Dzisiaj jest Poniedziałek 25 marca 2019
Przepisy kulinarne - Zupy i sosy
... 2 3 4 5 6 7 8 ...
(dla dziecka od 10 . miesiąca) Składniki:- 4 duże pory, - 2 średnie ziemniaki, ...
Produkty: 1/2 kg mięsa mielonego 1/2 kg pieczarek 1 cebula 3 pory 2 serki topio...
SKŁADNIKI: * 800 g bobu i zielonej fasolki * 100 g surowego boczku * ...
składniki na 12 porcji: 1/2 główki białej kapusty (ok.75 dag) 3 puszki (po 850 m...
Składniki Na 4 osoby 2 torebki ryżu 250 g mielonego miesa wołowego 4 cebule ...
2 łyżki suszonej włoszczyzny,szklanka wody,2 łyżki oleju lub 2 dag smalcu,cebula...
SKŁADNIKI: PORCJA: 150 KCAL - 1 kg marchwi - łyżka masła - 1 l bulio...
Składniki: 100 g piersi kurczaka 100 makaronu sojowego 3 duże grzyby Mun ...
Składniki: - 10 dag makaronu ryżowego- 2 gałązki kolendry (z korzeniem)- 5 liśc...
Składniki: 120 g fileta z łososia bez skóry (pociętego w kostkę) 1 pęczek...
SKŁADNIKI: * 2 pęczki (liście) rzodkiewki * 3 obrane i ugotow...
Porcja dla 4 osob. Czas przygotow. 50 min.1200 ml bulionu z kury,150 g gotowanyc...
Składniki 2 piersi z kurczaka garść pędów bambusa z puszki kilka grzybów poku...
Porcja dla 6 osob. Czas przygotow. 25 min.250 g piersi kurczaka,100 g makaronu s...
Składniki: - 1 pierś kurczaka (18- 20 dag) - 1 łyżka wina ryżowego lub wytrawn...
Produkty: - 1 pierś kurczaka (18-20 dag)- 1 łyżka wina ryżowego lub wytrawnego ...
Składniki • 15 dag kurczaka • kostka bulionu z drobiu • ...
Składniki: 1/2 l wody 1 kostka rosołowa 2- 3 ziarna ziela angielskiego 2 liś...
SKŁADNIKI 1 średni karp 1/2 kg lina, okonia i płoci 2 łyżki smalcu 2 cebu...
 2 szalotki- 4 marchewki- 50 dag kapusty włoskiej- 40 dag marynowanej dyni ...
... 2 3 4 5 6 7 8 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Zupa ziemniaczana na mięsie ze śmietaną


Składniki: 50 dkg mięsa z kością
4 dkg mąki
20 dkg warzyw mieszanych
sól
60 dkg ziemniaków krajanych
zielony koperek
1 i 1/2 szklanki śmietany
szczypiorek Wykonanie: Mięso opłukać, zalać wrzącą wodą i powoli gotować, dodać oczyszczoną włoszczyznę, ugotować, odcedzić, mięso obrać z kości, pokrajać. Ziemniaki obrać, opłukać, pokrajać na małe kawałki, włożyć do wywaru, ugotować. Zupę podprawić śmietaną i mąką, dodać mięso i soli do smaku, zagotować. Na każdy talerz włożyę łyżkź siekanej zieleniny. Podac z chlebem.

Przepisy kulinarne - losowy

Grillowane szparagi z cheddarem


Produkty: - 1 szklanka startego kanadyjskiego sera Cheddar
- 12 szparagów
- 2 szklanki pokrojonych w plasterki pieczarek
- 5 łyżek oliwy
- sok z 1/2 cytryny
- 5 łyżek wody
- 1/4 łyżeczki soli
- pieprz Wykonanie: Oczyść szparagi, blanszuj je przez 3 minuty w osolonej wodzie, ostudź w wodzie z kostkami lodu. Osącz i odłóż. Zrób sałatkę z pieczarek: wymieszaj oliwę, wodę, sok z cytryny, przypraw solą i pieprzem. Sosem polej pieczarki i dokładnie je wymieszaj. Szparagi upiecz na grillu lub na ruszcie piekarnika, aż pokażą się ciemne paski. Ułóż na blasze wyścielonej pergaminem i posyp startym serem cheddar. Włącz grill, zapiekaj tylko tak długo, aż ser się rozpuści i leciutko przyrumieni. Podawaj z sałatką z pieczarek.