Dzisiaj jest Czwartek 18 stycznia 2018
Przepisy kulinarne - Inne
... 2 3 4 5 6 7 8 ...
Składniki • 2 łyżki mielonej kolendry • 1 łyżeczka mielonej ostrej ...
10 średnich ziemniaków5 dag masła10 dag tartego żółtego sera1/2 pojemnika 18% śm...
Składniki Chleb tostowy ser mozarella jajko mleko mąka Sposób wykonania ...
Składniki Przepis 2 kromki chleba tostowego (pszennego, a dla starszych dzie...
Składniki • 1 kg łopatki wieprzowej • 10 dkg wędzonej słoniny lub ...
30 dag tofu5 pomidorów2 łyżki sezamu1 łyżka oleju1 łyżka sosu sojowegopieprzświe...
30 dag mąki15 dag masła2 łyżki zimnej wody30 dag kurek1 łyżka masła2 jajka200 ml...
30 dag makaronu2 żółtka100 g śmietanki5 dag masła1/2 łyżeczki bazyliisól, pieprz...
Składniki • 2 cukinie • 2 pomidory • 1 opakowanie sera tofu ...
Składniki na 2 porcje •  1 pęczek rzodkiewki    •&nb...
SKŁADNIKI: cebula - 1/2 szt jajka - 4 szt majonez - 2 łyżki natka pietrusz...
Produkty:1 kg suszonych śliwek 12 dkg cukru/ 6 łyżeczek kawałek cynamonu 6 dkg c...
SKŁADNIKI: * 1 golonka * 1 kg kapusty kiszonej * 500 g grochu ...
Składniki • woreczek ryżu • jarzynka mrożona Leczo np. Hortexu ...
Składniki: 2 opakowania mrożonego szpinaku (ok. 80 dag) 1 szklanka mąki 4...
Składniki • Paczka szpinaku mrożonego • 3 cebule pokrojone w krążk...
Produkty: - 1 kg szpinaku- 1/2 puszki kukurydzy- 150 g pieczarek- 3 łyżki masła...
1 kg szpinaku4 dag masła + 1 łyżka1 łyżka mąkikilka łyżek mleka3 łyżki posikaneg...
- 0.5 kg umytych i osuszonych li?ci szpinaku- 5 łyżek oliwy- 3 łyżki rodzynek- 3...
Produkty: - 2 pęczki szparagów- 4 łyżki masła- 1 łyżka posiekanej natki pietrus...
... 2 3 4 5 6 7 8 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Potrawka z pieczarek


SKŁADNIKI 60 dag pieczarek, 20 dag małych pomidorków wiśniowych, 2 ząbki czosnku, 3 łyżki czarnych oliwek (najlepiej bez pestek), po łyżeczce posiekanego świeżego oregano, tymianku i natki pietruszki, 2 łyżki oleju, sól, pieprz SPOSÓB PRZYRZĄDZANIA Pieczarki oczyścić, umyć, osuszyć, pokroić na ćwiartki (większe pokroić w ósemki). Małe pieczarki wystarczy pokroić na połówki, można też pozostawić je w całości. Pomidory wiśniowe dokładnie umyć, usunąć szypułki. Na patelni rozgrzać olej, włożyć pokrojone pieczarki i przez 5- 6 minut smażyć na dużym ogniu, aż odparuje cały płyn i pieczarki zrumienią się ze wszystkich stron. W tym czasie ząbki czosnku obrać i zmiażdżyć. Dodać o pieczarek razem z przygotowanymi pomidorami (kilka można odłożyć do dekoracji). Posypać posiekanymi ziołami. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem (najlepiej świeżo mielonym). Dusić razem około 10 minut pod przykryciem na małym ogniu. Nałożyć na talerze i udekorować osączonymi oliwkami oraz ewentualnie pomidorami. Danie możesz podać z ryżem na sypko lub z bagietką. Jeśli lubisz podsmażoną cebulę, możesz ją też dodać do pieczarek. Zamiast pomidorków wiśniowych możesz dodać 3 lub 4 duże pomidory. Po umyciu pokrój je w ósemki. Danie będzie bardziej oryginalne, jeśli wybierzesz pomidory żółte lub różowe.

Przepisy kulinarne - losowy

Szparagowa


(dla dziecka od 12 . miesiąca) Składniki:
* szklanka wywaru z jarzyn
* pęczek szparagów
* trochę koperku
* łyżeczka śmietany lub jogurtu naturalnego
* łyżeczka masła
* ugotowany makaron
* sól, pieprz Przygotowanie:
Szparagi umyć, obrać, pokroić w 1cm kawałeczki, udusić w niewielkiej ilości wody z dodatkiem masła i szczypty soli
dodać szklankę wywaru z jarzyn, trochę wody, posolić, popieprzyć (odrobinę).
Nałożyć do miseczki makaron, troszkę śmietany lub jogurtu naturalnego, zalać szparagami, dodać koperek.
(w wersji dla młodszych maluchów zupkę można zmiksować i nie dodawać wywaru).