Dzisiaj jest Wtorek 16 paĽdziernika 2018
Przepisy kulinarne - Zupy i sosy
1 2 3 4 ...
SKŁADNIKI: * 25 dag kiełbasy * 5 suszonych grzybów * 1 z±be...
3-4 szkl. gotowego zakwasu25 dag wędzonej kiełbasymarchewkapietruszkacebula kawa...
Składniki •  2 l wywaru mięsnego, bulionu lub wywaru spod białej ki...
Składniki • wywar z włoszczyzny • cebula • pieczarki &#...
Składniki litr wywaru mięsnego albo z kostki instant dwie szklanki zakwasu...
Składniki: 2 butelki żurku (najlepszy jest żurek w szklanych butelkach) łyżk...
Składniki: 0.5 kg wędzonego boczku, włoszczyzna, 0.5 l gotowego zakwasu na żu...
SKŁADNIKI: ZAKWAS: - 1 szklanki m±ki żytniej, - 1/3 szklanki płatków ow...
Skladniki: - 60 dkg surowej bialej kielbasy - lisc laurowy, kilka ziaren czarneg...
SKŁADNIKI: • wywar z boczku wędzonego lub innej wędzonej wędliny ...
SKŁADNIKI: • 1,5 l bulionu mięsnego • 1/2 l kwasu z kiszon...
1 i 1/2 l wywaru z ko¶ci i warzyw,150 ml ¶mietany,20 dag kiełbasy zwyczajnej,10 ...
25 dag mięsa wieprzowego bez ko¶cipęczek włoszczyzny (bez kapusty)szkl. żytniego...
SKŁADNIKI: • 1,5 litra bulionu warzywnego • 2 białe kieł...
SKŁADNIKI: • 2 szklanki wywaru z grzybów • 2-3 szklanki żu...
SKŁADNIKI: • szklanka zakwasu • pół szklanki ¶mietany • 3...
Składniki • 10 czubatych łyżek razowej m±ki &...
8 dag m±ki żytniej1 kromka chleba razowego80 dag ziemniaków3/4 l rosołu warzywne...
Składniki: 300 ml zakwasu na zur, 1/2 malego selera, 1 por, 250 g kielbasy, 1 l...
SKŁADNIKI: 4 skrzydełka z kurczaka, włoszczyzna (bez kapusty), cebula, ...
1 2 3 4 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Kiełbasa biała z groszkiem i pieczarkami


SKŁADNIKI: 5 białych kiełbas puszka groszku zielonego cebula 0,5 kg pieczarek ¶mietana (kwa¶na lub słodka) sól, pieprz WYKONANIE: Białe kiełbasy ugotować w wodzie. Pokroic pieczarki na kawałki, jak kto lubi duze lub mniejsze, posiekac cebule. Pieczarki podsmazyc na patelni razem z cebul± aż będ± miękkie, potem dodać groszek razem z płynem z puszki. To wszystko razem musi sie pogotowac jakies 5 min. Potem przyprawic do smaku i dodac smietanę ja daję troszkę kwa¶nej i słodkiej (do sosów). Jeżeli sos będzie bardzo lej±cy trzeba zagę¶cić troszkę m±k±. Wrzucić do sosu ugotowane wcze¶niej kiełbasy lub podać oddzielnie.

Przepisy kulinarne - losowy

Between the sheets


Porcja dla 2 osob.
40 ml koniaku,
40 ml likieru pomaranczowego Cointreau,
40 ml rumu bialego,
1 lyzeczka soku cytrynowego swiezo wycisnietego,
4 kostki lodu.

1. Do shakera wrzucic kostki lodu. Wlac koniak, likier, rum i sok cytrynowy.
Trzasc shakerem energicznie przez kilka sekund, by skladniki ochlodzily sie
i wymieszaly.
2. Przelac bez lodu do czarek od szampana. Czarki przybrac skorka pomaranczowa
wycieta w ksztalt spirali.
3. Podawac miedzy posilkami jako napoj pobudzajoco-wzmacniajacy.