Dzisiaj jest Wtorek 22 maja 2018
Przepisy kulinarne - Ryby i owoce morza
1 2 3 4 5 6 ...
?ledzie - 60 dag Cebula - 15 dag Papryka czerwona -15 dag Ogórek świeży -15 dag ...
80 dag świeżej ryby2 łyżki oliwy1 łyżeczka posiekanej ostrej papryki1 szkl. li?c...
SKŁADNIKI: * 4 filety z dorady * 1 ogórek * 2 pomidory * ...
Przygotowanie: 1 godzinaPieczenie: 1 godzinaSmażenie: 45 minutKaloryczność: 340 ...
Porcja dla 4 osob. Czas przygotow. 30 min.100 g ikry rybiej,4 kromki chleba,1 ma...
SKŁADNIKI: * 40 dag makaronu tagliatelle, * 25 dag sera mascarpone, * ...
SKŁADNIKI: • 100 g suchej kaszki kuskus • 50 g zielonych oliwek ...
Składniki  600-700 g śledzi matiasów, wymoczonych przez 3 godz. w zmieniane...
Składniki: 2 średnie pstrągi 1 cytryna 2 łyżki masła sól pieprz słodk...
6 ?ledzi2 łyżki musztardyszczypta sproszkowanej ostrej papryki60 g masłasól &nb...
60 dag filetów śledziowych1 ząbek czosnkusólnatka pietruszkiliść sałaty4 łyżki o...
Składniki 6 płatów śledziowych solonych 3-4 cebule olej 3-4 łyżki miodu 2 ...
Składniki 4 płaty śledziowe matyjasy, śmietana18 %, 3 duże jabłka, 1 mała c...
SKŁADNIKI 30 dag filetów śledziowych matiasów kawałek pora 1 cebula łyżka...
Składniki 600 g fileta z matiasa 100 g migdałów (płatki) 100 g masła 1 c...
Składniki chrzan - 2- 3 łyżki cukier - do smaku gęsta śmietana - 1 kubek jaj...
?ledzie - 80 dag, Majonez - 25 dag Jabłka - 15 dag Cebula - 15 dag Ogórek kiszon...
50 dag filetów śledziowych 2 szklanki wytrawnego czerwonego wina 1 łyżka miodu g...
Składniki: 5 filetów marynownych śledzi 1 duży por kubek jogurtu brzoskwini...
Składniki Przepis 50 dag filetów ?ledziowych a la matias, 3 średnie cebule, ...
1 2 3 4 5 6 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Grecka sałatka miłosna


SKŁADNIKI: • główka sałaty • 2 pomidory • 1 średni ogórek • 6 rzodkiewek • mała cebula (lub szalotka) • parę gałązek świeżego lubczyku, tymianku, bazylii i innych ziół • mały słoiczek oliwek • ser feta • 3 łyżki octu winnego • 1 łyżka wody • 8 łyżek oliwy z oliwek • ząbek czosnku • papryka słodka, cukier, sól, pieprz, musztarda WYKONANIE: 1. Myjemy wszystki składniki zielone - szczególnie dokładnie sałatę. 2. Sałatę drzemy na mniejsze cześci, a resztę warzyw kroimy. Zioła siekamy jak najdrobniej. Wszystko wrzycamy do miski. Dorzucamy odsączone i wypestkowane oliwki. Całośc mieszamy. 3. Przygotowujemy sos: do octu zmieszanego z woda dodajemy szczyptę cukru 1/4 płaskiej łyżeczki soli, poprykę pieprz, rozgnieciony czosnek oraz pół łyżeczki musztardy. Całość porządnie mieszamy. Następnie dodajemy oliwę i znowu porządnie mieszamy. 4. Do wymieszanych składników sałatki dodajemy sos i delikatnie mieszamy tak aby wszystko było równo sosem pokryte. Na końcu dodajemy pokrojony w kostkę ser feta i ponownie delikatnie mieszamy. Podajemy z pieczywem i czerwonym wytrawnym winem.

Przepisy kulinarne - losowy

Placek z owocami i galaretką


Składniki Przepis 5 jaj,
175 g cukru,
szczypta soli,
125 g mąki,
szczypta proszku do pieczenia,
500 winogron bez pestek,
450 g jeżyn,
300 g malin,
200 g serka mascarpone,
100 g jogurtu,
30-40 ml ajerkoniaku,
1 op. cukru waniliowego,
2 op. jasnej galaretki,
500 ml soku z białych winogron Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić z 60 g cukru i solą na sztywną pianę. Żółtka utrzeć z 65 g cukru na krem, dodać m?kę, proszek do pieczenia, pianę z białek, wymieszać. Ciasto przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piec ok. 20 min. Owoce przebrać i opłukać. Serek wymieszać z jogurtem, ajerkoniakiem, 30 g cukru i cukrem waniliowym. Biszkopt przełożyć na wilgotną ?ciereczkę usunąć papier i wystudzić. Na ciasto wyłożyć krem serowy, rozsmarować, ułożyć owoce. Galaretkę przygotować z 20 g cukru i sokiem z winogron wg przepisu na opakowaniu, tężejąc? polać placek i odstawić do zastygnięcia.