Dzisiaj jest Środa 19 września 2018
Przepisy kulinarne - Dania mięsne
... 2 3 4 5 6 7 8 ...
- 80 dag mięsa wieprzowego- 1 jajko- gar?ć bułki tartej- 2 łyżki sklarowanego ma...
(dla dziecka od 8 . miesiąca) Składniki:* pierś z kurczaka lub kawałek piersi z...
Składniki - 2,5 kg ziemniaków, - 2 duże laski kiełbasy zwyczajnej ok 40 dag, ...
1 kg ziemniaków- 2 jajka- 1 duża cebula- 1 ząbek czosnku- 20 dag smalcu- 2 czuba...
Składniki - 30 dkg gotowanej szynki - 60 dkg łuskanego groszku - 5 dkg mąki ...
Składniki 700 g mięsa z rosołu włoszczyzna z rosołu łyżka oleju 200 g małyc...
SKŁADNIKI: * 80 dag mięsa wołowego bez kości (zrazowa),...
Składniki: 12 dag masła 2 dag mąki 4 jaja 250 ml mleka 5 cebul 15 dag...
Składniki: 400 g grubego makaronu, 300 g gotowego groszku, 200 g szynki, ceb...
Składniki 0,6 kg mięsa mielonego wieprzowego 0,3 kg makaronu rurki lub świ...
Składniki: 15 dag. pieczeni, 2 ziemniaki, 2 marchewki, roza brokulu, sol...
Składniki 250 g makaronu 1 cebula drobno pokrojona 4 polowki piersi z kurcza...
Składniki: 3/4 szklanki ryzu, 2 filety z kurczaka, wloszczyzna, puszka zielo...
2 kalarepki2 pomidorykoperek15 dag chudej szynki /pieczonego mięsa4 łyżki tarteg...
Składniki: 6 jaj,10 dkg chudej szynki,3 dkg utartego sera tylżyckiego (trapistó...
Składniki 600 g mielonej cielęciny, 1 kg pomidorów. 4 cebule, 3 ząbki...
Produkty: 600 g mielonej cielęciny, 1 kg pomidorów. 4 cebule, 3 ząbki czosnku,3...
SKŁADNIKI: Dla dziecka od: 1 roku - I warstwa: - 500 g mielonego lub d...
SKŁADNIKI: * 500 g mielonego mięsa wołowego lub cielęcego * 3 duże cebul...
Składniki : 400 g makaronu wstążki 300 g szynki 100 g masła 2 cebule 5...
... 2 3 4 5 6 7 8 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Kolorowy krem ze szparagami


SKŁADNIKI: * 1 duża cebula * pęczek szparagów * sól * cukier * biały pieprz SPOSÓB PRZYRZĄDZANIA: Podsmażyć na maśle cebulę, dodać pokrojone i obrane szparagi, bulion z kury lub z kostki rosołowej, gotować ok. 30 minut aż szparagi zmiękną. Zmiksować i doprawić do smaku solą, cukrem i białym pieprzem. Do zupy można użyć gorszych części szparagów, najładniej wygląda, gdy na połowie talerza damy krem z białych warzyw, a na drugiej z zielonych.

Przepisy kulinarne - losowy

Deser lodowy z granatu


Składniki: 1 granat,
1 op. lodów waniliowych,
2 cl Curacao,
bita śmietana Wykonanie: Lody włożyć do salaterki, zalać Curacao. Przyozdobić bitą śmietaną i kuleczkami z granata.