Dzisiaj jest Piątek 16 listopada 2018
Przepisy kulinarne - Ryby i owoce morza
1 2 3 4 5 6 7 ...
SKŁADNIKI: filety śledziowe, śliwki suszone, sos z przecieru pomidorowego i o...
Produkty: 6 kapeluszy suszonych prawdziwków,6 filetów śledziowych,duża cebula,2...
Składniki: Śledzie (matiasy w oleju bez skóry) Ziemniaki Olej Cebula Spo...
40 dag wymoczonych filetów ze ?ledzi norweskich 2 kwaśne jabłka (np. antonówka /...
Składniki:- 50 dag solonych płatów śledziowych- 4 cebule (40 dag)- 10 dag rodzyn...
Składniki 5 MATIASÓW, PUSZKA KUKURYDZY, PUSZKA MANDARYNEK, JOGURT NATURA...
SKŁADNIKI: PORCJA: 240 KCAL - 4 płaty matjasów - pęczek koperku - ce...
8 filetów ze ?ledzi2 cebule100 g ziaren kolendry1 szkl. oleju Ryby opłukać, osu...
Przygotowanie: 30 min.Oczekiwanie: 2-3godz.Kaloryczność: 150 kcal/porcjaTrudność...
Składniki ok. 1 kg śledzi matiasów 1/2 szklanki oleju 1 słoiczek przecieru po...
Składniki •  12 marynowanych płatów śledziowych    •...
Składniki 6 płatów śledziowych a la matjas, 3 nieduże ogórki kiszone, 2 śr...
8 filetów z matjasów1/8 l mleka2 łyżki łagodnej musztardy1 łyżeczka octu winnego...
Składniki Przepis 1 kg świeżych ?ledzi sól4 łyżki oleju 4 łyżki mąki Sos:2 m...
Składniki 4 zielone śledzie (młode) 1 filiżanka mleka, 8 łyżek mąki owsian...
SKŁADNIKI: 1 kg filetów śledziowych, 10 dag kaparów, 4 cebule, pół szklank...
Składniki 60 dag śledzi matijasów 3 cebule w kosteczke olej słonecznikowy ...
Składniki Przepis 8 sztuk gotowych filetów ze ?ledzia, tzn wymoczonych do ma...
Składniki:ciasto naleśnikowe:1 1/2 szkl mąki2 jaja2 1/2 szkl jasnego piwawłaściw...
- Przyprawy: ok. 3 cm korzenia świeżego imbiru- 2 łyżeczki cukru pudru- 1/2 łyże...
1 2 3 4 5 6 7 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Suflet celestine z cieleciny


Porcja dla 4-5 osob. Czas przygotow. 1 godz. 20 min.
750 g drobno posiekanej cieleciny (pieczonej lub duszonej),
75 g masla lub smalcu,
40 g maki,
100 ml bulionu z cieleciny,
150 ml wrzacego mleka,
1/4 lyzeczki pasty anchois,
4 lyzki wytrawnego sherry (wina),
1 lyzeczka drobno pokrojonej pietruszki,
1 lyzeczka drobno pokrojonego szczypiorku,
1 lyzeczka drobno pokrojonej cebuli,
3 zoltka,
3 bialka,
3 lyzki zimnego mleka,
drobno posiekana skorka z 1/2 cytryny,
tymianek, galka muszkatolowa,
sol, pieprz,
tarta bulka do posypania formy.

1. W garnku podgrzac 60 g masla lub smalcu z pasta anchois. Dodac make, wymieszac na gladka paste i ciagle mieszajac podgrzewac na malym ogniu. Wlac bulion z cieleciny, wrzace mleko i sherry. Doprowadzic do wrzenia, dodac posiekana cielecine, pietruszke, szczypiorek i cebule. Doprawic sola, pieprzem,
galka i tymiankiem. Gotowac 3-4 min ciagle mieszajac.
2. Zoltka wymieszac z 2 lyzkami zimnego mleka. Bialka ubic na sztywna piane i
dodac skorke z cytryny.
3. Garnek z cielecina zdjac z ognia. Dodac zoltka i ubita piane z bialek. Lekko
wymieszac. Wlac do formy w ksztalcie pierscienia wysmarowanej maslem i posypanej tarta bulka. Wstawic do srednio nagrzanego piekarnika (180żC), piec
45-50 min. Suflet powinien byc zloto-brazowy i jedrny w dotyku.
4. Upieczony suflet wyjac z formy, przelozyc na okragly polmisek. Podawac od
razu, polany sosem smietankowym.

Przepisy kulinarne - losowy

Kaczka po czesku


Kaczka, 5 dkg mąki, tłuszcz, ?mietanka, 20 dkg twarożku, po 1 łyżeczce startej skórki cytrynowej i pomarańczowej, 4 dkg rodzynków, sól i gałka muszkatołowa do smaku Sprawioną kaczkę umyć, przekrajać na 4 czę?ci, natrzeć przyprawami, oprószyć m?ką, zrumienić na silnie rozgrzanym tłuszczu, skropić ?mietanką i dusić do miękkości.
Miękkie mięso wyjąć z naczynia, usunąć czę?ciowo kości, ułożyć na półmisku żaroodpornym i polać doprawionym sosem poł?czonym ze zmielonym twarożkiem, skórkami i opłukanymi rodzynkami, zapiec. Podawać z ryżem i sałat? zieloną.