Dzisiaj jest Czwartek 24 stycznia 2019
Przepisy kulinarne - Dania mięsne
... 2 3 4 5 6 7 8 ...
- 80 dag mięsa wieprzowego- 1 jajko- gar?ć bułki tartej- 2 łyżki sklarowanego ma...
(dla dziecka od 8 . miesi±ca) Składniki:* pier¶ z kurczaka lub kawałek piersi z...
Składniki - 2,5 kg ziemniaków, - 2 duże laski kiełbasy zwyczajnej ok 40 dag, ...
1 kg ziemniaków- 2 jajka- 1 duża cebula- 1 z±bek czosnku- 20 dag smalcu- 2 czuba...
Składniki - 30 dkg gotowanej szynki - 60 dkg łuskanego groszku - 5 dkg m±ki ...
Składniki 700 g mięsa z rosołu włoszczyzna z rosołu łyżka oleju 200 g małyc...
SKŁADNIKI: * 80 dag mięsa wołowego bez ko¶ci (zrazowa),...
Składniki: 12 dag masła 2 dag m±ki 4 jaja 250 ml mleka 5 cebul 15 dag...
Składniki: 400 g grubego makaronu, 300 g gotowego groszku, 200 g szynki, ceb...
Składniki 0,6 kg mięsa mielonego wieprzowego 0,3 kg makaronu rurki lub ¶wi...
Składniki: 15 dag. pieczeni, 2 ziemniaki, 2 marchewki, roza brokulu, sol...
Składniki 250 g makaronu 1 cebula drobno pokrojona 4 polowki piersi z kurcza...
Składniki: 3/4 szklanki ryzu, 2 filety z kurczaka, wloszczyzna, puszka zielo...
2 kalarepki2 pomidorykoperek15 dag chudej szynki /pieczonego mięsa4 łyżki tarteg...
Składniki: 6 jaj,10 dkg chudej szynki,3 dkg utartego sera tylżyckiego (trapistó...
Składniki 600 g mielonej cielęciny, 1 kg pomidorów. 4 cebule, 3 z±bki...
Produkty: 600 g mielonej cielęciny, 1 kg pomidorów. 4 cebule, 3 z±bki czosnku,3...
SKŁADNIKI: Dla dziecka od: 1 roku - I warstwa: - 500 g mielonego lub d...
SKŁADNIKI: * 500 g mielonego mięsa wołowego lub cielęcego * 3 duże cebul...
Składniki : 400 g makaronu wst±żki 300 g szynki 100 g masła 2 cebule 5...
... 2 3 4 5 6 7 8 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Jabłka w cie¶cie


Dla dziecka od: 1 roku Składniki:
- 6 jabłek (najlepsze będ± szare renety lub antonówki)
- 2 łyżki marmolady lub gęstego dżemu
- cukier puder do posypania
Ciasto półfrancuskie:
- 20 dag m±ki pszennej
- 15 dag masła
- 5 łyżek gęstej ¶mietany
- całe jajko
- 2 żółtka

Sposób przyrz±dzania:

Masło posiekaj z m±k±. Dodaj jajko, żółtka, ¶mietanę i szybko zagnieć. Uformowan± kulę owiń w ¶cierkę i włóż na noc do lodówki lub na dwie godziny do zamrażalnika. Po wyjęciu z lodówki rozwałkuj ciasto na grubo¶ć ok. pół centymetra i wykrawaj kwadraty (10x10 cm). Jabłka obierz, przekrój na pół, wydr±ż gniazda i włóż do ¶rodka po pół łyżeczki dżemu.
Na ¶rodku kwadratów układaj połówki jabłek i zlepiaj je w koperty. Wstaw do nagrzanego piekarnika na 25 minut. Wyjmij, gdy s± złote i oprócz cukrem pudrem.

Przepisy kulinarne - losowy

Jabłkowe polędwiczki


Składniki •  500 g poledwiczek wieprzowych, 2- 3 kwasne jablka, 2 cebule (nieduze)
  
•  3 lyzki oleju, przyprawa curry (1 lyzka)
  
•  Woda lub biale wino (5 lyzek)
  
Etapy przygotowania 1.  Mieso przygotowac, natrzec curry i pieprzem - wstawic do lodowki na ok. 1,5 godz. Na rozgrzanym dobrze oleju zrumiec. Wlozyc do rondla (naczynia zaroodpornego).
    
2.  Jablka obrac pokroic. Na patelni po poledwiczkach podsmazyc nie rumieniac pokrojone jablka i cebule. Polac woda lub bialym winem.
    
3.  Mieso oblozyc przygotowanymi jablkami i piec pod przykryciem ok. 15- 20 min w piekarniku. Zdjac pokrywke i piec jeszcze 15 min. W razie potrzeby podlac woda lub winem. Przed podaniem poledwiczki pokroic.