Dzisiaj jest Środa 18 lipca 2018
Przepisy kulinarne - Dania mięsne
1 2 3 4 5 6 ...
Bierzesz polendwice i kroisz w plastry. Potem rozbijasz tluczkiem. Niektorzy sol...
SKŁADNIKI: * 0,5 kg wołowiny (najlepjej polędwicy) * 4 dag cebuli * ...
Składniki 4 cienkie sznycle wieprzowe (po 20 dag każdy) 25 dag mieszanych owo...
Składniki 4 plastry wołowiny na zrazy (1 cm grubości) 1 mała marchewka 1 mał...
SKŁADNIKI: Dla dziecka od: 1 roku - 2 filety z piersi kurzych (ok. 50 d...
SKŁADNIKI 700 g zrazówki wołowej, pokrojonej na 6-8 cienkich płatów 6-8 lyżec...
Produkty: 60 dag wołowiny bez kości (zrazowa)5 dag korniszonów2 łyżki musztardy...
50 dag wołowiny bez kości,tłuszcz,1 dag mąki,10 dag parówek cienkich,4 dag chrza...
Produkty: 60 dag wołowiny bez kości (zrazowa)1 łyżka szałwii suszonej20 dag ogó...
Produkty: 60 dag wołowiny bez kości (zrazowa)3-4 dag suszonych grzybów20 dag ce...
50 dag wołowiny bez kości,tłuszcz,1 dag mąki,100 ml czerwonego wytrawnego wina,ż...
50 dag wołowiny bez kości,tłuszcz,2 dag mąki,10 dag kiełbasy białej,4 dag chrzan...
Składniki:- 20 dag sznycli wieprzowych- 5 dag szynki gotowanej- 4 dag sera topio...
Składniki 500 g chudej wieprzowiny 1 cebula 100 g mortadeli 3 liście szałw...
50 dag chudego mięsa bez kości5 dag wędzonego boczku10 dag pieczarek2 cebule1 se...
Składniki • schab - 1/2 kg • czosnek - 2 ząbki • cebula ...
70 dag wołowiny bez kości,pieprz,15 dag cebuli,2 dag grzybów suszonych,5 dag chl...
Produkty: 60 dag wołowiny bez kości8 dag tłuszczu1 płaska łyżka mąki5 dag śliwe...
Produkty: 60 dag wołowiny bez kości15 dag pieczarek (lub zastępczo innych aroma...
40 dag baraniny bez kości,5 dag cebuli,3 dag grzybów suszonych,jajo,5 dag miękis...
1 2 3 4 5 6 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Koktajl z moreli


400 g moreli z puszki
1 łyżka płatków owsianych
3 łyżki soku z cytryny
100 ml soku z pomarańczy
400 ml soku z marchwi
Morele ods?czyć, zmiksować je z płatkami, sokiem z cytryny, sokiem pomarańczowym i dobrze schłodzonym sokiem z marchwi. Wlać do szklanek i podawać udekorowany cienkimi paskami moreli i listkami mięty.

Przepisy kulinarne - losowy

Pomidory z ryżem i rodzynkami


Produkty: - 8 średnich pomidorów
- 1 szklanka ugotowanego ryżu
- 2 łyżki rodzynek
- 1 łyżka posiekanych płatków migdałów
- 1 cebula
- 1 łyżka oliwy
- sól
- pieprz i cukier do smaku
- szczypta szafranu lub kurkumy dla koloru Wykonanie: Odkrawamy wierzchy pomidorów, wydrążamy miąższ i solimy. Posiekaną cebulę podsmażamy na oliwie z miąższem pomidorów. Dodajemy ryż, rodzynki, migdały i przyprawy i dobrze mieszamy. Napełnione tym farszem pomidory pieczemy w temperaturze 200° C około 20 minut.