Dzisiaj jest Niedziela 24 czerwca 2018
Przepisy kulinarne - Inne
1 2 3 4 ...
Składniki • 1 litr wody • 3 łyżki oleju • 1 mała cykoria ...
1 kg ziemniaków40 g masła1 kopiasta łyżka mąki2 szkl. wywaru warzywnego3-4 łyżki...
Składniki 80 dag małych ziemniaków około 1 szklanki śmietany kremówki 5 dag...
Produkty: - 1 kg ziemniaków- 30 dag tłustego białego sera- 1.5 opakowania śmiet...
Produkty: - 8 ziemniaków- 2 pęczki natki- 3 ząbki czosnku- 10 dag startego sera...
Produkty: - 2 średniej wielkości ziemniaki na osobęSos:- 800 ml majonezu- 50 ml...
Składniki •  1 kg filetów z dorsza    •  1 kg ...
1/2 kg ziemniaków1 cebula3/4 szkl. obranych włoskich orzechów2 ząbki czosnku2 ga...
80 dag ziemniaków35 dag kurek2 cebule100 ml olejupęczek szczypiorkuszkl. wywawru...
kilka ziemniaków 4 ząbki czosmku masło  przyprawa ziołowa do gri...
75 dag ziemniaków20 dag prawdziwkówżółta papryka2 ząbki czosnku1 cebulazielona p...
SKŁADNIKI: • 2 kostki rosolowe drobiowe • 1 kg duzych ziem...
Składniki: ziemniaki - 1 kg sól ziołowa pieprz stary żółty ser - 20 dag bocze...
Składniki - ok. 12 ziemniaków średniej wielkości - czosnek (w zależności od up...
1 kg ziemniaków3 łyżki ostrej paprykisok z limonaocetolejsól dodatki:gotowana k...
8 dużych ziemniakówfarsz:a) 15 dag startego żółtego sera    2 łyż...
SKŁADNIKI: PORCJA: 210 KCAL - 6 dużych ziemniaków - pęczek szczypiorku...
50 dag ziemniaków20 dag pieczarek / świeżych grzybów10 dag cebuli1/2 szkl. śmiet...
6 ziemniaków 10 dag homogenizowanego twarożku 1,5 łyżki listków bazyli (posi...
Oczekiwanie: 20 min.Smażenie: ok.10-15 min.Gotowanie: ok.15 min.Trudność: dosc l...
1 2 3 4 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Spaghetti primavera


Składniki: - 500 g spaghetti - 1 szklanka mrożonego groszku - 1 szklanka mrożonego bobu - 1 brokuł - 3 łyżki masła - 2 szkl. śmietany - 1 szkl. świeżo tartego parmezanu - świeżo mielony pieprz Sposób przyrządzania: Brokuł umyj i pokrój w małe różyczki. Zagotuj 2 litry wody, dodaj 1 łyżeczkę soli. Wrzuć do gotującego się wrzątku mrożony bób, doprowadź do wrzenia, pogotuj 5 minut i wyciągnij cedzakową łyżką. Przepłucz bób w zimnej wodzie, ostudź i wyłuskaj. Do tej samej wody wrzuć groszek. Gdy woda zawrze, wyciągnij go. Na końcu wrzuć brokuł i gotuj, aż będzie jędrny (7-9 minut). Na patelni rozgrzej masło, dodaj śmietanę i cały czas mieszając, gotuj na wolnym ogniu, aż się połączą, jednak nie doprowadzaj do wrzenia. Wsyp 3/4 parmezanu i mieszaj, aż się rozpuści. Posól i popieprz sos do smaku. Gorące spaghetti wymieszaj z warzywami, każdą porcję polej sosem i posyp odrobiną parmezanu. Podawaj natychmiast. Oczywiście spaghetti primavera jeszcze lepiej smakuje latem, kiedy są młode, świeże warzywa, wtedy też można dodać do niego zieloną fasolkę szparagową i końcówki zielonych szparagów.

Przepisy kulinarne - losowy

Makaron Sukiyaki


100 g Makaronu Japońskiego Udon Blue Dragon
100 g piersi z kurczaka pokrojonej w cienkie plasterki, jeżeli lubimy może być kilka krewetek
1 łyżka pędów bambusa pokrojonych w plasterki
1 li?ć kapusty pekińskiej pokrojonej w kwadraty 5x5 cm zblanszowany
(zanurzony przez 1 min we wrz?tku)
4 pieczarki pokrojone w plastry
4 kawałki tofu
4 listki szpinaku zblanszowane (opcja)
2 dymki pokrojone na 5 cm kawałki
Imbir Marynowany Blue Dragon pocięty na cienkie paseczki

wywar
5 filiżanek bulionu najlepiej warzywnego
4 łyżki Japońskiego Sosu Sojowego Blue Dragon
1 łyżeczka Sosu Mirin Blue Dragon

W naczyniu elektrycznym może to być wok może być naczynie do founde b?dĽ inne, które ustawiamy na stole i podgrzewamy tak, aby doprowadzić wywar do wrzenia. Na dużym talerzu rozkładamy makaron. Na makaronie rozkładamy mięso warzywa i pozostałe składniki.
Dla każdej osoby podajemy miseczkę. Kolejno bierzemy pałeczkami różne składniki (kolejność dowolna) i wrzucamy do wywaru. Gotujemy przez chwilę i wyławiamy pałeczkami (osoby mniej sprawne mog? używać małej łyżki cedzakowej).
Na końcu wrzucamy makaron nabieramy do miseczki wywar wraz makaronem i resztką warzyw i kończymy obiad lekką zupką. Możemy przygotować oddzielnie sos sojowy z past? wasabi zgodnie z przepisem na sosy i doprawiać nim jedzenie.
Podajemy tak jak founde.