Dzisiaj jest Poniedziałek 25 marca 2019
Przepisy kulinarne - Zupy i sosy
1 2 3 4 5 ...
Składniki • 300 g białej kiełbasy • 1 cebula • 2...
Stopić słoninę, kiełbasę pokrajać w cienkie plasterki, przysmażyć ze słoniną. W ...
SKŁADNIKI: czosnek - 2 ząbki marchew - 2 szt pietruszka - 1 szt por - 1 sz...
SKŁADNIKI: * 1,5 l wywaru lub wody * 250 ml śmietany 18 % ...
SKŁADNIKI: Biała kiełbasa - 800 gr Wędzony boczek - 300 gr Marchew - 100 ...
Składniki: Biała kiełbasa - 800 gr Wędzony boczek - 300 gr Marchew - 100 gr ...
10 dag mąki żytniej, razowej, pytlowej lub owsianej,1/2 l wody,czosnekM?kę zalać...
SKŁADNIKI: Dla dziecka od: 11. miesiąca - pół szklanki brzoskwiń - pół s...
(dla dziecka od 6 . miesiąca) Składniki:konieczny jest słodki ziemniak (pomaran...
SKŁADNIKI: • 40 dag młodej posiekanej pokrzywy • 4 łyżki m...
Zupka winogronowa (od 10 miesiąca) Składniki: 300 g winogron,Syrop: 5 łyżek cuk...
(dla dziecka od 12 . miesiąca) Składniki:1 marchewka 1 pietruszka kawałek seler...
marchew - 1 sztmasło - 1 łyżeczkapietruszka - 1/3 sztryż - 1 łyżeczkaziemniak - ...
(dla dziecka od 5 . miesiąca) Składniki:* 1/2 marchewki * średni ziemniak * łyż...
kleik ryżowy - 2 łyżeczkimarchew - 1/2 sztoliwa z oliwek - 1 łyżeczkapietruszka ...
Zupka czereśniowa (Od 10 miesiąca) Składniki: 300 g czereśni, szklanka soku jab...
Składniki •  0,5 kg mięsa mielonego najlepiej z indyka •&nbs...
Składniki: - 10 dag wędzonego boczku- 50 g przesianej mąki- 500 i 125 ml mleka-...
Dla dziecka od: 1 roku Składniki:- 50 dag marchwi- 2-3 ziemniaki (lub pół szkla...
Dla dziecka od: 1 roku Składniki:- puszka kukurydzy- 3 szklanki mleka (najlepie...
1 2 3 4 5 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Lody w owocach


Składniki Opakowanie ( 25 dag ) lodów waniliowych, śmietankowych lub owocowych, 3 duże jabłka lub 6 połówek brzoskwiń z puszki, 20 dag cukru, łyżeczka soku z cytryny, kawałek ( wyszorowanej ) skórki z pomarańczy, kilka łyżek bitej śmietany, cukier puder, owoce do dekoracji Sposób przyrządzania Jabłka przekroić na pół, usunąć gniazdka nasienne, łyżeczką wybrać trochę miąższu, tak by powstały miseczki, skropić je sokiem z cytryny. Brzoskwinie osączyć. Ze szklanki wody, cukru i skórki z pomarańczy ugotować syrop. Jabłka krótko obgotować w syropie (tak by lekko zmiękły, ale się nie rozpadły), osączyć i wystudzić. Połówki owoców napełnić kulkami lodów i włożyć do szklanych miseczek. Udekorować bitą śmietaną i cząstkami różnych owoców.


Przepisy kulinarne - losowy

Brukselka w cieście


50 dag brukselki
20 dag mąki
2 jajka
1 szkl. mleka
sól
olej do głębokiego smażenia Brukselkę umyć, zblanszować. Wymieszać jajka z mlekiem i przesianą m?ką, ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Odstawić na 30 min. Rozgrzać olej w głębokim naczyniu, każdą brukselkę maczać w cieście, smażyć, aż ciasto się zarumieni. Układać na bibułce, aby ?ciekł tłuszcz.