Dzisiaj jest Wtorek 22 maja 2018
Przepisy kulinarne - Sałatki i surówki
... 2 3 4 5 6 7 8 ...
30 dag białej kapusty15 dag mrożonych śliwek lub 6-10 sztuk suszonych10 dag jabł...
Produkty: 1/2 kg kapusty, 5 dkg żurawin, 10 dkg jabłek, 1/2 szklanki śmietany, ...
Produkty: 30 dag kapusty kwaszonej, 9 dag buraków czerwonych, 4 g cukru, 3 dag ...
Produkty: 1/2 kapusty (mała główka), 2 łyżki pasty pomidorowej, 2 łyżki posieka...
1/2 główki kapusty pekińskiej 2-3 ogórki kiszone 1/2 puszki groszku konserwowego...
Produkty - pół niedużej główki kapusty pekińskiej - marchewka - 3 łyżki oleju s...
Produkty: 1/2 kapustki pekińskiej2 ogórki kiszone 10 cm kawałek porapół puszki ...
Produkty: mała kapusta pekińskapół papryki żółtej lub czerwonejmarchewkapół mał...
kapusta - 20 dag marchewka - 1 średnia jabłko - 1 szt. cebula – 1 mała ole...
30 dag kapusty kiszonej2 marchewkimały por / cebulazielona pietruszka2-3 łyżki o...
kapusta kiszona - 20 dag dynia - 20 dag olej - 3-4 łyżki cukier, sól Dynię zetr...
1/2 małej główki kapusty włoskiej1/2 małej główki kapusty czerwonej100 g łuskany...
150 g czerwonej kapusty125 g marchwi25 g kiełków lucerny (lub innych)2 łyżki ole...
pół główki kapusty czerwonej,2 jabłka,3 łyżki oleju,2 łyżki soku z cytrynki,łyżk...
kapusta cukrowa - 40 dag sok z ogórków ogórki kiszone - 10 dag oliwa - 2-3 łyżki...
Produkty: 20 dkg cukrowej kapusty, 10 dkg marchwi, 10 dkg ogórków świeżych lub ...
kapusta świeża - 25 dag marchew - 25 dag majonez - 1/4 szklanki sól, cukier Kap...
Produkty: 1/2 kg kapusty, 15 dkg kwaśnych jabłek, 30 dkg buraków, sok z porzecz...
2 kg kapusty 3 łyżki soli 2 duże cebule str?k ostrej papryki 2 pory 4 ogórki 2 ł...
Produkty: 25 dkg młodej kalarepy, 25 dkg ogórków, 2 łyżki drobno posiekanego ko...
... 2 3 4 5 6 7 8 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Ciasteczka miodowe


35 dag miodu
5 dag cukru
2 jajka
m?ka
2 dag sody oczyszczonej
olejek cytrynowy / otarta skórka cytrynowa Utrzeć miód, cukier i żółtka. Dodać sodę rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody, olejek lub skórkę i ubit? pianę z białek. dobrze wymieszać, dodać tyle mąki, by ciasto było dość gęste. wyrobić, rozwałkować na grubość ok. 1 cm, wykrawać foremką ciastka i piec na wytłuszczonej oraz wysypanej m?ką blasze. Piec w średnio nagrzanym piekarniku ok. 15 min.

Przepisy kulinarne - losowy

POR


Por jest doskonale zaaklimatyzowany w Europie, rozpowszechniony i uprawiany również w Ameryce Północnej. Jeden z podstawowych składników włoszczyzny, może być także dobrym dodatkiem do sałatek lub jako samodzielna jarzyna przyrządzana podobnie jak szparagi. W niektórych przypadkach może zastąpić cebulę, o czym należy pamiętać przy dietach. Wchodzi w skład świeżych siekanek przyprawowych. Częstym błędem jest odrzucanie zielonych części pora, które traktuje się mylnie jako bezwartościowe; zielone części nadają się świetnie do zup, sałatek, zapiekanek.