Dzisiaj jest Czwartek 18 stycznia 2018
Przepisy kulinarne - Zupy i sosy
... 2 3 4 5 6 7 8 ...
(dla dziecka od 10 . miesiąca) Składniki:- 4 duże pory, - 2 średnie ziemniaki, ...
Produkty: 1/2 kg mięsa mielonego 1/2 kg pieczarek 1 cebula 3 pory 2 serki topio...
SKŁADNIKI: * 800 g bobu i zielonej fasolki * 100 g surowego boczku * ...
składniki na 12 porcji: 1/2 główki białej kapusty (ok.75 dag) 3 puszki (po 850 m...
Składniki Na 4 osoby 2 torebki ryżu 250 g mielonego miesa wołowego 4 cebule ...
2 łyżki suszonej włoszczyzny,szklanka wody,2 łyżki oleju lub 2 dag smalcu,cebula...
SKŁADNIKI: PORCJA: 150 KCAL - 1 kg marchwi - łyżka masła - 1 l bulio...
Składniki: 100 g piersi kurczaka 100 makaronu sojowego 3 duże grzyby Mun ...
Składniki: - 10 dag makaronu ryżowego- 2 gałązki kolendry (z korzeniem)- 5 liśc...
Składniki: 120 g fileta z łososia bez skóry (pociętego w kostkę) 1 pęczek...
SKŁADNIKI: * 2 pęczki (liście) rzodkiewki * 3 obrane i ugotow...
Porcja dla 4 osob. Czas przygotow. 50 min.1200 ml bulionu z kury,150 g gotowanyc...
Składniki 2 piersi z kurczaka garść pędów bambusa z puszki kilka grzybów poku...
Porcja dla 6 osob. Czas przygotow. 25 min.250 g piersi kurczaka,100 g makaronu s...
Składniki: - 1 pierś kurczaka (18- 20 dag) - 1 łyżka wina ryżowego lub wytrawn...
Produkty: - 1 pierś kurczaka (18-20 dag)- 1 łyżka wina ryżowego lub wytrawnego ...
Składniki • 15 dag kurczaka • kostka bulionu z drobiu • ...
Składniki: 1/2 l wody 1 kostka rosołowa 2- 3 ziarna ziela angielskiego 2 liś...
SKŁADNIKI 1 średni karp 1/2 kg lina, okonia i płoci 2 łyżki smalcu 2 cebu...
 2 szalotki- 4 marchewki- 50 dag kapusty włoskiej- 40 dag marynowanej dyni ...
... 2 3 4 5 6 7 8 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Banany w sosie kokosowym


4 banany
filiżanka gor?cej wody
3 łyżki sproszkowanego mleczka kokosowego
2 łyżki br?zowego cukru Banany obrać, pokroić, zagotować z wod?, mleczkiem kokosowym i cukrem. gotować ok. 25 min. na wolnym ogniu. Zmiksować, ostudzić, włożyć do miseczek i podawać.

Przepisy kulinarne - losowy

Barszcz Grzybowy Wigilijny


Produkty: - grzyby suszone (w dowolnej ilości ) - włoszczyzna (por zastępujemy cebulą) - kwas z kapusty kiszonej - śmietana słodka - mąka - pieprz, sól do smaku  Wykonanie Dzień przed gotowaniem wrzucamy grzyby do garka  i zalewamy zimną wodą. Następnego dnia przekładamy grzyby do garka w którym bedziemy gotowac barszcz i zlewamy tez wode w której sie moczyły uważając by za bardzo nie zmącić. Nawet jak płukalismy grzyby przed suszeniem zawsze cos piasku zostaje. Dodajemy włoszczyznę , pieprz w ziarenkach i gotujemy do miekkości grzybów. Po ugotowaniu grzyby i włoszczyzne wyciagamy łychą cedzakową. Do wywaru dolewamy kwas z kapusty kiszonej. Ilość  dowolna zależy jak kwaśny lubimy barszcz. Śmietanke łączymy z mąką i dolewamy do zupy (czyli zaciągamy ).
Teraz dopiero dodajemy sól do smaku jeśli wczesniej można by było przesolic ponieważ kwas jest słony.