Dzisiaj jest Czwartek 18 stycznia 2018
Przepisy kulinarne - Zupy i sosy
1 2 3 4 5 ...
Składniki • 300 g białej kiełbasy • 1 cebula • 2...
Stopić słoninę, kiełbasę pokrajać w cienkie plasterki, przysmażyć ze słoniną. W ...
SKŁADNIKI: czosnek - 2 ząbki marchew - 2 szt pietruszka - 1 szt por - 1 sz...
SKŁADNIKI: * 1,5 l wywaru lub wody * 250 ml śmietany 18 % ...
SKŁADNIKI: Biała kiełbasa - 800 gr Wędzony boczek - 300 gr Marchew - 100 ...
Składniki: Biała kiełbasa - 800 gr Wędzony boczek - 300 gr Marchew - 100 gr ...
10 dag mąki żytniej, razowej, pytlowej lub owsianej,1/2 l wody,czosnekM?kę zalać...
SKŁADNIKI: Dla dziecka od: 11. miesiąca - pół szklanki brzoskwiń - pół s...
(dla dziecka od 6 . miesiąca) Składniki:konieczny jest słodki ziemniak (pomaran...
SKŁADNIKI: • 40 dag młodej posiekanej pokrzywy • 4 łyżki m...
Zupka winogronowa (od 10 miesiąca) Składniki: 300 g winogron,Syrop: 5 łyżek cuk...
(dla dziecka od 12 . miesiąca) Składniki:1 marchewka 1 pietruszka kawałek seler...
marchew - 1 sztmasło - 1 łyżeczkapietruszka - 1/3 sztryż - 1 łyżeczkaziemniak - ...
(dla dziecka od 5 . miesiąca) Składniki:* 1/2 marchewki * średni ziemniak * łyż...
kleik ryżowy - 2 łyżeczkimarchew - 1/2 sztoliwa z oliwek - 1 łyżeczkapietruszka ...
Zupka czereśniowa (Od 10 miesiąca) Składniki: 300 g czereśni, szklanka soku jab...
Składniki •  0,5 kg mięsa mielonego najlepiej z indyka •&nbs...
Składniki: - 10 dag wędzonego boczku- 50 g przesianej mąki- 500 i 125 ml mleka-...
Dla dziecka od: 1 roku Składniki:- 50 dag marchwi- 2-3 ziemniaki (lub pół szkla...
Dla dziecka od: 1 roku Składniki:- puszka kukurydzy- 3 szklanki mleka (najlepie...
1 2 3 4 5 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Czerwony ryż


Składniki • ryż- 2 szklanki • marchew 4 sztuki • pietruszka 2 sztuki • seler 1- sredni • papryki po 2 sztuki czerwona i żółta • cebula 2-3 sztuki • kostki rosołowe - 2 sztuki • olej lub oliwa ok 4-5 łyzek • woda 4 szklanki • vegeta pieprz papryka słodka • kukurydza z puszki  Etapy przygotowania 1. Warzywa obrac , umyc, pokroic w drobna kostke. na patelni rozgrzac polowe oliwy, smarzyc dodajac pokolei warzywa od najtwardszego do najbardziej soczystego. Smarzyc trzeba na bardzo mocnym ogniu.Warzywa maja jedynie sie zeszklic. 2. w duzym garnku rozgrzac pozostala czesc oliwy. Wrzucic caly ryz i na srednim ogniu smarzyc az ryz nabierze jakby przezroczystosci. 3. rozpuscic kostki rosołowe w 4 szkankach wody 4. Zdjac ryz z ognia dodac warzywa i rosolek , dokladnie wymieszac doprawic do smaku vegeta, pieprzem i duza iloscia słodkiej papryki. Gotowac na bardzo malym ogniu pod niepelnym przykryciem czesto mieszajac az ryz bedzie miekki 5. do "suchej masy mozna dodac puszke odsaczonej kukurydzy - daje lekko slodkawy smak.

Przepisy kulinarne - losowy

Al dente


Jest to włoskie określenie na doskonale ugotowany makaron, który jest lekko twardy, ale jednocześnie sprężysty. Makaron należy gotować od 6 do 12 minut, w zależności od grubości makaronu oraz jego składników.