Dzisiaj jest Piątek 16 listopada 2018
Przepisy kulinarne - Ryby i owoce morza
1 2 3 4 5 6 ...
?ledzie - 60 dag Cebula - 15 dag Papryka czerwona -15 dag Ogórek świeży -15 dag ...
80 dag świeżej ryby2 łyżki oliwy1 łyżeczka posiekanej ostrej papryki1 szkl. li?c...
SKŁADNIKI: * 4 filety z dorady * 1 ogórek * 2 pomidory * ...
Przygotowanie: 1 godzinaPieczenie: 1 godzinaSmażenie: 45 minutKaloryczność: 340 ...
Porcja dla 4 osob. Czas przygotow. 30 min.100 g ikry rybiej,4 kromki chleba,1 ma...
SKŁADNIKI: * 40 dag makaronu tagliatelle, * 25 dag sera mascarpone, * ...
SKŁADNIKI: • 100 g suchej kaszki kuskus • 50 g zielonych oliwek ...
Składniki  600-700 g śledzi matiasów, wymoczonych przez 3 godz. w zmieniane...
Składniki: 2 średnie pstrągi 1 cytryna 2 łyżki masła sól pieprz słodk...
6 ?ledzi2 łyżki musztardyszczypta sproszkowanej ostrej papryki60 g masłasól &nb...
60 dag filetów śledziowych1 ząbek czosnkusólnatka pietruszkiliść sałaty4 łyżki o...
Składniki 6 płatów śledziowych solonych 3-4 cebule olej 3-4 łyżki miodu 2 ...
Składniki 4 płaty śledziowe matyjasy, śmietana18 %, 3 duże jabłka, 1 mała c...
SKŁADNIKI 30 dag filetów śledziowych matiasów kawałek pora 1 cebula łyżka...
Składniki 600 g fileta z matiasa 100 g migdałów (płatki) 100 g masła 1 c...
Składniki chrzan - 2- 3 łyżki cukier - do smaku gęsta śmietana - 1 kubek jaj...
?ledzie - 80 dag, Majonez - 25 dag Jabłka - 15 dag Cebula - 15 dag Ogórek kiszon...
50 dag filetów śledziowych 2 szklanki wytrawnego czerwonego wina 1 łyżka miodu g...
Składniki: 5 filetów marynownych śledzi 1 duży por kubek jogurtu brzoskwini...
Składniki Przepis 50 dag filetów ?ledziowych a la matias, 3 średnie cebule, ...
1 2 3 4 5 6 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Wiosenna szczawiowa z jajkiem


SKŁADNIKI: * 1/2 kg szczawiu, * 1 i 1/2 l bulionu drobiowego, * 150 ml kwaśnej śmietany, * cebula, * 2 ogórki, * 2 łyżki posiekanego koperku, * 2 jajka ugotowane na twardo, * łyżka cukru, * 4 łyżki soku z cytryny, * sól, * pieprz WYKONANIE: Szczaw opłukać, osuszyć, pokroić. Cebulę obrać, pokroić w krążki. Bulion drobiowy wlać do garnka, włożyć szczaw i cebulę, wymieszać, gotować około 15 minut. Wsypać cukier, dodać połowę soku z cytryny, zmiksować. Posypać koperkiem, przyprawić solą i pieprzem oraz pozostałym sokiem z cytryny. Wstawić na noc do lodówki. Ogórki zetrzeć na tarce. Jajka drobno pokroić. Zupę zagotować, przyprawić do smaku, posypać jajkami i ogórkami.

Przepisy kulinarne - losowy

Ciasto z kremem karpatkowym


SKŁADNIKI: • 2 szkl. maki • 2 szkl. cukru • 8 jajek • 2 lyzeczki proszku do pieczenia • opakowanie gotowego kremu karpatkowego • kilka lyzek dzemu morelowego • Polewa: 10 dag mleka w proszku, 15 dag cukru, 10 dag masla • Dekoracja: wyluskane polowki orzechow wloskich WYKONANIE: 1. Jajka ubic z cukrem, dodac make wymieszana z proszkiem do pieczenia, starannie wymieszac lub zmiksowac. Przelac ciasto do blachy lub tortownicy o srednicy 28-31 cm i piec ok. 60 min. w temp. 180 st. Upieczone i wystudzone ciasto przekroic na 3 blaty. 2. Przygotowac krem karpatkowy wedlug przepisu na opakowaniu. 3. Mleko w proszku wymieszac z cukrem i wlac 50 ml goracej wody. Wrzucic maslo i starannie wszystko zmiksowac na jednolita mase, po czym ustawic na malym ogniu (na plytce ochronnej)i, caly czas mieszajac, zagotowac. Zdjac z ognia i wystudzic energicznie mieszajac. 4. Na dolnym blacie ciasta rozlozyc polowe wystudzonego kremu karpatkowego, na nim rozsmarowac polowe dzemu, przykryc drugim blatem. Rozsmarowac na nim warstwami reszte dzemu i kremu, przykryc ostatnim krazkiem ciasta. 5. Wierzch i boki ciasta posmarowac przygotowana polewa i przybrac polowkmi orzechow.