Dzisiaj jest Niedziela 18 listopada 2018
Przepisy kulinarne - Zupy i sosy
1 2 3 4 5 ...
Składniki • 300 g białej kiełbasy • 1 cebula • 2...
Stopić słoninę, kiełbasę pokrajać w cienkie plasterki, przysmażyć ze słoniną. W ...
SKŁADNIKI: czosnek - 2 ząbki marchew - 2 szt pietruszka - 1 szt por - 1 sz...
SKŁADNIKI: * 1,5 l wywaru lub wody * 250 ml śmietany 18 % ...
SKŁADNIKI: Biała kiełbasa - 800 gr Wędzony boczek - 300 gr Marchew - 100 ...
Składniki: Biała kiełbasa - 800 gr Wędzony boczek - 300 gr Marchew - 100 gr ...
10 dag mąki żytniej, razowej, pytlowej lub owsianej,1/2 l wody,czosnekM?kę zalać...
SKŁADNIKI: Dla dziecka od: 11. miesiąca - pół szklanki brzoskwiń - pół s...
(dla dziecka od 6 . miesiąca) Składniki:konieczny jest słodki ziemniak (pomaran...
SKŁADNIKI: • 40 dag młodej posiekanej pokrzywy • 4 łyżki m...
Zupka winogronowa (od 10 miesiąca) Składniki: 300 g winogron,Syrop: 5 łyżek cuk...
(dla dziecka od 12 . miesiąca) Składniki:1 marchewka 1 pietruszka kawałek seler...
marchew - 1 sztmasło - 1 łyżeczkapietruszka - 1/3 sztryż - 1 łyżeczkaziemniak - ...
(dla dziecka od 5 . miesiąca) Składniki:* 1/2 marchewki * średni ziemniak * łyż...
kleik ryżowy - 2 łyżeczkimarchew - 1/2 sztoliwa z oliwek - 1 łyżeczkapietruszka ...
Zupka czereśniowa (Od 10 miesiąca) Składniki: 300 g czereśni, szklanka soku jab...
Składniki •  0,5 kg mięsa mielonego najlepiej z indyka •&nbs...
Składniki: - 10 dag wędzonego boczku- 50 g przesianej mąki- 500 i 125 ml mleka-...
Dla dziecka od: 1 roku Składniki:- 50 dag marchwi- 2-3 ziemniaki (lub pół szkla...
Dla dziecka od: 1 roku Składniki:- puszka kukurydzy- 3 szklanki mleka (najlepie...
1 2 3 4 5 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Herbata "mrożona wyspa"


odrobina rumu
1/2 części ciemnego rumu
1 łyżeczka herbaciana Falerno
1 część jasnego rumu
1 plaster cytryny
odrobina soku cytrynowego
1 gałązka mięty
1 filiżanka herbaty
kostki lodu   Połącz wszystko oprócz rumu  i lodu i dobrze wstrząśnij. Następnie przelej drink przez sitko. Rozlej rum na wierzchu napoju, ozdób cytryną i miętą.

Przepisy kulinarne - losowy

Rawiolki z pieczarkami


Ciasto:
2 szkl. mąki
szczypta soli
jajko
nadzienie:
20 dag pieczarek
2 cebule
2 łyżki oleju
żółtko
2 łyżki bułki tartej
sól, pieprz
masło
tarta bułka
zielona pietruszka Pieczarki drobno pokroić, usmażyć na oleju. Gdy woda odparuje, dodać żółtko, bułkę tart?, przyprawy i wymieszać. Z podanych składników i 2/3 szkl. wody zagnieść ciasto - dość ?cisłe, ale elastyczne. Cienko rozwałkować, pokroić na niewielkie kwadraty. Na połowę kwadratów nakładać farsz, zlepić ciasto, przygniatając brzegi ciasta widelcem. Ugotować w osolonym wrz?tku. Polać masłem z bułką tart?, posypać posiekaną naci?. Podawać z surówką lub do barszczu.