Dzisiaj jest Środa 18 lipca 2018
Przepisy kulinarne - Słownik pojęć
1 2 3 4 5 6 ...
Grzybki występujące w Chinach i w Japonii. Często używane są również w kuchni ta...
Nie wolno zagniatać ciasta francuskiego. Płaty ciasta należy rozmrozić , poukład...
- wszystkie składniki muszą mieć temperaturę pokojową - mąka musi być świeża i ...
Nie wszystkie warzywa i owoce przechowywane w lodówce tolerują swoje sąsiedztwo....
Jest to sposób smażenia na patelni kawałków mięsa lub ryb. Smaży się je bez pani...
Jest to kanapka składająca się z dwóch kromek pieczywa przełożonych wędliną, ser...
Zielony sos do zimnych mięs, przyrządzany z oliwy, jaj, kaparów, natki pietruszk...
Znana też pod nazwą pieprzycy siewnej jest doskonałą przyprawą, bogatą w witamin...
Kupując kawałek dużej ryby morskiej, wybierajmy część bliżej ogona. Mięso ryb z ...
Dojrzałe, słodkie i ususzone jagody różnych gatunków winogron uprawianych we Wło...
Sałata masłowa należy do odmian głowiastych. Ma delikatne, wiotkie liście i łago...
Miękki ser produkowany z serwatki pozostającej po serach podpuszczkowych (z mlek...
Jest to tradycyjna francuska potrawa z duszonych warzyw, którą podaje się jako s...
Potrawa przygotowywana z pokrojonego mięsa, jarzyn oraz przypraw. Najczęściej po...
Jaja należy dokładnie rozkłócić, aby białka i żółtka się połączyły, następnie wy...
1. Szczypce homara chwytamy blisko pancerza i odłamujemy (przez wykręcanie). ...
Podstawą jest dobra gatunkowo oliwa, tzw. z pierwszego tłoczenia (extra virgin),...
Przypalony posiłek przerzuć do czystego garnka. Dodaj trochę wody i ostrej papry...
Jest to szynka będąca cenionym, ale dosyć kosztownym przysmakiem rodem z Parmy. ...
Rozgotowane ziemniaki odparuj, przeciśnij przez praskę i podawaj jako piure ziem...
1 2 3 4 5 6 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Surówka z czerwonej kapusty


mała czerwona kapusta
2 jabłka
1-2 cebule
2-3 łyżki oliwy
sok z cytryny
ocet winny
zielona pietruszka
sól, cukier Kapustę poszatkować, jabłka obrać, zetrzeć, cebulę drobno posiekać. Wymieszać składniki z olejem, doprawić solą, cukrem, pieprzem, sokiem z cytryny, posypać
naci?.

Przepisy kulinarne - losowy

Świąteczna Herbata rozgrzewająca


Składniki - łyżeczka imbiru, - łyżeczka cynamonu, - dwa goździki, - łyżka miodu, - torebka herbaty malinowej lub zwykłej, - sok z cytryny do smaku. Sposób wykonania Zaparzyć herbatę, wsypać wszystkie przyprawy, przecedzić przez sitko i dodać sok oraz miód.