Dzisiaj jest Poniedziałek 25 marca 2019
Przepisy kulinarne - Dania mięsne
1 2 3 4 5 6 ...
Bierzesz polendwice i kroisz w plastry. Potem rozbijasz tluczkiem. Niektorzy sol...
SKŁADNIKI: * 0,5 kg wołowiny (najlepjej polędwicy) * 4 dag cebuli * ...
Składniki 4 cienkie sznycle wieprzowe (po 20 dag każdy) 25 dag mieszanych owo...
Składniki 4 plastry wołowiny na zrazy (1 cm grubości) 1 mała marchewka 1 mał...
SKŁADNIKI: Dla dziecka od: 1 roku - 2 filety z piersi kurzych (ok. 50 d...
SKŁADNIKI 700 g zrazówki wołowej, pokrojonej na 6-8 cienkich płatów 6-8 lyżec...
Produkty: 60 dag wołowiny bez kości (zrazowa)5 dag korniszonów2 łyżki musztardy...
50 dag wołowiny bez kości,tłuszcz,1 dag mąki,10 dag parówek cienkich,4 dag chrza...
Produkty: 60 dag wołowiny bez kości (zrazowa)1 łyżka szałwii suszonej20 dag ogó...
Produkty: 60 dag wołowiny bez kości (zrazowa)3-4 dag suszonych grzybów20 dag ce...
50 dag wołowiny bez kości,tłuszcz,1 dag mąki,100 ml czerwonego wytrawnego wina,ż...
50 dag wołowiny bez kości,tłuszcz,2 dag mąki,10 dag kiełbasy białej,4 dag chrzan...
Składniki:- 20 dag sznycli wieprzowych- 5 dag szynki gotowanej- 4 dag sera topio...
Składniki 500 g chudej wieprzowiny 1 cebula 100 g mortadeli 3 liście szałw...
50 dag chudego mięsa bez kości5 dag wędzonego boczku10 dag pieczarek2 cebule1 se...
Składniki • schab - 1/2 kg • czosnek - 2 ząbki • cebula ...
70 dag wołowiny bez kości,pieprz,15 dag cebuli,2 dag grzybów suszonych,5 dag chl...
Produkty: 60 dag wołowiny bez kości8 dag tłuszczu1 płaska łyżka mąki5 dag śliwe...
Produkty: 60 dag wołowiny bez kości15 dag pieczarek (lub zastępczo innych aroma...
40 dag baraniny bez kości,5 dag cebuli,3 dag grzybów suszonych,jajo,5 dag miękis...
1 2 3 4 5 6 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Pikantne gruszki w karmelowych koszulkach


Produkty: - 18 małych twardych gruszek
- 2 goździki
- laska wanilii
- kawałek cynamonu
- sok z 1 cytryny
- 5 ziaren białego pieprzu
- 5 ziaren ziela angielskiego
- 1/2 kg cukru
- 1/2 kg cukru w kostkach Wykonanie: Z litra wody, sypkiego cukru i przypraw przyrządzamy syrop, który gotujemy pięć minut. Obrane gruszki (ogonki zostawiamy) skrapiamy sokiem z cytryny, zanurzamy w syropie i na małym ogniu, pod przykryciem, gotujemy, aż nieco zmiękną i zrobią się przezroczyste. Pozostawiamy w syropie do przestygnięcia. Następnie ustawiamy na półmisku ogonkami do góry. Cukier w kostkach podgrzewamy na patelni, a gdy zbrązowieje, dolewamy pół szklanki wody. Karmelem polewamy gruszki. Podajemy ciepłe.

Przepisy kulinarne - losowy

Sałatka słoneczna


Składniki • 25 dag pomidorów, • świeży ogórek sałatkowy • 2 młode cebulki ze szczypiorkiem • bulwa kopru włoskiego • 2 strąki żółtej papryki • 20 dag kukurydzy z puszki Sos: • 4 łyżki octu jabłkowego • 2 łyżeczki miodu • 6 łyżek oleju słonecznikowego • sól, pieprz Etapy przygotowania 1. Warzywa umyć, koper pokroić na cieniutkie plastry, pomidory na ósemki, ogórek wraz ze skórą na dość grube plastry, cebulki w półksiężyce, paprykę najpierw na ćwiartki, potem w paski, szczypior posiekać. 2. W głębokiej przezroczystej salaterce ułożyć warzywa kupkami (np. plastry kopru, obok cebulki i szczypior, po drugiej stronie kukurydza, na niej pomidory, pośrodku salaterki ogórki, na nich papryka). 3. Połączyć składniki sosu - wlać je wszystkie do słoiczka, zakręcić i energicznie potrząsać, aż uzyskają jednolitą gęstą konsystencję. 4. Sałatkę obficie skropić sosem i zaraz podać. Wymieszać dopiero przed nałożeniem na talerze.