Dzisiaj jest Wtorek 22 maja 2018
Przepisy kulinarne - Inne
1 2 3 4 5 6 7 ...
SKŁADNIKI: 1 główka młodej kapusty 50 dag pieczarek 60 dag ziemniaków 1 pa...
Składniki •  4 marchewki    •  25 dag pieczare...
SKŁADNIKI: - 25 dag makaronu (nitki) - sól - 4 łyżki zmielonych orz...
Składniki • 80 dag kabaczka lub cukinii, 50 dag dojrzałych pomidorów, 2 c...
Produkty: 45 dag żółtego sera, kalafior (może być mrożony),  3 cebule, &nb...
Przygotowanie: 30 min.Oczekiwanie: 1,5 godzinyPieczenie: 1 godzinaSkładniki na 4...
Składniki: - 2 szklanki ugotowanego mięsa strusia pokrojonego w kostkę- 2 szkla...
Składniki: 250 g makaronu falbanki lub spiralki puszka zielonego groszku 1 por ...
Składniki: • 1 kg ziemniaków • 1 duża czerwona papryka • 1 ...
Składniki • 1 ładny kalafior • 1 duży brokuł • 1 1/2 szkl.ml...
Składniki: - 1 kg ziemniaków- 25 dag kiełbasy- dwie cebule- dwa jajka- 20 dag ż...
250 g brokuła125 g pieczarekmała cebula2 jajkałyżka ojeluz±bek czosnku300 ml mle...
SKŁADNIKI: • 20 dag serka wiejskiego • pęczek dymki &...
Składniki • 650 g dobrze odci¶niętego tofu dokładnie pokruszonego lub zmi...
Składniki : * 2 l serwatki * 15 dkg szynki wędzonej * 10 dkg bo...
ciasto:22 dag m±ki12 dag masła5 łyżek zimnej wodyszczypta solifarsz:3 pory6 szpa...
100 g ryżu pełnoziarnistegook. 1,5 l bulionu warzywnego4 marchewkiduża gar?ć ¶wi...
SKŁADNIKI: * 0,25 l spirytusu, * 1 szklanka cukru, * 1 cytryna, * 2- ...
SKŁADNIKI: * 50 dag mrożonej fasolki szparagowej lub 75 dag ¶wieżej * 25...
1 rulon ciasta francuskiego30 dag ugotowanego i os?czonego szpinaku15 dag ricott...
1 2 3 4 5 6 7 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Królik z pieczarkami


Comber i udka z 1 królika
1 łyżka m±ki
2 łyżki oleju
2 łyżki masła
1-2 cebule
25 dag pieczarek
0,5 szklanki ¶mietanki
1 pęczek natki pietruszki; sól i pieprz do smaku
1 szklanka wody

Comber i udka pokroić na kawałki, posolić, popieprzyć i obtoczyć w m?ce. W szybkowarze rozgrzać olej, obrumienić na nim kawałki królika, wrzucić oczyszczone i pokrojone cebulę i pieczarki, dodać masło i krótko podsmażyć. Wlać wodę, zamkn±ć szybkowar i ogrzewać 20 minut od momentu przekroczenia progu ci?nienia wewnętrznego. Po otwarciu szybkowaru wymieszać ze ?mietank± poł?czon± z reszt? m±ki i z pokrojon± natk± pietruszki.

Przepisy kulinarne - losowy

Polędwiczki z jelenia w winie z truskawkami


SKŁADNIKI: - Polędwiczki z jelenia (16 dkg), - 2 plasterki foie gras, - 5 dkg szpinaku, 2 dkg suszonych ugotowanych grzybów, - 5 dkg purée z ziemniaków, - 2 żółtka, - 1 białko, - łyżeczka m±ki gryczanej, - pół szklanki mrożonych jeżyn, - 20 ml czerwonego wytrawnego wina, - 50 ml wódki jałowcówki, - 2 ĽdĽbła trawy żubrowej, - kilka ziaren jałowca, - łyżka cukru, - łyżka miodu gryczanego, - truskawki SPOSÓB PRZYRZˇDZANIA: Zamarynować polędwiczki w wódce, miodzie, trawie żubrowej oraz ziarnach jałowca (24 godziny w lodówce). Osuszyć i obsmażyć na mocno rozgrzanej patelni, a następnie dopiec w piekarniku. Plasterki foie gras przesmażyć na złoty kolor, posypuj±c sol±. Posiekane grzyby zmiksować z purée ziemniaczanym, żółtkami, m±k± gryczan±. Wymieszać z ubitym białkiem. Włożyć do małych foremek wysmarowanych masłem i posypanych bułk± tart±. Piec w piekarniku w temperaturze 180 C około 10 minut. Z łyżki cukru i odrobiny wody zrobić na patelni karmel, dodać jeżyny, wino i, mieszaj±c, gotować, aż sos zgęstnieje. Doprawić rozgniecionymi ziarnami jałowca. Podawać z ciepłym sufletem z grzybów i truskawkami.