Dzisiaj jest Niedziela 18 listopada 2018
Przepisy kulinarne - Dania mięsne
1 2 3 4 5 6 7 ...
Składniki • 1 kg wołowiny na zrazy • 2 cebule, 2-3 łyżki tartej ...
Produkty: 60 dag wołowiny bez ko¶cie dag tłuszczu1 łyżka m±ki0.5 szklanki ¶miet...
Składniki Przepis 50 dag mięsa wołowego z udĄca,30 dag mięsa cielęcego, 1 bu...
50 dag cielęciny bez ko¶ci,2 dag m±ki,tłuszcz,150 ml ¶mietany,5 dag bułki czerst...
Produkty: 800 g cielęciny bez ko¶ci2 łyżki m±ki3 łyżki masła 4 duże kwaskowate ...
Skladniki 100 g wołowiny bez ko¶ci, 10 g cebuli, 50 g pieczarek, 3 g m±ki...
Składniki •  80 dkg porów    •  20 dkg cielęci...
Porcja dla 4 osob. Czas przygotow. 1 godz. 45 min.500 g baraniny z lopatki lub u...
Porcja dla 4 osob. Czas przygotow. 1,5 godz.500-600 g baraniny z lopatki lub udz...
500 g mielonej wołowiny lub baraniny200 g chudej kiełbasy do grillowaniagrubo zm...
Składniki 1,5 kg antrykotu, 200 g mielonego mięsa wieprzowego, 200 g gotowa...
Składniki - 4 sznycle z indyka (po 15 dag) - 2 zółtka - 8 łyżek tartego parme...
Składniki: 1kg w±tróbki (cielęca lub wieprzowa) cebula ulubione zioła pomidory s...
1 kg schabu od szynki bez ko¶ci10 dag chudego boczku1/2 pęczka szałwi2 łyżki sie...
Składniki: 230 g pieczarek w plasterkach 230 g szparagów konserwowych 4 jaj...
SKŁADNIKI: - 1 golonka - 2 nogi wieprzowe - 1 główka czosnku - li¶ć laurow...
80 dag ziemniakówpęczek szczypiorkupęczek zielonej pietruszki2-3 łyżki rzeżuchyp...
Składniki •  1200 - 1400 g ziemniaków    •  4- ...
65 dag zielonej fasolki szparagowej ½ szkl. oleju12 z±bków czosnku1 suszo...
Składniki: - plasterki wędliny - serek homogenizowany - papryka - ogórek S...
1 2 3 4 5 6 7 ...
Najlepsze jest mleko z czosnkiem , to działa! Najlepsze dania wegetarianskie - sprawdĽ, może i sa dla ciebie. Najlepsze dania wegetarianskie - sprawdĽ, może i sa dla ciebie. Najlepsze dania wegetarianskie - sprawdĽ, może i sa dla ciebie.

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Sardynki w pieprzowej skórce


Składniki:
• 8 dyżych ¶wieżych sardynek (ok.500g)
• 1 łyżeczka ziaren różnych gatunków pieprzu
• 1 mały pęczek koperku
• 1 z±bek czosnku
• 2 cytryny
• 3 łyżki oliwy z oliwek
• 8 małych gał?zek ¶wieżego rozmarynu
• 4 li?cie sałaty
• 8 gał?zek rukwi wodnej
• sól

Sposób wykonania:
Bardzo mocno rozpalić grill. Sprawić sardynki. Starannie opłukać je z zewn±trz i w ¶rodku. Ostrożnie usun±ć łuski. Osuszyć papierowym ręcznikiem. Ziarna pieprzu utłuc w moĄdzierzu albo zmiażdżyć wałkiem do ciasta. Wsypać do małej miseczki.
Koperek opłukać i osuszyć. Czosnek obrać i zmiażdżyć. Koperek i czosnek dodać do pieprzu. Starannie umyć cytryny. Z jednej zetrzeć skórkę. Dodać szczyptę soli i oliwę z oliwek. Wymieszać. Rozmaryn opłukać. Wsun±ć gał?zkę do brzucha ryby. Na wierzch nałożyć łyżk± masę pieprzow±. Odwrócić i rozsmarować masę po drugiej stronie. Resztę odłożyć. Zostawić sardynki w marynacie na 5-10 minut.
Li?cie sałaty i rukiew wodn± opłukać, osuszyć i podzielić na kawałki. Ułożyć na talerzach. Cytryny pokroić na ćwiartki, usun±ć pestki i ułożyć po jednej na talerzach.
Spi?ć brzuch ryby metalowym szpikulcem. Opiekać na grillu 2-3 minuty z każdej strony. Wyci?gn±ć szpikulce. Ułożyć ryby na li?ciach sałaty. Posmarować reszt? masy pieprzowej i podawać.

Przepisy kulinarne - losowy

Budyń z tartej bułki


Składniki : 1 szklanka tartej bułki 3 jaja 6 dag masła 1 szklanka mleka 2 dag rodzynków 1 łyżka siekanej skórki pomarańczowej 1 opakowanie cukru waniliowego sól do smaku masło i bułka tarta do formy Wykonanie : Żółtka utrzeć z cukrem, dodać roztopione masło, wsypać tart± bułkę, wlać mleko, dodać bakalie. Wymieszać, pozostawić na 30 minut, by bułka rozmiękła. Białka ubić ze szczypt± soli na sztywn± pianę, wymieszać z mas±. Wyłożyć masę do wysmarowanej masłem i wysypanej tart± bułk± formy budyniowej lub innego nadaj±cego się naczynia, szczelnie przykryć. Wstawić formę do szybkowaru, do którego wlać 1 szklankę wody. Szybkowar zamkn±ć i ogrzewać 20 minut od momentu przekroczenia progu ci¶nienia wewnętrznego. Po otwarciu szybkowaru odczekać kilka minut, następnie okroić budyń nożem i. wyłożyć na okr±gły półmisek. Podawać polany sokiem owocowym lub sosem szodonowym.