Dzisiaj jest Piątek 16 listopada 2018
Przepisy kulinarne - Sałatki i surówki
1 2 3 4 ...
100 g marchwisok z 1 pomarańczy1 łyżka soku z cytryny1 pomarańcza1 awokado1 łyżk...
Składniki Przepis 300g (2 szklanki) zielonej fasolki szparagowej125g (2 szkl...
buraczek - 1 sztkaszka kukurydziana - 1 do smakumarchew - 2 sztoliwa z oliwek - ...
Zupka pomidorowa z bazylią (od 10 miesiąca) Składniki: pęczek bazylii, 1,5 kg d...
Składniki • puszka ananasa w zalewie • puszka brzoskiń w zalewie...
Składniki • 1 biała cykoria • 1 gruszka • 1 kiwi ̶...
SKŁADNIKI: główka zielonej sałaty (średniej wielkości) 10 dag szynki ...
Składniki •  po jednej średniej marchwi na osobę •  du...
1 awokado2 jabłkasok z cytrynymała cebulka1 li?ć białej kapusty3 orzechy włoskie...
Składniki: 900 g filetów z piersi kurczaka 3 owoce awokado 1 łyżka soku z c...
35 dag gotowanego kurczaka/indyka/cielęciny8 pomidorów1 fenkuł ew. cykoria5 dag ...
SKŁADNIKI: • 2 pomidory • 1 średn ogórek • 1 s...
SKŁADNIKI: 1 główka sałaty masłowej 1 puszka soczewicy 100 ml jogurtu natur...
SKŁADNIKI: - 8- 10 karczochów, - 2 pęczki zielonych szparagów, - 40 dag...
SKŁADNIKI: - 1 kalarepa, - 1 duży ogórek zielony, - 1 pęczek rzodki...
Składniki 1 puszka tuńczyka w oliwie 1 puszka kukurydzy Pudliszki 2 czerwone...
1 główka mocno zwartej czerwonej kapusty 1 cebula 2 kiszone ogórki 1 jabłko 1 cy...
Składniki sałatka kapusta pekińska marchewka mięta wietnamska lub zwykła az...
Składniki Przepis  1 puszka brzoskwiń w syropie 1 puszka ananasa w...
Składniki : * 4 jaja ugotowane na twardo * 4 - 5 marchewek * ki...
1 2 3 4 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Przepisy kulinarne - losowy

Szaszłyki owocowe z miodem


SKŁADNIKI: • 1 twardawa gruszka • 1 mały, niezbyt dojrzały banan • 2 plastry ananasa świezego lub z puszki • 8 duzych truskawek • 5 dag posiekanych orzechów laskowych • Do polania:150 ml słodkiej śmietanki • Do marynaty: 1 limonka,2 łyżki płynnego miodu,2 łyżki oleju orzechowego WYKONANIE: 1. Marynata: drobno zetrzec skórkę limonki, dodać sok wyciśnięty z niej, miód i olej orzechowy, wymieszać i odstawić. 2. Opłukać gruszkę, pokroić na ćwiartki i usunąć gniazda nasienne i ćwiartki przekroić na pół. Obranego bananana 4 części. Krążki ananasa przekroić na połówki. Truskawki umyć, osuszyć, oderwać szypułki. Owoce wrzucić do marynaty na 10 min. 3. Na 4 metalowe szpikulce (dł. 25 cm) nabić owoce w następującej kolejności: ananas, truskawka, gruszka, banan, truskawka, gruszka.Ułożyć szaszłyki na średnio rozgrzanym ruszcie i posmarować marynatą. Opiekać 2 minuty, odwrócić i znów smarując czekać, aż owoce się przyrumienią. 4. Uprażyć posiekane orzechy i posypać nimi przełożone na półmisek szaszłyki. Podawać ze słodką, gęstą śmietanką.