Dzisiaj jest Środa 19 września 2018
Przepisy kulinarne - Sałatki i surówki
... 2 3 4 5 6 7 8 ...
30 dag białej kapusty15 dag mrożonych śliwek lub 6-10 sztuk suszonych10 dag jabł...
Produkty: 1/2 kg kapusty, 5 dkg żurawin, 10 dkg jabłek, 1/2 szklanki śmietany, ...
Produkty: 30 dag kapusty kwaszonej, 9 dag buraków czerwonych, 4 g cukru, 3 dag ...
Produkty: 1/2 kapusty (mała główka), 2 łyżki pasty pomidorowej, 2 łyżki posieka...
1/2 główki kapusty pekińskiej 2-3 ogórki kiszone 1/2 puszki groszku konserwowego...
Produkty - pół niedużej główki kapusty pekińskiej - marchewka - 3 łyżki oleju s...
Produkty: 1/2 kapustki pekińskiej2 ogórki kiszone 10 cm kawałek porapół puszki ...
Produkty: mała kapusta pekińskapół papryki żółtej lub czerwonejmarchewkapół mał...
kapusta - 20 dag marchewka - 1 średnia jabłko - 1 szt. cebula – 1 mała ole...
30 dag kapusty kiszonej2 marchewkimały por / cebulazielona pietruszka2-3 łyżki o...
kapusta kiszona - 20 dag dynia - 20 dag olej - 3-4 łyżki cukier, sól Dynię zetr...
1/2 małej główki kapusty włoskiej1/2 małej główki kapusty czerwonej100 g łuskany...
150 g czerwonej kapusty125 g marchwi25 g kiełków lucerny (lub innych)2 łyżki ole...
pół główki kapusty czerwonej,2 jabłka,3 łyżki oleju,2 łyżki soku z cytrynki,łyżk...
kapusta cukrowa - 40 dag sok z ogórków ogórki kiszone - 10 dag oliwa - 2-3 łyżki...
Produkty: 20 dkg cukrowej kapusty, 10 dkg marchwi, 10 dkg ogórków świeżych lub ...
kapusta świeża - 25 dag marchew - 25 dag majonez - 1/4 szklanki sól, cukier Kap...
Produkty: 1/2 kg kapusty, 15 dkg kwaśnych jabłek, 30 dkg buraków, sok z porzecz...
2 kg kapusty 3 łyżki soli 2 duże cebule str?k ostrej papryki 2 pory 4 ogórki 2 ł...
Produkty: 25 dkg młodej kalarepy, 25 dkg ogórków, 2 łyżki drobno posiekanego ko...
... 2 3 4 5 6 7 8 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Czanachi (zapiekanka warzywno-mięsna)


- 50 dag mięsa baraniego lub jagnięcego bez kości
- 80 dag ziemniaków
- 2-3 cebule
- 20 dag pomidorów
- 20 dag fasolki szparagowej
- 30 dag bakłażanów
- sól
- świeżo mielony pieprz do smaku.


Mięso (na Ukrainie bardziej popularna jest baranina, mniej mięso jagnięce) pokrój na kawałki, włóż do rondla o grubych ?ciankach lub do żaroodpornego naczynia. Oczy?ć i umyj warzywa. Połam fasolkę, obrane ziemniaki pokrój na plasterki, cebulę w kostkę. Warstwą cebuli, fasolki i ziemniaków przykryj baraninę, na wierzchu ułóż pokrojone w plastry bakłażany i pomidory. Oprósz solą i pieprzem, zalej 2 szklankami wrz?cej wody lub bulionu warzywnego. Przykryj, piecz 2 godziny w temp. 180°C.

Przepisy kulinarne - losowy

Czekolada na gorąco


Składniki •  10 dag śmietany kremówki
  
•  1 laska wanilii
  
•  600 ml mleka
  
•  8 dag czekolady o smaku miętowym
  
•  kakao do posypania
  
•  bita śmietana
   Etapy przygotowania 1.  Mleko zagotować z rozciętą laską wanilii. Dodać pokruszoną czekoladę. Stopić mieszając.
    
2.  Rozlać do 4 pucharków, udekorowac bitą śmietaną, posypać kakao.