Dzisiaj jest Środa 19 września 2018
Przepisy kulinarne - Zupy i sosy
1 2 3 4 5 6 7 ...
Składniki: - 1 litr rosołu drobiowego (może być z kostki lub koncentratu)- 20 d...
Składniki: - 4 duże- czerwone papryki- 1 długa- zielona papryczka chili- 1 łyżk...
Porcja dla 4 osob. Czas przygotow. 40 min.1 l bulionu,2 lyzki maki,25 g masla,25...
Skladniki: Zupa 1 łyżka oleju sezamowego 1-2 łyżeczki pasty chili 1 łyżka ...
Składniki:1/2 kostki wędzonego tofu (ok.150g) pociętego w 1cm kostkę20 kasztanów...
Ugotować suszone śliwki (można dodać inne suszone owoce - jabłka, gruszki, dosło...
Produkty: 100 g soi (moczonej przez noc)200 g kiszonej kapusty1 duża cebula2 ły...
Składniki: 25 dag czerwonej lub brązowej soczewicy, 1 marchewka,  1 cze...
SKŁADNIKI: • 25 dag soczewicy • 1,5 l bulionu •...
25 dag ciemnej soczewicy1 sprawiony kurczak (ok. 1,25 kg)sól, pieprzpęczek włosz...
Składniki • czosnek • oliwa • szklanka soczewicy •...
Soczewice wczesnie wymoczona nalezy ugotowac w wodzie do miekkosci. Na 2 lyzkach...
SKŁADNIKI: 1 l serwatki ½ l wody lub wywaru z kości wieprz. 4 dkg mąki...
Z masła i mąki zrobić jasną zasmażkę. W litrze wrzątku rozpuścić 4 kostki rosoło...
Składniki: Proporcje podane dla 2 osób. 2 główki zielonej sałaty 1 litr war...
Składniki • 3-4 łyżki siekanej rzeżuchy • 2 cebule • 1 zą...
1,25 l rosołu 4 łyżki oleju 2 ząbki czosnku 2 pomidory łyżka sosu sojowego 250 g...
Dla dziecka od: 1 roku Składniki:- pomidor- cebula- dwa ząbki czosnku- łyżka ma...
Składniki • 1 kg obsmażonego kurczaka • 8 szklanek wywaru z kurcz...
Pory oczyścić, umyć, cieniutko pokrajać i gotować w niewielkiej ilości wody z do...
1 2 3 4 5 6 7 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Ryba w majonezie


SKŁADNIKI: * 0,75 dkg ryby – najlepiej dorsza * 1-2 łyżeczki przyprawy do ryb * 250 ml majonezu * mała puszka koncentratu pomidorowego * duży pęczek koperku WYKONANIE: Rybę umyj, gotuj z przyprawą w niewielkiej ilości wody, na wolnym ogniu przez około 15 minut. Następnie ostrożnie wyjmij, połóż na półmisku i pozostaw do wystygnięcia. Wyjmij ości .Zrób sos z majonezu, koncentratu i większej części drobno pokrojonego koperku. Polej rybę. Ewentualnie udekoruj resztą koperku.

Przepisy kulinarne - losowy

Ryż meksykański z fasolą


Składniki: 1 i 1/4 szklanki ryżu,
fasola,
1-2 cebule,
1-2 roztarte ząbki czosnku,
pół szklanki oleju,
sól,
chilli,
1-2 suszone papryki,
3/4 litra wody Wykonanie: Wypłukaną fasolę zalać wodą, odstawić na noc, odcedzić, zalać osoloną wodą, gotować do miękkości około 2 godzin, odcedzić, odstawić Suszone strąki papryki zalać wodą, odstawić na 20 min odcedzić, posiekać. Ryż wypłukać, starannie odcedzić. Olej rozgrzać w garnku, dodać cebulę i czosnek, mieszając smażyć na złoty kolor. Wsypać ryż, ciągle mieszając smażyć na małym ogniu przez 5 min. Dodać fasolę, posiekana paprykę, chilli, osolić, wlać wodę, doprowadzić do wrzenia, gotować na małym ogniu pod przykryciem przez 12-15 min. Podawać z sałatą.