Dzisiaj jest Poniedziałek 25 marca 2019
Przepisy kulinarne - Sałatki i surówki
1 2 3 4 5 ...
Składniki: 1. 6 jajek 2. 15 dag majonezu 3. cebula 4. 8 dag zielonego gros...
Składniki: - 1/4 opakowania mrożonego ciasta francuskiego - 50 g marchwi - 1/...
SKŁADNIKI: * 20 dag świeżych brokułów * 20 dag marchewki * pęczek rzo...
SKŁADNIKI: Dla dziecka od: 1 roku - bakłażan - cukinia - 2 ziemniaki ...
SKŁADNIKI: ser biały (twaróg) - 30 dag świeży ogórek - 1 szt. rzodkiewki -...
SKŁADNIKI: - 2 duże bakłażany - 1 łyżka oliwy - 1 łyżka octu - sok z 1/2...
SKŁADNIKI: - 2 pory - 3 czerwone papryki - 8- 10 dag czarnych oliwek - 2...
SKŁADNIKI: 1 puszka kukurydzy, 1 puszka groszku, 1 woreczek ugotowanego ryżu ...
Składniki • 0,5 kg truskawek • główka sałaty • 150 g wed...
SKŁADNIKI: - 3 ugotowane marchewki - 2 ugotowane pietruszki - 1 mały ugotow...
Składniki: CIASTO: 20 dag mąki, 10 dag masła, 1 żółtko, 2 łyżki śmietany (a...
Składniki • 25 dag kaszy Kuskus • 2 cytryny • 8 łyżek oliwy ...
SKŁADNIKI: 1 puszka kukurydzy, 4 jajka, 1-2 łyżki majonezu, 1 łyżeczki ...
Składniki •  5 parówek    •  3 gotowe sosy np ...
Składniki •  1 opakowanie krakersów okrągłych    •&...
selerjabłkomajonezsok z cytrynysól Seler obrać, zetrzeć, skropić sokiem z cytry...
1 główka sałaty1 ogórek1 pomidorłyżka posiekanego kopru2 łyżki majonezu1 łyżka ś...
1 niedojrzały owoc papai (ok. 1kg)4 pomidory1 szkl. prażonych orzeszków ziemnych...
Produkty: 1 pęczek (ok 15 dkg) zielonej cebuli albo kilka pęczków szczypiorku, ...
pęczek włoszczyzny1/4 główki kapustyfiliżanka orzechów włoskich1/2 filiżanki maj...
1 2 3 4 5 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Salatka z owocow morza


Porcja dla 6 osob. Czas przygotow. 45 min.
100 g dlugoziarnistego ryzu,
250 ml bulionu,
szczypta szafranu i curry,
80 g krabow z puszki,
80 g krewetek z puszki,
80 g duzych muli z puszki,
80 g osmiornic z puszki,
80 g kalmarow z puszki,
1 lyzka zielonego groszku,
1/2 papryki chilli,
1 zielona cytryna.
Sos winegret:
6 lyzek oliwy,
2 lyzki soku cytrynowego,
sol, pieprz,
1 lyzka zmielonej pietruszki.

1. Szafran i curry zalac 1 lyzka wrzatku, dokladnie utrzec. Ryz starannie oplukac pod biezaca woda, zalac wrzacym bulionem, dodac rozpuszczone przyprawy,
zamieszac, przykryc i gotowac 17-20 min na bardzo malym ogniu.
2. Owoce morza po wyjeciu z puszek dobrze osaczyc na sicie. Najladniejsze krewetki i osmiornice zostawic do przybrania.
3. Po usunieciu gniazda nasiennego chilli umyc, drobno posiekac. Cebule umyc,
obrac, drobno posiekac, sparzyc wrzacym bulionem, odcedzic. Cytryne dokladnie umyc, pokroic na plasterki.
4. Przygotowac sos. Rozetrzec dokladnie sok cytrynowy z sola i pieprzem. Dodac
oliwe i drobno posiekana pietruszke.
5. W duzej misce wymieszac zimny ryz z polowa sosu, posiekana cebula, chilli i
zielonym groszkiem. Pod koniec dodac owoce morza i delikatnie wymieszac.
Przed podaniem przelozyc na duzy polmisek, przybrac najladniejszymi krewetkami, osmiornicami, plastrami zielonej cytryny, nastepnie polac reszta sosu.

Przepisy kulinarne - losowy

Pieczona panga (doskonała dla dzieci)


Składniki filety pangi oliwa z oliwek cebula natka pietruszki lub koperek sól ulubione zioła Sposób wykonania Filety posolić, ułożyć na kawałku folii aluminiowej. Ułożyć na rybie cienko pokrojone plastry cebuli i pokrojoną natkę pietruszki, polać wszystko łyżką oliwy z oliwek. Całość zawinąć w folię i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Piec ok. 20 min. Podawać z ryżem.