Dzisiaj jest Środa 18 lipca 2018
Przepisy kulinarne - Dania mięsne
1 2 3 4 5 ...
300 g żeberek poci?ć na pojedyncze porcje1 łyżeczka mąki kukurydzianej rozrobion...
Składniki Przepis 1,5kg żeberek1 kg kapusty kiszonej1 średnia cebula6 ziaren...
Składniki • 1kg żeberek • 4 łyżki oleju • 3/ 4 szkl. soku...
Produkty 1 kg żeberek wieprzowych podzielonych na kawałki 2 cebule pokrojone w...
Składniki Marynata do żeberek: oliwa, ostra papryka, kminek mielony  ...
Produkty: - 1.5 kg żeberek wieprzowych- 1/2 szklanki brązowego cukru (lub mniej...
Składniki: żeberka wieprzowe – 50 dag marynata sos sojowy - 3 łyżki ...
Składniki:- Marynata:- 5 łyżek oliwy- sok z 1 cytryny- 2 duże obrane ząbki czosn...
750 g młodych krótkich  żeberek wieprzowych1 łyżka oleju arachidowego2 łyże...
Składniki •  25 żabich udek    •  1 marchew &nb...
Składniki:żabie udka,masło,czosnek,pomidory,pieprz, sól; Niewątpliwie jest to p...
Składniki • 12 par udek • 2 jajka • 1 szkl tartej bułki ...
Produkty: 60 dag wołowiny bez kości (zrazowa)4 łyżki umytych drobno posiekanych...
Składniki: zrazy: - 60 dag chudej wołowiny - kiszony ogórek - cebula - 4 plas...
Porcja dla 4 osob. Czas przygotow. 3 godz.800 g sarniny na pieczen,150 g sloniny...
Porcja dla 4 osob. Czas przygotow. 1 godz. 40 min.900 g wolowiny z udzca lub pol...
- 80 dag cielęciny- 10 dag świeżej słoniny- 1 szklanka rosołu- trochę masła- sól...
Składniki:Zając,sól,pieprz,150 g masła,250 g szpiku wołowego,100 g surowe go sad...
Składniki:50 dag udźca bez kości lub combra,marynata do mięsa,8 dag słoniny,2 da...
Składniki:500 g udźca,2 łyżki otartej skórki z cytryny,2 łyżki posiekanej zielon...
1 2 3 4 5 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Lody rodzynkowe


Składniki •  100 g rodzynek
  
•  1/2 kg sera mascarpone
  
•  2 jajka
  
•  100 g cukru
  
•  1 kieliszek rumu
  
•  2 łyżki miodu
  
•  1 szklanka jogurtu
  
Etapy przygotowania Rodzynki ugotować z 1 szklanką wody z cukrem i miodem. Pod koniec wlac rum i zostawić do wystygnięcia. Żółtka utrzeć i wymieszać z jogurtem i serem mascarpone. dodać ubite białka i rodzynki. Wymieszać i umieścić w prostokątnej formie. Wsadzić do zamrażalnika na mniej więcej 3 godziny. Co godzina mieszać.


Przepisy kulinarne - losowy

Ogórki w zalewie z chili


Składniki • 2,5 kg ogórków średnich • 6 łyzek soli • 60 dkg cukru • 1,5 szklanki octu • 7 łyzek oleju • 2 łyżki płaskie chili w proszku • 5 dużych ząbków czosnku Etapy przygotowania 1. Ogórki pokroić w plasterki (grubiej niz na mizerie). Dodać sól, wymieszac i pozostawić na 6 godz w chłodnym miejscu. 2. Po 6 godz ogórki odcedzić (nie wygniatać). 3. Cukier, ocet, olej, chili, czosnek - wszystko zagotować. 4. Ogórki zalać gorącą zalewą i pozostawić na 12 godz. 5. Po tym czasie ogórki wkładamy do słoików, zakręcamy i odwracamy do góry dnem. Nie pasteryzujemy. 6. Wspaniały dodatek do potraw z grila lub obiadu. Wykonanie przepisu wymaga trochę czasu lecz gwarantuję wspaniały przysmak dla osób lubiących pikantne rzeczy.