Dzisiaj jest Czwartek 18 stycznia 2018
Przepisy kulinarne - Dania mięsne
1 2 3 4 5 6 ...
Bierzesz polendwice i kroisz w plastry. Potem rozbijasz tluczkiem. Niektorzy sol...
SKŁADNIKI: * 0,5 kg wołowiny (najlepjej polędwicy) * 4 dag cebuli * ...
Składniki 4 cienkie sznycle wieprzowe (po 20 dag każdy) 25 dag mieszanych owo...
Składniki 4 plastry wołowiny na zrazy (1 cm grubości) 1 mała marchewka 1 mał...
SKŁADNIKI: Dla dziecka od: 1 roku - 2 filety z piersi kurzych (ok. 50 d...
SKŁADNIKI 700 g zrazówki wołowej, pokrojonej na 6-8 cienkich płatów 6-8 lyżec...
Produkty: 60 dag wołowiny bez kości (zrazowa)5 dag korniszonów2 łyżki musztardy...
50 dag wołowiny bez kości,tłuszcz,1 dag mąki,10 dag parówek cienkich,4 dag chrza...
Produkty: 60 dag wołowiny bez kości (zrazowa)1 łyżka szałwii suszonej20 dag ogó...
Produkty: 60 dag wołowiny bez kości (zrazowa)3-4 dag suszonych grzybów20 dag ce...
50 dag wołowiny bez kości,tłuszcz,1 dag mąki,100 ml czerwonego wytrawnego wina,ż...
50 dag wołowiny bez kości,tłuszcz,2 dag mąki,10 dag kiełbasy białej,4 dag chrzan...
Składniki:- 20 dag sznycli wieprzowych- 5 dag szynki gotowanej- 4 dag sera topio...
Składniki 500 g chudej wieprzowiny 1 cebula 100 g mortadeli 3 liście szałw...
50 dag chudego mięsa bez kości5 dag wędzonego boczku10 dag pieczarek2 cebule1 se...
Składniki • schab - 1/2 kg • czosnek - 2 ząbki • cebula ...
70 dag wołowiny bez kości,pieprz,15 dag cebuli,2 dag grzybów suszonych,5 dag chl...
Produkty: 60 dag wołowiny bez kości8 dag tłuszczu1 płaska łyżka mąki5 dag śliwe...
Produkty: 60 dag wołowiny bez kości15 dag pieczarek (lub zastępczo innych aroma...
40 dag baraniny bez kości,5 dag cebuli,3 dag grzybów suszonych,jajo,5 dag miękis...
1 2 3 4 5 6 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Żeberka chilli


750 g młodych krótkich  żeberek wieprzowych
1 łyżka oleju arachidowego
2 łyżeczki drobno posiekanego czosnku
1/4 szklanki wytrawnej sherry
1 łyżka Sambal Oelek
2 szklanki wody
2 łyżeczki Sosu Hoisin
3 łyżeczki cukru
1 łyżka Sosu Sojowego Ciemnego

Włożyć wieprzowinę do dużego naczynia i zalać wod?. Zagotować, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 5 minut, po czym wyjąć mięso z wody.
Żeberka i pozostałe składniki włożyć do woka lub na patelnię do głębokiego smażenia. Przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 45 minut. Po tym czasie mięso wyjąć a sos odlać do szklanki.
Rozgrzać wok lub patelnię i smażyć żeberka tak aby były lekko br?zowe. Dodać odlany sos i smażyć żeberka na średnim ogniu dopóki sos nie stanie się szklisty.

Przepisy kulinarne - losowy

Pieczeń w galarecie


50 dag pieczeni wołowej
30 dag brokuła
½ l bulionu warzywnego
3 łyżeczki żelatyny
sok z cytryny
sól, pieprz
sos sojowy

Brokuł podzielić na różyczki i gotować we wrz?cym bulionie 5-6 min. osączyć i ułożyć w foremce z pokrojoną w plasterki pieczeni? wołową. W gor?cym wywarze rozpu?cić żelatynę. Wlać sok z cytryny, 1-2 łyżeczki sosu sojowego, doprawić szczypt? pieprzu i solą. Ostudzić. Wołowinę z brokułem ułożyć na półmisku, zalać tężejąc? galaretką. Odstawić do lodówki.