Dzisiaj jest Środa 19 wrze¶nia 2018
Przepisy kulinarne - Dania mięsne
1 2 3 4 5 6 7 ...
Składniki • 1 kg wołowiny na zrazy • 2 cebule, 2-3 łyżki tartej ...
Produkty: 60 dag wołowiny bez ko¶cie dag tłuszczu1 łyżka m±ki0.5 szklanki ¶miet...
Składniki Przepis 50 dag mięsa wołowego z udĄca,30 dag mięsa cielęcego, 1 bu...
50 dag cielęciny bez ko¶ci,2 dag m±ki,tłuszcz,150 ml ¶mietany,5 dag bułki czerst...
Produkty: 800 g cielęciny bez ko¶ci2 łyżki m±ki3 łyżki masła 4 duże kwaskowate ...
Skladniki 100 g wołowiny bez ko¶ci, 10 g cebuli, 50 g pieczarek, 3 g m±ki...
Składniki •  80 dkg porów    •  20 dkg cielęci...
Porcja dla 4 osob. Czas przygotow. 1 godz. 45 min.500 g baraniny z lopatki lub u...
Porcja dla 4 osob. Czas przygotow. 1,5 godz.500-600 g baraniny z lopatki lub udz...
500 g mielonej wołowiny lub baraniny200 g chudej kiełbasy do grillowaniagrubo zm...
Składniki 1,5 kg antrykotu, 200 g mielonego mięsa wieprzowego, 200 g gotowa...
Składniki - 4 sznycle z indyka (po 15 dag) - 2 zółtka - 8 łyżek tartego parme...
Składniki: 1kg w±tróbki (cielęca lub wieprzowa) cebula ulubione zioła pomidory s...
1 kg schabu od szynki bez ko¶ci10 dag chudego boczku1/2 pęczka szałwi2 łyżki sie...
Składniki: 230 g pieczarek w plasterkach 230 g szparagów konserwowych 4 jaj...
SKŁADNIKI: - 1 golonka - 2 nogi wieprzowe - 1 główka czosnku - li¶ć laurow...
80 dag ziemniakówpęczek szczypiorkupęczek zielonej pietruszki2-3 łyżki rzeżuchyp...
Składniki •  1200 - 1400 g ziemniaków    •  4- ...
65 dag zielonej fasolki szparagowej ½ szkl. oleju12 z±bków czosnku1 suszo...
Składniki: - plasterki wędliny - serek homogenizowany - papryka - ogórek S...
1 2 3 4 5 6 7 ...
Najlepsze jest mleko z czosnkiem , to działa! Najlepsze dania wegetarianskie - sprawdĽ, może i sa dla ciebie. Najlepsze dania wegetarianskie - sprawdĽ, może i sa dla ciebie. Najlepsze dania wegetarianskie - sprawdĽ, może i sa dla ciebie.

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Polędwiczki z jelenia w winie z truskawkami


SKŁADNIKI: - Polędwiczki z jelenia (16 dkg), - 2 plasterki foie gras, - 5 dkg szpinaku, 2 dkg suszonych ugotowanych grzybów, - 5 dkg purée z ziemniaków, - 2 żółtka, - 1 białko, - łyżeczka m±ki gryczanej, - pół szklanki mrożonych jeżyn, - 20 ml czerwonego wytrawnego wina, - 50 ml wódki jałowcówki, - 2 ĽdĽbła trawy żubrowej, - kilka ziaren jałowca, - łyżka cukru, - łyżka miodu gryczanego, - truskawki SPOSÓB PRZYRZˇDZANIA: Zamarynować polędwiczki w wódce, miodzie, trawie żubrowej oraz ziarnach jałowca (24 godziny w lodówce). Osuszyć i obsmażyć na mocno rozgrzanej patelni, a następnie dopiec w piekarniku. Plasterki foie gras przesmażyć na złoty kolor, posypuj±c sol±. Posiekane grzyby zmiksować z purée ziemniaczanym, żółtkami, m±k± gryczan±. Wymieszać z ubitym białkiem. Włożyć do małych foremek wysmarowanych masłem i posypanych bułk± tart±. Piec w piekarniku w temperaturze 180 C około 10 minut. Z łyżki cukru i odrobiny wody zrobić na patelni karmel, dodać jeżyny, wino i, mieszaj±c, gotować, aż sos zgęstnieje. Doprawić rozgniecionymi ziarnami jałowca. Podawać z ciepłym sufletem z grzybów i truskawkami.

Przepisy kulinarne - losowy

Sernik Policjant


Składniki Ciasto 1 / 2kg. m±ki pszennej
1 kostka margaryny
25 dag. cukru
2 żółtka
2 łyżki ¶mietany
2 łyżki kakao
2 łyżeczki proszku do pieczenia
aromat (ale niekoniecznie) Masa 1 kg. twarogu
40 dag. cukru
5 jaj
1 / 4 l. ¶mietany
1 łyżka m±ki ziemniaczanej
1 / 2 kostki margaryny Wykonanie Ciasto Maka + proszek + żółtka z cukrem i smietana dobrze rozetrzeć. Wlać do tego rozpuszczon± margarynę + zapach i kakao.
Zagnie¶ć dobrze ciasto, podzielić na dwie częsci i zamrozić. Masa Ser zemleć 2 razy + cukier + tłuszcz +5 żółtek + smietana. Wszystko dokładnie utrzeć.
Pod koniec dodać makę ziemniaczan± + ubita pianę z białek. Wszystko razem delikatnie wymieszać. Zamrożone ciasto zetrzeć na tarce, wylać na to masę i na masę zetrzeć 2 częsć ciasta.
Ciasto jest kruche,  kakaowe, a masa biała. Piec w goracym piekarniku 50-60 minut.