Dzisiaj jest Niedziela 18 listopada 2018
Przepisy kulinarne - Sałatki i surówki
1 2 3 4 5 6 7 ...
Składniki Przepis 3 czerwone papryki 1 łyżka posiekanego szczypiorku 1 łyżka...
3-4 paprykicebula2 jabłka / kiszony ogórekłyżeczka musztardy3 łyżki olejuzielona...
4 ogórki kiszone5 łyżek majonezułyżka posiekanego kopru Ogórki obrać, pokroić w...
Produkty: 30 dkg świeżych ogórków, 20 dkg cebuli, 1/2 szklanki śmietany, 1 łyżk...
Produkty: 15 dag ogórków, pół pęczka rzodkiewek, 5 dag pomidorów, sól, cukier p...
Produkty: 35 dkg marchwi, 15 dkg rabarbaru, 10 dkg śmietany, 2 łyżki drobno pos...
Produkty: 40 dkg marchwi, 15 dkg porzeczek czerwonych lub żurawin, 1/2 szklanki...
Produkty: 60 dag marchwi,1 średnia cebula,1 kwaśne jabłko,1 łyżka posiekanego s...
marchew - 25 dag seler - 15 dag zielona posiekana pietruszka - 1 łyżeczka olej l...
marchew - 25 dag pietruszka - 15 dag zielona posiekana pietruszka - 1 łyżka śmie...
Produkty: 25 dkg marchwi, 25 dkg świeżych ogórków, 2 łyżki posiekanego koperku,...
3 marchewki, 3-4 kwaśne jabłka, sok z cytryny, sól, cukier Marchew wymyć dokła...
Produkty: 30 dkg marchwi, 20 dkg jabłek, 5 dkg chrzanu, 10 dkg śmietany, sól i ...
Produkty: 30 dkg marchwi, 20 dkg buraków, 5 dkg chrzanu, 10 dkg gęstej śmietany...
marchew – 2 duże jabłko – 1 szt. chrzan (utarty) – 1 łyżeczka ...
Składniki: 2 surowe marchewki1 kalarepa1 jabłko2-3 łyżki majonezusól, pieprz ...
marchewka - 2-3 szt. łuskane pestki dyni - 2 łyżki posiekana natka - 1 łyżka sok...
SKŁADNIKI: • owoc mango • świeży ogórek szklarniowy &...
po str?ku żółtej, czerwonej i zielonej papryki2 pomarańcze cytryna1 łyżeczka pły...
0,5 kg kapusty kiszonej 4 duże jabłka 2 marchewki sól pieprz cukier ...
1 2 3 4 5 6 7 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Cytrynówka


skórka z cytryny
1/2l czystej wódki
3 łyżeczki cukru
Cytrynę sparzyć, cienko obrać skórkę, drobno pokroić, zalać wódką na 4-5 dni. Zlać nastaw, posłodzić.

Przepisy kulinarne - losowy

Krem jajeczny


1 blat bioszkoptowy
6 jajek
po 3 łyżki masła i mąki
1 szklanka mleka
10 dkg cukru
1 łyżka manny
aromat waniliowy
25 dkg mrożonych truskawek
bita ?mietana
Z masła i mąki zrobić biał? zasmażkę, wymieszać z mlekiem, zagotować, ostudzić. Dodać utarte żółtka z cukrem i aromat. Poł?czyć z pianą z białek i manną. Na dnie tortownicy położyć boszkopt, na nim masę i owoce, przykryć. Gotować w kąpieli wodnej 60 minut lub piec 45 minut 180 st., ozdobić bit? ?mietaną.