Dzisiaj jest Piątek 16 listopada 2018
Przepisy kulinarne - Zupy i sosy
1 2 3 4 ...
SKŁADNIKI: * 25 dag kiełbasy * 5 suszonych grzybów * 1 z±be...
3-4 szkl. gotowego zakwasu25 dag wędzonej kiełbasymarchewkapietruszkacebula kawa...
Składniki •  2 l wywaru mięsnego, bulionu lub wywaru spod białej ki...
Składniki • wywar z włoszczyzny • cebula • pieczarki &#...
Składniki litr wywaru mięsnego albo z kostki instant dwie szklanki zakwasu...
Składniki: 2 butelki żurku (najlepszy jest żurek w szklanych butelkach) łyżk...
Składniki: 0.5 kg wędzonego boczku, włoszczyzna, 0.5 l gotowego zakwasu na żu...
SKŁADNIKI: ZAKWAS: - 1 szklanki m±ki żytniej, - 1/3 szklanki płatków ow...
Skladniki: - 60 dkg surowej bialej kielbasy - lisc laurowy, kilka ziaren czarneg...
SKŁADNIKI: • wywar z boczku wędzonego lub innej wędzonej wędliny ...
SKŁADNIKI: • 1,5 l bulionu mięsnego • 1/2 l kwasu z kiszon...
1 i 1/2 l wywaru z ko¶ci i warzyw,150 ml ¶mietany,20 dag kiełbasy zwyczajnej,10 ...
25 dag mięsa wieprzowego bez ko¶cipęczek włoszczyzny (bez kapusty)szkl. żytniego...
SKŁADNIKI: • 1,5 litra bulionu warzywnego • 2 białe kieł...
SKŁADNIKI: • 2 szklanki wywaru z grzybów • 2-3 szklanki żu...
SKŁADNIKI: • szklanka zakwasu • pół szklanki ¶mietany • 3...
Składniki • 10 czubatych łyżek razowej m±ki &...
8 dag m±ki żytniej1 kromka chleba razowego80 dag ziemniaków3/4 l rosołu warzywne...
Składniki: 300 ml zakwasu na zur, 1/2 malego selera, 1 por, 250 g kielbasy, 1 l...
SKŁADNIKI: 4 skrzydełka z kurczaka, włoszczyzna (bez kapusty), cebula, ...
1 2 3 4 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Mleczny koktajl z arbuza


Składniki • połówka mocno schłodzonego arbuza
• 4 kulki lodów waniliowych
• szklanka odtłuszczonego mleka lub słodkiej ¶mietanki
• 4 łyżeczki cukru pudru
• szczypta cukru waniliowego   Etapy przygotowania 1. Z arbuza wykroic mi±ższ, usun±ć pestki. Mi±ższ podzielić na połowę. Z kawałka jednej połowy wykroić 4 plastry, resztę pokroić w kostkę.
2. Połowę kostek arbuza zmiksować z mlekiem, cukrem lub ¶mietank± i cukrem wnailiowym.
3. Na spód 4 pucharków włozyc po kulce lodów. Każd± porcje zalać koktajlem. Na wierzch wrzucić po kilka kostek arbuza. Każdy pucharek udekorować plastrem owocu.  RADA Je¶li deser nie jest przeznaczony dla dzieci, zamiast jogurtu możemy użyć białego wina musuj±cego. Koktajl można też wymieszać z dwiema łyżkami żelatyny i wstawić na trzy godziny do lodówki. Po zastygnięciu każd± porcję udekorować kostkami z arbuza lub innych owoców.

Przepisy kulinarne - losowy

Krem-pasta czekoladowa z cieciorki


Produkty: 200 g ciecierzycy
1 szkl. letniej, przegotowanej wody
słodzik
4 łyżki kakao Wykonanie: Ciecierzycę namoczyć na noc (min. 12 h). Rano zmienić wodę.
Gotować 1 h. Przelać na durszlak i opłukać zimn± wod±. W robocie kuchennym zmielić, dodać wodę (ze słodzikiem i kakao).
Przełożyć do słoika, trzymać w lodówce. Może to być pasta na chleb, pieczywo chrupkie.
Lub można j± wyjadać łyżeczk± na sucho. Ewentualne dodataki - rodzynki, orzechy etc.