Dzisiaj jest Czwartek 24 stycznia 2019
Przepisy kulinarne - Sałatki i surówki
1 2 3 4 5 ...
Składniki: 1. 6 jajek 2. 15 dag majonezu 3. cebula 4. 8 dag zielonego gros...
Składniki: - 1/4 opakowania mrożonego ciasta francuskiego - 50 g marchwi - 1/...
SKŁADNIKI: * 20 dag świeżych brokułów * 20 dag marchewki * pęczek rzo...
SKŁADNIKI: Dla dziecka od: 1 roku - bakłażan - cukinia - 2 ziemniaki ...
SKŁADNIKI: ser biały (twaróg) - 30 dag świeży ogórek - 1 szt. rzodkiewki -...
SKŁADNIKI: - 2 duże bakłażany - 1 łyżka oliwy - 1 łyżka octu - sok z 1/2...
SKŁADNIKI: - 2 pory - 3 czerwone papryki - 8- 10 dag czarnych oliwek - 2...
SKŁADNIKI: 1 puszka kukurydzy, 1 puszka groszku, 1 woreczek ugotowanego ryżu ...
Składniki • 0,5 kg truskawek • główka sałaty • 150 g wed...
SKŁADNIKI: - 3 ugotowane marchewki - 2 ugotowane pietruszki - 1 mały ugotow...
Składniki: CIASTO: 20 dag mąki, 10 dag masła, 1 żółtko, 2 łyżki śmietany (a...
Składniki • 25 dag kaszy Kuskus • 2 cytryny • 8 łyżek oliwy ...
SKŁADNIKI: 1 puszka kukurydzy, 4 jajka, 1-2 łyżki majonezu, 1 łyżeczki ...
Składniki •  5 parówek    •  3 gotowe sosy np ...
Składniki •  1 opakowanie krakersów okrągłych    •&...
selerjabłkomajonezsok z cytrynysól Seler obrać, zetrzeć, skropić sokiem z cytry...
1 główka sałaty1 ogórek1 pomidorłyżka posiekanego kopru2 łyżki majonezu1 łyżka ś...
1 niedojrzały owoc papai (ok. 1kg)4 pomidory1 szkl. prażonych orzeszków ziemnych...
Produkty: 1 pęczek (ok 15 dkg) zielonej cebuli albo kilka pęczków szczypiorku, ...
pęczek włoszczyzny1/4 główki kapustyfiliżanka orzechów włoskich1/2 filiżanki maj...
1 2 3 4 5 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Ciastka półfrancuskie śmietanowe z marmoladą 2


ciasto:
30 dag (1 1/2 szklanki) mąki,
25 dag margaryny,
1 żółtko,
3 łyżki cukru,
2-3 łyżki śmietany,
1 łyżeczka octu,
sól

nadzienie:
20 dag marmolady,
cukier waniliowy,
1 łyżka utartego przesianego biszkoptu,
1 jajo do smarowania ciasta,
orzechy,
cukier kryształ i cukier waniliowy do posypania

Margarynę posiekać z m?ką, dodać pozostałe składniki, poł?czyć i szybko zarobić ciasto. Umieścić je w lodówce i przygotować nadzienie. Marmoladę utrzeć, dodać cukier waniliowy i biszkopt, dokładnie wymieszać. Po godzinie ciasto rozwałkować na grubość około 1/2 cm i okr?gł? foremką lub szklanką wykroić ciastka. Na każdym ciastku umieścić szpryc? lub łyżeczką porcję nadzienia. Ciastka złożyć na pół, lekko d Cisnąć, posmarować roztrzepanym jajem i posypać posiekanymi orzechami zmieszanymi z cukrem i cukrem waniliowym. Piec w bardzo gor?cym piekarniku około 20 min.

Przepisy kulinarne - losowy