlepić brzegi ciasta. Ugotować w osolonym wrz?tku, odcedzić. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym, polać ?mietaną, zapiec.