Dzisiaj jest Niedziela 18 listopada 2018
Przepisy kulinarne - Zupy i sosy
1 2 3 4 5 6 ...
Składniki • 0,3 kg suszonych grzybów • 0,5 kg pieczarek • 2 ...
2 pęczki natki, 150g małych pomidorów, 300g jogurtu naturalnego, 1/2 litra mleka...
Składniki 1 ząbek czosnku, 40 g masła, 50 g mąki. 1 l bulionu warzywnego (z ...
Składniki: 1 opakowanie mrożonki Zupa jarzynowa zimowa Hortex 1 kostka rosołow...
Produkty: 50 dag cebuli10-15 dag chudego boczkułyżka margaryny lub łyżka oliwyd...
Składniki -  225 g wędzonego boczku (pokrojonego w kostkę) -  30 g m...
Składniki: mięso z kością – 30 dag włoszczyzna – 1 pęczek ziem...
800 g ziemniaków, cebula, awokado, 3 łyżki oleju, 800 ml bulionu warzywnego 200-...
Składniki: 50 dkg mięsa z kością4 dkg mąki20 dkg warzyw mieszanychsól60 dkg zie...
Produkty: 50 dkg tłustego mięsa z kośćmi4 dkg mąki20 dkg warzyw mieszanych2 łyż...
Składniki: 20 dkg włoszczyzny (bez kapusty) (2 żółka) 30 dkg ziemniaków sól ...
SKŁADNIKI: - 50 dag ziemniaków - 1 pęczek włoszczyzny - 2 cebule - ...
Ziemniaki obrać, pokrajać w kostkę, gotować 15 minut w niewielkiej ilości wody z...
SKŁADNIKI: po 25 dkg mięsa wieprzowego i wołowego pół kg ziemniaków pę...
Składniki: 15 dag młodego schabu 3/4 litra bulionu drobiowego 50 g smalcu ...
Składniki:Porcja dla 4 osób:250 g cienkich plasterków ementalera,8 kromek chleba...
SKŁADNIKI: - 800 g żółtych pomidorów - włoszczyzna (2 marchewki, por, pietru...
Składniki - 2- 3 świeże ogórki - 20 dag cielęciny lub kury - 1,5 l wody - m...
SKŁADNIKI: • 500 g mrożonego zielonego groszku • 200 g obranyc...
Porcja dla 4-6 osob. Czas przygotow. 3 godz.500 g zeberek wieprzowych,2 zabki cz...
1 2 3 4 5 6 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Panga pieczona z kurkami i serem


Składniki: 2-3 filety z ryby (panga, mintaj, morszczuk itp.) 25 dkg kurek 15 dkg pikantnego sera żółtego 2 cebule masło śmietana 30% pieprz, sól pietruszka Sposób przyrządzenia: Kurki myjemy i kroimy w kawałeczki, cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy razem na części masła. Przyprawiamy sos do smaku. Filety (zamrożone - przynajmniej częściowo odmrażamy, bo woda z zamrożonej ryby psuje efekt) osuszamy i przyprawiamy, odstawiamy na 15 minut. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem. Na dnie układamy filety. Na wierzch kładziemy kurki podsmażone wcześniej z cebulką.  Całość posypujemy obficie serem żółtym i pietruszką. Zapiekamy w 150-180 st. przez 15-20 minut - aż ser się zapiecze. Podajemy z ryżem lub frytkami i sałatką z białej kapusty.

Przepisy kulinarne - losowy

Eskalopki cielęce z figami


Składniki: 6 eskalopek cielęcych, 6 dojrzałych fig, 3 plasterki szynki parmeńskiej, 2 łyżki porto, 2 łyżki masła, 1 łyżka oliwy, sól, pieprz Wykonanie: Figi opłukać i pokroić w plasterki grubości 1 cm. Plasterki szynki przekroić na cztery części. Eskalopki przekroić na pół, doprawić solą i pieprzem, położyć na nich po plasterku szynki oraz figi, zwinąć i spiąć mięso wykałaczką. Smażyć po 3 min z każdej strony na patelni z rozgrzaną oliwą i masłem, a następnie przełożyć do ogrzanego naczynia. Na patelnię wlać porto i zagotować, mieszając drewnianą łyżką. Powstałym sosem polać eskalopki. Podawać z makaronem lub polentą.