Dzisiaj jest Czwartek 18 stycznia 2018
Przepisy kulinarne - Inne
1 2 3 4 5 6 ...
Składniki • 1 szklanka ugotowanego brązowego ryżu • 2 łyżki oleju...
Składniki •  jeden woreczek ryżu    •  0,5 kg m...
Składniki 40 dkg makaronu - typu świderki ugotować, odsączyć 3/4 kg mięsa miel...
Składniki •  1 litr mleka    •  8 jajek  ...
Składniki •  450 gr mięsa mielonego    •  2 łyż...
Składniki •  500g rurek,    •  3 łyżki oleju &...
Składniki •  250 g wołowiny lub chudej wieprzowiny,może byc mięso m...
Składniki 1 kg marchwi. 1 łyżka masła. 1/ 2 łyżeczki cukru, sól, pieprz, 4...
Składniki •  1 paczka makaronu tagliatella    •&nbs...
Produkty: •  2 szklanki makaronu    •  pol kost...
Składniki • 3 szklanki ugotowanego makaronu • 3 lyżki masła •...
20 dag makaronu2 małe cukiniebrokuł3 ząbki czosnku2 łyżki oliwy15 dag sera żółte...
Składniki •  2 puszki kukurydzy    •  1/4 kg m...
Składniki •  400 g mięsa mielonego    •  300 g...
Składniki: - szklanka kaszy jaglanej- 2 szklanki wody (lub wywaru z warzyw)- ły...
2 kalarepki40 dag brokułów10 dag kwaśnej śmietany8 dag sera pleśniowego6 dag orz...
Produkty: - 400 g dyni- 1 łyżka masła- 1 szklanka śmietany- 2 kromki pszennego ...
Składniki • ser żółty • chleb • czosnek   ...
Produkty: - 1 średnią zieloną cukinię- 1/2 czerwonej papryki- 1 główkę brokuł- ...
Składniki •  2 torebki ryżu    •  30 dag chude...
1 2 3 4 5 6 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Gotowanie mleka bez przypalania


Mleko gotowane zbyt długo jest mniej smaczne. - Mleko wlewamy do garnka dokładnie umytego i bezpośrednio przed użyciem przepłukanego zimną wodą /nie wycierać/. Unikamy w ten sposób przypalenia mleka. Mleko nie wykipi, jeżeli na dno garnka włożymy fajansowy spodek. Inny sposób to posmarowanie ścian garnka masłem 5 cm ponad powierzchnią mleka.

Przepisy kulinarne - losowy

Grillowana ryba masłowa z glazurą ze słodkiego chilli


Składniki:
- 6 dużych filetów z ryby masłowej
Na glazurę:
- 1 łyżka płatków z suszonych papryczek chilli
- 110 g cukru trzcinowego (w miarę jasnego)
- 2 łyżki jasnego sosu sojowego
- 4 łyżki soku z cytryny
- ¼ łyżeczki mielonego ziela angielskiego
- woda

Wykonanie:
Przygotowanie glazury: wszystkie składniki wraz z niewielką (tak, aby cukier zdołał się rozpu?cić) ilości? wody umieść w małym rondelku, gotuj do momentu, kiedy sos zacznie gęstnieć wtedy zdejmij z ognia.
Umieść filety na posmarowanej olejem płaskiej brytfance umieść w bardzo nagrzanym piekarniku a najlepiej pod grillem w piekarniku, jeśli taki jest. Piec przez około 5 minut (pod grillem 2 minuty). Delikatnie obróć rybę i piec przez następne kilka minut.
Posmaruj rybę przygotowana glazur? i piec dalej aż glazura zacznie karmelizować.
Ryba powinna pozostawać soczysta w środku.