Dzisiaj jest Czwartek 24 stycznia 2019
Przepisy kulinarne - Zupy i sosy
1 2 3 4 5 6 ...
Składniki • 0,3 kg suszonych grzybów • 0,5 kg pieczarek • 2 ...
2 pęczki natki, 150g małych pomidorów, 300g jogurtu naturalnego, 1/2 litra mleka...
Składniki 1 z±bek czosnku, 40 g masła, 50 g m±ki. 1 l bulionu warzywnego (z ...
Składniki: 1 opakowanie mrożonki Zupa jarzynowa zimowa Hortex 1 kostka rosołow...
Produkty: 50 dag cebuli10-15 dag chudego boczkułyżka margaryny lub łyżka oliwyd...
Składniki -  225 g wędzonego boczku (pokrojonego w kostkę) -  30 g m...
Składniki: mięso z ko¶ci± – 30 dag włoszczyzna – 1 pęczek ziem...
800 g ziemniaków, cebula, awokado, 3 łyżki oleju, 800 ml bulionu warzywnego 200-...
Składniki: 50 dkg mięsa z ko¶ci±4 dkg m±ki20 dkg warzyw mieszanychsól60 dkg zie...
Produkty: 50 dkg tłustego mięsa z ko¶ćmi4 dkg m±ki20 dkg warzyw mieszanych2 łyż...
Składniki: 20 dkg włoszczyzny (bez kapusty) (2 żółka) 30 dkg ziemniaków sól ...
SKŁADNIKI: - 50 dag ziemniaków - 1 pęczek włoszczyzny - 2 cebule - ...
Ziemniaki obrać, pokrajać w kostkę, gotować 15 minut w niewielkiej ilo¶ci wody z...
SKŁADNIKI: po 25 dkg mięsa wieprzowego i wołowego pół kg ziemniaków pę...
Składniki: 15 dag młodego schabu 3/4 litra bulionu drobiowego 50 g smalcu ...
Składniki:Porcja dla 4 osób:250 g cienkich plasterków ementalera,8 kromek chleba...
SKŁADNIKI: - 800 g żółtych pomidorów - włoszczyzna (2 marchewki, por, pietru...
Składniki - 2- 3 ¶wieże ogórki - 20 dag cielęciny lub kury - 1,5 l wody - m...
SKŁADNIKI: • 500 g mrożonego zielonego groszku • 200 g obranyc...
Porcja dla 4-6 osob. Czas przygotow. 3 godz.500 g zeberek wieprzowych,2 zabki cz...
1 2 3 4 5 6 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Wielkanocny sernik


Składniki • 30 dag m±ki pszennej • kostka masła • 2 żółtka • 2 łyżki m±ki ziemniaczanej • 2 łyżki kwa¶nej ¶mietany • 6 łyżek cukru • 2 łyżeczki proszku do pieczenia • 80 dag białego sera • 8 jaj • 3/4 szklanki cukru • 150 ml ¶mietanki 30% • cukier waniliowy • 3 łyżki budyniu waniliowego (proszku) Etapy przygotowania 1. Ciasto: 1/2 kostki masła ucieramy z 6 łyżkami cukru, dodajemy dwa żółtka i dwie łyżki kwa¶nej ¶mietany - wszystko mieszamy. Następnie dodajemy proszek do pieczenia (łyżeczka), 2 łyzki m±ki ziemniaczanej i 30 dag m±ki pszennej i zagniatamy ciasto. Z wyrobionego ciasta formujemy kulę, któr± schładzamy w lodówce. 2. Masa serowa: biały ser przecieramy przez sito (lub przy pomocy miksera). Dodajemy 8 żółtek, 3/4 szklanki cukru, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, budyń oraz połowę kostki masła i wszystko mieszamy (przy pomocy miksera). Na koniec dodajemy ¶mietankę 30%. Ubijamy pozostawione białka (8 szt.) na sztywn± pianę z odrobin± soli i dwiema łyżkami zimnej wody. Ubit± pianę dodajemy do masy serowej. 3. Wcze¶niej przygotowanym ciastem wylepiamy tortownicę (wysmarowan± tłuszczem i posypan± bułk± tart±) i wlewamy masę serow±. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na ok. 1 godz. Można potrzymać trochę dłużej, by ser uzyskał złoty kolor. Gotowy sernik możemy posypać cukrem pudrem, polać czekolad± lub lukrem z białek.

Przepisy kulinarne - losowy