Dzisiaj jest Poniedziałek 25 marca 2019
Przepisy kulinarne - Dania mięsne
1 2 3 4 5 6 7 ...
Składniki • 1 kg wołowiny na zrazy • 2 cebule, 2-3 łyżki tartej ...
Produkty: 60 dag wołowiny bez ko¶cie dag tłuszczu1 łyżka m±ki0.5 szklanki ¶miet...
Składniki Przepis 50 dag mięsa wołowego z udĄca,30 dag mięsa cielęcego, 1 bu...
50 dag cielęciny bez ko¶ci,2 dag m±ki,tłuszcz,150 ml ¶mietany,5 dag bułki czerst...
Produkty: 800 g cielęciny bez ko¶ci2 łyżki m±ki3 łyżki masła 4 duże kwaskowate ...
Skladniki 100 g wołowiny bez ko¶ci, 10 g cebuli, 50 g pieczarek, 3 g m±ki...
Składniki •  80 dkg porów    •  20 dkg cielęci...
Porcja dla 4 osob. Czas przygotow. 1 godz. 45 min.500 g baraniny z lopatki lub u...
Porcja dla 4 osob. Czas przygotow. 1,5 godz.500-600 g baraniny z lopatki lub udz...
500 g mielonej wołowiny lub baraniny200 g chudej kiełbasy do grillowaniagrubo zm...
Składniki 1,5 kg antrykotu, 200 g mielonego mięsa wieprzowego, 200 g gotowa...
Składniki - 4 sznycle z indyka (po 15 dag) - 2 zółtka - 8 łyżek tartego parme...
Składniki: 1kg w±tróbki (cielęca lub wieprzowa) cebula ulubione zioła pomidory s...
1 kg schabu od szynki bez ko¶ci10 dag chudego boczku1/2 pęczka szałwi2 łyżki sie...
Składniki: 230 g pieczarek w plasterkach 230 g szparagów konserwowych 4 jaj...
SKŁADNIKI: - 1 golonka - 2 nogi wieprzowe - 1 główka czosnku - li¶ć laurow...
80 dag ziemniakówpęczek szczypiorkupęczek zielonej pietruszki2-3 łyżki rzeżuchyp...
Składniki •  1200 - 1400 g ziemniaków    •  4- ...
65 dag zielonej fasolki szparagowej ½ szkl. oleju12 z±bków czosnku1 suszo...
Składniki: - plasterki wędliny - serek homogenizowany - papryka - ogórek S...
1 2 3 4 5 6 7 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Biała sałatka


Składniki 2 białe rzodkwie, 2 jabłka, 10 dag truskawek. Sos : 1/2 szklanki jogurtu naturalnego, 1/4 szklanki ¶mietany kremówki, 2 łyżki soku z cytryny, cukier, szczypta imbiru.
Sposób przygotowania Rzodkiew umyć, obrać i pokroić na cienkie plasterki. Jabłka umyć, usun±ć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Truskawki umyć, os±czyć i poprzekrawać na pół. Wszystkie składniki wymieszać. Przygotowac sos. ¦mietanę ubić, wymieszać z jogurtem, cukrem i imbirem. Sałatkę skropić sokiem z ctryny i polać sosem.


Przepisy kulinarne - losowy

Krewetki z imbirem


15 szt. Czas przygotow. 25 min.
15 duzych krewetek (swiezych lub mrozonych),
2 lyzki maki ziemniaczanej,
1 lyzka posiekanego swiezego imbiru,
1 lyzka posiekanej bialej czesci dymki,
2 zabki posiekanego czosnku,
2 lyzki miodu,
2 lyzki sosu sojowego,
sok z 1 cytryny,
sok z 1 pomaranczy,
125 ml wody,
sol, tabasco.

1. Przygotowac sos: 100 ml wody wymieszac z sosem sojowym i sokiem z cytryny i
pomaranczy. Dodac miod, posiekany imbir, czosnek i dymke. 2 lyzki maki ziemniaczanej wymieszac dokladnie z pozostala woda. Dodac do sosu i zagotowac.
Doprawic sola i tabasco. Ochlodzic.
2. Krewetki obrac, usunac czarne zylki, umyc w osolonej wodzie, osaczyc na sicie.
3. Wlozyc krewetki do przygotowanego sosu, marynowac 1 godz.
4. Krewetki wyjac z marynaty, ulozyc na aluminiowej folii, skropic sosem z marynaty, piec w grillu 5 min.
5. Po wyjeciu z grilla przekluc kazda krewetke wykalaczka. Podawac gorace.