Dzisiaj jest Niedziela 18 listopada 2018
Przepisy kulinarne - Dania mięsne
1 2 3 4 5 ...
300 g żeberek poci?ć na pojedyncze porcje1 łyżeczka mąki kukurydzianej rozrobion...
Składniki Przepis 1,5kg żeberek1 kg kapusty kiszonej1 średnia cebula6 ziaren...
Składniki • 1kg żeberek • 4 łyżki oleju • 3/ 4 szkl. soku...
Produkty 1 kg żeberek wieprzowych podzielonych na kawałki 2 cebule pokrojone w...
Składniki Marynata do żeberek: oliwa, ostra papryka, kminek mielony  ...
Produkty: - 1.5 kg żeberek wieprzowych- 1/2 szklanki brązowego cukru (lub mniej...
Składniki: żeberka wieprzowe – 50 dag marynata sos sojowy - 3 łyżki ...
Składniki:- Marynata:- 5 łyżek oliwy- sok z 1 cytryny- 2 duże obrane ząbki czosn...
750 g młodych krótkich  żeberek wieprzowych1 łyżka oleju arachidowego2 łyże...
Składniki •  25 żabich udek    •  1 marchew &nb...
Składniki:żabie udka,masło,czosnek,pomidory,pieprz, sól; Niewątpliwie jest to p...
Składniki • 12 par udek • 2 jajka • 1 szkl tartej bułki ...
Produkty: 60 dag wołowiny bez kości (zrazowa)4 łyżki umytych drobno posiekanych...
Składniki: zrazy: - 60 dag chudej wołowiny - kiszony ogórek - cebula - 4 plas...
Porcja dla 4 osob. Czas przygotow. 3 godz.800 g sarniny na pieczen,150 g sloniny...
Porcja dla 4 osob. Czas przygotow. 1 godz. 40 min.900 g wolowiny z udzca lub pol...
- 80 dag cielęciny- 10 dag świeżej słoniny- 1 szklanka rosołu- trochę masła- sól...
Składniki:Zając,sól,pieprz,150 g masła,250 g szpiku wołowego,100 g surowe go sad...
Składniki:50 dag udźca bez kości lub combra,marynata do mięsa,8 dag słoniny,2 da...
Składniki:500 g udźca,2 łyżki otartej skórki z cytryny,2 łyżki posiekanej zielon...
1 2 3 4 5 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Omlet z rybą


Produkty 700 g filetow z ryby,
4 filety anchois,
100 ml porto,
100 ml bialego wina,
4 jaja,
4 lyzki oliwy,
swieze ziola,
bouquet garni, sol, pieprz. Wykonanie 1. Ziola oplukac, drobno posiekac. Filety oplukac pod biezaca woda. 2. Zagotowac porto z winem. Dodac bouquet garni i filety anchois. Gotowac chwile. Wlozyc filety z ryby, gotowac na malym ogniu 12 min. 3. Filety z ryby wyjac, pokroic na male kawalki. Wywar przecedzic przez sito. 4. Jaja ubic z sola i pieprzem. Dodac przetarty wywar, wymieszac z ziolami. 5. W naczyniu do zapiekania ulozyc kawalki filetow, zalac masa jajeczna. Wstawic do ogrzanego piekarnika na 20 min. Zapiekac w temp. 150 st.. 6. Mocno zrumieniony omlet podawac w tym samym naczyniu, w ktorym sie zapiekal.

Przepisy kulinarne - losowy

Łosoś z kolendrą



Przygotowanie: 10 minut

Pieczenie: 10 minut


Składniki

• SOS: 1,5 szklanki świeżo posiekanej kolendry • 6 posiekanych ząbków czosnku • 1/3 szklanki prażonych nasion sosny • 2/3 szklanki startego parmezanu • 1 łyżeczka soli • 0,5 łyżeczki pieprzu • 1/2 szklanki oliwy • RYBA: filety z łososia 4*170 g • 2 łyżki oliwy • 0,5 łyżeczki soli • 0,5 łyżeczki białego pieprzu
Etapy przygotowania

1. SOS przygotowujemy w następujący sposób: W robocie kuchennym wymieszać wszystkie składniki z wyjątkiem oliwy 2. Dokładnie miksujemy,powoli dolewając oliwę,aż powstanie sos o konsystencji majonezu. 3. Po przygotowaniu,odstawiamy. 4. Filet z łososia smarujemy oliwą,przyprawiamy solą i pieprzem. 5. Pieczemy na grillu na średnim ogniu przez 5-6 minut z każdej strony. 6. Podajemy z łyżeczką sosu na każdym z filetów