Dzisiaj jest Niedziela 18 listopada 2018
Przepisy kulinarne - Zupy i sosy
1 2 3 4 5 6 7 ...
Składniki: - 1 litr rosołu drobiowego (może być z kostki lub koncentratu)- 20 d...
Składniki: - 4 duże- czerwone papryki- 1 długa- zielona papryczka chili- 1 łyżk...
Porcja dla 4 osob. Czas przygotow. 40 min.1 l bulionu,2 lyzki maki,25 g masla,25...
Skladniki: Zupa 1 łyżka oleju sezamowego 1-2 łyżeczki pasty chili 1 łyżka ...
Składniki:1/2 kostki wędzonego tofu (ok.150g) pociętego w 1cm kostkę20 kasztanów...
Ugotować suszone ¶liwki (można dodać inne suszone owoce - jabłka, gruszki, dosło...
Produkty: 100 g soi (moczonej przez noc)200 g kiszonej kapusty1 duża cebula2 ły...
Składniki: 25 dag czerwonej lub br±zowej soczewicy, 1 marchewka,  1 cze...
SKŁADNIKI: • 25 dag soczewicy • 1,5 l bulionu •...
25 dag ciemnej soczewicy1 sprawiony kurczak (ok. 1,25 kg)sól, pieprzpęczek włosz...
Składniki • czosnek • oliwa • szklanka soczewicy •...
Soczewice wczesnie wymoczona nalezy ugotowac w wodzie do miekkosci. Na 2 lyzkach...
SKŁADNIKI: 1 l serwatki ½ l wody lub wywaru z ko¶ci wieprz. 4 dkg m±ki...
Z masła i m±ki zrobić jasn± zasmażkę. W litrze wrz±tku rozpu¶cić 4 kostki rosoło...
Składniki: Proporcje podane dla 2 osób. 2 główki zielonej sałaty 1 litr war...
Składniki • 3-4 łyżki siekanej rzeżuchy • 2 cebule • 1 z±...
1,25 l rosołu 4 łyżki oleju 2 z±bki czosnku 2 pomidory łyżka sosu sojowego 250 g...
Dla dziecka od: 1 roku Składniki:- pomidor- cebula- dwa z±bki czosnku- łyżka ma...
Składniki • 1 kg obsmażonego kurczaka • 8 szklanek wywaru z kurcz...
Pory oczy¶cić, umyć, cieniutko pokrajać i gotować w niewielkiej ilo¶ci wody z do...
1 2 3 4 5 6 7 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Zupa kalafiorowa po parysku


1 ¶redni kalafior
4 ziemniaki
litr mleka
1/2 szkl. ¶mietany
1 łyżka naci siekanej
ocet
szczypta gałki musztatołowej
5 dag masła
sól, pieprz Umyty kalafior podzielić na różyczki. Wrzucić do wrz?cej, osolonej wody, gotować 5 min., odcedzić. Masło rozgrzać w rondlu, dodać kalafior i pokrojone, obrane ziemniaki, dusić pod przykryciem 5 min. Dodać mleko, sól, pieprz i got. na słabym ogniu ok. 25 min., aż warzywa zmiękn±. Zupę zmiksować. Dodać ?mietanę i gałkę, doprawić pieprzem. Podawać posypan± naci?.

Przepisy kulinarne - losowy

Gor±ce roladki


SKŁADNIKI: * 6 parówek * 20 dag sera zółtego * 6 plasterkow boczku wedzonego * wykałaczki WYKONANIE: Ser pokroić na 6 słupków. Każd± parówkę naci±ć wzdłuż i włożyć słupek sera, po czym obwin±ć plastrem boczku i spi±ć wykałaczk±. Tak przygotowane roladki włożyć do naczynia zaroodpornego i zapiekać 15 min.