Dzisiaj jest Środa 18 lipca 2018
Przepisy kulinarne - Ryby i owoce morza
1 2 3 4 5 6 ...
?ledzie - 60 dag Cebula - 15 dag Papryka czerwona -15 dag Ogórek świeży -15 dag ...
80 dag świeżej ryby2 łyżki oliwy1 łyżeczka posiekanej ostrej papryki1 szkl. li?c...
SKŁADNIKI: * 4 filety z dorady * 1 ogórek * 2 pomidory * ...
Przygotowanie: 1 godzinaPieczenie: 1 godzinaSmażenie: 45 minutKaloryczność: 340 ...
Porcja dla 4 osob. Czas przygotow. 30 min.100 g ikry rybiej,4 kromki chleba,1 ma...
SKŁADNIKI: * 40 dag makaronu tagliatelle, * 25 dag sera mascarpone, * ...
SKŁADNIKI: • 100 g suchej kaszki kuskus • 50 g zielonych oliwek ...
Składniki  600-700 g śledzi matiasów, wymoczonych przez 3 godz. w zmieniane...
Składniki: 2 średnie pstrągi 1 cytryna 2 łyżki masła sól pieprz słodk...
6 ?ledzi2 łyżki musztardyszczypta sproszkowanej ostrej papryki60 g masłasól &nb...
60 dag filetów śledziowych1 ząbek czosnkusólnatka pietruszkiliść sałaty4 łyżki o...
Składniki 6 płatów śledziowych solonych 3-4 cebule olej 3-4 łyżki miodu 2 ...
Składniki 4 płaty śledziowe matyjasy, śmietana18 %, 3 duże jabłka, 1 mała c...
SKŁADNIKI 30 dag filetów śledziowych matiasów kawałek pora 1 cebula łyżka...
Składniki 600 g fileta z matiasa 100 g migdałów (płatki) 100 g masła 1 c...
Składniki chrzan - 2- 3 łyżki cukier - do smaku gęsta śmietana - 1 kubek jaj...
?ledzie - 80 dag, Majonez - 25 dag Jabłka - 15 dag Cebula - 15 dag Ogórek kiszon...
50 dag filetów śledziowych 2 szklanki wytrawnego czerwonego wina 1 łyżka miodu g...
Składniki: 5 filetów marynownych śledzi 1 duży por kubek jogurtu brzoskwini...
Składniki Przepis 50 dag filetów ?ledziowych a la matias, 3 średnie cebule, ...
1 2 3 4 5 6 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Vegeterianina


(dla dziecka od 8 . miesiąca) Składniki:
* 1 marchewka
* 1 ziemniak
* kilka listków pietruszki
* płatki sojowe (zmiażdżone ziarna soi) Przygotowanie:
Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce.
Ziemniak obrać i pokroić w drobną kostkę.
Marchewkę i ziemniak oraz płatki sojowe ugotować przez ok. 10 min.
Listki pietruszki oddzielić od gałązek i drobno posiekać, a następnie dodać do ugotowanych warzyw.
Wszystkie składniki rozdrobnić blenderem.
Gorącą papkę można zapakować do malutkich słoiczków i mocno zakręcić. Dla bezpieczeństwa przechowywać w lodówce do 7-miu dni.


Przepisy kulinarne - losowy

Kulki łososiowe z pistacjami


Składniki •  1 opakowanie serka śmietankowego (gładki, tłusty)
  
•  25 dag sera typu feta (miękkiego)
  
•  25 dag wędzonego łososia
  
•  sok z cytryny
  
•  plasterki z 2 cytryn
  
•  15 dag orzeszków pistacjowych
  
•  sól, pieprz, gałązki pietruszki
  
•  nieobowiązkowo 10 dag orzechów włoskich, 2- 3 łyżki brandy
   Etapy przygotowania 1.  Miksujemy obydwa serki.
    
2.  Łososia przepuszczamy przez maszynkę i ucieramy razem z serem, przyprawami i sokiem z 1 cytrynki.
    
3.  Wilgotnymi dłońmi formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego. Oprószamy grubo zmielonym pieprzem, obsypujemy posiekanymi pistacjami i dekorujemy natką pietruszki.
    
4.  Kuleczki możemy układadać wprost na półmisku albo na plasterkach cytryny (wówczas kładziemy je w ostatniej chwili).
    
5.  Jeszcze lepszy efekt osiągniemy, dodając do sera i zmielonego łososia 10 dag posieknych orzechów włoskich oraz 2-3 łyżki brandy.