Dzisiaj jest Wtorek 11 grudnia 2018
Przepisy kulinarne - Sałatki i surówki
1 2 3 4 ...
100 g marchwisok z 1 pomarańczy1 łyżka soku z cytryny1 pomarańcza1 awokado1 łyżk...
Składniki Przepis 300g (2 szklanki) zielonej fasolki szparagowej125g (2 szkl...
buraczek - 1 sztkaszka kukurydziana - 1 do smakumarchew - 2 sztoliwa z oliwek - ...
Zupka pomidorowa z bazylią (od 10 miesiąca) Składniki: pęczek bazylii, 1,5 kg d...
Składniki • puszka ananasa w zalewie • puszka brzoskiń w zalewie...
Składniki • 1 biała cykoria • 1 gruszka • 1 kiwi ̶...
SKŁADNIKI: główka zielonej sałaty (średniej wielkości) 10 dag szynki ...
Składniki •  po jednej średniej marchwi na osobę •  du...
1 awokado2 jabłkasok z cytrynymała cebulka1 li?ć białej kapusty3 orzechy włoskie...
Składniki: 900 g filetów z piersi kurczaka 3 owoce awokado 1 łyżka soku z c...
35 dag gotowanego kurczaka/indyka/cielęciny8 pomidorów1 fenkuł ew. cykoria5 dag ...
SKŁADNIKI: • 2 pomidory • 1 średn ogórek • 1 s...
SKŁADNIKI: 1 główka sałaty masłowej 1 puszka soczewicy 100 ml jogurtu natur...
SKŁADNIKI: - 8- 10 karczochów, - 2 pęczki zielonych szparagów, - 40 dag...
SKŁADNIKI: - 1 kalarepa, - 1 duży ogórek zielony, - 1 pęczek rzodki...
Składniki 1 puszka tuńczyka w oliwie 1 puszka kukurydzy Pudliszki 2 czerwone...
1 główka mocno zwartej czerwonej kapusty 1 cebula 2 kiszone ogórki 1 jabłko 1 cy...
Składniki sałatka kapusta pekińska marchewka mięta wietnamska lub zwykła az...
Składniki Przepis  1 puszka brzoskwiń w syropie 1 puszka ananasa w...
Składniki : * 4 jaja ugotowane na twardo * 4 - 5 marchewek * ki...
1 2 3 4 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Kawior po żydowsku


Składniki: 0,5 kg wątróbek drobiowych 1 – 2 jajka 1 cebula łyżka tłuszczu sól, pieprz Wykonanie:
Rozgrzać tłuszcz (smalec gęsi lub masło), szybko obsmażyć wątróbki (w środku muszą zostać różowe, ale nie krwiste). Wątróbek nie wolno solić przed smażeniem, bo będą twarde. Usmażone wątróbki zdjąć z patelni a na tłuszczu, na którym się smażyły ze złocić drobno posiekaną cebulę. Wątróbkę bardzo drobno posiekać, przełożyć do miski, dodać ze złoconą cebulę wraz z tłuszczem , na którym się smażyła, dodać drobno pokrojone jajka na twardo, sól, pieprz i zmielony kminek. Wymieszać, odstawić do lodówki na kilkanaście godzin.


Przepisy kulinarne - losowy

Dorada i sałatka ze świeżą miętą


4 filety z dorady
2 łyżki oliwy z oliwek
1/2 awokado
2 brzoskwinie
sól, pieprz
10 migdałów
2 limonki
kilka listków świeżej mięty Piekarnik rozgrzać do 220 st. C. Rybę włożyć na papier do pieczenia, posypać ją kilkoma paseczkami skórki z limonki, dodać 1/2 łyżki oliwy z olwek i sok z limonki. Rybę zapakować w papier i spi?ć spinaczami biurowymi. Piec 15 min. Awokado i brzoskiwnie pokroić w cienutkie plasterki, ułożyć na talerzu, dodać resztę soku z limonki i oliwy. Do smaku przyprawić solą i pieprzem. Podpieczonymi na folii aluminiowej migdałami udekorować sałakę , posypać posiekaną mięt?.