Dzisiaj jest Piątek 16 listopada 2018
Przepisy kulinarne - Dania mięsne
1 2 3 4 ...
SKŁADNIKI: * 700 g ugotowanego mięsa z głów wieprzowych * 600 g pod...
Produkty: 1kg żołądków drobiowych pół szklanki śmietany włoszczyzna duża cebula...
SKŁADNIKI: 2 kg ziemniaków 15 dkg ryżu ½ l mleka 10 dkg wędzonego boc...
Produkty: - 1 kg żeberek wieprzowych- 1 łyżka ziaren sezamu- 2-3 łyżki oleju- 2...
Produkty: 1/2 kg żeberek wieprzowych2-3 młode kalarepy (około 25 dag)1 łyżeczka...
Produkty: - 1 kg żeberek wieprzowych- 1 puszka gruszek w syropie lub duży słoik...
Składniki:- 1 kg żeberek- 1 płaska łyżeczka cukrumarynata:- 4 łyżki sosu sojoweg...
Składniki: 1 kg żeberek z dzika, 1 łyżka miodu, 2 łyżki sosu sojowego, 1 ...
Składniki 800 g żeberek wołowych, 500 g marchwi, 2 duże cebule, 4 łyżki ...
Produkty: 1 kg szpondra (żeberka)2 łyżki soli2 litry wody3 szklanki sosu brunat...
Produkty: 40 dag żeberek wieprzowych80 dag kiszonej kapusty6 dag tłuszczu1 cebu...
Produkty: 40 dag wieprzowych żeberek40 dag kapusty włoskiej2 marchwie1 kawałek ...
Produkty: 40 dag żeberek wieprzowych1 średnia główka kapusty cukrowej (1,5 kg)6...
Produkty: 4 mięsiste żeberka wieprzowe3 dag smalcu2 pomidory lub 1 łyżka koncen...
Składniki Przepis 1 kg żeberk wieprzowych, 2 średnie cebule, 3 łyżki smalcu,...
Składniki 80 dag żeberek wieprzowych, 15 dag rodzynków, 100 ml madery lub inn...
Produkty: 4 mięsiste żeberka wieprzowe6 dag smalcu lub 4 łyżki dobrego olejunp....
60-75 dag żeberek wieprzowych4 cebule75 dag pomidorów / 2 łyżki koncentratu pomi...
SKŁADNIKI: 80 dag peklowanych żeberek wieprzowych, 20 dag wędzonego boczku wi...
Składniki:- 500 g ładnych nietłustych żeberek- 3 ząbki czosnku- 1 łyżka sosu soj...
1 2 3 4 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Kaczka z brzoskwiniami


Składniki : 1 kaczka (ok. 1,5 kg.), 1 puszka brzoskwiń, 1 szklanka białego wytrawnego wina, 4 łyżki oleju, 5 goździków, 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej, 1 łyżka natki pietruszki, sól, pieprz. Wykonanie : Kaczkę oczyścić, umyć i osączyć. Goździki zmiażdżyć w moździerzu. Kaczkę natrzeć mieszaką soli, pieprzu i goździków. Na patelni rozgrzać olej, zrumienić na nim kaczkę ze wszystkich stron, przełożyć ją do rondla, wlać syrop z brzoskwiń i dusić na małym ogniu 30-40min. Gdy kaczka będzie miękka, dodać pokrojone brzoskwinie, wino i dusić jeszcze 10 min. Kaczkę wyjąć z rondla, pokroić na porcje i ułożyć w kształcie tuszki na półmisku. Mąkę ziemniaczaną wymieszać z 2 łyżkami zimnej wody, dodać do wytworzonego sosu, zagotować i doprawić solą i pieprzem. Kaczkę polać sosem, a brzoskwinie ułożyć wokół niej na półmisku. Kaczkę posypać natką pietruszki. Podawać z ziemniakami lub ryżem na sypko.

Przepisy kulinarne - losowy

Mazurek z gorzką czekoladą


SKŁADNIKI: - Kruche ciasto: - 12 dag masła - 20 dag mąki - ok. 1/2 szklanki zimnej wody - szczypta soli - masło i tarta bułka do formy Na polewę: - 18 dag gorzkiej czekolady - 1/4 szklanki wody - 1/3 szklanki śmietanki kremówki - 2 łyżki masła WYKONANIE: Z podanych składników szybko zagnieć ciasto i włóż je do lodówki na pół godziny. Formę nasmaruj masłem i wysyp bułką tartą. Wyłóż cienko rozwałkowanym ciastem i uformuj brzeg. Piecz około 20 minut w temp. 180°C. Rozpuść na parze czekoladę z wodą. Dodaj śmietankę i masło. Gotuj, aż część wyparuje, pamiętając, że po wystygnięciu masa bardzo zgęstnieje. Zdejmij z ognia, gdy masa będzie miała konsystencję gęstego miodu. Gotową masę wylej na upieczony wcześniej spód. Odstaw do zastygnięcia, a potem udekoruj według uznania.