Dzisiaj jest Poniedziałek 25 marca 2019
Przepisy kulinarne - Inne
1 2 3 4 5 6 7 ...
SKŁADNIKI: 1 główka młodej kapusty 50 dag pieczarek 60 dag ziemniaków 1 pa...
Składniki •  4 marchewki    •  25 dag pieczare...
SKŁADNIKI: - 25 dag makaronu (nitki) - sól - 4 łyżki zmielonych orz...
Składniki • 80 dag kabaczka lub cukinii, 50 dag dojrzałych pomidorów, 2 c...
Produkty: 45 dag żółtego sera, kalafior (może być mrożony),  3 cebule, &nb...
Przygotowanie: 30 min.Oczekiwanie: 1,5 godzinyPieczenie: 1 godzinaSkładniki na 4...
Składniki: - 2 szklanki ugotowanego mięsa strusia pokrojonego w kostkę- 2 szkla...
Składniki: 250 g makaronu falbanki lub spiralki puszka zielonego groszku 1 por ...
Składniki: • 1 kg ziemniaków • 1 duża czerwona papryka • 1 ...
Składniki • 1 ładny kalafior • 1 duży brokuł • 1 1/2 szkl.ml...
Składniki: - 1 kg ziemniaków- 25 dag kiełbasy- dwie cebule- dwa jajka- 20 dag ż...
250 g brokuła125 g pieczarekmała cebula2 jajkałyżka ojeluząbek czosnku300 ml mle...
SKŁADNIKI: • 20 dag serka wiejskiego • pęczek dymki &...
Składniki • 650 g dobrze odciśniętego tofu dokładnie pokruszonego lub zmi...
Składniki : * 2 l serwatki * 15 dkg szynki wędzonej * 10 dkg bo...
ciasto:22 dag mąki12 dag masła5 łyżek zimnej wodyszczypta solifarsz:3 pory6 szpa...
100 g ryżu pełnoziarnistegook. 1,5 l bulionu warzywnego4 marchewkiduża gar?ć świ...
SKŁADNIKI: * 0,25 l spirytusu, * 1 szklanka cukru, * 1 cytryna, * 2- ...
SKŁADNIKI: * 50 dag mrożonej fasolki szparagowej lub 75 dag świeżej * 25...
1 rulon ciasta francuskiego30 dag ugotowanego i os?czonego szpinaku15 dag ricott...
1 2 3 4 5 6 7 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Aromatyczny szybki krem pietruszkowy z wędzonką


Składniki • 1,5 litra bulionu
• 3 większe pietruszki
• 3 ziemniaki
• 2 kromki razowego chleba
• pęczek natki pietruszki
• pół szklanki śmietany
• 10 dag smacznej wędzonki, boczku
• sól, pieprz Etapy przygotowania 1. Pietruszki i ziemniaki myjemy, obieramy, kroimy na kawałki. Wrzucamy do bulionu, gotujemy około 20 minut.
2. Dokładamy do garnka kromki chleba i gotujemy jeszcze chwilkę.
3. Zdejmujemy garnek z ognia, składniki miksujemy dokładnie na krem. Zabielamy śmietaną. Doprawiamy solą i pieprzem.
4. Wędzonkę (boczek) kroimy w kosteczkę i przesmażamy kilka minut na suchej patelni. Pietruszkę siekamy i łączymy z zupą (kilka listków odłóżmy do dekoracji).
5. Porcje zupy rozlewamy na talerze. Posypujemy wędzonką.


Przepisy kulinarne - losowy

Pierogi z łososiem, suszonymi pomidorami i rukolą


SKŁADNIKI: FARSZ: - 100 g fileta z łososia norweskiego bez skóry i ości - 50 g wędzonego fileta z łososia norweskiego - 50 g cebuli - 50 g suszonych pomidorów - Olej - Sól, pieprz czarny CIASTO: - 150 g mąki - Żółtko - 1 łyżka oleju - Sól PONADTO: - 20 g filetów anchois - Sałata rukola - 4 łyżki oliwy truflowej - 2 łyżki octu balsamicznego - 5 g świeżo tartych płatków parmezanu SPOSÓB WYKONANIA: FARSZ: łososia drobno zmielić, suszone pomidory posiekać. Na oleju podsmażyć cebulę, ostudzić. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i doprawić do smaku. CIASTO: do przesianej mąki dodać żółtko, olej i tyle ciepłej wody, by osiągnąć jednolitą masę o konsystencji ciasta pierogowego. Zagnieść i odstawić na chwilę. Po rozwałkowaniu używając szklanki wykroić z ciasta koła, a następnie ułożyć na nich małe porcje farszu i zlepić brzegi. Pierogi gotować 3 minuty we wrzącej, osolonej wodzie. Pierogi podawać z suszonymi pomidorami, filetami anchois i sałatą rukola skropioną oliwą truflową. Przed podaniem posypać świeżo tartymi płatkami parmezanu.