Dzisiaj jest Czwartek 24 stycznia 2019
Przepisy kulinarne - Ryby i owoce morza
1 2 3 4 5 6 7 ...
SKŁADNIKI: filety śledziowe, śliwki suszone, sos z przecieru pomidorowego i o...
Produkty: 6 kapeluszy suszonych prawdziwków,6 filetów śledziowych,duża cebula,2...
Składniki: Śledzie (matiasy w oleju bez skóry) Ziemniaki Olej Cebula Spo...
40 dag wymoczonych filetów ze ?ledzi norweskich 2 kwaśne jabłka (np. antonówka /...
Składniki:- 50 dag solonych płatów śledziowych- 4 cebule (40 dag)- 10 dag rodzyn...
Składniki 5 MATIASÓW, PUSZKA KUKURYDZY, PUSZKA MANDARYNEK, JOGURT NATURA...
SKŁADNIKI: PORCJA: 240 KCAL - 4 płaty matjasów - pęczek koperku - ce...
8 filetów ze ?ledzi2 cebule100 g ziaren kolendry1 szkl. oleju Ryby opłukać, osu...
Przygotowanie: 30 min.Oczekiwanie: 2-3godz.Kaloryczność: 150 kcal/porcjaTrudność...
Składniki ok. 1 kg śledzi matiasów 1/2 szklanki oleju 1 słoiczek przecieru po...
Składniki •  12 marynowanych płatów śledziowych    •...
Składniki 6 płatów śledziowych a la matjas, 3 nieduże ogórki kiszone, 2 śr...
8 filetów z matjasów1/8 l mleka2 łyżki łagodnej musztardy1 łyżeczka octu winnego...
Składniki Przepis 1 kg świeżych ?ledzi sól4 łyżki oleju 4 łyżki mąki Sos:2 m...
Składniki 4 zielone śledzie (młode) 1 filiżanka mleka, 8 łyżek mąki owsian...
SKŁADNIKI: 1 kg filetów śledziowych, 10 dag kaparów, 4 cebule, pół szklank...
Składniki 60 dag śledzi matijasów 3 cebule w kosteczke olej słonecznikowy ...
Składniki Przepis 8 sztuk gotowych filetów ze ?ledzia, tzn wymoczonych do ma...
Składniki:ciasto naleśnikowe:1 1/2 szkl mąki2 jaja2 1/2 szkl jasnego piwawłaściw...
- Przyprawy: ok. 3 cm korzenia świeżego imbiru- 2 łyżeczki cukru pudru- 1/2 łyże...
1 2 3 4 5 6 7 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Sałatka ze szparagów i papryki


Produkty: szparagi –10 szt.
papryka - 2 szt.
jabłka - 2 szt.
sól
pieprz
sok z cytryny
jogurt naturalny - 100 ml
majonez - 2 łyżki
Wykonanie: Szparagi obrać ze skórki, włożyć pionowo do wrzącej wody z dodatkiem soli i cukru. Ugotować. Po ugotowaniu zanurzyć w lodowatej wodzie. Szparagi pociąć na 1 cm kawałki. Paprykę pokroić na paski, jabłka w kostkę i od razu skropić sokiem z cytryny. Wszystkie składniki wymieszać przyprawić solą, pieprzem. Sałatkę polać sosem przygotowanym z jogurtu i majonezu.

Przepisy kulinarne - losowy

Tokań czikoszów


Składniki • 1 kg łopatki wieprzowej
• 10 dkg wędzonej słoniny lub boczku
• 6 dkg smalcu
• 12 dkg cebuli
• 10 dkg lecso lub 1 papryka+ 1 pomidor(bez skóry)
• 250 ml śmietany
• 3 dkg mąki, papryka w proszku, sól Etapy przygotowania 1. Wieprzowinę pokrajać w cienkie paski Jak makaron krajanka ( ważne ). W rondlu wytopić pokrojoną w paski słoninę lub boczek, zrumienić cebulę, dodać papryki w proszku, sól. Podlać niewielką ilością wody i podgotować kilka minut, włożyć zarumienione mięso dusić do miękkości - podlewająć niewielką ilością wody. Gdy mięso zaczyna mięknąć dodać lecso. P uduszeniu mięsa dodać śmietanę zaprawioną mąką-zaciągnąć-posypać na zakończenie papryką czerwoną w proszku. Podawać z białym wytrawnym węgierskim winem (np: Egri Laynka) 2. Dodatki: Ryż zasmażany, ziemniaki pieczone