Dzisiaj jest Czwartek 18 stycznia 2018
Przepisy kulinarne - Ryby i owoce morza
1 2 3 4 5 6 ...
?ledzie - 60 dag Cebula - 15 dag Papryka czerwona -15 dag Ogórek świeży -15 dag ...
80 dag świeżej ryby2 łyżki oliwy1 łyżeczka posiekanej ostrej papryki1 szkl. li?c...
SKŁADNIKI: * 4 filety z dorady * 1 ogórek * 2 pomidory * ...
Przygotowanie: 1 godzinaPieczenie: 1 godzinaSmażenie: 45 minutKaloryczność: 340 ...
Porcja dla 4 osob. Czas przygotow. 30 min.100 g ikry rybiej,4 kromki chleba,1 ma...
SKŁADNIKI: * 40 dag makaronu tagliatelle, * 25 dag sera mascarpone, * ...
SKŁADNIKI: • 100 g suchej kaszki kuskus • 50 g zielonych oliwek ...
Składniki  600-700 g śledzi matiasów, wymoczonych przez 3 godz. w zmieniane...
Składniki: 2 średnie pstrągi 1 cytryna 2 łyżki masła sól pieprz słodk...
6 ?ledzi2 łyżki musztardyszczypta sproszkowanej ostrej papryki60 g masłasól &nb...
60 dag filetów śledziowych1 ząbek czosnkusólnatka pietruszkiliść sałaty4 łyżki o...
Składniki 6 płatów śledziowych solonych 3-4 cebule olej 3-4 łyżki miodu 2 ...
Składniki 4 płaty śledziowe matyjasy, śmietana18 %, 3 duże jabłka, 1 mała c...
SKŁADNIKI 30 dag filetów śledziowych matiasów kawałek pora 1 cebula łyżka...
Składniki 600 g fileta z matiasa 100 g migdałów (płatki) 100 g masła 1 c...
Składniki chrzan - 2- 3 łyżki cukier - do smaku gęsta śmietana - 1 kubek jaj...
?ledzie - 80 dag, Majonez - 25 dag Jabłka - 15 dag Cebula - 15 dag Ogórek kiszon...
50 dag filetów śledziowych 2 szklanki wytrawnego czerwonego wina 1 łyżka miodu g...
Składniki: 5 filetów marynownych śledzi 1 duży por kubek jogurtu brzoskwini...
Składniki Przepis 50 dag filetów ?ledziowych a la matias, 3 średnie cebule, ...
1 2 3 4 5 6 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Knedliki z bułki


- 4 jajka
- 2 małe łyżeczki soli
- 1/2 szklanki mleka
- 6-8 kajzerek
- 50 dag mąki
- ew. trochę posiekanej natki


Jajka wbij do miski i wymieszaj z solą. Dodaj m?kę, ponownie dobrze wymieszaj. Do ciasta musi się dostać dużo powietrza. Teraz wlej mleko, wymieszaj. Bułki pokrój w kostkę, poł?cz z ciastem. Przykryj ?ciereczką i odstaw na pół godziny. Teraz uformuj 4 podłużne knedle (wcześniej zmocz ręce, aby ciasto ci się do nich nie kleiło). Zagotuj wodę, posól ją, włóż knedle. Gotuj 15 minut z jednej strony, następnie odwróć i dogotuj po drugiej stronie. Woda nie może mocno wrzeć.
Gotowe knedle pokrój w plastry i przyrumień na maśle. Podawaj do pieczeni lub królika.

Przepisy kulinarne - losowy

Kalbsvogerln (ptaszki cielęce) danie austriackie


Składniki • 6 sznycli cielęcych • 1,5 lyżki mąki • 1/8 litra kwaśnej smietanki       Etapy przygotowania 1. Sznycle cielęce zbić cienko pałką, posolić, nadziać, zwinąć i związać nitkami i przysmażyć na rozpalonym maśle. Nastąpnie zalać je zupą, dusić i oprószyć sos 1,5 łyżki mąki, dolać 1/8 litra krqaśnej śmietanki i zagotować silnie ten sos. Tak zwane ptaszki podaje się do duszonego ryżu lub makaronu 2. Nadzianka to : 30 g słoniny, 100 g cielęciny przepuścic przez maszynkę, dodac 1 żółtko. 30 g namoczonej bułeczki, soli , pieprzu, i skórki cytrynowej na końcu noża.