Dzisiaj jest Środa 19 września 2018
Przepisy kulinarne - Sałatki i surówki
1 2 3 4 5 6 7 ...
Składniki Przepis 3 czerwone papryki 1 łyżka posiekanego szczypiorku 1 łyżka...
3-4 paprykicebula2 jabłka / kiszony ogórekłyżeczka musztardy3 łyżki olejuzielona...
4 ogórki kiszone5 łyżek majonezułyżka posiekanego kopru Ogórki obrać, pokroić w...
Produkty: 30 dkg świeżych ogórków, 20 dkg cebuli, 1/2 szklanki śmietany, 1 łyżk...
Produkty: 15 dag ogórków, pół pęczka rzodkiewek, 5 dag pomidorów, sól, cukier p...
Produkty: 35 dkg marchwi, 15 dkg rabarbaru, 10 dkg śmietany, 2 łyżki drobno pos...
Produkty: 40 dkg marchwi, 15 dkg porzeczek czerwonych lub żurawin, 1/2 szklanki...
Produkty: 60 dag marchwi,1 średnia cebula,1 kwaśne jabłko,1 łyżka posiekanego s...
marchew - 25 dag seler - 15 dag zielona posiekana pietruszka - 1 łyżeczka olej l...
marchew - 25 dag pietruszka - 15 dag zielona posiekana pietruszka - 1 łyżka śmie...
Produkty: 25 dkg marchwi, 25 dkg świeżych ogórków, 2 łyżki posiekanego koperku,...
3 marchewki, 3-4 kwaśne jabłka, sok z cytryny, sól, cukier Marchew wymyć dokła...
Produkty: 30 dkg marchwi, 20 dkg jabłek, 5 dkg chrzanu, 10 dkg śmietany, sól i ...
Produkty: 30 dkg marchwi, 20 dkg buraków, 5 dkg chrzanu, 10 dkg gęstej śmietany...
marchew – 2 duże jabłko – 1 szt. chrzan (utarty) – 1 łyżeczka ...
Składniki: 2 surowe marchewki1 kalarepa1 jabłko2-3 łyżki majonezusól, pieprz ...
marchewka - 2-3 szt. łuskane pestki dyni - 2 łyżki posiekana natka - 1 łyżka sok...
SKŁADNIKI: • owoc mango • świeży ogórek szklarniowy &...
po str?ku żółtej, czerwonej i zielonej papryki2 pomarańcze cytryna1 łyżeczka pły...
0,5 kg kapusty kiszonej 4 duże jabłka 2 marchewki sól pieprz cukier ...
1 2 3 4 5 6 7 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Tort migdałowy


Ciasto:
25 dag masła
25 dag mąki
25 dag cukru
25 dag zmielonych migdałów
2 jajka
1 białko
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka cynamonu
szczypta soli wierzch:
25 dag konfitury z porzeczek
1 żółtko
2 łyżki płatków migdałowych Masło i cukier ubić, aż się rozpu?ci cukier. Dodać jajka, białko, sól, cynamon i utrzeć na puszysta masę. Dodać skórkę z cytryny i zmielone migdały. M?kę z proszkiem przesiać do masy jajecznej i wymieszać. 2/3 ciasta przelać do tortownicy (?rednica   24 cm) rozprowadzić warstwę konfitur. Reszt? ciasta napełnić kornet do wyciskania zakończony gładka końcówką . Na torcie uformować brzeg i narysować wzorek w kratkę. Posmarować roztrzepanym żółtkiem, posypać płatkami migdałowymi i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180-190 st. C. Piec ok. 75 min.

Przepisy kulinarne - losowy

Krem serowy


SKŁADNIKI:
* 2 opakowania serka waniliowego-200 g
* 100 ml śmietany kremówki
* 100 g migdałów
* 2 łyżeczki żelatyny
* 250 g mieszanki z owoców leśnych mrożonych
* opakowanie galaretki o smaku owoców leśnych

PRZYGOTOWANIE:
* Migdały spażyć i obrać ze skórki. Drobno posiekać.
* Żelatynę rozpu?cić w 2 łyżkach gor?cej wody.Ostudzić i poł?czyć z 2 łyżkami serka homogenizowanego. Następnie dodać do serka. Dokładnie wymieszać.
* ?mietanę ubić. Trochę odłożyć do dekoracji, resztę wymieszać z serkiem i z migdałami.
* Krem włożyć do pucharków. Odstawić by zastygł.
* Przygotować galaretkę wg przepisu na opakowaniu. Ostudzić i wymieszać z rozmrożonymi owocami. Wlać na krem serowy.
* Odstawić w chłodne miejsce, aby deser zastygł.
* Przed podaniem każdą porcję udekorować bit? ?mietaną.