Dzisiaj jest Środa 19 września 2018
Przepisy kulinarne - Ryby i owoce morza
1 2 3 4 5 6 7 ...
SKŁADNIKI: filety śledziowe, śliwki suszone, sos z przecieru pomidorowego i o...
Produkty: 6 kapeluszy suszonych prawdziwków,6 filetów śledziowych,duża cebula,2...
Składniki: Śledzie (matiasy w oleju bez skóry) Ziemniaki Olej Cebula Spo...
40 dag wymoczonych filetów ze ?ledzi norweskich 2 kwaśne jabłka (np. antonówka /...
Składniki:- 50 dag solonych płatów śledziowych- 4 cebule (40 dag)- 10 dag rodzyn...
Składniki 5 MATIASÓW, PUSZKA KUKURYDZY, PUSZKA MANDARYNEK, JOGURT NATURA...
SKŁADNIKI: PORCJA: 240 KCAL - 4 płaty matjasów - pęczek koperku - ce...
8 filetów ze ?ledzi2 cebule100 g ziaren kolendry1 szkl. oleju Ryby opłukać, osu...
Przygotowanie: 30 min.Oczekiwanie: 2-3godz.Kaloryczność: 150 kcal/porcjaTrudność...
Składniki ok. 1 kg śledzi matiasów 1/2 szklanki oleju 1 słoiczek przecieru po...
Składniki •  12 marynowanych płatów śledziowych    •...
Składniki 6 płatów śledziowych a la matjas, 3 nieduże ogórki kiszone, 2 śr...
8 filetów z matjasów1/8 l mleka2 łyżki łagodnej musztardy1 łyżeczka octu winnego...
Składniki Przepis 1 kg świeżych ?ledzi sól4 łyżki oleju 4 łyżki mąki Sos:2 m...
Składniki 4 zielone śledzie (młode) 1 filiżanka mleka, 8 łyżek mąki owsian...
SKŁADNIKI: 1 kg filetów śledziowych, 10 dag kaparów, 4 cebule, pół szklank...
Składniki 60 dag śledzi matijasów 3 cebule w kosteczke olej słonecznikowy ...
Składniki Przepis 8 sztuk gotowych filetów ze ?ledzia, tzn wymoczonych do ma...
Składniki:ciasto naleśnikowe:1 1/2 szkl mąki2 jaja2 1/2 szkl jasnego piwawłaściw...
- Przyprawy: ok. 3 cm korzenia świeżego imbiru- 2 łyżeczki cukru pudru- 1/2 łyże...
1 2 3 4 5 6 7 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Pierożki wegetariańskie


Przygotowanie: 1 godzina

Oczekiwanie: 1 godzina

Smażenie: 7 minut

Gotowanie: 1 godzina 7 minut

Trudność: Poziom średni


Składniki na 6 porcji

• 1 kg mąki • 1,5 - 2 szklanki mleka • 60 dkg kiszonej kapusty • 4 duże cebule • olej, lub oliwa • sól, pieprz, majeranek, tymianek, ( świeża mięta kilka gałązek) • 20 dkg suszonych grzybów (najlepiej borowików)
Etapy przygotowania

1. Kapustę kiszoną gotujemy około godziny, grzyby gotujemy 20 minut - osobno (wcześniej namoczone). 2. W międzyczasie drobno kroimy celulę, aż będzie miała złoty kolor. 3. Do kapusty, gdy odparuje, dodajemy grzby i cebulę, dodajemy do smaku, sól, pieprz, majeranek, lub tymianek. 4. Z zimnego mleka, mąki i szczypty soli zagnatamy ciasto na pierogi. Jest bardzo delikatne i lekko się klei. Wykrawamy krążki ogrągłe i nadziewamy zimnym farszem. Wrzucamy na wrzątek i gotujemy aż wypłyną ok. 7 minut. Możemy podawać z różnego rodaju surówkami, albo zimne odsmażamy złociście. Smacznego

Przepisy kulinarne - losowy

Kanapki glazurowane z pasztetem


Składniki: 10 kromek chleba razowego,
200 g pasztetu domowego,
50 g masla,
50 ml smietanki kremowki,
10 czarnych oliwek bez pestek,
galka muszkatolowa, imbir, sol, pieprz.
Pasztet domowy:
500 g cieleciny bez kosci,
250 g surowego boczku,
400 g watrobek drobiowych,
200 g sloniny,
4 jaja,
150 ml wina porto,
50 ml koniaku lub brandy,
1 lyzka maki ziemniaczanej,
1 lyzka cukru,
galka muszkatolowa, imbir, sol, pieprz.
Galaretka:
250 ml wina porto,
2 lyzeczki zelatyny. 1. Przygotowac pasztet: umyta cielecine i boczek zalac wrzaca woda i gotowac do
miekkosci. Ostudzic. Watrobki oczyscic z blon i zolci, umyc, zalac porto,
postawic na ogniu i dusic 5 min. Watrobki wyjac, ochlodzic. Wywar odparowac
do polowy objetosci, ochlodzic. Mieso, boczek i watrobki zemlec 2 razy w maszynce do miesa, nastepnie przetrzec przez sito. Dodac jaja, wymieszac na
pulchna mase razem z maka ziemniaczana. Dodac koniak, doprawic do smaku cukrem, galka muszkatolowa, imbirem, sola i pieprzem. Dokladnie wymieszac. Jezeli masa jest zbyt gesta dodac wywar z porto. Slonine ochlodzona w zamrazalniku pokroic na paski grubosci 2-3 mm. Polowa z nich wylozyc dno i scianki prostokatnej formy do pieczenia. Mieso wlozyc do formy, oblozyc pozostalymi paskami sloniny. Forme z pasztetem wstawic do naczynia z woda, a nastepnie do piekarnika i piec ok. 1 godz. w temp. 200 st.. Ostudzic.
2. 200 g pasztetu domowego przetrzec przez sito, wymieszac dokladnie ze smietanka i doprawic imbirem.