Dzisiaj jest Niedziela 18 listopada 2018
Przepisy kulinarne - Dania mięsne
... 2 3 4 5 6 7 8 ...
- 80 dag mięsa wieprzowego- 1 jajko- gar?ć bułki tartej- 2 łyżki sklarowanego ma...
(dla dziecka od 8 . miesiąca) Składniki:* pierś z kurczaka lub kawałek piersi z...
Składniki - 2,5 kg ziemniaków, - 2 duże laski kiełbasy zwyczajnej ok 40 dag, ...
1 kg ziemniaków- 2 jajka- 1 duża cebula- 1 ząbek czosnku- 20 dag smalcu- 2 czuba...
Składniki - 30 dkg gotowanej szynki - 60 dkg łuskanego groszku - 5 dkg mąki ...
Składniki 700 g mięsa z rosołu włoszczyzna z rosołu łyżka oleju 200 g małyc...
SKŁADNIKI: * 80 dag mięsa wołowego bez kości (zrazowa),...
Składniki: 12 dag masła 2 dag mąki 4 jaja 250 ml mleka 5 cebul 15 dag...
Składniki: 400 g grubego makaronu, 300 g gotowego groszku, 200 g szynki, ceb...
Składniki 0,6 kg mięsa mielonego wieprzowego 0,3 kg makaronu rurki lub świ...
Składniki: 15 dag. pieczeni, 2 ziemniaki, 2 marchewki, roza brokulu, sol...
Składniki 250 g makaronu 1 cebula drobno pokrojona 4 polowki piersi z kurcza...
Składniki: 3/4 szklanki ryzu, 2 filety z kurczaka, wloszczyzna, puszka zielo...
2 kalarepki2 pomidorykoperek15 dag chudej szynki /pieczonego mięsa4 łyżki tarteg...
Składniki: 6 jaj,10 dkg chudej szynki,3 dkg utartego sera tylżyckiego (trapistó...
Składniki 600 g mielonej cielęciny, 1 kg pomidorów. 4 cebule, 3 ząbki...
Produkty: 600 g mielonej cielęciny, 1 kg pomidorów. 4 cebule, 3 ząbki czosnku,3...
SKŁADNIKI: Dla dziecka od: 1 roku - I warstwa: - 500 g mielonego lub d...
SKŁADNIKI: * 500 g mielonego mięsa wołowego lub cielęcego * 3 duże cebul...
Składniki : 400 g makaronu wstążki 300 g szynki 100 g masła 2 cebule 5...
... 2 3 4 5 6 7 8 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Berlińska zupa z maślanki


SKŁADNIKI: * 1/2 l maślanki * 1/2 l bulionu warzywnego * 2 łyżki mąki kukurydzianej * 2 jajka * 2 żółtka * 1 cebula * 200 g surowego boczku * pęczek szczypiorku * sól * pieprz SPOSÓB WYKONANIA: Mąkę kukurydzianą stopniowo dodać do jarzynowego wywaru, cały czas mieszając, by nie powstały grudki. Nadal mieszając powoli wlać maślankę. Garnek postawić na ogniu i zagotować, mieszając od czasu do czasu. Surowy wędzony boczek i cebulę pokroić w kostkę. Zrumienić na patelni. Żółtka rozmieszać z odrobiną gorącej zupy, uważając by się nie ścięły. Zahartowane dodać do potrawy. Dorzucić boczek z cebulą. Dodać szczypiorek lub zieloną cebulkę. Podawać z ćwiartkami jajek na twardo.

Przepisy kulinarne - losowy

Kokardki drożdżowe


Składniki: - 300 g mąki - 30 g drożdży - 50 g cukru - 150 g masła - 2 żółtka - 3 łyżki śmietany - 1 łyżeczka skórki otartej z cytryny - 200 g marmolady Do dekoracji: - lukier - skórka pomarańczowa Sposób wykonania: Drożdże rozetrzeć z cukrem. Gdy się rozpuszczą, wymieszać ze śmietaną i żółtkiem. Mąkę posiekać z masłem. Dodać skórkę cytrynową oraz rozpuszczone drożdże, posiekać razem noże i zagnieść ciasto. Ciasto rozwałkować na dwa prostokąty o grubości 1 cm. Jeden prostokąt posmarować marmoladą, przykryć drugim plaskiem i lekko docisnąć. Pokroić w paski szerokości 1,5 – 2 cm i długości 5 – 6 cm. Paski ciasta raz skręcić, formując kokardki. Ułożyć na natłuszczonej blasze i odstawić do wyrośnięcia. Piec kokardki na rumiano około 20 minut w temperaturze 180 stopni. Ostudzić, posmarować lukrem i posypać skórką pomarańczową.