Dzisiaj jest Niedziela 18 listopada 2018
Przepisy kulinarne - Inne
1 2 3 4 5 6 7 ...
SKŁADNIKI: 1 główka młodej kapusty 50 dag pieczarek 60 dag ziemniaków 1 pa...
Składniki •  4 marchewki    •  25 dag pieczare...
SKŁADNIKI: - 25 dag makaronu (nitki) - sól - 4 łyżki zmielonych orz...
Składniki • 80 dag kabaczka lub cukinii, 50 dag dojrzałych pomidorów, 2 c...
Produkty: 45 dag żółtego sera, kalafior (może być mrożony),  3 cebule, &nb...
Przygotowanie: 30 min.Oczekiwanie: 1,5 godzinyPieczenie: 1 godzinaSkładniki na 4...
Składniki: - 2 szklanki ugotowanego mięsa strusia pokrojonego w kostkę- 2 szkla...
Składniki: 250 g makaronu falbanki lub spiralki puszka zielonego groszku 1 por ...
Składniki: • 1 kg ziemniaków • 1 duża czerwona papryka • 1 ...
Składniki • 1 ładny kalafior • 1 duży brokuł • 1 1/2 szkl.ml...
Składniki: - 1 kg ziemniaków- 25 dag kiełbasy- dwie cebule- dwa jajka- 20 dag ż...
250 g brokuła125 g pieczarekmała cebula2 jajkałyżka ojeluz±bek czosnku300 ml mle...
SKŁADNIKI: • 20 dag serka wiejskiego • pęczek dymki &...
Składniki • 650 g dobrze odci¶niętego tofu dokładnie pokruszonego lub zmi...
Składniki : * 2 l serwatki * 15 dkg szynki wędzonej * 10 dkg bo...
ciasto:22 dag m±ki12 dag masła5 łyżek zimnej wodyszczypta solifarsz:3 pory6 szpa...
100 g ryżu pełnoziarnistegook. 1,5 l bulionu warzywnego4 marchewkiduża gar?ć ¶wi...
SKŁADNIKI: * 0,25 l spirytusu, * 1 szklanka cukru, * 1 cytryna, * 2- ...
SKŁADNIKI: * 50 dag mrożonej fasolki szparagowej lub 75 dag ¶wieżej * 25...
1 rulon ciasta francuskiego30 dag ugotowanego i os?czonego szpinaku15 dag ricott...
1 2 3 4 5 6 7 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Risotto z zielonym groszkiem i w±tróbkami


SKŁADNIKI: • 320 g ryżu gallo • mała cebula • 1 l wywaru jarzynowego • 100 ml białego wina • 200 g masła • 200 g w±tróbek króliczych lub drobiowych • 200 g ¶wieżego zielonego groszku • 2 żółtka • 160 ml ¶mietany • 40 g tartego parmezanu • oliwa z oliwek WYKONANIE: 1. Roztopić czę¶ć masła i zeszklić cebulę pokrojon± w drobn± kostkę. Dodać ryż i prażyć ok. 2 minut. Zalać winem, odparować, uzupełnić wywarem jarzynowym i dalej gotować. 2. W±tróbkę pokroić w kostkę, obsmażyć na oliwie. Gdy ryż będzie gotowy (al dente), włożyć zielony groszek i gotować 2 minuty. Zdj±ć z ognia, dodać masło, żółtko poł±czone ze ¶mietan± oraz tarty parmezan. Doprawić sol±. 3. Przełożyć na talerz, udekorować w±tróbk±.

Przepisy kulinarne - losowy

Karmelowa rolada


SKŁADNIKI: • Ciasto: (bszkopt z 4 jajek)- 4 jajka, 4 łyżki cukru, 4 łyżki m±ki • Masa: 1 kostka masła, puszka mleka skondensowanego słodzonego WYKONANIE: 1. Upiec biszkopt: ubić pianę z białek, po usztywnieniu dodać cukier i żółtka i nadal ubijać, aż do rozpuszczenia cukru. dosypać m±kę i lekko wymieszać. Wstawić do piekarnika. Po upieczeniu wyj±ć z formy i delikatnie zwin±ć w rolon na ¶ciereczce. Odstawić do wystygnięcia. 2. Puszkę mleka skondensowanego gotować ok 2 godz. Zmiksować masło i delikatnie dodawać przestudzone ugotowane mleko. 3. Rozwin±ć ¶ciereczke i delikatnie wysmarować ciasto przygotowan± mas±. Zwin±ć z powrotem. Ciasto polać polew± czekoladow± (gotowa w woreczkach) i ozdobić połówkami orzechów włoskich i laskowych.