Dzisiaj jest Wtorek 11 grudnia 2018
Przepisy kulinarne - Dania mięsne
1 2 3 4 ...
SKŁADNIKI: * 700 g ugotowanego mięsa z głów wieprzowych * 600 g pod...
Produkty: 1kg żołądków drobiowych pół szklanki śmietany włoszczyzna duża cebula...
SKŁADNIKI: 2 kg ziemniaków 15 dkg ryżu ½ l mleka 10 dkg wędzonego boc...
Produkty: - 1 kg żeberek wieprzowych- 1 łyżka ziaren sezamu- 2-3 łyżki oleju- 2...
Produkty: 1/2 kg żeberek wieprzowych2-3 młode kalarepy (około 25 dag)1 łyżeczka...
Produkty: - 1 kg żeberek wieprzowych- 1 puszka gruszek w syropie lub duży słoik...
Składniki:- 1 kg żeberek- 1 płaska łyżeczka cukrumarynata:- 4 łyżki sosu sojoweg...
Składniki: 1 kg żeberek z dzika, 1 łyżka miodu, 2 łyżki sosu sojowego, 1 ...
Składniki 800 g żeberek wołowych, 500 g marchwi, 2 duże cebule, 4 łyżki ...
Produkty: 1 kg szpondra (żeberka)2 łyżki soli2 litry wody3 szklanki sosu brunat...
Produkty: 40 dag żeberek wieprzowych80 dag kiszonej kapusty6 dag tłuszczu1 cebu...
Produkty: 40 dag wieprzowych żeberek40 dag kapusty włoskiej2 marchwie1 kawałek ...
Produkty: 40 dag żeberek wieprzowych1 średnia główka kapusty cukrowej (1,5 kg)6...
Produkty: 4 mięsiste żeberka wieprzowe3 dag smalcu2 pomidory lub 1 łyżka koncen...
Składniki Przepis 1 kg żeberk wieprzowych, 2 średnie cebule, 3 łyżki smalcu,...
Składniki 80 dag żeberek wieprzowych, 15 dag rodzynków, 100 ml madery lub inn...
Produkty: 4 mięsiste żeberka wieprzowe6 dag smalcu lub 4 łyżki dobrego olejunp....
60-75 dag żeberek wieprzowych4 cebule75 dag pomidorów / 2 łyżki koncentratu pomi...
SKŁADNIKI: 80 dag peklowanych żeberek wieprzowych, 20 dag wędzonego boczku wi...
Składniki:- 500 g ładnych nietłustych żeberek- 3 ząbki czosnku- 1 łyżka sosu soj...
1 2 3 4 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Pasta jajeczna


2 jajka
łyżka masła
łyżka oleju
2 ząbki roztartego czosnku
mała cebula
zielona pietruszka / koper
sól Jajka ugotować na twardo, posiekać białko i zieleninę, rozetrzeć żółtko z masłem i olejem, dodać lekko podsmażoną cebulę. Wymieszać, doprawić solą.

Przepisy kulinarne - losowy

Baranina duszona z kartoflami


Składniki • 600 g baraniny • 500 g kartofli • 2 marchewki • 1 cebula • 2 łyżki masła • 1 seler • 200 ml bulionu • 3 ząbki czosnku • sół • pieprz Etapy przygotowania 1. Umyte mięso natrzeć solą, pieprzem i zmiażdżonym czosnkiem. 2. Warzywa i cebulę obrać i utrzeć 3. Kartofle obrać i pokroić w plastry i układać na przemian warstwy mięsa i kartofli, przesypując je warzywami. 4. Zalać bulionem i piec w temp. 200 stopni C przez 1,5h.