Dzisiaj jest Poniedziałek 25 marca 2019
Przepisy kulinarne - Ryby i owoce morza
1 2 3 4 5 6 ...
?ledzie - 60 dag Cebula - 15 dag Papryka czerwona -15 dag Ogórek świeży -15 dag ...
80 dag świeżej ryby2 łyżki oliwy1 łyżeczka posiekanej ostrej papryki1 szkl. li?c...
SKŁADNIKI: * 4 filety z dorady * 1 ogórek * 2 pomidory * ...
Przygotowanie: 1 godzinaPieczenie: 1 godzinaSmażenie: 45 minutKaloryczność: 340 ...
Porcja dla 4 osob. Czas przygotow. 30 min.100 g ikry rybiej,4 kromki chleba,1 ma...
SKŁADNIKI: * 40 dag makaronu tagliatelle, * 25 dag sera mascarpone, * ...
SKŁADNIKI: • 100 g suchej kaszki kuskus • 50 g zielonych oliwek ...
Składniki  600-700 g śledzi matiasów, wymoczonych przez 3 godz. w zmieniane...
Składniki: 2 średnie pstrągi 1 cytryna 2 łyżki masła sól pieprz słodk...
6 ?ledzi2 łyżki musztardyszczypta sproszkowanej ostrej papryki60 g masłasól &nb...
60 dag filetów śledziowych1 ząbek czosnkusólnatka pietruszkiliść sałaty4 łyżki o...
Składniki 6 płatów śledziowych solonych 3-4 cebule olej 3-4 łyżki miodu 2 ...
Składniki 4 płaty śledziowe matyjasy, śmietana18 %, 3 duże jabłka, 1 mała c...
SKŁADNIKI 30 dag filetów śledziowych matiasów kawałek pora 1 cebula łyżka...
Składniki 600 g fileta z matiasa 100 g migdałów (płatki) 100 g masła 1 c...
Składniki chrzan - 2- 3 łyżki cukier - do smaku gęsta śmietana - 1 kubek jaj...
?ledzie - 80 dag, Majonez - 25 dag Jabłka - 15 dag Cebula - 15 dag Ogórek kiszon...
50 dag filetów śledziowych 2 szklanki wytrawnego czerwonego wina 1 łyżka miodu g...
Składniki: 5 filetów marynownych śledzi 1 duży por kubek jogurtu brzoskwini...
Składniki Przepis 50 dag filetów ?ledziowych a la matias, 3 średnie cebule, ...
1 2 3 4 5 6 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Naleśniki pikardyjskie


SKŁADNIKI: - 10 dkg masła - 6 plastrów szynki - 50 dkg pieczarek - 10 dkg tartego sera - 1 szkl śmietanki, sól NALEŚNIKI: - 12 1/2 dkg mąki - 2 jaja - 1 szkl mleka - 1 łyżka oliwy, sól SPOSÓB PRZYRZĄDZANIA: Z podanych składników przygotować ciasto i usmażyć naleśniki. Drobno pokrajane pieczarki przesmażyć na maśle, gdy odparują- dodać 2 łyżki śmietanki i łyżkę startego sera. Przyprawić solą i pieprzem. Na każdym naleśniku kłaść plaster szynki, smarować grubo pieczarkami, zrolować i układać w wysmarowanym masłem żaroodpornym naczyniu jeden obok drugiego (w jednej warstwie). Polać śmietanką, posypać tartym serem, lekko posolić i popieprzyć. Zapiec w piekarniku w temp 200 ° C.

Przepisy kulinarne - losowy

Kurczak faszerowany pastą ziołową


Produkty: 6 pojedynczych piersi z kurczaka
pół kostki masła
3 ząbki czosnku
po pół pęczka oregano i bazylii
sól
1 cebula
1-2 papryczki chili
400 ml wody
2 łyżki czerwonego octu winnego
kilka listków rozmarynu
oregano suszone
olej Wykonanie: Wodę zagotować z octem, krążkami cebuli, suszonym oregano i ząbkiem czosnku, ostudzić, dodać papryczki i rozmaryn, marynować w niej mięso ok. 2 godzin. Zioła opłukać, osuszyć, posiekać, ząbki czosnku obrać, zmiażdżyć w prasce, utrzeć z ziołami i masłem, lekko posolić. Osączone piersi z kurczaka ponacinać wzdłuż w dwóch miejscach, w nacięcia włożyć pastę, każdą pierś dość ścisło obwiązać bawełnianym sznurkiem. Na patelni rozgrzać olej, kłaść roladki, obsmażyć na złoty kolor, ułożyć w brytfannie, przykryć folią aluminiową, piec ok. 50 min w 200°C.