Dzisiaj jest Czwartek 24 stycznia 2019
Przepisy kulinarne - Zupy i sosy
1 2 3 4 5 6 7 ...
Składniki: - 1 litr rosołu drobiowego (może być z kostki lub koncentratu)- 20 d...
Składniki: - 4 duże- czerwone papryki- 1 długa- zielona papryczka chili- 1 łyżk...
Porcja dla 4 osob. Czas przygotow. 40 min.1 l bulionu,2 lyzki maki,25 g masla,25...
Skladniki: Zupa 1 łyżka oleju sezamowego 1-2 łyżeczki pasty chili 1 łyżka ...
Składniki:1/2 kostki wędzonego tofu (ok.150g) pociętego w 1cm kostkę20 kasztanów...
Ugotować suszone ¶liwki (można dodać inne suszone owoce - jabłka, gruszki, dosło...
Produkty: 100 g soi (moczonej przez noc)200 g kiszonej kapusty1 duża cebula2 ły...
Składniki: 25 dag czerwonej lub br±zowej soczewicy, 1 marchewka,  1 cze...
SKŁADNIKI: • 25 dag soczewicy • 1,5 l bulionu •...
25 dag ciemnej soczewicy1 sprawiony kurczak (ok. 1,25 kg)sól, pieprzpęczek włosz...
Składniki • czosnek • oliwa • szklanka soczewicy •...
Soczewice wczesnie wymoczona nalezy ugotowac w wodzie do miekkosci. Na 2 lyzkach...
SKŁADNIKI: 1 l serwatki ½ l wody lub wywaru z ko¶ci wieprz. 4 dkg m±ki...
Z masła i m±ki zrobić jasn± zasmażkę. W litrze wrz±tku rozpu¶cić 4 kostki rosoło...
Składniki: Proporcje podane dla 2 osób. 2 główki zielonej sałaty 1 litr war...
Składniki • 3-4 łyżki siekanej rzeżuchy • 2 cebule • 1 z±...
1,25 l rosołu 4 łyżki oleju 2 z±bki czosnku 2 pomidory łyżka sosu sojowego 250 g...
Dla dziecka od: 1 roku Składniki:- pomidor- cebula- dwa z±bki czosnku- łyżka ma...
Składniki • 1 kg obsmażonego kurczaka • 8 szklanek wywaru z kurcz...
Pory oczy¶cić, umyć, cieniutko pokrajać i gotować w niewielkiej ilo¶ci wody z do...
1 2 3 4 5 6 7 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Ogórki z winogronami


Produkty: - 2 kg niedużych, podłużnych ogórków
- 30 dag ciemnych winogron
- 5-6 z±bków czosnku
- 2 łodygi kopru włoskiego
- 2 li¶cie czarnej porzeczki
- 2 li¶cie winoro¶li
- 2 li¶cie dębu
- 1
- 5 l wody
- 4 łyżki soli Wykonanie: Na dnie 3-litrowego słoja ułóż połowę li¶ci dębu, winoro¶li i porzeczki oraz kopru włoskiego. Winogrona oddziel od gał±zek. Ogórki umyj i ułóż w słoju. Czosnek obierz i wraz z winogronami dołóż do ogórków. Na wierzchu ułóż resztę kopru i li¶ci. Wodę zagotuj z sol± i ostudĽ. Letni± zalej ogórki i zakręć słój. Odstaw w chłodne miejsce, najlepiej na jakiej¶ podstawce, bo ogórki mog± puszczać sok. Po 5 dniach nadaj± się do jedzenia, ale możesz je przechowywać parę miesięcy.

Przepisy kulinarne - losowy

Faworki z karpia


filet z karpia
1 cebula
1 łyżeczka wasabi
sól, pieprz
olej do smażenia sos:
2 żółtka
łyżka białego wina
chrzan
sól Filet pokroić wzdłuż na pasy, zawin±ć w formę faworka, marynować 1h w pokrojonej cebuli, z sol±, wasabi i pieprzem. Smażyć w głębokim tłuszczu w temp. 60 st. Do sosu ubić na parze żółtka, dodać wino i starty drobno chrzan.