Dzisiaj jest Czwartek 26 kwietnia 2018
Przepisy kulinarne - Sałatki i surówki
1 2 3 4 ...
100 g marchwisok z 1 pomarańczy1 łyżka soku z cytryny1 pomarańcza1 awokado1 łyżk...
Składniki Przepis 300g (2 szklanki) zielonej fasolki szparagowej125g (2 szkl...
buraczek - 1 sztkaszka kukurydziana - 1 do smakumarchew - 2 sztoliwa z oliwek - ...
Zupka pomidorowa z bazylią (od 10 miesiąca) Składniki: pęczek bazylii, 1,5 kg d...
Składniki • puszka ananasa w zalewie • puszka brzoskiń w zalewie...
Składniki • 1 biała cykoria • 1 gruszka • 1 kiwi ̶...
SKŁADNIKI: główka zielonej sałaty (średniej wielkości) 10 dag szynki ...
Składniki •  po jednej średniej marchwi na osobę •  du...
1 awokado2 jabłkasok z cytrynymała cebulka1 li?ć białej kapusty3 orzechy włoskie...
Składniki: 900 g filetów z piersi kurczaka 3 owoce awokado 1 łyżka soku z c...
35 dag gotowanego kurczaka/indyka/cielęciny8 pomidorów1 fenkuł ew. cykoria5 dag ...
SKŁADNIKI: • 2 pomidory • 1 średn ogórek • 1 s...
SKŁADNIKI: 1 główka sałaty masłowej 1 puszka soczewicy 100 ml jogurtu natur...
SKŁADNIKI: - 8- 10 karczochów, - 2 pęczki zielonych szparagów, - 40 dag...
SKŁADNIKI: - 1 kalarepa, - 1 duży ogórek zielony, - 1 pęczek rzodki...
Składniki 1 puszka tuńczyka w oliwie 1 puszka kukurydzy Pudliszki 2 czerwone...
1 główka mocno zwartej czerwonej kapusty 1 cebula 2 kiszone ogórki 1 jabłko 1 cy...
Składniki sałatka kapusta pekińska marchewka mięta wietnamska lub zwykła az...
Składniki Przepis  1 puszka brzoskwiń w syropie 1 puszka ananasa w...
Składniki : * 4 jaja ugotowane na twardo * 4 - 5 marchewek * ki...
1 2 3 4 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Leczo na zimę


Składniki • Równa ilość wagowa pomidorów, papryki i cukini. • ZALEWA - 1 litr wody, 1 łyżka soli, 1 łyżka cukru.         Etapy przygotowania 1. Cukinię obrać, pokroić w kostkę, włożyć na 5 minut do wrzątku, odcedzić, przełożyć do zimnej wody. 2. Paprykę sparzyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w paski lub kostkę. 3. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić na małe kawałki. 4. Składniki zalewy zagotować. Do słoika wlewać szklankę zalewy, następnie układać warzywa warstwami (pomidory na końcu). Uzupełnić zalewą. Pasteryzować 20 minut.

Przepisy kulinarne - losowy

Grissini


Są to wąskie długie paluszki z drożdżowego ciasta o chrupkiej skórce. Wyrabiano to pieczywo już pod koniec XVII w. w Turynie.