Dzisiaj jest Środa 18 lipca 2018
Przepisy kulinarne - Sałatki i surówki
1 2 3 4 5 6 7 ...
Składniki Przepis 3 czerwone papryki 1 łyżka posiekanego szczypiorku 1 łyżka...
3-4 paprykicebula2 jabłka / kiszony ogórekłyżeczka musztardy3 łyżki olejuzielona...
4 ogórki kiszone5 łyżek majonezułyżka posiekanego kopru Ogórki obrać, pokroić w...
Produkty: 30 dkg świeżych ogórków, 20 dkg cebuli, 1/2 szklanki śmietany, 1 łyżk...
Produkty: 15 dag ogórków, pół pęczka rzodkiewek, 5 dag pomidorów, sól, cukier p...
Produkty: 35 dkg marchwi, 15 dkg rabarbaru, 10 dkg śmietany, 2 łyżki drobno pos...
Produkty: 40 dkg marchwi, 15 dkg porzeczek czerwonych lub żurawin, 1/2 szklanki...
Produkty: 60 dag marchwi,1 średnia cebula,1 kwaśne jabłko,1 łyżka posiekanego s...
marchew - 25 dag seler - 15 dag zielona posiekana pietruszka - 1 łyżeczka olej l...
marchew - 25 dag pietruszka - 15 dag zielona posiekana pietruszka - 1 łyżka śmie...
Produkty: 25 dkg marchwi, 25 dkg świeżych ogórków, 2 łyżki posiekanego koperku,...
3 marchewki, 3-4 kwaśne jabłka, sok z cytryny, sól, cukier Marchew wymyć dokła...
Produkty: 30 dkg marchwi, 20 dkg jabłek, 5 dkg chrzanu, 10 dkg śmietany, sól i ...
Produkty: 30 dkg marchwi, 20 dkg buraków, 5 dkg chrzanu, 10 dkg gęstej śmietany...
marchew – 2 duże jabłko – 1 szt. chrzan (utarty) – 1 łyżeczka ...
Składniki: 2 surowe marchewki1 kalarepa1 jabłko2-3 łyżki majonezusól, pieprz ...
marchewka - 2-3 szt. łuskane pestki dyni - 2 łyżki posiekana natka - 1 łyżka sok...
SKŁADNIKI: • owoc mango • świeży ogórek szklarniowy &...
po str?ku żółtej, czerwonej i zielonej papryki2 pomarańcze cytryna1 łyżeczka pły...
0,5 kg kapusty kiszonej 4 duże jabłka 2 marchewki sól pieprz cukier ...
1 2 3 4 5 6 7 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Fraicheur


60 ml soku z cytryny
1 łyżeczka cukru
6 listków mięty
gazowana woda mineralna
kostki lodu Do schłodzonej wody wlać sok z cytryny i wsypać cukier. Dodać listki mięty, zmieszać, rozetrzeć łyżką. Dodać kilka kostek lodu, rozcieńczyć wod?.

Przepisy kulinarne - losowy

Kotlety wieprzowe na kwaśno


Produkty: Na zalewę:
Sól
2-3 łyżki octu
pieprz
sok z 1 cytryny
1 filiżanka kwaśnej śmietany
skórka z 1/2 cytryny
2 łyżki cukru
liść laurowy
skórka otarta z cytryny
kilka ziarenek pieprzu
1/2 filiżanki oleju Wykonanie: Mięso potrzymać przez jeden dzień w zalewie, potem odsączyć, posolić, posypać pieprzem i skórką otartą z cytryny, włożyć do rondla, polać kilkoma łyżkami zalewy i usmażyć stale je obracając. Dodać kwaśną śmietanę, zagotować i wyjąć mięso. Cukier zrumienić na patelni, zalać wywarem, zagotować i tym sosem polać sznycle wieprzowe. Podawać na gorąco.