Dzisiaj jest Wtorek 22 maja 2018
Przepisy kulinarne - Ryby i owoce morza
1 2 3 4 5 6 7 ...
SKŁADNIKI: filety śledziowe, śliwki suszone, sos z przecieru pomidorowego i o...
Produkty: 6 kapeluszy suszonych prawdziwków,6 filetów śledziowych,duża cebula,2...
Składniki: Śledzie (matiasy w oleju bez skóry) Ziemniaki Olej Cebula Spo...
40 dag wymoczonych filetów ze ?ledzi norweskich 2 kwaśne jabłka (np. antonówka /...
Składniki:- 50 dag solonych płatów śledziowych- 4 cebule (40 dag)- 10 dag rodzyn...
Składniki 5 MATIASÓW, PUSZKA KUKURYDZY, PUSZKA MANDARYNEK, JOGURT NATURA...
SKŁADNIKI: PORCJA: 240 KCAL - 4 płaty matjasów - pęczek koperku - ce...
8 filetów ze ?ledzi2 cebule100 g ziaren kolendry1 szkl. oleju Ryby opłukać, osu...
Przygotowanie: 30 min.Oczekiwanie: 2-3godz.Kaloryczność: 150 kcal/porcjaTrudność...
Składniki ok. 1 kg śledzi matiasów 1/2 szklanki oleju 1 słoiczek przecieru po...
Składniki •  12 marynowanych płatów śledziowych    •...
Składniki 6 płatów śledziowych a la matjas, 3 nieduże ogórki kiszone, 2 śr...
8 filetów z matjasów1/8 l mleka2 łyżki łagodnej musztardy1 łyżeczka octu winnego...
Składniki Przepis 1 kg świeżych ?ledzi sól4 łyżki oleju 4 łyżki mąki Sos:2 m...
Składniki 4 zielone śledzie (młode) 1 filiżanka mleka, 8 łyżek mąki owsian...
SKŁADNIKI: 1 kg filetów śledziowych, 10 dag kaparów, 4 cebule, pół szklank...
Składniki 60 dag śledzi matijasów 3 cebule w kosteczke olej słonecznikowy ...
Składniki Przepis 8 sztuk gotowych filetów ze ?ledzia, tzn wymoczonych do ma...
Składniki:ciasto naleśnikowe:1 1/2 szkl mąki2 jaja2 1/2 szkl jasnego piwawłaściw...
- Przyprawy: ok. 3 cm korzenia świeżego imbiru- 2 łyżeczki cukru pudru- 1/2 łyże...
1 2 3 4 5 6 7 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Budyń grysikowy


Czas gotowania : 20 min
Przepis na 2 osób

1 szkl. mleka
1.5 łyż. grysiku
1 jajko
2 łyżki cukru
owocowy sok


Zagotowujemy szklankę mleka i ciagle mieszając wsypujemy do gotującego się mleka 1.5 łyżki grysiku. Gotujemy 15 min. na małym ogniu, na płytce azbestowej.
Ucieramy jedno żółtko z 2 łyżkami cukru. Ł?czymy z ugotowanym, ciepłym grysikiem. Gdy przestygnie, mieszamy, delikatnie z ubita na sztywna piane białkiem. Można napełniać przepłukane zimną wod? filiżanki lub miseczki, i po przestudzeniu w lodówce delikatnie wytrz?snąć je na talerzyk, formując mał? babeczkę. Polewamy sokiem wi?niowym lub malinowym.


Przepisy kulinarne - losowy

Tort wiśniowy II


Ciasto:
15 dag mąki
20 dag cukru
8 jajek
2 łyżki masła
5 dag mąki ziemniaczanej
5 dag kakao
8 łyżek wody nadzienie:
45 dag wi?ni z soku
3 łyżeczki maki ziemniaczanej
1 szkl. soku z wi?ni
3 łyżeczki mąki ziemniaczanej
1 szkl. soku z wi?ni
75 dag bitej śmietany
2 łyżki cukru pudru
5 dag bloku czekoladowego Żółtka ubić na puszyst? masę z 8 łyżkami letniej wody i cukrem. Masło stopić i dodać do masy. Białka ubić na sztywną pianę i wyłożyć na masę z żółtek. M?kę wymieszaną z m?ką ziemniaczaną i kakao, przesiać na pianę. Delikatnie wymieszać. Ciasto przelać do tortownicy o średnicy 24 cm, wyłożonej papierem do pieczenia, wstawić do nagrzanego piekarnik i piec 30 min. w temp. 200 st. C. Wi?nie ods?czyć, sok zlać. Odłożyć 16 wi?ni do dekoracji. Odmierzyć szkl. soku: 2 łyżkami rozprowadzić m?kę ziemniaczaną, a resztę zagotować. Do gotującego się soku dodać m?kę ziemniaczaną, a resztę zagotować. Dodać wi?nie i schłodzić. Biszkopt przekroić na 3 krążki. Skropić alkoholem. ?mietanę ubić z cukrem. 1/3 śmietany odłożyć. Podstawę tortu posmarować połową masy ?mietanowo-wi?niowej. Nakryć II krążkiem i posmarować II czę?ci? masy. Przykryć III krążkiem, wstawić do lodówki. Wierzch tortu posmarować pozostał? ?mietaną i uformować rozetki. Przybrać wi?niami i wiórkami czekolady.