Dzisiaj jest Wtorek 22 maja 2018
Przepisy kulinarne - Inne
... 2 3 4 5 6 7 8 ...
Składniki • 2 łyżki mielonej kolendry • 1 łyżeczka mielonej ostrej ...
10 ¶rednich ziemniaków5 dag masła10 dag tartego żółtego sera1/2 pojemnika 18% ¶m...
Składniki Chleb tostowy ser mozarella jajko mleko m±ka Sposób wykonania ...
Składniki Przepis 2 kromki chleba tostowego (pszennego, a dla starszych dzie...
Składniki • 1 kg łopatki wieprzowej • 10 dkg wędzonej słoniny lub ...
30 dag tofu5 pomidorów2 łyżki sezamu1 łyżka oleju1 łyżka sosu sojowegopieprz¶wie...
30 dag m±ki15 dag masła2 łyżki zimnej wody30 dag kurek1 łyżka masła2 jajka200 ml...
30 dag makaronu2 żółtka100 g ¶mietanki5 dag masła1/2 łyżeczki bazyliisól, pieprz...
Składniki • 2 cukinie • 2 pomidory • 1 opakowanie sera tofu ...
Składniki na 2 porcje •  1 pęczek rzodkiewki    •&nb...
SKŁADNIKI: cebula - 1/2 szt jajka - 4 szt majonez - 2 łyżki natka pietrusz...
Produkty:1 kg suszonych ¶liwek 12 dkg cukru/ 6 łyżeczek kawałek cynamonu 6 dkg c...
SKŁADNIKI: * 1 golonka * 1 kg kapusty kiszonej * 500 g grochu ...
Składniki • woreczek ryżu • jarzynka mrożona Leczo np. Hortexu ...
Składniki: 2 opakowania mrożonego szpinaku (ok. 80 dag) 1 szklanka m±ki 4...
Składniki • Paczka szpinaku mrożonego • 3 cebule pokrojone w kr±żk...
Produkty: - 1 kg szpinaku- 1/2 puszki kukurydzy- 150 g pieczarek- 3 łyżki masła...
1 kg szpinaku4 dag masła + 1 łyżka1 łyżka m±kikilka łyżek mleka3 łyżki posikaneg...
- 0.5 kg umytych i osuszonych li?ci szpinaku- 5 łyżek oliwy- 3 łyżki rodzynek- 3...
Produkty: - 2 pęczki szparagów- 4 łyżki masła- 1 łyżka posiekanej natki pietrus...
... 2 3 4 5 6 7 8 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Eskalopki w sosie koperkowym


2 szkl. kaszy jaglanej
1 cebula
3 z±bki czosnku
1 szkl. płatków owsianych lub 2 jajka
olej
sól, pieprz sos koperkowy:
1/2 l mleka
1/4 kostki masła
2 łyżki m±ki
pęczek kopru
sok z 1/2 cytryny
sól, pieprz Ugotować kaszę w litrze wody, tak, by była miękka, ale nie rozgotowana. Drobno posiekan± cebulę i czosnek podsmażyć na oleju, wymieszać z kasz?, płatkami i przyprawami. Uformować eskalopki i kła¶ć łyżk± na mocno rozgrzany olej, rumieni?c z obu stron. Z masła i m±ki sporz?dzić zasmażkę, mieszaj±c rozprowadzić j± mlekiem, dodać sok z cytryny, drobno posiekany koper, przyprawy, zagotować. Gor?cym sosem polać eskalopki. Podawać z ziemniakami smażonymi lub puree i surówk± z kapusty.

Przepisy kulinarne - losowy

Zupa krem z warzyw zielonych i białych


SKŁADNIKI: Dla dziecka od: 1 roku - por (albo cebula) - szklanka zielonego groszku - szklanka różyczek z brokułu - 1-2 łodygi selera naciowego - 3-4 ziemniaki - 1-2 z±bki czosnku (niekoniecznie) - kawałeczek korzenia imbiru (lub łyżeczka imbiru w proszku) - sól - pieprz - olej do smażenia - 2 łyżki posiekanej ¶wieżej kolendry lub tymianku (albo zielonej pietruszki) WYKONANIE: Por, imbir, czosnek posiekaj i zeszklij na oleju w dużym rondlu. Dorzuć groszek, brokuły, pokrojon± łodygę selera, obrane i pokrojone ziemniaki. Wlej trzy szklanki wody (wywaru z warzyw). Gotuj pod przykryciem, aż warzywa zmiękn±. Zmiksuj. Je¶li zupa jest za gęsta, rozcieńcz j±. Dopraw sol± i pieprzem, ponownie zagotuj. Podawaj z zielenin± i ewentualnie także ze ¶mietan± lub z jogurtem naturalnym. Je¶li nie masz wszystkich warzyw, możesz je zast±pić innymi (np. dorzuć gar¶ć li¶ci szpinaku lub szczawiu).