Dzisiaj jest Środa 19 września 2018
Przepisy kulinarne - Ryby i owoce morza
1 2 3 4 5 6 ...
?ledzie - 60 dag Cebula - 15 dag Papryka czerwona -15 dag Ogórek świeży -15 dag ...
80 dag świeżej ryby2 łyżki oliwy1 łyżeczka posiekanej ostrej papryki1 szkl. li?c...
SKŁADNIKI: * 4 filety z dorady * 1 ogórek * 2 pomidory * ...
Przygotowanie: 1 godzinaPieczenie: 1 godzinaSmażenie: 45 minutKaloryczność: 340 ...
Porcja dla 4 osob. Czas przygotow. 30 min.100 g ikry rybiej,4 kromki chleba,1 ma...
SKŁADNIKI: * 40 dag makaronu tagliatelle, * 25 dag sera mascarpone, * ...
SKŁADNIKI: • 100 g suchej kaszki kuskus • 50 g zielonych oliwek ...
Składniki  600-700 g śledzi matiasów, wymoczonych przez 3 godz. w zmieniane...
Składniki: 2 średnie pstrągi 1 cytryna 2 łyżki masła sól pieprz słodk...
6 ?ledzi2 łyżki musztardyszczypta sproszkowanej ostrej papryki60 g masłasól &nb...
60 dag filetów śledziowych1 ząbek czosnkusólnatka pietruszkiliść sałaty4 łyżki o...
Składniki 6 płatów śledziowych solonych 3-4 cebule olej 3-4 łyżki miodu 2 ...
Składniki 4 płaty śledziowe matyjasy, śmietana18 %, 3 duże jabłka, 1 mała c...
SKŁADNIKI 30 dag filetów śledziowych matiasów kawałek pora 1 cebula łyżka...
Składniki 600 g fileta z matiasa 100 g migdałów (płatki) 100 g masła 1 c...
Składniki chrzan - 2- 3 łyżki cukier - do smaku gęsta śmietana - 1 kubek jaj...
?ledzie - 80 dag, Majonez - 25 dag Jabłka - 15 dag Cebula - 15 dag Ogórek kiszon...
50 dag filetów śledziowych 2 szklanki wytrawnego czerwonego wina 1 łyżka miodu g...
Składniki: 5 filetów marynownych śledzi 1 duży por kubek jogurtu brzoskwini...
Składniki Przepis 50 dag filetów ?ledziowych a la matias, 3 średnie cebule, ...
1 2 3 4 5 6 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Winogrona w miseczkach


Składniki • pół litra mleka • 3 jajka • torebkę cukru waniliowego • kiść ciemnych winogron • 6 żaroodpornych miseczek   Etapy przygotowania 1. Wymieszaj jajka z mlekiem i cukrem waniliowym. 2. Nalej do miseczek trochę powstałego płynu. 3. Umyj winogrona, ułóż po parę w miseczkach. 4. Dopełnij miseczki płynem. 5. Wstaw do ciepłego piekarnika na 30 min. Udekoruj winogronami.

Przepisy kulinarne - losowy

PSTRĄG Z ŁOSOSIEM


Składniki • 1 duży pstrag (ok. 35-40 dag) • 20 dag łososia • oliwa z oliwek • przyprawa garam masala • sól, pieprz, koperek (może być suszony) • sok z cytryny • por lub szczypior do wiazania Etapy przygotowania Dużego pstraga sprawić i pokroić w dzwonka. W rondlu rozgrzać ok. 2-3 łyżki oliwy i rozpuscić w niej 1 łyżeczkę przyprawy garam masala, tak aby powstała gęsta ciecz. Po ostygnięciu przyprawy, polać nia dzwonka z pstraga i odstawić na kilkanaście minut. Łososia pokroić w kawałki takej wielkości, aby zmieściły się w środek każdego dzwonka i zamarynować w marynacie z oliwy, cytryny, soli, pieprzy i posiekanego koperku. Umieścić łososia w dzwonkach i ostrożnie zwiazać porem lub szczypiorem. Delikatnie przełożyć na patelnie albo na grill i piec ok.10 minut