Dzisiaj jest Niedziela 24 czerwca 2018
Przepisy kulinarne - Dania mięsne
1 2 3 4 ...
SKŁADNIKI: * 700 g ugotowanego mięsa z głów wieprzowych * 600 g pod...
Produkty: 1kg żoł±dków drobiowych pół szklanki ¶mietany włoszczyzna duża cebula...
SKŁADNIKI: 2 kg ziemniaków 15 dkg ryżu ½ l mleka 10 dkg wędzonego boc...
Produkty: - 1 kg żeberek wieprzowych- 1 łyżka ziaren sezamu- 2-3 łyżki oleju- 2...
Produkty: 1/2 kg żeberek wieprzowych2-3 młode kalarepy (około 25 dag)1 łyżeczka...
Produkty: - 1 kg żeberek wieprzowych- 1 puszka gruszek w syropie lub duży słoik...
Składniki:- 1 kg żeberek- 1 płaska łyżeczka cukrumarynata:- 4 łyżki sosu sojoweg...
Składniki: 1 kg żeberek z dzika, 1 łyżka miodu, 2 łyżki sosu sojowego, 1 ...
Składniki 800 g żeberek wołowych, 500 g marchwi, 2 duże cebule, 4 łyżki ...
Produkty: 1 kg szpondra (żeberka)2 łyżki soli2 litry wody3 szklanki sosu brunat...
Produkty: 40 dag żeberek wieprzowych80 dag kiszonej kapusty6 dag tłuszczu1 cebu...
Produkty: 40 dag wieprzowych żeberek40 dag kapusty włoskiej2 marchwie1 kawałek ...
Produkty: 40 dag żeberek wieprzowych1 ¶rednia główka kapusty cukrowej (1,5 kg)6...
Produkty: 4 mięsiste żeberka wieprzowe3 dag smalcu2 pomidory lub 1 łyżka koncen...
Składniki Przepis 1 kg żeberk wieprzowych, 2 ¶rednie cebule, 3 łyżki smalcu,...
Składniki 80 dag żeberek wieprzowych, 15 dag rodzynków, 100 ml madery lub inn...
Produkty: 4 mięsiste żeberka wieprzowe6 dag smalcu lub 4 łyżki dobrego olejunp....
60-75 dag żeberek wieprzowych4 cebule75 dag pomidorów / 2 łyżki koncentratu pomi...
SKŁADNIKI: 80 dag peklowanych żeberek wieprzowych, 20 dag wędzonego boczku wi...
Składniki:- 500 g ładnych nietłustych żeberek- 3 z±bki czosnku- 1 łyżka sosu soj...
1 2 3 4 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Ayam goreng jawa - smazony kurczak po jawajsku


Porcja dla 4 osob. Czas przygotow. 1 godz. 10 min.
1 kg kurczaka,
2 lyzeczki kolendry,
1 lyzeczka kurkumy,
1,5 lyzeczki soli,
8 szalotek,
1 zabek czosnku,
1-2 swieze czerwone papryczki chilli,
1 lyzeczka cytronelli,
375 ml mleka kokosowego,
1 lyzeczba brazowego cukru,
olej do glebokiego smazenia.

1. Kurczaka umyc, osuszyc i podzielic na porcje.
2. Kolendre wsypac do miseczki, wymieszac z kurkuma i sola.
3. Kurczaka natrzec ziolami wymieszanymi z sola i odstawic.
4. Czosnek obrac i wraz z szalotkami oraz papryczkami drobno pokroic. Przelozyc
do mozdzierza, dodac cytronelle i utrzec na gladka paste (mozna rowniez zemlec w mlynku).
5. Paste przelozyc do garnka, dodac mleko kokosowe i cukier, a nastepnie wymieszac. Doprowadzic do wrzenia ciagle mieszajac. Zmniejszyc ogien i gotowac
przez 2 min. Dodac kurczaka i gotowac bez przykrycia przez 20-30 min., az
kurczak bedzie miekki, a sos prawie wyparuje. W polowie gotowania odwrocic
porcje kurczaka na druga strone.
6. W garnku rozgrzac duza ilosc oleju. Wlozyc porcje kurczaka i smazyc przez
2-3 min. z kazdej strony na zloty kolor.

Przepisy kulinarne - losowy

Carpaccio


40 dag polędwicy wołowej ze ¶rodka
4 łyżki oliwy
5 dag parmezanu
sól, pieprz marynata:
5 łyżek oliwy
2 z±bki czosnku
szczypta ostrej papryki
łyżka posiekanego tymianku
łyżka posiekanego rozmarynu
pieprz Składniki marynaty wymieszać, polać mięso, odłożyć na 2h. Rozgrzać oliwę, obsmażyć mięso z każdej strony. Gdy ostygnie, włożyć na 2h do zamrażarki. Pokroić w poprzek włókien na cienkie plasterki. Ułożyć na talerzach, polać oliw±, posypać pieprzem i startym parmezanem.