Dzisiaj jest Poniedziałek 25 marca 2019
Przepisy kulinarne - Zupy i sosy
1 2 3 4 5 6 ...
Składniki • 0,3 kg suszonych grzybów • 0,5 kg pieczarek • 2 ...
2 pęczki natki, 150g małych pomidorów, 300g jogurtu naturalnego, 1/2 litra mleka...
Składniki 1 z±bek czosnku, 40 g masła, 50 g m±ki. 1 l bulionu warzywnego (z ...
Składniki: 1 opakowanie mrożonki Zupa jarzynowa zimowa Hortex 1 kostka rosołow...
Produkty: 50 dag cebuli10-15 dag chudego boczkułyżka margaryny lub łyżka oliwyd...
Składniki -  225 g wędzonego boczku (pokrojonego w kostkę) -  30 g m...
Składniki: mięso z ko¶ci± – 30 dag włoszczyzna – 1 pęczek ziem...
800 g ziemniaków, cebula, awokado, 3 łyżki oleju, 800 ml bulionu warzywnego 200-...
Składniki: 50 dkg mięsa z ko¶ci±4 dkg m±ki20 dkg warzyw mieszanychsól60 dkg zie...
Produkty: 50 dkg tłustego mięsa z ko¶ćmi4 dkg m±ki20 dkg warzyw mieszanych2 łyż...
Składniki: 20 dkg włoszczyzny (bez kapusty) (2 żółka) 30 dkg ziemniaków sól ...
SKŁADNIKI: - 50 dag ziemniaków - 1 pęczek włoszczyzny - 2 cebule - ...
Ziemniaki obrać, pokrajać w kostkę, gotować 15 minut w niewielkiej ilo¶ci wody z...
SKŁADNIKI: po 25 dkg mięsa wieprzowego i wołowego pół kg ziemniaków pę...
Składniki: 15 dag młodego schabu 3/4 litra bulionu drobiowego 50 g smalcu ...
Składniki:Porcja dla 4 osób:250 g cienkich plasterków ementalera,8 kromek chleba...
SKŁADNIKI: - 800 g żółtych pomidorów - włoszczyzna (2 marchewki, por, pietru...
Składniki - 2- 3 ¶wieże ogórki - 20 dag cielęciny lub kury - 1,5 l wody - m...
SKŁADNIKI: • 500 g mrożonego zielonego groszku • 200 g obranyc...
Porcja dla 4-6 osob. Czas przygotow. 3 godz.500 g zeberek wieprzowych,2 zabki cz...
1 2 3 4 5 6 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Faszerowane jajka w skorupkach


Składniki • 7 jajek • pęczek szczypiorku • bułka tarta • sól, pieprz Etapy przygotowania 1. 6 jajek ugotować na twardo, dobrze ostudzić następnie ostrym nożem przekroić wzdłuż w skorupkach (robić to ostrożnie żeby nie uszkodzić za bardzo skorupek). Następnie delikatnie wyj±ć ze skorupek białko i żółtko, przełożyć do miski i dokładnie rozgnie¶ć widelcem. 2. Pół szklanki bułki tartej namoczonej w wodzie, dodać do jajek.Następnie dodać pokrojony szczypior, surowe jajko oraz przyprawy. Dokladnie wymieszać. 3. Przygotowan± masę nakladamy do skorupek tak, aby nie wystawała poza skorupkę. Następnie posypać bułk± tart± i smażyć na złoty kolor.Dobrze jest dodać do masy łyżkę masła. 4. Możemy je podawać na ¶niadanie (na ciepło i na zimno) wielkanocne.

Przepisy kulinarne - losowy

Zapiekanka z Lososia


1 opk. makaronu (dowolny)maga byc muszelki
1 opk. wedzonego lososia (norweski)
1 duza puszka smietany
35 dkg mozzarelli do zapiekanek
1 lyzka oliwy z oliwek
pieprz bialy

Ugotowac makaron w osolonej wodzie. Na patelnie wrzucic platy lososia , smazyc na lyzce oliwy z oliwek do tad az sie rozpadnie na drobne kawaleczki i sie troszke zarumieni.
Nastepnie dodac puszke smietany i wymieszac dokladnie, dodac pieprzu (ewentualnie posolic,ale losos wedzony jest dosc slony, takze kazdy sobie do smaku) i wrzucic garsc startego sera. Tak przyrzadzony sos mieszamy z makaronem.
Wrzucamy wszystko do zaroodpornego naczynia,posypujemy reszta sera i zapiekamy w rozgrzanym piekarniku ok 25 min.
Pychotka. Smacznego