Dzisiaj jest Środa 18 lipca 2018
Przepisy kulinarne - Dania mięsne
1 2 3 4 5 6 7 ...
Składniki • 1 kg wołowiny na zrazy • 2 cebule, 2-3 łyżki tartej ...
Produkty: 60 dag wołowiny bez koście dag tłuszczu1 łyżka mąki0.5 szklanki śmiet...
Składniki Przepis 50 dag mięsa wołowego z udĽca,30 dag mięsa cielęcego, 1 bu...
50 dag cielęciny bez kości,2 dag mąki,tłuszcz,150 ml śmietany,5 dag bułki czerst...
Produkty: 800 g cielęciny bez kości2 łyżki mąki3 łyżki masła 4 duże kwaskowate ...
Skladniki 100 g wołowiny bez kości, 10 g cebuli, 50 g pieczarek, 3 g mąki...
Składniki •  80 dkg porów    •  20 dkg cielęci...
Porcja dla 4 osob. Czas przygotow. 1 godz. 45 min.500 g baraniny z lopatki lub u...
Porcja dla 4 osob. Czas przygotow. 1,5 godz.500-600 g baraniny z lopatki lub udz...
500 g mielonej wołowiny lub baraniny200 g chudej kiełbasy do grillowaniagrubo zm...
Składniki 1,5 kg antrykotu, 200 g mielonego mięsa wieprzowego, 200 g gotowa...
Składniki - 4 sznycle z indyka (po 15 dag) - 2 zółtka - 8 łyżek tartego parme...
Składniki: 1kg wątróbki (cielęca lub wieprzowa) cebula ulubione zioła pomidory s...
1 kg schabu od szynki bez kości10 dag chudego boczku1/2 pęczka szałwi2 łyżki sie...
Składniki: 230 g pieczarek w plasterkach 230 g szparagów konserwowych 4 jaj...
SKŁADNIKI: - 1 golonka - 2 nogi wieprzowe - 1 główka czosnku - liść laurow...
80 dag ziemniakówpęczek szczypiorkupęczek zielonej pietruszki2-3 łyżki rzeżuchyp...
Składniki •  1200 - 1400 g ziemniaków    •  4- ...
65 dag zielonej fasolki szparagowej ½ szkl. oleju12 ząbków czosnku1 suszo...
Składniki: - plasterki wędliny - serek homogenizowany - papryka - ogórek S...
1 2 3 4 5 6 7 ...
Najlepsze jest mleko z czosnkiem , to działa! Najlepsze dania wegetarianskie - sprawdź, może i sa dla ciebie. Najlepsze dania wegetarianskie - sprawdź, może i sa dla ciebie. Najlepsze dania wegetarianskie - sprawdź, może i sa dla ciebie.

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Ossobuco - duszona gicz cielęca


2 - 3 małe gicze cielęce (razem ok. 1 kg podzielone na 4 do 8 porcji),
50 g masła,
1 szkl. wytrawnego, białego wina,
po 1 małej cz?stce skórki pomarańczy i cytryny,
1 filiżanki gorącego rosołu,
1 cebula,
1 ząbek czosnku,
2 - 3 łyżki mąki,
ok. 1 łyżeczki soli,
1 łyżeczki czosnku granulowanego,
1 łyżeczki pieprzu białego, mielonego,
szczypta suszonego majeranku,
szczypta gałki muszkatołowej, mielonej. Porcje mięsa obtoczyć w m?ce wymieszanej z solą oraz pieprzem i majerankiem. Smażyć na 30 g masła na złocisty kolor. Dodać cebulę pokrojoną w krążki i rozgnieciony czosnek, smażyć jeszcze ok. 10 min. Całość przełożyć do głębokiego garnka, dodać wino, skórki pomarańczy i cytryny. Dusić pod przykryciem przez ok. 2 h na małym ogniu. W czasie duszenia dolewać od czasu do czasu po kilka łyżek gorącego rosołu. Uduszone porcje mięsa pozostawić w ciepłym miejscu iwyjąć z nichkości. Sos przetrzeć przez sito, wymieszać z pozostałym masłem i doprawić do smaku gałką muszkatołową i solą. Odpowiednimi dodatkami s?: szeroki makaron i świeża sałata.

Przepisy kulinarne - losowy

Omlet biszkoptowy


4 jajka
2 łyżki mąki
1/4 szkl. cukru
cukier waniliowy
skórka otarta z cytryny
masło
cukier puder
konfitura / dżem Utrzeć żółtka z cukrem, ubić białka na sztywno. Dodawać stopniowo białka do żółtek na przemian z m?ką, ci?gle mieszając. Dodać skórkę i cukier waniliowy, wymieszać. Wylać na rozgrzaną patelnię, wysmarowaną masłem. Smażyć na złoty kolor. Nałożyć konfiturę, rozsmarować. Złożyć brzegi z obu stron, tworz?c podłużny rulon. Przenieść na półmisek, podzielić na porcje. Posypać cukrem pudrem.