Dzisiaj jest Wtorek 22 maja 2018
Przepisy kulinarne - Dania mięsne
... 2 3 4 5 6 7 8 ...
- 80 dag mięsa wieprzowego- 1 jajko- gar?ć bułki tartej- 2 łyżki sklarowanego ma...
(dla dziecka od 8 . miesiąca) Składniki:* pierś z kurczaka lub kawałek piersi z...
Składniki - 2,5 kg ziemniaków, - 2 duże laski kiełbasy zwyczajnej ok 40 dag, ...
1 kg ziemniaków- 2 jajka- 1 duża cebula- 1 ząbek czosnku- 20 dag smalcu- 2 czuba...
Składniki - 30 dkg gotowanej szynki - 60 dkg łuskanego groszku - 5 dkg mąki ...
Składniki 700 g mięsa z rosołu włoszczyzna z rosołu łyżka oleju 200 g małyc...
SKŁADNIKI: * 80 dag mięsa wołowego bez kości (zrazowa),...
Składniki: 12 dag masła 2 dag mąki 4 jaja 250 ml mleka 5 cebul 15 dag...
Składniki: 400 g grubego makaronu, 300 g gotowego groszku, 200 g szynki, ceb...
Składniki 0,6 kg mięsa mielonego wieprzowego 0,3 kg makaronu rurki lub świ...
Składniki: 15 dag. pieczeni, 2 ziemniaki, 2 marchewki, roza brokulu, sol...
Składniki 250 g makaronu 1 cebula drobno pokrojona 4 polowki piersi z kurcza...
Składniki: 3/4 szklanki ryzu, 2 filety z kurczaka, wloszczyzna, puszka zielo...
2 kalarepki2 pomidorykoperek15 dag chudej szynki /pieczonego mięsa4 łyżki tarteg...
Składniki: 6 jaj,10 dkg chudej szynki,3 dkg utartego sera tylżyckiego (trapistó...
Składniki 600 g mielonej cielęciny, 1 kg pomidorów. 4 cebule, 3 ząbki...
Produkty: 600 g mielonej cielęciny, 1 kg pomidorów. 4 cebule, 3 ząbki czosnku,3...
SKŁADNIKI: Dla dziecka od: 1 roku - I warstwa: - 500 g mielonego lub d...
SKŁADNIKI: * 500 g mielonego mięsa wołowego lub cielęcego * 3 duże cebul...
Składniki : 400 g makaronu wstążki 300 g szynki 100 g masła 2 cebule 5...
... 2 3 4 5 6 7 8 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Steak and kidney pie


1 kg rumsztyku lub wołowiny na gulasz
- 50 dag nerek wołowych
- m?ka
- sól
- pieprz
- olej do smażenia
- 50 dag grzybów
- 1 cebula
- 1 szklanka piwa
- 600 ml bulionu wołowego
- 50 dag ciasta francuskiego
- 1 jajko

Sposób przyrz?dzania:

Niegdy? w skład tego dania wchodziły ostrygi, a nie grzyby. Podobno były tańsze i łatwiej dostępne
Usuń tłuszcz z mięsa i nerek, wszystko pokrój w kostkę o wielkości ok. 2,5 cm. Oprósz m?ką, solą i pieprzem, mocno obsmaż na oleju i wyjmij na talerz. Na tym samym tłuszczu zeszklij posiekaną cebulę. Wymieszaj ją z mięsem. Na pozostały w rondlu tłuszcz wrzuć grzyby pokrojone w plasterki. Gdy się przysmaż?, poł?cz je z mięsem i cebul?, wlej piwo i bulion. Szybko wymieszaj, aby nic nie przywarło do dna rondla. Rondel przykryj, wstaw na 45 minut do piekarnika nagrzanego do 180°C. Gotowe danie przełóż do okr?głej formy na tartę, pozostaw, aby ostygło. Ciasto rozmroĽ i rozwałkuj, wytnij koło i nakryj nim formę z mięsem. Z resztek ciasta zrób dekoracje. Całość posmaruj roztrzepanym jajkiem. Piecz 15 minut w temp. 220°C. Następnie zmniejsz temp. do 180°C, piecz jeszcze 20 minut.

Przepisy kulinarne - losowy

gęsie pipki


Składniki Przepis 1 kg gęsich żoł?dków 0,5 kg cebuli 10 ząbków czosnku sól pieprz 1-1,5 łużeczki curry ok 1 kg gęsich żoładków sparzamy zalewając obficie wrz?tkiem 3 razy, następnie oczyszczamy sitko i sparzamy czwarty raz ( bardzo ważne ) !!! - następnie do brytfanki wkrajamy drobno ok 0,5 kg cebuli i szklimy ją dodając zgniecioną jedną główkę czosnku (ok 10 zabków) i podsmażamy razem ok 5 min, - do tego dodajemy sparzone 4 razy żoł?dki obficie solimy, pieprzymy i dodajemy 1-1,5 łyżeczki curry,wszystko zalewamy niewielką ilości? wody i dusimy na małym ogniu przez ok 1,5 h ( do uzyskania 80 % miękkości , brytfanka musi być przykryta pokrywką), przez cały czas kontrolujemy poziom wody i często mieszamy. Po tym czasie wsadzamy brytfankę na 30 min do nagrzanego piekarnika i po 15 min. zdejmujemy pokrywkę w celu "zarumienienia potrawy".Podawać z ziemnaiaczkami pychota polecam!!!