Dzisiaj jest Wtorek 16 października 2018
Przepisy kulinarne - Dania mięsne
1 2 3 4 ...
SKŁADNIKI: * 700 g ugotowanego mięsa z głów wieprzowych * 600 g pod...
Produkty: 1kg żołądków drobiowych pół szklanki śmietany włoszczyzna duża cebula...
SKŁADNIKI: 2 kg ziemniaków 15 dkg ryżu ½ l mleka 10 dkg wędzonego boc...
Produkty: - 1 kg żeberek wieprzowych- 1 łyżka ziaren sezamu- 2-3 łyżki oleju- 2...
Produkty: 1/2 kg żeberek wieprzowych2-3 młode kalarepy (około 25 dag)1 łyżeczka...
Produkty: - 1 kg żeberek wieprzowych- 1 puszka gruszek w syropie lub duży słoik...
Składniki:- 1 kg żeberek- 1 płaska łyżeczka cukrumarynata:- 4 łyżki sosu sojoweg...
Składniki: 1 kg żeberek z dzika, 1 łyżka miodu, 2 łyżki sosu sojowego, 1 ...
Składniki 800 g żeberek wołowych, 500 g marchwi, 2 duże cebule, 4 łyżki ...
Produkty: 1 kg szpondra (żeberka)2 łyżki soli2 litry wody3 szklanki sosu brunat...
Produkty: 40 dag żeberek wieprzowych80 dag kiszonej kapusty6 dag tłuszczu1 cebu...
Produkty: 40 dag wieprzowych żeberek40 dag kapusty włoskiej2 marchwie1 kawałek ...
Produkty: 40 dag żeberek wieprzowych1 średnia główka kapusty cukrowej (1,5 kg)6...
Produkty: 4 mięsiste żeberka wieprzowe3 dag smalcu2 pomidory lub 1 łyżka koncen...
Składniki Przepis 1 kg żeberk wieprzowych, 2 średnie cebule, 3 łyżki smalcu,...
Składniki 80 dag żeberek wieprzowych, 15 dag rodzynków, 100 ml madery lub inn...
Produkty: 4 mięsiste żeberka wieprzowe6 dag smalcu lub 4 łyżki dobrego olejunp....
60-75 dag żeberek wieprzowych4 cebule75 dag pomidorów / 2 łyżki koncentratu pomi...
SKŁADNIKI: 80 dag peklowanych żeberek wieprzowych, 20 dag wędzonego boczku wi...
Składniki:- 500 g ładnych nietłustych żeberek- 3 ząbki czosnku- 1 łyżka sosu soj...
1 2 3 4 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Jagnięcina Korma


1 kg mięsa z jagnięciny
2 duże pokrojone cebule
2 łyżeczki utartego imbiru
3 łyżeczki posiekanego czosnku
2 łyżki Sosu Chilli Ostrego Woh Hup
1 łyżka Pasty Garam Masala Patak's
1/2 szklanki pomidorów bez skórki i pokrojonych
1 łyżka Pasty Cuury Łagodnej Patak's
1/3 szklanki wody
1/2 szklanki śmietany

Składniki sosu:
1 średnia biała cebula, drobno posiekana
2 łyżki białego octu vinegar
1/4 łyżki soli
1 łyżka grubo posiekanej świeżej mięty
2 łyżki jogurtu naturalnego Przygotowanie
Usunąć tłuszcz i ?cięgna z jagnięciny. Pokroić mięso na 3 cm kostki. Włożyć cebulę, imbir i czosnek do miksera i zmiksować na gładką masę. Można dodać trochę wody aby ułatwić miksowanie. Następnie dodać Sos Chilli.
Podgrzać olej lub masło w garnku i dodać zmiksowaną miksturę. Dodać Pastę Garam Masala i gotować mieszając aż wyparuje woda. Dodać mięso i gotować na dużym ogniu mieszając aż potrawa stanie się br?zowa.
Zmniejszyć ogień, dodać pozostałe składniki mięsa i gotować na wolnym ogniu pod przykryciem przez 30-40 minut od czasu do czasu mieszając.
Aby przygotować sos, włożyć posiekaną cebulę do małej miseczki i zalać octem. Odstawić na 30 minut. Po tym czasie odlać ocet a cebulę dwukrotnie wypłukać w zimnej wodzie. Dodać sól, miętę i jogurt, dobrze schłodzić.

Przepisy kulinarne - losowy

Pomidory nadziewane indykiem


15 dag piersi z indyka (wędlina)
4 pomidory
kawałek zielonej i żółtej papryki
2 łyżki kukurydzy
li?cie sałaty
szczypiorek
4 łyżki majonezu Wędlinę i papryki pokroić w kostkę. Wymieszać z kukurydz?, posiekanym szczypiorkiem, sałat? i majonezem. Pomidory umyć,  ?ci?ć wierzch, wydr?żyć pestki. Napełnić farszem pomidory. Na każdym położyć kleksik majonezu.