Dzisiaj jest Czwartek 18 stycznia 2018
Przepisy kulinarne - Zupy i sosy
1 2 3 4 5 6 ...
Składniki • 0,3 kg suszonych grzybów • 0,5 kg pieczarek • 2 ...
2 pęczki natki, 150g małych pomidorów, 300g jogurtu naturalnego, 1/2 litra mleka...
Składniki 1 z±bek czosnku, 40 g masła, 50 g m±ki. 1 l bulionu warzywnego (z ...
Składniki: 1 opakowanie mrożonki Zupa jarzynowa zimowa Hortex 1 kostka rosołow...
Produkty: 50 dag cebuli10-15 dag chudego boczkułyżka margaryny lub łyżka oliwyd...
Składniki -  225 g wędzonego boczku (pokrojonego w kostkę) -  30 g m...
Składniki: mięso z ko¶ci± – 30 dag włoszczyzna – 1 pęczek ziem...
800 g ziemniaków, cebula, awokado, 3 łyżki oleju, 800 ml bulionu warzywnego 200-...
Składniki: 50 dkg mięsa z ko¶ci±4 dkg m±ki20 dkg warzyw mieszanychsól60 dkg zie...
Produkty: 50 dkg tłustego mięsa z ko¶ćmi4 dkg m±ki20 dkg warzyw mieszanych2 łyż...
Składniki: 20 dkg włoszczyzny (bez kapusty) (2 żółka) 30 dkg ziemniaków sól ...
SKŁADNIKI: - 50 dag ziemniaków - 1 pęczek włoszczyzny - 2 cebule - ...
Ziemniaki obrać, pokrajać w kostkę, gotować 15 minut w niewielkiej ilo¶ci wody z...
SKŁADNIKI: po 25 dkg mięsa wieprzowego i wołowego pół kg ziemniaków pę...
Składniki: 15 dag młodego schabu 3/4 litra bulionu drobiowego 50 g smalcu ...
Składniki:Porcja dla 4 osób:250 g cienkich plasterków ementalera,8 kromek chleba...
SKŁADNIKI: - 800 g żółtych pomidorów - włoszczyzna (2 marchewki, por, pietru...
Składniki - 2- 3 ¶wieże ogórki - 20 dag cielęciny lub kury - 1,5 l wody - m...
SKŁADNIKI: • 500 g mrożonego zielonego groszku • 200 g obranyc...
Porcja dla 4-6 osob. Czas przygotow. 3 godz.500 g zeberek wieprzowych,2 zabki cz...
1 2 3 4 5 6 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Cielęcina w pomarańczach


Składniki • 2 kg zadniej cielęciny, 4 pomarańcze, 1 szklanka bulionu,
• 30 g masła, 1 łyżka oleju, 3 łyżki ciemnego sosu sojowego,
• 100 g dżemu pomarańczowego, 1 łyzka ziaren pieprzu,       Etapy przygotowania 1. Pomarańcze sparzyć wrz±tkiem. Z jednej zetrzeć skórkę i wycisn±ć sok. 2. Dżem, sok, 1/2 startej skórki i masło utrzeć na jednolit± masę. 3. Mięso opłukać, osuszyć, natrzeć sol±. Brytfannę posmarować olejem, włożyć mięso, zrumienić i podlać bulionem. Piec 1 godzinę 15 minut w temperaturze 180 stopni. Po 30 minutach posmarować mas± pomarańczow±. 4. Pozostałe pomarańcze obrać. Jedn± podzielić na cz±stki, a z dwóch wycisn±ć sok. Skórki pokroić w paski. 5. Gotow± pieczeń wyj±ć z brytfanny. Sos z pieczeni przecedzić przez sitko do garnka. Dodać sos sojowy, cz±stki pomarańczy, skórki i ziarna pieprzu. Zagotować. 6. Pieczeń podawać z gor±cym sosem pomarańczowym.

Przepisy kulinarne - losowy

Jaja w sosie ¶mietanowym


SKŁADNIKI: 4 jaja 2 pęczki rzodkiewek 1/2 pęczka szczypiorku 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1/2 szklanki gęstej ¶mietany 4 łyżki majonezu pieprz sól li¶cie sałaty (do przybrania) WYKONANIE: Jaja ugotować na twardo, obrać ze skorupek, przekroić wzdłuż na pół. Rodkiewki dokładnie umyć, odci±ć listki i korzonki, zetrzeć na tarce jarzynowej. Szczypiorek drobno posiekać. ¦mietanę poł±czyć z majonezem, dodać rzodkiewki i zieleninę, wymieszać doprawić sol± i pieprzem. Polane sosem jaja ułożyć na półmisku i przybrać listkami sałaty.