Dzisiaj jest Czwartek 24 stycznia 2019
Przepisy kulinarne - Sałatki i surówki
... 2 3 4 5 6 7 8 ...
30 dag białej kapusty15 dag mrożonych śliwek lub 6-10 sztuk suszonych10 dag jabł...
Produkty: 1/2 kg kapusty, 5 dkg żurawin, 10 dkg jabłek, 1/2 szklanki śmietany, ...
Produkty: 30 dag kapusty kwaszonej, 9 dag buraków czerwonych, 4 g cukru, 3 dag ...
Produkty: 1/2 kapusty (mała główka), 2 łyżki pasty pomidorowej, 2 łyżki posieka...
1/2 główki kapusty pekińskiej 2-3 ogórki kiszone 1/2 puszki groszku konserwowego...
Produkty - pół niedużej główki kapusty pekińskiej - marchewka - 3 łyżki oleju s...
Produkty: 1/2 kapustki pekińskiej2 ogórki kiszone 10 cm kawałek porapół puszki ...
Produkty: mała kapusta pekińskapół papryki żółtej lub czerwonejmarchewkapół mał...
kapusta - 20 dag marchewka - 1 średnia jabłko - 1 szt. cebula – 1 mała ole...
30 dag kapusty kiszonej2 marchewkimały por / cebulazielona pietruszka2-3 łyżki o...
kapusta kiszona - 20 dag dynia - 20 dag olej - 3-4 łyżki cukier, sól Dynię zetr...
1/2 małej główki kapusty włoskiej1/2 małej główki kapusty czerwonej100 g łuskany...
150 g czerwonej kapusty125 g marchwi25 g kiełków lucerny (lub innych)2 łyżki ole...
pół główki kapusty czerwonej,2 jabłka,3 łyżki oleju,2 łyżki soku z cytrynki,łyżk...
kapusta cukrowa - 40 dag sok z ogórków ogórki kiszone - 10 dag oliwa - 2-3 łyżki...
Produkty: 20 dkg cukrowej kapusty, 10 dkg marchwi, 10 dkg ogórków świeżych lub ...
kapusta świeża - 25 dag marchew - 25 dag majonez - 1/4 szklanki sól, cukier Kap...
Produkty: 1/2 kg kapusty, 15 dkg kwaśnych jabłek, 30 dkg buraków, sok z porzecz...
2 kg kapusty 3 łyżki soli 2 duże cebule str?k ostrej papryki 2 pory 4 ogórki 2 ł...
Produkty: 25 dkg młodej kalarepy, 25 dkg ogórków, 2 łyżki drobno posiekanego ko...
... 2 3 4 5 6 7 8 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Pomidory po prowansalsku


4 pomidory
4 cebule
4 ząbki czosnku
zielona pietruszka
1 łyżka oliwy
sól, pieprz Pomidory przekroić w poprzek, włożyć je do rondla z oliwą, posypać solą i pieprzem, posiekaną cebul?, czosnkiem i natką, pokropić oliwą i krótko podsmażyć. Przykryć i dusić ok. 10 min.

Przepisy kulinarne - losowy

Zupa grzybowa


5 dag suszonych grzybów, najlepiej borowików,
1 duża porcja włoszczyzny
1 łyżka masła,
10 ziaren czarnego pieprzu,
6 ziaren ziela angielskiego,
2 listki laurowe,
1-2 łyżesĽki świeżego soku z cytryny, sól
Grzyby starannie umyć, zalać zimną wod? i gotować na małym ogniu 30-40 minut do miękkości. Następnie wyjąć je z wywaru, ostudzić i pokroić w cienkie paseczki. WłoszcĽyznę obrać, umyć, pokroić w paseczki, podsmażyć na maśle, zalać 2 litrami wody, dodać listki, pieprĽ i ziele. Gotować ok. 30 minut, a potem przecedzić, poł?czyć z wywarem z grzybów, i pokrojonymi borowikami oraz doprawić sokiem z cytryny i solą. Podawać z pasztecikami lub grzankami.