Dzisiaj jest Wtorek 16 października 2018
Przepisy kulinarne - Sałatki i surówki
1 2 3 4 ...
100 g marchwisok z 1 pomarańczy1 łyżka soku z cytryny1 pomarańcza1 awokado1 łyżk...
Składniki Przepis 300g (2 szklanki) zielonej fasolki szparagowej125g (2 szkl...
buraczek - 1 sztkaszka kukurydziana - 1 do smakumarchew - 2 sztoliwa z oliwek - ...
Zupka pomidorowa z bazylią (od 10 miesiąca) Składniki: pęczek bazylii, 1,5 kg d...
Składniki • puszka ananasa w zalewie • puszka brzoskiń w zalewie...
Składniki • 1 biała cykoria • 1 gruszka • 1 kiwi ̶...
SKŁADNIKI: główka zielonej sałaty (średniej wielkości) 10 dag szynki ...
Składniki •  po jednej średniej marchwi na osobę •  du...
1 awokado2 jabłkasok z cytrynymała cebulka1 li?ć białej kapusty3 orzechy włoskie...
Składniki: 900 g filetów z piersi kurczaka 3 owoce awokado 1 łyżka soku z c...
35 dag gotowanego kurczaka/indyka/cielęciny8 pomidorów1 fenkuł ew. cykoria5 dag ...
SKŁADNIKI: • 2 pomidory • 1 średn ogórek • 1 s...
SKŁADNIKI: 1 główka sałaty masłowej 1 puszka soczewicy 100 ml jogurtu natur...
SKŁADNIKI: - 8- 10 karczochów, - 2 pęczki zielonych szparagów, - 40 dag...
SKŁADNIKI: - 1 kalarepa, - 1 duży ogórek zielony, - 1 pęczek rzodki...
Składniki 1 puszka tuńczyka w oliwie 1 puszka kukurydzy Pudliszki 2 czerwone...
1 główka mocno zwartej czerwonej kapusty 1 cebula 2 kiszone ogórki 1 jabłko 1 cy...
Składniki sałatka kapusta pekińska marchewka mięta wietnamska lub zwykła az...
Składniki Przepis  1 puszka brzoskwiń w syropie 1 puszka ananasa w...
Składniki : * 4 jaja ugotowane na twardo * 4 - 5 marchewek * ki...
1 2 3 4 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Cukier- nie tylko do deseru


Do dań, którym służy szczególnie, należą sałatki warzywne, surówki, duszone jarzyny, wiele dressingów, orientalne sosy i potrawy słodko-kwaśne oraz większość dań jednogarnkowych, których głównymi składnikami są pomidory i koncentraty pomidorowe, a także wszelkie odmiany kapusty. Bez cukru nie obejdą się np. niektóre winegrety, barszcz czerwony, kapuśniak oraz sosy pomidorowe.

Przepisy kulinarne - losowy

Naleśniki z truskawkami lub poziomkami


Ciasto:
2 jajka,
1 szklanka wody,
1 szklanka mleka,
15-20 dag mąki,
sól
skórka że słoniny do smarowania patelni

Nadzienie:
40 dag poziomek lub truskawek,
15 dag cukru pudru,
tłuszcz do podsmażania

Rozmieszać mleko z wod?. Jajka starannie rozm?cić w garnuszku trzepaczką. Dodawać na przemian po trochu, stale energicznie mieszając, m?kę i mleko z wod?. Osolić. Czyst? patelnię silnie rozgrzać, następnie bardzo starannie wysmarować skórką ze słoniny. Łyżką wazową nabierać ciasto, nalewać na gor?c? patelnię, uważając, żeby warstwa nie była zbyt gruba. Smażyć na wolnym ogniu. Gdy ciasto się zetnie, obrócić nożem na drug? stronę i podsmażyć. Gotowe naleśniki układać na odwróconym do góry dnem talerzu. Owoce przebrać, umyć, osączyć, usunąć szypułki. Na każdy naleśnik nakładać porcję świeżych owoców, zawinąć jak pasztecik i szybko obsmażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać na gor?co, posypane cukrem. Można polewać sosem waniliowym, bit? ?mietaną lub sosem owocowym.