Dzisiaj jest Czwartek 18 stycznia 2018
Przepisy kulinarne - Inne
1 2 3 4 ...
Składniki • 1 litr wody • 3 łyżki oleju • 1 mała cykoria ...
1 kg ziemniaków40 g masła1 kopiasta łyżka mąki2 szkl. wywaru warzywnego3-4 łyżki...
Składniki 80 dag małych ziemniaków około 1 szklanki śmietany kremówki 5 dag...
Produkty: - 1 kg ziemniaków- 30 dag tłustego białego sera- 1.5 opakowania śmiet...
Produkty: - 8 ziemniaków- 2 pęczki natki- 3 ząbki czosnku- 10 dag startego sera...
Produkty: - 2 średniej wielkości ziemniaki na osobęSos:- 800 ml majonezu- 50 ml...
Składniki •  1 kg filetów z dorsza    •  1 kg ...
1/2 kg ziemniaków1 cebula3/4 szkl. obranych włoskich orzechów2 ząbki czosnku2 ga...
80 dag ziemniaków35 dag kurek2 cebule100 ml olejupęczek szczypiorkuszkl. wywawru...
kilka ziemniaków 4 ząbki czosmku masło  przyprawa ziołowa do gri...
75 dag ziemniaków20 dag prawdziwkówżółta papryka2 ząbki czosnku1 cebulazielona p...
SKŁADNIKI: • 2 kostki rosolowe drobiowe • 1 kg duzych ziem...
Składniki: ziemniaki - 1 kg sól ziołowa pieprz stary żółty ser - 20 dag bocze...
Składniki - ok. 12 ziemniaków średniej wielkości - czosnek (w zależności od up...
1 kg ziemniaków3 łyżki ostrej paprykisok z limonaocetolejsól dodatki:gotowana k...
8 dużych ziemniakówfarsz:a) 15 dag startego żółtego sera    2 łyż...
SKŁADNIKI: PORCJA: 210 KCAL - 6 dużych ziemniaków - pęczek szczypiorku...
50 dag ziemniaków20 dag pieczarek / świeżych grzybów10 dag cebuli1/2 szkl. śmiet...
6 ziemniaków 10 dag homogenizowanego twarożku 1,5 łyżki listków bazyli (posi...
Oczekiwanie: 20 min.Smażenie: ok.10-15 min.Gotowanie: ok.15 min.Trudność: dosc l...
1 2 3 4 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Owoce w tymiankowej śmietanie


Składniki: 2 gruszki 2 jabłka 2 banany 1 ananas 1 cytryna 3 gałązki tymianku 20 g masła 6 łyżek cukru 3 jajka 100 ml śmietanki 36% Sposób przyrzadzania: 1. Oderwij z tymianku listki i wrzuć do rondelka ze śmietaną. Całość zagotuj, odstaw z ognia, przykryj i zostaw, żeby nieco ostygła. 2. Obierz jabłka i gruszki, usuń pestki i pokrój w cienkie plasterki. 3. Pokrój banany w plasterki. 4. Nożem z ząbkami obierz ananasa ze skórki, usuń rdzeń, a miąższ również pokrój na plasterki. 5. Na patelni rozpuść masło, dodaj 6 łyżek cukru i wymieszaj. Kiedy cukier się rozpuści, wrzuć owoce i smaż całość ok. 5 min. 6. Polej owoce sokiem z ½ cytryny. 7. Żółtka z 3 jaj umieść w miseczce i rozprowadź je za pomocą 1/3 śmietanki tymiankowej (śmietana nie może być za gorąca, bo żółtka się zetną). Przelej całość do reszty śmietany i wymieszaj. 8. Przełóż owoce z patelni do żaroodpornego naczynia i zalej je śmietaną z żółtkami. 9. Zapiecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C przez 5- 6 min. (Jeśli w twoim piekarniku jest opcja grill, włącz ją pod koniec pieczenia, żeby owoce zapiekły się na złoto.)

Przepisy kulinarne - losowy

FINLANDIA NIGHT


40 ml. - Wódka Finlandia
20 ml. - sok cytrynowy
sok z czarnych jagód Sok cytrynowy wymieszać z wódką i paroma kostkami lodu w osobnym naczyniu. Przelać do kieliszka i dolać sok z jagód.