Dzisiaj jest Wtorek 22 maja 2018
Przepisy kulinarne - Dania mięsne
1 2 3 4 5 ...
300 g żeberek poci?ć na pojedyncze porcje1 łyżeczka mąki kukurydzianej rozrobion...
Składniki Przepis 1,5kg żeberek1 kg kapusty kiszonej1 średnia cebula6 ziaren...
Składniki • 1kg żeberek • 4 łyżki oleju • 3/ 4 szkl. soku...
Produkty 1 kg żeberek wieprzowych podzielonych na kawałki 2 cebule pokrojone w...
Składniki Marynata do żeberek: oliwa, ostra papryka, kminek mielony  ...
Produkty: - 1.5 kg żeberek wieprzowych- 1/2 szklanki brązowego cukru (lub mniej...
Składniki: żeberka wieprzowe – 50 dag marynata sos sojowy - 3 łyżki ...
Składniki:- Marynata:- 5 łyżek oliwy- sok z 1 cytryny- 2 duże obrane ząbki czosn...
750 g młodych krótkich  żeberek wieprzowych1 łyżka oleju arachidowego2 łyże...
Składniki •  25 żabich udek    •  1 marchew &nb...
Składniki:żabie udka,masło,czosnek,pomidory,pieprz, sól; Niewątpliwie jest to p...
Składniki • 12 par udek • 2 jajka • 1 szkl tartej bułki ...
Produkty: 60 dag wołowiny bez kości (zrazowa)4 łyżki umytych drobno posiekanych...
Składniki: zrazy: - 60 dag chudej wołowiny - kiszony ogórek - cebula - 4 plas...
Porcja dla 4 osob. Czas przygotow. 3 godz.800 g sarniny na pieczen,150 g sloniny...
Porcja dla 4 osob. Czas przygotow. 1 godz. 40 min.900 g wolowiny z udzca lub pol...
- 80 dag cielęciny- 10 dag świeżej słoniny- 1 szklanka rosołu- trochę masła- sól...
Składniki:Zając,sól,pieprz,150 g masła,250 g szpiku wołowego,100 g surowe go sad...
Składniki:50 dag udźca bez kości lub combra,marynata do mięsa,8 dag słoniny,2 da...
Składniki:500 g udźca,2 łyżki otartej skórki z cytryny,2 łyżki posiekanej zielon...
1 2 3 4 5 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Szpinak po włosku


25 dag młodego szpinaku z ogonkami
1/2 cebuli
2 łyżki oliwy
sól, pieprz
gałka muszkatołowa
Szpinak umyć, ods?czyć i dodać do posiekanej i podduszonej cebuli. Przykryć rondel i dusić szpinak we własnym soku. Po 10 min. zdjąć przykrywkę i odparować płyn. Przyprawić. Gdy będzie miękki podać bez siekania.

Przepisy kulinarne - losowy

Napój poziomkowo- mleczny


Produkty: 2 szklanki soku z poziomek,
1 1/3 szklanki mleka,
3 żółtka,
10 dag cukru Wykonanie: Żółtka utrzeć z cukrem na białą, pulchną masę. Do kamiennego lub emaliowanego naczynia wlać mleko i ubijając trzepaczką dodawać stopniowo sok, a następnie utarte żółtka. Chwilę jeszcze ubijać, po czym jak najszybciej oziębić.