Dzisiaj jest Wtorek 22 maja 2018
Przepisy kulinarne - Dania mięsne
1 2 3 4 5 6 7 ...
Składniki • 1 kg wołowiny na zrazy • 2 cebule, 2-3 łyżki tartej ...
Produkty: 60 dag wołowiny bez ko¶cie dag tłuszczu1 łyżka m±ki0.5 szklanki ¶miet...
Składniki Przepis 50 dag mięsa wołowego z udĄca,30 dag mięsa cielęcego, 1 bu...
50 dag cielęciny bez ko¶ci,2 dag m±ki,tłuszcz,150 ml ¶mietany,5 dag bułki czerst...
Produkty: 800 g cielęciny bez ko¶ci2 łyżki m±ki3 łyżki masła 4 duże kwaskowate ...
Skladniki 100 g wołowiny bez ko¶ci, 10 g cebuli, 50 g pieczarek, 3 g m±ki...
Składniki •  80 dkg porów    •  20 dkg cielęci...
Porcja dla 4 osob. Czas przygotow. 1 godz. 45 min.500 g baraniny z lopatki lub u...
Porcja dla 4 osob. Czas przygotow. 1,5 godz.500-600 g baraniny z lopatki lub udz...
500 g mielonej wołowiny lub baraniny200 g chudej kiełbasy do grillowaniagrubo zm...
Składniki 1,5 kg antrykotu, 200 g mielonego mięsa wieprzowego, 200 g gotowa...
Składniki - 4 sznycle z indyka (po 15 dag) - 2 zółtka - 8 łyżek tartego parme...
Składniki: 1kg w±tróbki (cielęca lub wieprzowa) cebula ulubione zioła pomidory s...
1 kg schabu od szynki bez ko¶ci10 dag chudego boczku1/2 pęczka szałwi2 łyżki sie...
Składniki: 230 g pieczarek w plasterkach 230 g szparagów konserwowych 4 jaj...
SKŁADNIKI: - 1 golonka - 2 nogi wieprzowe - 1 główka czosnku - li¶ć laurow...
80 dag ziemniakówpęczek szczypiorkupęczek zielonej pietruszki2-3 łyżki rzeżuchyp...
Składniki •  1200 - 1400 g ziemniaków    •  4- ...
65 dag zielonej fasolki szparagowej ½ szkl. oleju12 z±bków czosnku1 suszo...
Składniki: - plasterki wędliny - serek homogenizowany - papryka - ogórek S...
1 2 3 4 5 6 7 ...
Najlepsze jest mleko z czosnkiem , to działa! Najlepsze dania wegetarianskie - sprawdĽ, może i sa dla ciebie. Najlepsze dania wegetarianskie - sprawdĽ, może i sa dla ciebie. Najlepsze dania wegetarianskie - sprawdĽ, może i sa dla ciebie.

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Brzoskwinie z bez±


Produkty: - 1 duża puszka brzoskwiń w syropie
- 70 g cukru + 10 g do piany
- 50 g płatków migdałowych
- 5 jajek
- 1 łyżka m±ki ziemniaczanej
- 2 łyżki wi¶niówki
- szczypta cynamonu
- szczypta soli do piany
Wykonanie: Brzoskwienie wyj±ć z syropu, osuszyć. Syrop zagotować, zdj±ć z ognia, dodać wi¶niówkę i cynamon. Oddzielić żółtka od białek. Żółtka ubić z cukrem do biało¶ci. Do puszystej masy wlewać stopniowo gor±cy syrop, cały czas mieszaj±c. M±kę ziemniaczan± rozmieszać w niewielkiej ilo¶ci wody, wlać do syropu. Gotować, ci±gle mieszaj±c, w kapieli wodnej ok. 10 min., aż do uzyskania gęstego kremu. Krem wylać do naczynia do zapiekanek, na nim równomiernie rozłożyć brzoskwinie, do wgłębień również wlać trochę kremu. Ubić pianę z białek, przy pomocy szprycy wycisn±ć j± w kształcie stożków na każd± brzoskwinię. Udekorować płatkami migdałów. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 200°C przez ok. 10 min, aż beza będzie miała lekko złocisty kolor.

Przepisy kulinarne - losowy

Minizapiekanki


Składniki •  bułka
  
•  plasterek szynki lub polędwicy
  
•  plasterek sera
  
•  masło
  
•  ew. czerwona papryka
  
•  ketchup
   Etapy przygotowania 1.  Przekrój bułkę na pół, posmaruj masłem, połóż wędlinę i ser. Jesli lubisz, możesz położyć kawałek papryki.
    
2.  Włóż do piekarnika i piecz do momentu, gdy ser się przyrumieni.
    
3.  Wyj±ć z piekarnika, polać tym co się lubi: ketchupem, musztard±, dressingiem, dipem czosnkowym.
    
4.  Najlepiej minizapiekanki smakuj± na ciepło, ale s± też pyszne na zimno. Do podstawowych składników można dodać swoje ulubione np. pieczarki, kukurydzę.