Dzisiaj jest Wtorek 22 maja 2018
Przepisy kulinarne - Ryby i owoce morza
1 2 3 4 5 ...
Składniki 100 g filetów rybnych z białych ryb 1/2 szkl. białego wina 3 łyżki ...
Składniki: 1 kg karpia 1 szklanka białego wytrawnego wina 2 łyżki stopioneg...
Składniki 1 kg filetu z karpia (pokroić w dzwonka) 0,75 kg kurek 250 g. k...
Składniki: 2 średnie wypatroszone karpie 8 łyżek masła 1 cebula 25 dag pi...
Składniki: 6 surowych filetów śledziowych 2 szklanki mleka 2 białe cebule ...
Składniki: 10 marynowanych filetów śledziowych 3 jabłka 1 cebula 2 łyżki ...
Składniki:- Łosoś wędzony 200 g- Ser roquefort 200 g- Sałata zielona i czerwona ...
Składniki: 200 g wędzonego łososia w plasterkach, 1/4 l słodkiej śmietanki, ...
SKŁADNIKI: * 60 dag okonia, jazgarza lub innej ryby słodkowodnej, * 2...
Porcja dla 4 osob. Czas przygotow. 1,5 godz.1 homar,100 g filetow z soli,100 g k...
Składniki •  1 puszka tuńczyka w sosie własnym (ok. 150 g. samego t...
Składniki •  makaron nitki    •  puszka tuńczy...
80 dag świeżego tuńczyka2 marchewkiduży por2 gar?ci kiełków sojowych6 li?ci kapu...
4 kotlety z tuńczyka po 180-200 gpo 80 g czerwonych, zielonych i żółtych strąków...
Składniki • 1 opakowanie mrożonego francuskiego ciasta na maśle • ...
4 placki Tortilla Flovers z mąki 400 g dużych obranych krewetek1 pęczek cebulki ...
Składniki 80 dkg filetów, 2 szkl. gęstej śmietany, łyżka utartego chrzanu, p...
Składniki Przepis Na 4 porcje:500 g krewetek w skorupach, mog? być mrożone, ...
Porcja dla 4 osob. Czas przygotow. 35 min.1 duzy kalmar,8 krewetek lub 8 oczyszc...
1 kalmar,8 krewetek,4 grzyby,zielenina,2 papryki,olejCiasto:100 g mąki,1 jajo,50...
1 2 3 4 5 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Kawa amarello


Składniki • mleko • 75g likieru morelowego • bita smietana Wykonanie: Mleko zagotować ze 1/4 l kremówki, odstawić z ognia, dodać kawę i mieszać, dopóki się nie rozpuści. Dodać 75 g likieru morelowego, posypać niewielką ilością kawy rozpuszczalnej

Przepisy kulinarne - losowy

Pieczeń huzarska 2


100 dag wołowiny bez kości,
4 dag tłuszczu,
15 dag włoszczyzny (7 dag marchwi, 3 dag pietruszki, 2 dag pora 3 dag selera),
1 dag mąki,
sól

Nalewa:
1 szklanka wody
8 dag cebuli,
1/2 szklanki octu,
li?ć laurowy,
ziele angielskie

Farsz:
10 dag cebuli,
2 dag bułki tartej,
2 dag masła,
sól, pieprz

Z mięsa zdjąć błony, usunąć ?cięgna. Włożyć do zalewy na 2-4 dni. Wyjąć z zalewy, osączyć, oprószyć solą i szybko zrumienić na połowie tłuszczu z obu stron. Następnie przełożyć do rondla, dodać resztę tłuszczu, niewielka ilość wody, cebulę z zalewy oraz pokrojona w słomkę włoszczyznę. Dusić powoli pod przykryciem, często obracając mięso. Sporz?dzić farsz: cebulę pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na tłuszczu, gdy przestygnie, zmieszać ją z tart? bułką i masłem. Uduszona pieczeń wyjąć, porcjować w cienkie podwójne płaty, nie przecinając do końca. Miedzy dwa płaty mięsa nałożyć farsz. Mięso ułożyć w brytfannie, podpiec, podprawić sporz?dzoną z mąki i tłuszczu zasmażką.