Dzisiaj jest Niedziela 18 listopada 2018
Przepisy kulinarne - Słownik pojęć
... 2 3 4 5 6 7 8 ...
Są to cienkie płaty przygotowane z mąki ryżowej. Są niezwykle delikatne, a po up...
- 45 dag okr?głego ryżu (np. Arborio)- 6 małych porcji kurczaka (mog? być skrzyd...
Jest to tradycyjne danie kuchni hiszpańskiej. składa się z ryżu, drobiu, kiełba...
Owoce ułożone na paterze długo zachowają świeżość, kiedy włożymy między nie kilk...
...
...
Jest to popularna potrawa włoska przyrządzana z pociętej piłką igiczy cielęcej o...
Kasza z jęczmienia lub pszenicy, pożywna, zawierająca dużo białka. Wypieczona, z...
Główne składniki oregano to: olejki lotne (tymol i karwakol). Ponadto występują ...
Składniki Przepis       80 dag wołowiny  ...
W jego skład wchodzi cukier, miód, siekane orzechy i piana z białek. Często doda...
Nożyczki, szczególnie te większe z powodzeniem mogą zastąpić nóż i ułatwić wiele...
SKŁADNIKI: • 2 filety z kurczaka • papryka czerwona ...
Piwo to jeden z najstarszych trunków świata. Podstawowe rodzaje piwa: Jasne...
* Pączki wkładamy na rozgrzany wcześniej tłuszcz (170° C). Temperaturę tłuszcz...
Placek z owocami będzie bez zakalca i kruchy, jeśli: - przed ułożeniem owoców ...
Ta nazwa dotyczy dwóch rodzajów wypieków. Najczesciej jednak odnosi się do małyc...
Jest to biały ser z krowiego mleka zawierający bardzo mało tłuszczu. Ma delikatn...
Jest to to gatunek kawy arabskiej, która wykorzystywana jest do przygotowywania ...
Pospolity chwast, zwany też mleczem lub dmuchawcem, występuje na łąkach, miedzac...
... 2 3 4 5 6 7 8 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Grzane wino


Produkty: 2 butelki czerwonego wina
3 torebki przyprawy do grzańca  Wykonanie: Wino mocno zagrzać, dodać przyprawę, grzać jeszcze 2-3 min, ale nie wolno zagotować.


Przepisy kulinarne - losowy

Pstrąg ze szpinakiem i orzechami


Składniki •  4 pstrągi, sól
  
•  marynata: 8 łyżek oliwy, 3 łyżki miodu, 2 ząbek czosnku, tymianek lub
  
•  rozmaryn
  
•  500 gr świerzego szpinaku, 3 łyzki oliwy, 1 łyżka octu winnego, po 2
  
•  łyżeczki mielonej kolendry, kminku i orzechów, 1 duża cebula, sól,
  
•  biały pieprz
   Etapy przygotowania 1.  Czosnek rozdrobnić i połączyć z pozostałymi składnikami marynaty. Pstrągi posmarować marynatą i odstawić na parę godzin.
    
2.  Cebulę posiekać, smazyć aż zmięknie. Dodać grubo posiekany szpinak i przyprawy, dusić 3 minuty.
    
3.  Pstrągi po wyjęciu z marynaty usmażyć i podawać ze szpinakowym sosem.