Dzisiaj jest Poniedziałek 25 marca 2019
Przepisy kulinarne - Ryby i owoce morza
1 2 3 4 5 ...
Składniki 100 g filetów rybnych z białych ryb 1/2 szkl. białego wina 3 łyżki ...
Składniki: 1 kg karpia 1 szklanka białego wytrawnego wina 2 łyżki stopioneg...
Składniki 1 kg filetu z karpia (pokroić w dzwonka) 0,75 kg kurek 250 g. k...
Składniki: 2 średnie wypatroszone karpie 8 łyżek masła 1 cebula 25 dag pi...
Składniki: 6 surowych filetów śledziowych 2 szklanki mleka 2 białe cebule ...
Składniki: 10 marynowanych filetów śledziowych 3 jabłka 1 cebula 2 łyżki ...
Składniki:- Łosoś wędzony 200 g- Ser roquefort 200 g- Sałata zielona i czerwona ...
Składniki: 200 g wędzonego łososia w plasterkach, 1/4 l słodkiej śmietanki, ...
SKŁADNIKI: * 60 dag okonia, jazgarza lub innej ryby słodkowodnej, * 2...
Porcja dla 4 osob. Czas przygotow. 1,5 godz.1 homar,100 g filetow z soli,100 g k...
Składniki •  1 puszka tuńczyka w sosie własnym (ok. 150 g. samego t...
Składniki •  makaron nitki    •  puszka tuńczy...
80 dag świeżego tuńczyka2 marchewkiduży por2 gar?ci kiełków sojowych6 li?ci kapu...
4 kotlety z tuńczyka po 180-200 gpo 80 g czerwonych, zielonych i żółtych strąków...
Składniki • 1 opakowanie mrożonego francuskiego ciasta na maśle • ...
4 placki Tortilla Flovers z mąki 400 g dużych obranych krewetek1 pęczek cebulki ...
Składniki 80 dkg filetów, 2 szkl. gęstej śmietany, łyżka utartego chrzanu, p...
Składniki Przepis Na 4 porcje:500 g krewetek w skorupach, mog? być mrożone, ...
Porcja dla 4 osob. Czas przygotow. 35 min.1 duzy kalmar,8 krewetek lub 8 oczyszc...
1 kalmar,8 krewetek,4 grzyby,zielenina,2 papryki,olejCiasto:100 g mąki,1 jajo,50...
1 2 3 4 5 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Naleśniki zielone


10 dag mąki,
szklanka mleka,
2 jaja,
2 łyżki stopionego masła,
10 dag szpinaku,
łyżeczka cukru,
pół łyżeczki gałki muszkatołowej,
sól,

M?kę,mleko,sól,gałkę i stopione masło ubić na jednolit?
masę, odstawić na godzinę. jaja utrzeć z cukrem i
zmiksowanym sparzonym szpinakiem, poł?czyć z przygotowanym ciastem, dokładnie wymieszać.
Usmażyć cienkie naleśniki. Podawać jako gor?ca przystwawka. Można w nie zawijać dowolny, ale pikantny
farsz.


Przepisy kulinarne - losowy

Konfitury z czereśni i malin


50 dag malin,
50 dag czereśni,
1/4 l soku z czerwonych porzeczek lub sok z cytryny,
50 dag cukru żelującego
Maliny przebrać, czereśnie umyć i wypestkować. Owoce wymieszać z sokiem porzeczkowym lub cytrynowym oraz cukrem żelującym i gotować 3 minuty, po czym przełożyć do wyparzonych słoików i od razu zamknąć.