Dzisiaj jest Środa 19 wrze¶nia 2018
Przepisy kulinarne - Zupy i sosy
1 2 3 4 5 6 ...
Składniki • 0,3 kg suszonych grzybów • 0,5 kg pieczarek • 2 ...
2 pęczki natki, 150g małych pomidorów, 300g jogurtu naturalnego, 1/2 litra mleka...
Składniki 1 z±bek czosnku, 40 g masła, 50 g m±ki. 1 l bulionu warzywnego (z ...
Składniki: 1 opakowanie mrożonki Zupa jarzynowa zimowa Hortex 1 kostka rosołow...
Produkty: 50 dag cebuli10-15 dag chudego boczkułyżka margaryny lub łyżka oliwyd...
Składniki -  225 g wędzonego boczku (pokrojonego w kostkę) -  30 g m...
Składniki: mięso z ko¶ci± – 30 dag włoszczyzna – 1 pęczek ziem...
800 g ziemniaków, cebula, awokado, 3 łyżki oleju, 800 ml bulionu warzywnego 200-...
Składniki: 50 dkg mięsa z ko¶ci±4 dkg m±ki20 dkg warzyw mieszanychsól60 dkg zie...
Produkty: 50 dkg tłustego mięsa z ko¶ćmi4 dkg m±ki20 dkg warzyw mieszanych2 łyż...
Składniki: 20 dkg włoszczyzny (bez kapusty) (2 żółka) 30 dkg ziemniaków sól ...
SKŁADNIKI: - 50 dag ziemniaków - 1 pęczek włoszczyzny - 2 cebule - ...
Ziemniaki obrać, pokrajać w kostkę, gotować 15 minut w niewielkiej ilo¶ci wody z...
SKŁADNIKI: po 25 dkg mięsa wieprzowego i wołowego pół kg ziemniaków pę...
Składniki: 15 dag młodego schabu 3/4 litra bulionu drobiowego 50 g smalcu ...
Składniki:Porcja dla 4 osób:250 g cienkich plasterków ementalera,8 kromek chleba...
SKŁADNIKI: - 800 g żółtych pomidorów - włoszczyzna (2 marchewki, por, pietru...
Składniki - 2- 3 ¶wieże ogórki - 20 dag cielęciny lub kury - 1,5 l wody - m...
SKŁADNIKI: • 500 g mrożonego zielonego groszku • 200 g obranyc...
Porcja dla 4-6 osob. Czas przygotow. 3 godz.500 g zeberek wieprzowych,2 zabki cz...
1 2 3 4 5 6 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Sernik waniliowy na herbatnikach


Składniki: - 6 serków homogenizowanych waniliowych (1.2 kg) - 6 jajek - 15 dag masła - 1/2 szklanki cukru - 1 1/2 łyżki m±ki ziemniaczanej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1 szklanka pokrojonych bakalii - 20 dag herbatników; do wysmarowania formy:  2 łyżki oleju; do przybrania:  posiekane orzechy - skórka pomarańczowa smażona w cukrze lub wiórki kokosowe Polewa: - 10 dag masła - 1/2 szklanki cukru - 2 łyżki kakao - 1 łyżka mleka Sposób przyrz±dzania: Tortownicę wysmarować olejem i wyłożyć herbatnikami. Żółtka utrzeć z cukrem i wci±ż ucieraj±c, dodawać kolejno: masło, serki, m±kę oraz proszek do pieczenia, a następnie wymieszać z bakaliami. Z białek ubić sztywn± pianę i poł±czyć z mas± serow±. Masę przełożyć do tortownicy i wyrównać powierzchnię. Piec około 1 godz. w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C. Przygotować polewę: wszystkie składniki poł±czyć i stale mieszaj±c, zagotować. Ostudzony sernik polać ciepł± polew±, posypać orzechami oraz skórk± pomarańczow±.

Przepisy kulinarne - losowy

Babka figowo-orzechowa


250 g masła
200 g cukru
3 jajka
200 g m±ki pszennej
150 g m±ki pełnoziarnistej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
200 g gęstej ¶mietany
mleko
100 g siekanych orzechów laskowych
100 g suszonych fig
1 łyżka miodu Utrzeć masło z cukrem, kolejno wbijać jajka i ucierać. Dodać oba rodzaje m±ki, proszek do pieczenia. Wlać ?mietanę i ew. trochę mleka. Połowę masy
nałożyć do wytłuszczonej formy, do pozostałego ciasta wsypać orzechy, posiekane figi i miód. Piec ok. 50 min. w temp. 175 st. C.