Dzisiaj jest Czwartek 18 stycznia 2018
Przepisy kulinarne - Ryby i owoce morza
1 2 3 4 5 6 7 ...
SKŁADNIKI: filety śledziowe, śliwki suszone, sos z przecieru pomidorowego i o...
Produkty: 6 kapeluszy suszonych prawdziwków,6 filetów śledziowych,duża cebula,2...
Składniki: Śledzie (matiasy w oleju bez skóry) Ziemniaki Olej Cebula Spo...
40 dag wymoczonych filetów ze ?ledzi norweskich 2 kwaśne jabłka (np. antonówka /...
Składniki:- 50 dag solonych płatów śledziowych- 4 cebule (40 dag)- 10 dag rodzyn...
Składniki 5 MATIASÓW, PUSZKA KUKURYDZY, PUSZKA MANDARYNEK, JOGURT NATURA...
SKŁADNIKI: PORCJA: 240 KCAL - 4 płaty matjasów - pęczek koperku - ce...
8 filetów ze ?ledzi2 cebule100 g ziaren kolendry1 szkl. oleju Ryby opłukać, osu...
Przygotowanie: 30 min.Oczekiwanie: 2-3godz.Kaloryczność: 150 kcal/porcjaTrudność...
Składniki ok. 1 kg śledzi matiasów 1/2 szklanki oleju 1 słoiczek przecieru po...
Składniki •  12 marynowanych płatów śledziowych    •...
Składniki 6 płatów śledziowych a la matjas, 3 nieduże ogórki kiszone, 2 śr...
8 filetów z matjasów1/8 l mleka2 łyżki łagodnej musztardy1 łyżeczka octu winnego...
Składniki Przepis 1 kg świeżych ?ledzi sól4 łyżki oleju 4 łyżki mąki Sos:2 m...
Składniki 4 zielone śledzie (młode) 1 filiżanka mleka, 8 łyżek mąki owsian...
SKŁADNIKI: 1 kg filetów śledziowych, 10 dag kaparów, 4 cebule, pół szklank...
Składniki 60 dag śledzi matijasów 3 cebule w kosteczke olej słonecznikowy ...
Składniki Przepis 8 sztuk gotowych filetów ze ?ledzia, tzn wymoczonych do ma...
Składniki:ciasto naleśnikowe:1 1/2 szkl mąki2 jaja2 1/2 szkl jasnego piwawłaściw...
- Przyprawy: ok. 3 cm korzenia świeżego imbiru- 2 łyżeczki cukru pudru- 1/2 łyże...
1 2 3 4 5 6 7 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Halibut z warzywami


Składniki: (2 porcje) - 1 łyżka masła albo margaryny - 2 łyżki posiekanego świeżego szczypiorku - 1 mała cukinia pokrojona w cienkie plasterki - 1 marchew pokrojona w słupki - 100 g szparagów pokrojonych w kawałki długości 2,5 cm - 2 podwójne filety z halibuta, ok. 150 g każdy - 4 cienkie plasterki cytryny - sól - świeżo zmielony czarny pieprz - 175 g młodych ziemniaków Sposób przyrządzania: Masło lub margarynę wymieszaj ze szczypiorkiem. Cukinię, marchew i szparagi zblanszuj, kładąc na 1 minutę do osolonej wrzącej wody. Odsącz, wywar zachowaj. Z pergaminu do pieczenia wytnij 2 kawałki w kształcie serca o wymiarach ok. 20 na 15 cm. Filety ryby ułóż na pergaminie, skórą do dołu, lekko je posól i posyp pieprzem. Na wierzch wyłóż połowę warzyw, masło szczypiorkowe i 2 plasterki cytryny. Zawiń w pergamin. Ziemniaki ugotuj w wywarze po warzywach, odlej i odparuj. Zawiniątka z rybą połóż na ruszt, piecz 10 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni. Podawaj z ziemniakami.

Przepisy kulinarne - losowy

Pudding owocowy


8 kromek czerstwego białego pieczywa tostowego z okrojoną skórką
- 80 dag świeżych malin
- jeżyn i czerwonych porzeczek
- 2 łyżki cukru
- 3 łyżki wody


Przygotuj szklaną miskę średniej wielkości. Z jednej kromki chleba wytnij kr?żek o średnicy dna miski, ułóż go na dnie. Pozostałe kromki pokrój na połówki, wyłóż nimi ?cianki naczynia. W dużym garnku powoli podgrzewaj owoce, cukier i wodę, delikatnie potrz?sając naczyniem, aż owoce puszcz? sok. Odlej do filiżanki 3 łyżki soku. Owoce i resztę soku wlej do miski wyłożonej chlebem. Przykryj tostami, przyci?nij talerzykiem i obci?ż. Wstaw na noc do lodówki. Aby pudding wyjąć, okrój go wąskim długim nożem przy samych ?ciankach miski. Odwróć miskę dnem do góry i ostrożnie zdejmij ją z deseru. Polej 3 łyżkami soku i od razu podawaj.