Dzisiaj jest Wtorek 22 maja 2018
Przepisy kulinarne - Sałatki i surówki
1 2 3 4 5 6 ...
2 marchewki pietruszkaselerporkawałek kapusty2 jabłkacebulaogórek kiszonycukiers...
25 dag selera naciowegokiszony ogórekpomidorpapryka czerwonasok z cytrynyłyżeczk...
3 łodygi selera naciowego2 jajka ugotowane na twardopół pęczka koperkupół pęczka...
15 dag selera25 dag jabłek5 dag orzechów włoskichsok z cytryny1/2 małego słoika ...
SKŁADNIKI: 215 kcal * 1 mały seler korzeniowy, * sok z cytryny,...
sałata - 3 główki olej - 3-4 łyżki sól, cukier, ocet lub cytryna Przygotowanie:...
rzodkiewka - 3-4 pęczki śmietana – 1/2 szklanki posiekany koperek - 1 łyżk...
czarna rzepajabłkomarchewselercebula4 łyżki śmietanynać pietruszkiszczypiorcukie...
5 dag porow10 dag majonezu1 puszka ananasowsol, cukier, cytryna   Jasne c...
60 dag porów (białe części) 2 jajka ugotowane na twardo 200 ml gęstej kwaśnej śm...
4 str?ki marynowanej papryki2 duże pory3 łyżki majonezułyżeczka musztardyzielona...
400 g porów150 g daktyli1 łyżka kaparówzielona pietruszka1 łyżka oliwy2 łyżki ke...
4 pory 1 puszka kukurydzy 25 dag żółtego sera majonez 1 łyżka śmietany ...
2 pory2 jabłka10 truskawekłyżka posiekanych orzechów2 łyżki miodupojemnik jogurt...
Składniki •  1 pompela tzw. pomarańcza olbrzymia lub 2 zwykłe pomara...
5 pomidorów2 cebule3 ząbki czosnkuocet winny - 1 łyżka4 łyzki olejupapryka ...
3-4 dojrzałe pomidory1 mangokawałek imbiru1 szalotka ze szczypiorkiemsól, pieprz...
pomidory cebula ?mietana ogórek Pomidora cebulę i ogórka pokroić w kostkę...
pieczarki - 30 dag orzechy włoskie - 5 dag czosnek - 1 ząbek olej - 1 łyżka sok ...
4 str?ki czerwonej lub zielonej papryki3 pory1/2 szkl. majonezu1 łyżka musztardy...
1 2 3 4 5 6 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Sos pomidorowy ze śmietaną


Składniki:2 łyżki koncentratu pomidorowego,
1 seler,
1 cebula,
1 ząbek czosnku,
sól,
cukier,
pieprz,
0.5 szkl. śmietany,
1 łyżka posiekanej naci pietruszki z koperkiem.

 
Sposób przyrządzenia:        Umyty, obrany seler opłukać, pokrajać, zalać wrzącą osoloną wodą (1 szkl.) i nastawić do gotowania. Po kilku minutach dodać obraną, opłukaną i pokrajaną w ćwiartki cebulę i posiekany czosnek. Ugotować do miękkości, a następnie przetrzeć przez sito lub zmiksować, połączyć z koncentratem pomidorowym i śmietaną. Przyprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem. Dodać posiekaną zieleninę. Podawać do mięs smażonych.

Przepisy kulinarne - losowy

Zrazy hiszpańskie


Składniki Przepis 50 dag mięsa wołowego z udĽca,
30 dag mięsa cielęcego,
1 bułka,
0,1 l mleka,
2 żółtka,
1 cebula,
tłuszcz,
grzyby,
4 łyżki śmietany,
natka pietruszki,
15 dag jarzyn (marchew, pietruszka, seler),
1 cebula,
tłuszcz,
10 dag duszonych grzybów
0,2 l śmietany,
sok z połowy cytryny,
papryka mielona, pieprz,
sól Udziec pokroić na plastry, zbić młotkiem do mięsa i posolić. Cielęcinę zemleć razem z namoczoną w mleku i odci?nięt? bułką, dodać 2 żółtka, zrumienioną cebulę, posiekaną natkę pietruszki, oprószyć solą i pieprzem do smaku. Można również dodać duszone grzyby i ?mietanę. Nadzienie starannie wymieszać, posmarować nim plastry mięsa. Zrazy zawinąć i przewi?zać nici?. Jarzyny oczyścić, pokroić razem z cebul? i udusić na tłuszczu, dodać mieloną paprykę, włożyć przygotowane zrazy. Przykryte dusić do miękkości, podlewając wod?. Mięso wyjąć, sos przecedzić, podprawić ?mietaną i sokiem z cytryny.