Dzisiaj jest Wtorek 22 maja 2018
Przepisy kulinarne - Dania mięsne
1 2 3 4 5 6 ...
Bierzesz polendwice i kroisz w plastry. Potem rozbijasz tluczkiem. Niektorzy sol...
SKŁADNIKI: * 0,5 kg wołowiny (najlepjej polędwicy) * 4 dag cebuli * ...
Składniki 4 cienkie sznycle wieprzowe (po 20 dag każdy) 25 dag mieszanych owo...
Składniki 4 plastry wołowiny na zrazy (1 cm grubości) 1 mała marchewka 1 mał...
SKŁADNIKI: Dla dziecka od: 1 roku - 2 filety z piersi kurzych (ok. 50 d...
SKŁADNIKI 700 g zrazówki wołowej, pokrojonej na 6-8 cienkich płatów 6-8 lyżec...
Produkty: 60 dag wołowiny bez kości (zrazowa)5 dag korniszonów2 łyżki musztardy...
50 dag wołowiny bez kości,tłuszcz,1 dag mąki,10 dag parówek cienkich,4 dag chrza...
Produkty: 60 dag wołowiny bez kości (zrazowa)1 łyżka szałwii suszonej20 dag ogó...
Produkty: 60 dag wołowiny bez kości (zrazowa)3-4 dag suszonych grzybów20 dag ce...
50 dag wołowiny bez kości,tłuszcz,1 dag mąki,100 ml czerwonego wytrawnego wina,ż...
50 dag wołowiny bez kości,tłuszcz,2 dag mąki,10 dag kiełbasy białej,4 dag chrzan...
Składniki:- 20 dag sznycli wieprzowych- 5 dag szynki gotowanej- 4 dag sera topio...
Składniki 500 g chudej wieprzowiny 1 cebula 100 g mortadeli 3 liście szałw...
50 dag chudego mięsa bez kości5 dag wędzonego boczku10 dag pieczarek2 cebule1 se...
Składniki • schab - 1/2 kg • czosnek - 2 ząbki • cebula ...
70 dag wołowiny bez kości,pieprz,15 dag cebuli,2 dag grzybów suszonych,5 dag chl...
Produkty: 60 dag wołowiny bez kości8 dag tłuszczu1 płaska łyżka mąki5 dag śliwe...
Produkty: 60 dag wołowiny bez kości15 dag pieczarek (lub zastępczo innych aroma...
40 dag baraniny bez kości,5 dag cebuli,3 dag grzybów suszonych,jajo,5 dag miękis...
1 2 3 4 5 6 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Zakąska imieninowa


SKŁADNIKI: * 10 jajek, * 20 dkg pieczarek, * łyżka tłuszczu, * pęczek natki pietruszki, * sól, * pieprz, * łyżka tartej bułki, * tłuszcz do podsmażenia, * kilka liści sałaty. WYKONANIE: 1. Jajka ugotować na twardo. 2. Pieczarki wymyć, pokrajać na ćwiartki, podsmażyć, wystudzić. 3. Zimne jajka ostrym nożem wraz ze skorupkami przekrajać na połówki, ostrożnie wyjąć ze skorupek żółtko i białko. 4. Pieczarki razem z jajkiem zemleć w maszynce. 5. Dodać drobno posiekaną natkę pietruszki, surowe jajko, sól, pieprz do smaku i wymieszać. 6. Jeżeli masa jest zbyt sucha, można dodać 1- 2 łyżki śmietany. 7. Napełnić skorupki masą, aby nieco wystawała ponad skorupki, umoczyć we tartej bułce, przyciskając lekko do deseczki połówki jaj. 8. Tak przygotowane jajka podsmażyć. 9. Można podawać je na gorąco lub na zimno, ułożone na półmisku na liściach sałaty przekrojem do góry.

Przepisy kulinarne - losowy

Kurki w śmietanie zapieczone w bułeczce


Produkty: • 2 duże okrągłe bułki • 2 plastry pomidora • starty żółty ser • 1 łyżeczka masła • oliwa z oliwek  
Etapy przygotowania: Bułki przekrajać,wydrążyć miąższ (najlepsze są bułki francuskie),lekko wysmarować oliwką,napełnić grzybami. Na każdej bułce położyć plaster pomidora,posypać startym serem i położyć wiórkę masła.Zapiekać w temperaturze 190 C około 10 minut.