Dzisiaj jest Czwartek 24 stycznia 2019
Przepisy kulinarne - Zupy i sosy
1 2 3 4 ...
SKŁADNIKI: * 25 dag kiełbasy * 5 suszonych grzybów * 1 z±be...
3-4 szkl. gotowego zakwasu25 dag wędzonej kiełbasymarchewkapietruszkacebula kawa...
Składniki •  2 l wywaru mięsnego, bulionu lub wywaru spod białej ki...
Składniki • wywar z włoszczyzny • cebula • pieczarki &#...
Składniki litr wywaru mięsnego albo z kostki instant dwie szklanki zakwasu...
Składniki: 2 butelki żurku (najlepszy jest żurek w szklanych butelkach) łyżk...
Składniki: 0.5 kg wędzonego boczku, włoszczyzna, 0.5 l gotowego zakwasu na żu...
SKŁADNIKI: ZAKWAS: - 1 szklanki m±ki żytniej, - 1/3 szklanki płatków ow...
Skladniki: - 60 dkg surowej bialej kielbasy - lisc laurowy, kilka ziaren czarneg...
SKŁADNIKI: • wywar z boczku wędzonego lub innej wędzonej wędliny ...
SKŁADNIKI: • 1,5 l bulionu mięsnego • 1/2 l kwasu z kiszon...
1 i 1/2 l wywaru z ko¶ci i warzyw,150 ml ¶mietany,20 dag kiełbasy zwyczajnej,10 ...
25 dag mięsa wieprzowego bez ko¶cipęczek włoszczyzny (bez kapusty)szkl. żytniego...
SKŁADNIKI: • 1,5 litra bulionu warzywnego • 2 białe kieł...
SKŁADNIKI: • 2 szklanki wywaru z grzybów • 2-3 szklanki żu...
SKŁADNIKI: • szklanka zakwasu • pół szklanki ¶mietany • 3...
Składniki • 10 czubatych łyżek razowej m±ki &...
8 dag m±ki żytniej1 kromka chleba razowego80 dag ziemniaków3/4 l rosołu warzywne...
Składniki: 300 ml zakwasu na zur, 1/2 malego selera, 1 por, 250 g kielbasy, 1 l...
SKŁADNIKI: 4 skrzydełka z kurczaka, włoszczyzna (bez kapusty), cebula, ...
1 2 3 4 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Saltimbocca alla romana


skladniki :
sznycle cielece ze schabu rozbite gladkim tluczkiem
wino biale wytrawne 70 ml
rosol kurzy (moze byc z kostki) 150 ml
szynka parmenska (1 plaster na 2 sznycle) do nabycia w Billi po 95 zl/kg
swieze liscie szalwii (raczej nie do zdobycia, chyba ze ktos sam hoduje)
troche maki
ziola : tymianek , majeranek, oregano, rozmaryn, bazylia

sznycle solimu i pieprzymy, ukladamy na kazdym plasterek szynki i listek szalwii, spinamy szpilka do rolad i obtaczamy w mace smazymy na masle az sie zrumienia, zalewamy winem i rosolem i 3 minuty dusimy, sciagamy w cieple miejsce, dodajemy do sosu ziola i redukujemy go do uzyskania pozadanej konsystencji wyciagamy szpilki, ukladamy kotlety na talerzy i polewamy sosem jako dodatek najlepiej pasuje ryz lub risotto
smacznego

Przepisy kulinarne - losowy

Solone plastry wołowiny


Produkty: - 500 g mięsa wołowego
- 5 g posiekanego czosnku niedĽwiedziego
- 3 g pokrojonego korzenia imbiru
- 1 łyżka wina stołowego
- 1 łyżeczka soli
- 4 li¶cie zielonej sałaty
- 4 gał±zki zielonej pietruszki Wykonanie: Mięso wołowe umyć, zalać nieduż± ilo¶ci± wody, dodać sól, czosnek, imbir i wino. Gotować pod przykryciem na małym ogniu przez 2 godziny. Gotowe mięso ostudzić w bulionie, następnie wyj±ć i pokroić w cienkie plastry.
Przed podaniem polać mięso przecedzonym bulionem i przybrać zielenin±.