Dzisiaj jest Czwartek 18 stycznia 2018
Przepisy kulinarne - Dania mięsne
... 2 3 4 5 6 7 8 ...
- 80 dag mięsa wieprzowego- 1 jajko- gar?ć bułki tartej- 2 łyżki sklarowanego ma...
(dla dziecka od 8 . miesi±ca) Składniki:* pier¶ z kurczaka lub kawałek piersi z...
Składniki - 2,5 kg ziemniaków, - 2 duże laski kiełbasy zwyczajnej ok 40 dag, ...
1 kg ziemniaków- 2 jajka- 1 duża cebula- 1 z±bek czosnku- 20 dag smalcu- 2 czuba...
Składniki - 30 dkg gotowanej szynki - 60 dkg łuskanego groszku - 5 dkg m±ki ...
Składniki 700 g mięsa z rosołu włoszczyzna z rosołu łyżka oleju 200 g małyc...
SKŁADNIKI: * 80 dag mięsa wołowego bez ko¶ci (zrazowa),...
Składniki: 12 dag masła 2 dag m±ki 4 jaja 250 ml mleka 5 cebul 15 dag...
Składniki: 400 g grubego makaronu, 300 g gotowego groszku, 200 g szynki, ceb...
Składniki 0,6 kg mięsa mielonego wieprzowego 0,3 kg makaronu rurki lub ¶wi...
Składniki: 15 dag. pieczeni, 2 ziemniaki, 2 marchewki, roza brokulu, sol...
Składniki 250 g makaronu 1 cebula drobno pokrojona 4 polowki piersi z kurcza...
Składniki: 3/4 szklanki ryzu, 2 filety z kurczaka, wloszczyzna, puszka zielo...
2 kalarepki2 pomidorykoperek15 dag chudej szynki /pieczonego mięsa4 łyżki tarteg...
Składniki: 6 jaj,10 dkg chudej szynki,3 dkg utartego sera tylżyckiego (trapistó...
Składniki 600 g mielonej cielęciny, 1 kg pomidorów. 4 cebule, 3 z±bki...
Produkty: 600 g mielonej cielęciny, 1 kg pomidorów. 4 cebule, 3 z±bki czosnku,3...
SKŁADNIKI: Dla dziecka od: 1 roku - I warstwa: - 500 g mielonego lub d...
SKŁADNIKI: * 500 g mielonego mięsa wołowego lub cielęcego * 3 duże cebul...
Składniki : 400 g makaronu wst±żki 300 g szynki 100 g masła 2 cebule 5...
... 2 3 4 5 6 7 8 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Cukinia z dorszem i koperkiem


50  dag ryżu
sól, pieprz
50 dag filetów z dorsza
3 łyżki soku z cytryny
3 cukinie
1 cebula
4 dag chudego boczku
7 łyżek oleju
7 dag m±ki
300 ml bulionu
15 dag kremówki
4 gał?zki kopru
cytryna do dekoracji Ryż ugotować na sypko. Rybę opłukać, osuszyć, pokroić na 9 kawałków. Skoropić sokiem z cytryny i posypać sol±. Cukinie pokroić na plasterki. Cebulę posiekać. Boczek pokroić w paski. Rozgrzać 4 łyżki oleju, podsmażyć boczek. Rybę obtoczyć w m?ce i usmażyć na złoty kolor. Zarumienić na 2-3 łyżkach oleju cebulę, dodać cukinię. Przyprawi sol± i pieprzem. Podlać bulionem i ?mietan±, dodać boczek, wymieszać. Gotować jeszcze 2-3 min. Na końcu dodać rybę. Posiekać koper, posypać nim danie. Udekorować cytryn±.

Przepisy kulinarne - losowy

Zupa z camambert


Składniki 25 dkg pieczarek 15 dkg sera camembert niezbyt dojrzałego 5 szt cebul szalotek 1/2 l bulionu warzywnego 1/2 l mleka 1/2 szklanki kremówki 2 łyżki m±ki 3 łyżki sosu sojowego sól pieprz Wykonanie Odci±ć nóżkę od kapelusza każdej pieczarki i kapelusze wypełnić serem camembert. Nóżki posiekać i podsmażyć z posiekana cebula. Zalać bulionem i mlekiem.
Rozprowadzić m±kę ze ¶mietan± i wlać do zupy. Gotować przez 5 minut. Dodać soję, sól i pieprz. Włożyć wypełnione serem kapelusze i gotować przez 2-3 minuty.