Dzisiaj jest Środa 22 sierpnia 2018
Przepisy kulinarne - Zupy i sosy
1 2 3 4 ...
SKŁADNIKI: * 25 dag kiełbasy * 5 suszonych grzybów * 1 z±be...
3-4 szkl. gotowego zakwasu25 dag wędzonej kiełbasymarchewkapietruszkacebula kawa...
Składniki •  2 l wywaru mięsnego, bulionu lub wywaru spod białej ki...
Składniki • wywar z włoszczyzny • cebula • pieczarki &#...
Składniki litr wywaru mięsnego albo z kostki instant dwie szklanki zakwasu...
Składniki: 2 butelki żurku (najlepszy jest żurek w szklanych butelkach) łyżk...
Składniki: 0.5 kg wędzonego boczku, włoszczyzna, 0.5 l gotowego zakwasu na żu...
SKŁADNIKI: ZAKWAS: - 1 szklanki m±ki żytniej, - 1/3 szklanki płatków ow...
Skladniki: - 60 dkg surowej bialej kielbasy - lisc laurowy, kilka ziaren czarneg...
SKŁADNIKI: • wywar z boczku wędzonego lub innej wędzonej wędliny ...
SKŁADNIKI: • 1,5 l bulionu mięsnego • 1/2 l kwasu z kiszon...
1 i 1/2 l wywaru z ko¶ci i warzyw,150 ml ¶mietany,20 dag kiełbasy zwyczajnej,10 ...
25 dag mięsa wieprzowego bez ko¶cipęczek włoszczyzny (bez kapusty)szkl. żytniego...
SKŁADNIKI: • 1,5 litra bulionu warzywnego • 2 białe kieł...
SKŁADNIKI: • 2 szklanki wywaru z grzybów • 2-3 szklanki żu...
SKŁADNIKI: • szklanka zakwasu • pół szklanki ¶mietany • 3...
Składniki • 10 czubatych łyżek razowej m±ki &...
8 dag m±ki żytniej1 kromka chleba razowego80 dag ziemniaków3/4 l rosołu warzywne...
Składniki: 300 ml zakwasu na zur, 1/2 malego selera, 1 por, 250 g kielbasy, 1 l...
SKŁADNIKI: 4 skrzydełka z kurczaka, włoszczyzna (bez kapusty), cebula, ...
1 2 3 4 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

ŁOSO¦ Z SOSIE SZAFRANOWYM


Składniki • filet z łososia • oliwa z oliwek • sól • pieprz • szafran • białe wino • koniak • smietana • cebula • cytryna   Etapy przygotowania 1. Sos szafranowy : jedn± mała cebule posiekan± w kostkę podsmażamy na patelni z niewielk± ilo¶cia oliwy z oliwek do momentu osiagnięcia złotego koloru następnie dodajemy około 20 gr. białego wina po 1 min dodajemy 10 gr. koniaku, zapalamy i dolewamy 150 gr ¶mietany kremówki ,oraz tak± ilo¶ć szafranu która nada sosowi jasno żółta barwę, sól i pieprz do smaku . sos gotujemy na małym ogniu do momentu osiagnięcia kremowej konsystencji (nie może zbyt rzadki) Kiedy sos osiagnie wła¶ciw± konsystencje przecedzamy go przez drobne sitko oddzielaj±c tym samym podsmażon± cebulę. 2. Filet z łososia nacieramy oliw± z oliwek sol± i pieprzem , a następnie grilujemy z każdej strony 5 min , po czym przekładamy do rozgrzanego do 170 stopni C piekarnika na około 15- 20 min 3. Polewamy łososia sosem, talerz dekorujemy sałata i cytryn±

Przepisy kulinarne - losowy

Karp po polsku z grzankami


Składniki: 1 mini kostka pieprz kolorowy Knorr 1,5 kg karpia przyprawa do ryb po 2 łyżki m±ki i tartej bułki cytryna jajko 1 mini kostka czosnek Knorr bułka Rama Culinesse 3 łyżki masła Sos: seler 2 marchewki 2 pietruszki 1 kostka rosołu warzywnego  1 szklanka piwa Sposób wykonania: Rybę skrop sokiem z cytryny, posyp przypraw±. Kostkę rosołu warzywnego rozpu¶ć w szklance wrz±tku. Wywarem zalej pokrojone warzywa, dodaj piwo, ugotuj. Przetrzyj. Rybę maczaj w jajku z wkruszon± mini kostk± pieprz kolorowy i obtaczaj w m±ce z bułk±. Usmaż, zalej sosem warzywnym, du¶ 20 min. Masło rozetrzyj z mini kostk± czosnek. Posmaruj bułkę, usmaż grzanki.