Dzisiaj jest Środa 18 lipca 2018
Przepisy kulinarne - Ryby i owoce morza
1 2 3 4 5 ...
Składniki 100 g filetów rybnych z białych ryb 1/2 szkl. białego wina 3 łyżki ...
Składniki: 1 kg karpia 1 szklanka białego wytrawnego wina 2 łyżki stopioneg...
Składniki 1 kg filetu z karpia (pokroić w dzwonka) 0,75 kg kurek 250 g. k...
Składniki: 2 średnie wypatroszone karpie 8 łyżek masła 1 cebula 25 dag pi...
Składniki: 6 surowych filetów śledziowych 2 szklanki mleka 2 białe cebule ...
Składniki: 10 marynowanych filetów śledziowych 3 jabłka 1 cebula 2 łyżki ...
Składniki:- Łosoś wędzony 200 g- Ser roquefort 200 g- Sałata zielona i czerwona ...
Składniki: 200 g wędzonego łososia w plasterkach, 1/4 l słodkiej śmietanki, ...
SKŁADNIKI: * 60 dag okonia, jazgarza lub innej ryby słodkowodnej, * 2...
Porcja dla 4 osob. Czas przygotow. 1,5 godz.1 homar,100 g filetow z soli,100 g k...
Składniki •  1 puszka tuńczyka w sosie własnym (ok. 150 g. samego t...
Składniki •  makaron nitki    •  puszka tuńczy...
80 dag świeżego tuńczyka2 marchewkiduży por2 gar?ci kiełków sojowych6 li?ci kapu...
4 kotlety z tuńczyka po 180-200 gpo 80 g czerwonych, zielonych i żółtych strąków...
Składniki • 1 opakowanie mrożonego francuskiego ciasta na maśle • ...
4 placki Tortilla Flovers z mąki 400 g dużych obranych krewetek1 pęczek cebulki ...
Składniki 80 dkg filetów, 2 szkl. gęstej śmietany, łyżka utartego chrzanu, p...
Składniki Przepis Na 4 porcje:500 g krewetek w skorupach, mog? być mrożone, ...
Porcja dla 4 osob. Czas przygotow. 35 min.1 duzy kalmar,8 krewetek lub 8 oczyszc...
1 kalmar,8 krewetek,4 grzyby,zielenina,2 papryki,olejCiasto:100 g mąki,1 jajo,50...
1 2 3 4 5 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Zupa czosnkowa kastylijska


300 g chleba
4 jajka
3 główki czosnku
1 1 l wody
sól
mielona papryka
oliwa z oliwek
szafran Pokroić chleb na kromki grubości pół centymetra i zrobić z nich grzanki. Nożem kuchennym oskrobać lekko główki czosnku. W rondelku zagotować oliwę, na kilka sekund wrzucić czosnek w całości i szafran, po czym dodać letni? wodę. Kiedy zacznie wrzeć, dodać chleb i zmniejszyć ogień. Po pół godzinie doprawić solą i papryką. Zdjąć rondelek z ognia i po kolei wbić jajka. przykryć zupę i odstawić na pięć minut. Podawać w tym samym naczyniu

Przepisy kulinarne - losowy

Przystawka na gorąco


Składniki: 4 parówki śląskie, 25 dag pieczarek, 1 mała cebula, 1/2 puszki zielonego groszku, mała puszka koncentratu pomidorowego, 1 łyżeczka curry, 1 łyżeczka cukru, sól, pieprz, oliwa. Sposób wykonania: Pieczarki pokrojone w plasterki wraz z drobno posiekaną cebulą podsmażamy na łyżce oleju, uważając, by nie zrumienić cebuli (można dodać nieco później). Następnie podlewamy ok. 1/3 szklanki wody i dusimy ok. 10 min, dodajemy koncentrat i curry oraz przyprawiamy solą, pieprzem i cukrem. Parówki kroimy na kawałki mniej więcej równe ich średnicy i dodajemy do rondla wraz z zielonym groszkiem. Mieszamy i podduszamy razem ok. 4- 5 min. Przystawkę podajemy w kokilkach. Można udekorować siekaną zieleniną wg uznania (koper, szczypior, pietruszka, kolendra). Można też uprzednio posypać tartym żółtym serem i stopić w kokilkach (piekarnik, mikrofalówka). Podajemy z dowolnym pieczywem.