Dzisiaj jest Poniedziałek 25 marca 2019
Przepisy kulinarne - Dania mięsne
... 2 3 4 5 6 7 8 ...
- 80 dag mięsa wieprzowego- 1 jajko- gar?ć bułki tartej- 2 łyżki sklarowanego ma...
(dla dziecka od 8 . miesi±ca) Składniki:* pier¶ z kurczaka lub kawałek piersi z...
Składniki - 2,5 kg ziemniaków, - 2 duże laski kiełbasy zwyczajnej ok 40 dag, ...
1 kg ziemniaków- 2 jajka- 1 duża cebula- 1 z±bek czosnku- 20 dag smalcu- 2 czuba...
Składniki - 30 dkg gotowanej szynki - 60 dkg łuskanego groszku - 5 dkg m±ki ...
Składniki 700 g mięsa z rosołu włoszczyzna z rosołu łyżka oleju 200 g małyc...
SKŁADNIKI: * 80 dag mięsa wołowego bez ko¶ci (zrazowa),...
Składniki: 12 dag masła 2 dag m±ki 4 jaja 250 ml mleka 5 cebul 15 dag...
Składniki: 400 g grubego makaronu, 300 g gotowego groszku, 200 g szynki, ceb...
Składniki 0,6 kg mięsa mielonego wieprzowego 0,3 kg makaronu rurki lub ¶wi...
Składniki: 15 dag. pieczeni, 2 ziemniaki, 2 marchewki, roza brokulu, sol...
Składniki 250 g makaronu 1 cebula drobno pokrojona 4 polowki piersi z kurcza...
Składniki: 3/4 szklanki ryzu, 2 filety z kurczaka, wloszczyzna, puszka zielo...
2 kalarepki2 pomidorykoperek15 dag chudej szynki /pieczonego mięsa4 łyżki tarteg...
Składniki: 6 jaj,10 dkg chudej szynki,3 dkg utartego sera tylżyckiego (trapistó...
Składniki 600 g mielonej cielęciny, 1 kg pomidorów. 4 cebule, 3 z±bki...
Produkty: 600 g mielonej cielęciny, 1 kg pomidorów. 4 cebule, 3 z±bki czosnku,3...
SKŁADNIKI: Dla dziecka od: 1 roku - I warstwa: - 500 g mielonego lub d...
SKŁADNIKI: * 500 g mielonego mięsa wołowego lub cielęcego * 3 duże cebul...
Składniki : 400 g makaronu wst±żki 300 g szynki 100 g masła 2 cebule 5...
... 2 3 4 5 6 7 8 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Francuska Zupa Cebulowa


Składniki Przepis 1 kg cebuli (im więcej tym lepiej dla smaku)
pół kostki masła
1 litr bulionu warzywnego
łyżka m±ki
pieprz do smaku
sól

ser żółty
grzanki z chleba do garnka na rozgrzane mało wrzucić pokrojon± na talarki cebulę.

dusić na wolnym ogniu.
kiedy już zmniejszy swoj± objęto¶ć, będzie do¶ć uduszona, wsypać łyżkę m±ki i wymieszać.
wlać bulion warzywny. dobrze wymieszać i gotować jeszcze 15-20 minut na wolnym ogniu.

podawanie:

opcja I
w miseczkach z grzankami z chleba pokrojonymi w kostkę

opcja II
z grzankami z serem (grzanki w ręku - do przegryzania)


opcja III (wykwintna)
zupę wlewamy do miseczek żaroodpornych, wkładamy do nich na wierzch grzanki z chleba, posypujemy obficie startym żółtym serem, i zapiekamy aż ser się lekko przyrumieni.

Przepisy kulinarne - losowy

Sałatka z arbuzem i sosem imbirowym


Produkty: - 2 szkl. arbuza bez pestek pokrojonego w kostkę
- 1 pęczek rukwi wodnej
- 1 szkl. ogórka bez pestek pokrojonego w mał± kostkę
- 4 cebulki dymki
- 1/4 szkl. posiekanej kolendry
Sos imbirowy: - 2 łyżki octu ryżowego
- 1.5 łyżki oleju
- 2 łyżeczki posiekanego korzenia imbiru
- 1.5 łyżeczki skórki otartej z limonki
- 1 z±bek wyci¶niętego czosnku
- sól
- pieprz Wykonanie: Ocet poł±czyć z olejem, dodać imbir, skórkę z limonki, czosnek, sól, pieprz i wymieszać. Arbuz, listki rukwi, ogórek, kolendrę i pokrojone w cienkie plasterki cebulki włożyć do salaterki, polać sosem i wymieszać. Rukiew wodn± można zast±pić kiełkami rzodkiewki lub jej młodymi listkami.