Dzisiaj jest Czwartek 18 stycznia 2018
Przepisy kulinarne - Sałatki i surówki
1 2 3 4 5 6 ...
2 marchewki pietruszkaselerporkawałek kapusty2 jabłkacebulaogórek kiszonycukiers...
25 dag selera naciowegokiszony ogórekpomidorpapryka czerwonasok z cytrynyłyżeczk...
3 łodygi selera naciowego2 jajka ugotowane na twardopół pęczka koperkupół pęczka...
15 dag selera25 dag jabłek5 dag orzechów włoskichsok z cytryny1/2 małego słoika ...
SKŁADNIKI: 215 kcal * 1 mały seler korzeniowy, * sok z cytryny,...
sałata - 3 główki olej - 3-4 łyżki sól, cukier, ocet lub cytryna Przygotowanie:...
rzodkiewka - 3-4 pęczki śmietana – 1/2 szklanki posiekany koperek - 1 łyżk...
czarna rzepajabłkomarchewselercebula4 łyżki śmietanynać pietruszkiszczypiorcukie...
5 dag porow10 dag majonezu1 puszka ananasowsol, cukier, cytryna   Jasne c...
60 dag porów (białe części) 2 jajka ugotowane na twardo 200 ml gęstej kwaśnej śm...
4 str?ki marynowanej papryki2 duże pory3 łyżki majonezułyżeczka musztardyzielona...
400 g porów150 g daktyli1 łyżka kaparówzielona pietruszka1 łyżka oliwy2 łyżki ke...
4 pory 1 puszka kukurydzy 25 dag żółtego sera majonez 1 łyżka śmietany ...
2 pory2 jabłka10 truskawekłyżka posiekanych orzechów2 łyżki miodupojemnik jogurt...
Składniki •  1 pompela tzw. pomarańcza olbrzymia lub 2 zwykłe pomara...
5 pomidorów2 cebule3 ząbki czosnkuocet winny - 1 łyżka4 łyzki olejupapryka ...
3-4 dojrzałe pomidory1 mangokawałek imbiru1 szalotka ze szczypiorkiemsól, pieprz...
pomidory cebula ?mietana ogórek Pomidora cebulę i ogórka pokroić w kostkę...
pieczarki - 30 dag orzechy włoskie - 5 dag czosnek - 1 ząbek olej - 1 łyżka sok ...
4 str?ki czerwonej lub zielonej papryki3 pory1/2 szkl. majonezu1 łyżka musztardy...
1 2 3 4 5 6 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Krem makowy


Produkty: -1 szklanka śmietany kremówki
-2 żółtka
-4 łyżki cukru pudru
-1 cukier waniliowy
-1 szklanka maku przygotowanego jak na makowiec (tzn.sparzonego, ugotowanego i zmielonego, ale bez żadnych dodatków)
-2 płaskie łyżeczki żelatyny
-2 szklanki posiekanych bakalii
-1 tabliczka gorzkiej czekolady (starta na tarce)
-herbatniki, kruche ciasteczka lub rurki waflowe do dekoracji Wykonanie: Żółtka z cukrem pudrem utrzeć na kogel-mogel. Śmietanę z dodatkiem cukru waniliowego ubić na puszystą pianę. Pod koniec ubijania dodać rozpuszczoną w minimalnej ilości wrzątku i wystudzoną żelatynę, utarte żółtka i mak. Całość delikatnie, ale dokładnie wymieszać i rozłożyć do 6 szklanych pucharków. Odstawić w chłodne miejsce, nawet na kilka godzin. Przed podaniem każdą porcję posypać bardzo obficie bakaliami i utartą czekoladą i przybrać ciasteczkami.


Przepisy kulinarne - losowy

Surówka z kalarepki z ogórkiem


Produkty: 25 dkg młodej kalarepy,
25 dkg ogórków,
2 łyżki drobno posiekanego koperku,
1 łyżka zielonego groszku,
1/2 szklanki śmietany,
sól i pieprz do smaku. Wykonanie: Młodą kalarepę umyć, obrać, pozostawiając młode środkowe listki. Pokrajać w drobniutką kostkę. Tak samo przygotować ogórki. Wymieszać wszystkie składniki, dodać śmietanę, doprawić do smaku solą i pieprzem. Wyłożyć na salaterkę, obsypując dookoła wianuszkiem z zielonego groszku. Można uzupełnić dekorację kawałkami pomidora lub papryki