Dzisiaj jest Poniedziałek 25 marca 2019
Przepisy kulinarne - Dania mięsne
1 2 3 4 ...
SKŁADNIKI: * 700 g ugotowanego mięsa z głów wieprzowych * 600 g pod...
Produkty: 1kg żołądków drobiowych pół szklanki śmietany włoszczyzna duża cebula...
SKŁADNIKI: 2 kg ziemniaków 15 dkg ryżu ½ l mleka 10 dkg wędzonego boc...
Produkty: - 1 kg żeberek wieprzowych- 1 łyżka ziaren sezamu- 2-3 łyżki oleju- 2...
Produkty: 1/2 kg żeberek wieprzowych2-3 młode kalarepy (około 25 dag)1 łyżeczka...
Produkty: - 1 kg żeberek wieprzowych- 1 puszka gruszek w syropie lub duży słoik...
Składniki:- 1 kg żeberek- 1 płaska łyżeczka cukrumarynata:- 4 łyżki sosu sojoweg...
Składniki: 1 kg żeberek z dzika, 1 łyżka miodu, 2 łyżki sosu sojowego, 1 ...
Składniki 800 g żeberek wołowych, 500 g marchwi, 2 duże cebule, 4 łyżki ...
Produkty: 1 kg szpondra (żeberka)2 łyżki soli2 litry wody3 szklanki sosu brunat...
Produkty: 40 dag żeberek wieprzowych80 dag kiszonej kapusty6 dag tłuszczu1 cebu...
Produkty: 40 dag wieprzowych żeberek40 dag kapusty włoskiej2 marchwie1 kawałek ...
Produkty: 40 dag żeberek wieprzowych1 średnia główka kapusty cukrowej (1,5 kg)6...
Produkty: 4 mięsiste żeberka wieprzowe3 dag smalcu2 pomidory lub 1 łyżka koncen...
Składniki Przepis 1 kg żeberk wieprzowych, 2 średnie cebule, 3 łyżki smalcu,...
Składniki 80 dag żeberek wieprzowych, 15 dag rodzynków, 100 ml madery lub inn...
Produkty: 4 mięsiste żeberka wieprzowe6 dag smalcu lub 4 łyżki dobrego olejunp....
60-75 dag żeberek wieprzowych4 cebule75 dag pomidorów / 2 łyżki koncentratu pomi...
SKŁADNIKI: 80 dag peklowanych żeberek wieprzowych, 20 dag wędzonego boczku wi...
Składniki:- 500 g ładnych nietłustych żeberek- 3 ząbki czosnku- 1 łyżka sosu soj...
1 2 3 4 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Tort czekoladowy z ananasem


Ciasto:
2 łyżki ciemnego kakao
1 szkl. mąki
¾ szkl. cukru
4 jajka
3 łyżki mleka
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 szkl. ubitej śmietany
1 puszka ananasów
1 kieliszek rumu polewa:
3 łyżki cukru
6 łyżek mleka
3 łyżki kakao
1 łyżeczka masła Kakao rozrobić z mlekiem, zagotować, ostudzić. Żółtka utrzeć z cukrem do białości,. Dodać kakao. Białka ubić na sztywno i dodawać do żółtek na przemian z m?ką i proszkiem, delikatnie mieszając. Ciasto piec w temp. 180 –200 st. C. Ok. 30-35 min. wyjąć z formy po przestygnięciu. krążki ananasa ods?czyć, pokroić w kostkę i skropić rumem. Zimne ciasto przekroić na pół. Skropić sokiem ananasowym. Na kr?żek tortu nałożyć połowę ubitej śmietany, na niej ułożyć ananas i przykryć pozostał? ?mietaną. Nakryć II krążkiem. Przygotować polewę:  kakao rozrobić  z 3 łyżkami mleka. Cukier wsypać do małego rondla, wlać pozostałe mleko i ci?gle mieszając, gotować, aż do otrzymania syropu. Dodać masę kakaowa i nadal mieszając zagotować. Zdjąć z ognia, dodać masło, ostudzić, ci?gle mieszając. Polewę rozsmarować na wierzchu tortu, i udekorować ananasem i ?mietaną.

Przepisy kulinarne - losowy

Piwne Pierogi


Składniki • Pierogi ruskie • Piwo         Etapy przygotowania 1. Kupujemy pierogi ruskie, ilosci jaka nam odpowiada. kupujemy tez 0,5 litra jasnego piwa, najlepiej marki zywiec.
2. Pierogi wrzycamy do osolonej, wrzacej wody i gotujemy az zmiekna (ok 10-15 minut)
3. Pierogi wyjmujemy, odsaczamy i obficie polewamy piwem.