Dzisiaj jest Środa 18 lipca 2018
Przepisy kulinarne - Ryby i owoce morza
1 2 3 4 5 6 7 ...
SKŁADNIKI: filety śledziowe, śliwki suszone, sos z przecieru pomidorowego i o...
Produkty: 6 kapeluszy suszonych prawdziwków,6 filetów śledziowych,duża cebula,2...
Składniki: Śledzie (matiasy w oleju bez skóry) Ziemniaki Olej Cebula Spo...
40 dag wymoczonych filetów ze ?ledzi norweskich 2 kwaśne jabłka (np. antonówka /...
Składniki:- 50 dag solonych płatów śledziowych- 4 cebule (40 dag)- 10 dag rodzyn...
Składniki 5 MATIASÓW, PUSZKA KUKURYDZY, PUSZKA MANDARYNEK, JOGURT NATURA...
SKŁADNIKI: PORCJA: 240 KCAL - 4 płaty matjasów - pęczek koperku - ce...
8 filetów ze ?ledzi2 cebule100 g ziaren kolendry1 szkl. oleju Ryby opłukać, osu...
Przygotowanie: 30 min.Oczekiwanie: 2-3godz.Kaloryczność: 150 kcal/porcjaTrudność...
Składniki ok. 1 kg śledzi matiasów 1/2 szklanki oleju 1 słoiczek przecieru po...
Składniki •  12 marynowanych płatów śledziowych    •...
Składniki 6 płatów śledziowych a la matjas, 3 nieduże ogórki kiszone, 2 śr...
8 filetów z matjasów1/8 l mleka2 łyżki łagodnej musztardy1 łyżeczka octu winnego...
Składniki Przepis 1 kg świeżych ?ledzi sól4 łyżki oleju 4 łyżki mąki Sos:2 m...
Składniki 4 zielone śledzie (młode) 1 filiżanka mleka, 8 łyżek mąki owsian...
SKŁADNIKI: 1 kg filetów śledziowych, 10 dag kaparów, 4 cebule, pół szklank...
Składniki 60 dag śledzi matijasów 3 cebule w kosteczke olej słonecznikowy ...
Składniki Przepis 8 sztuk gotowych filetów ze ?ledzia, tzn wymoczonych do ma...
Składniki:ciasto naleśnikowe:1 1/2 szkl mąki2 jaja2 1/2 szkl jasnego piwawłaściw...
- Przyprawy: ok. 3 cm korzenia świeżego imbiru- 2 łyżeczki cukru pudru- 1/2 łyże...
1 2 3 4 5 6 7 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Gulasz piwny


- 50 dag mięsa wieprzowego (łopatka)
- 1 łyżka czerwonej papryki
- 2 duże cebule
- 50 ml oleju słonecznikowego
- 1 łyżeczka kminku
- 1 butelka piwa
- 1 kromka razowego chleba
- sól
- czarny pieprz


Mięso umyj i osusz, pokrój w kostkę i oprósz sproszkowaną papryką, Obie cebule obierz, pokrój w grub? kostkę, zrumień na rozgrzanym oleju. Dodaj mięso stale mieszając, smaż około 10 minut. Posyp kminkiem, wlej połowę piwa. Rondel przykryj i gotuj 45 minut na małym ogniu.
Pokrusz drobno chleb razowy, dodaj do mięsa razem z reszt? piwa. Gotuj na małym ogniu jeszcze 15 minut. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Podawaj z knedlami bułczanymi

Przepisy kulinarne - losowy

Zapiekanka z ziemniaków i kalarepki


Produkty: - 2 kalarepki
- 1/2 kg ziemniaków
- 3 gałązki świeżego tymianku lub jedna łyżka suszonego
- 1 szkl. kwaśnej śmietany
- 150 g ementalera
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki pestek dyni
- 1 łyżeczka pieprzu Wykonanie: Ziemniaki i kalarepki obierz i pokrój na cienkie plastry. Śmietanę wymieszaj z pieprzem i solą. Ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Świeży tymianek drobno posiekaj. Żaroodporną formę wysmaruj cienko masłem i poukładaj w niej dachówkowo na przemian połowę plasterków ziemniaków i kalarepki. Wlej połowę śmietany tuż przy brzegu, dookołaformy. Posyp warzywa połową utartego sera i połową posiekanego tymianku. Przykryj resztą kalarepki i ziemniaków, posyp serem i tymiankiem. Polej pozostałą śmietaną, na wierzchu poukładaj pozostałe masło, pocięte na plasterki. Formę wstaw do piekarnika i zapiekaj 40 minut w temp. 180° C. Najpierw 20 minut pod przykryciem, następnie bez niego. Pestki dyni upraż na suchej patelni, aż nadmą się i zaczną strzelać. Posyp nimi gotową zapiekankę. Podawaj zamiast ziemniaków do obiadu lub jako danie główne na kolację, najlepiej z surówką z wiosennych warzyw.