Dzisiaj jest Wtorek 11 grudnia 2018
Przepisy kulinarne - Inne
1 2 3 4 ...
Składniki • 1 litr wody • 3 łyżki oleju • 1 mała cykoria ...
1 kg ziemniaków40 g masła1 kopiasta łyżka mąki2 szkl. wywaru warzywnego3-4 łyżki...
Składniki 80 dag małych ziemniaków około 1 szklanki śmietany kremówki 5 dag...
Produkty: - 1 kg ziemniaków- 30 dag tłustego białego sera- 1.5 opakowania śmiet...
Produkty: - 8 ziemniaków- 2 pęczki natki- 3 ząbki czosnku- 10 dag startego sera...
Produkty: - 2 średniej wielkości ziemniaki na osobęSos:- 800 ml majonezu- 50 ml...
Składniki •  1 kg filetów z dorsza    •  1 kg ...
1/2 kg ziemniaków1 cebula3/4 szkl. obranych włoskich orzechów2 ząbki czosnku2 ga...
80 dag ziemniaków35 dag kurek2 cebule100 ml olejupęczek szczypiorkuszkl. wywawru...
kilka ziemniaków 4 ząbki czosmku masło  przyprawa ziołowa do gri...
75 dag ziemniaków20 dag prawdziwkówżółta papryka2 ząbki czosnku1 cebulazielona p...
SKŁADNIKI: • 2 kostki rosolowe drobiowe • 1 kg duzych ziem...
Składniki: ziemniaki - 1 kg sól ziołowa pieprz stary żółty ser - 20 dag bocze...
Składniki - ok. 12 ziemniaków średniej wielkości - czosnek (w zależności od up...
1 kg ziemniaków3 łyżki ostrej paprykisok z limonaocetolejsól dodatki:gotowana k...
8 dużych ziemniakówfarsz:a) 15 dag startego żółtego sera    2 łyż...
SKŁADNIKI: PORCJA: 210 KCAL - 6 dużych ziemniaków - pęczek szczypiorku...
50 dag ziemniaków20 dag pieczarek / świeżych grzybów10 dag cebuli1/2 szkl. śmiet...
6 ziemniaków 10 dag homogenizowanego twarożku 1,5 łyżki listków bazyli (posi...
Oczekiwanie: 20 min.Smażenie: ok.10-15 min.Gotowanie: ok.15 min.Trudność: dosc l...
1 2 3 4 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Sałatka koktajlowa z cytrusami


Składniki: 1 sałata karbowana czerwona 1 sałata karbowana zielona 4 pomarańcze 150 g pomidorków koktajlowych 1 ogórek 1 awokado 60 g oliwek czarnych bez pestek pokrojonych w talarki sok z połowy cytryny 1 łyżeczka drobnego cukru 2 gałązki estragonu świeżego posiekanego 1 czubata łyżka majonezu 1 łyżka octu winnego 2 łyżki oliwy z oliwek przyprawa w mini kostkach Pietruszka Knorr sól i pieprz Sposób przyrządzania: 1. Zrób segmenty z pomarańczy. Segmenty z pomarańczy krój nad sitkiem położonym na miseczce. Uzyskasz wtedy sok z pomarańczy, który będzie ci później potrzebny. Aby było go więcej wyciśnij resztę pomarańczy w ręku. Segmenty z pomarańczy przełóż do dużej miski. 2. Usuń szypułki z pomidorków, przekrój je na pół i dodaj do miski z pomarańczami. 3. Umyj ogórka, odkrój mu obie końcówki, nie zdejmuj skórki. Teraz przekrój go wzdłuż na pół i jeszcze raz na pół. Odkrój pestki, nie będą ci potrzebne. 4. Pokrój ogórka na ukośne kawałki, włóż je do miski. Następnie dodaj do całości oliwki. 5. Zroluj awokado, aby skórka się ładnie odkleiła. Przekrój awokado na pół i przekręć je, by pestka została w jednej połowie. Przy pomocy noża wyjmij pestkę z awokado. Miąższ wyjmij za pomocą łyżki i pokrój go w małą kosteczkę. Przełóż do oddzielnej miski. 6. Polej awokado sokiem z cytryny, wymieszaj. Awokado lepiej się utleni. Teraz możesz przełożyć je do miski z sałatką. 7. Umyj dokładnie sałatę i odwiruj ją z nadmiaru wody. Można w tym celu użyć czystej ściereczki. Ale osuszanie każdego listka w ten sposób zabiera mnóstwo czasu. Zamiast tego można użyć plastikowej ręcznej wirówki. Opłukaną sałatę włóż do wewnętrznego koszyczka wirówki. Nakryj pokrywką z korbką i kręć. Cała woda spływa po ściankach i już. Taka wirówka jest bardzo tania i dostępna w sklepach z gospodarstwa domowego. 8. Rozrywaj sałatę palcami na małe kawałki i wrzuć ją do miski, wymieszaj całość drewnianą łyżką. 9. Zafoliuj miskę z sałatką. Zrób nożem dziurki w folii, aby do sałatki dostawało się powietrze. Włóż miskę do lodówki. 10. Wlej do słoika sos z naszych pomarańczy, dodaj majonez, ocet i cukier. Teraz rozkrusz przyprawę w mini kosteczkach Pietruszka, dodaj oliwy, estragon, sól i pieprz. Zamknij słoik nakrętką i wymieszaj całość wstrząsając mocno słoikiem. 11. Podawaj sałatkę wymieszaną z sosem.
 

Przepisy kulinarne - losowy

Aromatyczne smażone warzywa


Mieszanka świeżych lub mrożonych warzyw najlepiej z fasolką
1 łyżka masła
1 cm kawałek imbiru, posiekać
1 łyżeczka Pasty Curry łagodnej
1 łyżeczka Pikli z czosnku
1 łyżka sosu sojowego jasnego Na woku rozpu?cić masło dodać pastę curry, pikle z czosnku, imbir, sos

Wrzucić warzywa, smażyć do miękkości (w razie potrzeby podlać łyżkę
wody).