Dzisiaj jest Czwartek 24 stycznia 2019
Przepisy kulinarne - Sałatki i surówki
1 2 3 4 5 6 7 ...
Składniki Przepis 3 czerwone papryki 1 łyżka posiekanego szczypiorku 1 łyżka...
3-4 paprykicebula2 jabłka / kiszony ogórekłyżeczka musztardy3 łyżki olejuzielona...
4 ogórki kiszone5 łyżek majonezułyżka posiekanego kopru Ogórki obrać, pokroić w...
Produkty: 30 dkg świeżych ogórków, 20 dkg cebuli, 1/2 szklanki śmietany, 1 łyżk...
Produkty: 15 dag ogórków, pół pęczka rzodkiewek, 5 dag pomidorów, sól, cukier p...
Produkty: 35 dkg marchwi, 15 dkg rabarbaru, 10 dkg śmietany, 2 łyżki drobno pos...
Produkty: 40 dkg marchwi, 15 dkg porzeczek czerwonych lub żurawin, 1/2 szklanki...
Produkty: 60 dag marchwi,1 średnia cebula,1 kwaśne jabłko,1 łyżka posiekanego s...
marchew - 25 dag seler - 15 dag zielona posiekana pietruszka - 1 łyżeczka olej l...
marchew - 25 dag pietruszka - 15 dag zielona posiekana pietruszka - 1 łyżka śmie...
Produkty: 25 dkg marchwi, 25 dkg świeżych ogórków, 2 łyżki posiekanego koperku,...
3 marchewki, 3-4 kwaśne jabłka, sok z cytryny, sól, cukier Marchew wymyć dokła...
Produkty: 30 dkg marchwi, 20 dkg jabłek, 5 dkg chrzanu, 10 dkg śmietany, sól i ...
Produkty: 30 dkg marchwi, 20 dkg buraków, 5 dkg chrzanu, 10 dkg gęstej śmietany...
marchew – 2 duże jabłko – 1 szt. chrzan (utarty) – 1 łyżeczka ...
Składniki: 2 surowe marchewki1 kalarepa1 jabłko2-3 łyżki majonezusól, pieprz ...
marchewka - 2-3 szt. łuskane pestki dyni - 2 łyżki posiekana natka - 1 łyżka sok...
SKŁADNIKI: • owoc mango • świeży ogórek szklarniowy &...
po str?ku żółtej, czerwonej i zielonej papryki2 pomarańcze cytryna1 łyżeczka pły...
0,5 kg kapusty kiszonej 4 duże jabłka 2 marchewki sól pieprz cukier ...
1 2 3 4 5 6 7 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Przepisy kulinarne - losowy

Deser kokosowy w paski


przygotowanie - 40 minut
dla 4 osób:
Krem kokosowy:
100 g wiórków kokosowych,
4 czubate łyżki cukru,
40 ml mleka,
2 łyżeczki żelatyny
Galaretka z kiwi:
300 g dojrzałych kiwi,
4 czubate łyżki cukru,
łyżeczka likieru z kiwi,
2 łyżeczki żelatyny.
Porcja - 320 kalorii

Obie porcje żalatyny zalać odrobiną zimnej wody, namoczyć.
Przygotować krem kokosowy: mleko wlać do rondelka, dodać cukier i wiórki kokosowe, zagotować.
Rondelek przykryć, odstawić na 30 minut. Mleko przecedzić przez gazę. ogniu, dodać jedną porcję odci?niętej żelatyny. Rozprowadzić dokładnie. Wystudzić.
Kiwi obrać i zmiksować.
W drugim rondelku podgrzać likier z łyżeczką wody i cukrem. Dodać drug? porcję odci?niętej żelatyny. Dokładnie wymieszać i dodać do syropu.
Żelatynę z syropem wlać do kiwi, wymieszać.
Wysokie szklaneczki napełniać stopwego mas? kiwi. Gdy zastygnie - powtórzyć. Ostudzić.