Dzisiaj jest Czwartek 24 stycznia 2019
Przepisy kulinarne - Inne
... 2 3 4 5 6 7 8 ...
Składniki • 2 łyżki mielonej kolendry • 1 łyżeczka mielonej ostrej ...
10 ¶rednich ziemniaków5 dag masła10 dag tartego żółtego sera1/2 pojemnika 18% ¶m...
Składniki Chleb tostowy ser mozarella jajko mleko m±ka Sposób wykonania ...
Składniki Przepis 2 kromki chleba tostowego (pszennego, a dla starszych dzie...
Składniki • 1 kg łopatki wieprzowej • 10 dkg wędzonej słoniny lub ...
30 dag tofu5 pomidorów2 łyżki sezamu1 łyżka oleju1 łyżka sosu sojowegopieprz¶wie...
30 dag m±ki15 dag masła2 łyżki zimnej wody30 dag kurek1 łyżka masła2 jajka200 ml...
30 dag makaronu2 żółtka100 g ¶mietanki5 dag masła1/2 łyżeczki bazyliisól, pieprz...
Składniki • 2 cukinie • 2 pomidory • 1 opakowanie sera tofu ...
Składniki na 2 porcje •  1 pęczek rzodkiewki    •&nb...
SKŁADNIKI: cebula - 1/2 szt jajka - 4 szt majonez - 2 łyżki natka pietrusz...
Produkty:1 kg suszonych ¶liwek 12 dkg cukru/ 6 łyżeczek kawałek cynamonu 6 dkg c...
SKŁADNIKI: * 1 golonka * 1 kg kapusty kiszonej * 500 g grochu ...
Składniki • woreczek ryżu • jarzynka mrożona Leczo np. Hortexu ...
Składniki: 2 opakowania mrożonego szpinaku (ok. 80 dag) 1 szklanka m±ki 4...
Składniki • Paczka szpinaku mrożonego • 3 cebule pokrojone w kr±żk...
Produkty: - 1 kg szpinaku- 1/2 puszki kukurydzy- 150 g pieczarek- 3 łyżki masła...
1 kg szpinaku4 dag masła + 1 łyżka1 łyżka m±kikilka łyżek mleka3 łyżki posikaneg...
- 0.5 kg umytych i osuszonych li?ci szpinaku- 5 łyżek oliwy- 3 łyżki rodzynek- 3...
Produkty: - 2 pęczki szparagów- 4 łyżki masła- 1 łyżka posiekanej natki pietrus...
... 2 3 4 5 6 7 8 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Pieczen barania z ryzem


Porcja dla 6-8 osob. Czas przygotow. 2 dni + 2 godz.
1 udziec z mlodego barana (ok. 4-5 kg),
500 ml octu 3%,
150 g masla,
2 zabki czosnku,
3-4 lyzki maki,
sol, pieprz.

1. Mieso umyc, osuszyc, oczyscic, przycinajac postrzepione partie miesa i loju.
Pobic palka, zawinac w plotno obficie skropione octem. Zwiazac sznurkiem,
przelozyc do miski, trzymac w chlodzie przez 2 dni.
2. Udziec wyjac, oplukac, osuszyc. Czosnek obrac, posiekac, wymieszac z sola i
pieprzem. Mieszanine te wetrzec w mieso.
3. Nadziac na rozen (elektryczny, gazowy lub na wegiel drzewny), posmarowac
roztopionym maslem (polowe zostawic), piec ok. 1 godz w temp. 200żC. Co pewien czas polewac udziec maslem i zbierajacym sie pod spodem sosem. Po godzinie obsypac mieso maka, piec jeszcze przez 30 min w temp. 140żC. W czasie
pieczenia polewac udziec pozostalym maslem i sosem.
4. Pieczen zdjac z ognia, pokroic skosnie w cienkie plastry, po czym mieso w
tym samym porzadku ulozyc na kosci, ktorej koniec zawinac w papilot z bialej
bibulki. Polac sosem. Podawac z ryzem i puree z fasoli.

Przepisy kulinarne - losowy

Cukierki toffi


2.5 filiżanki mleka 
1/4 filiżanki miodu 
1.5 filiżanki cukru 
1 łyżka masła 
1 łyżka czekolady w proszku 
1 łyżeczka sody 

Wszystkie składniki - oprócz sody - rozpu?cić na ogniu mieszaj±c aż cukier się rozpu?ci. Zostawić na małym ogniu aż masa zgęstnieje. Zdj±c z ognia, dodać sodę i ubijać aż masa będzie twarda jak cukierek. Wylać na marmurow± płytkę i pokroić w długie paski, a potem w romby.