Dzisiaj jest Poniedziałek 25 marca 2019
Przepisy kulinarne - Ryby i owoce morza
... 2 3 4 5 6 7 8 ...
Składniki Przepis - 8 filetów ?ledziowych- 2 szkl. mleka- 3 jajka na twardo ...
- 50 dag solonych filetów ?ledziowych- 35 dag cebuli- (4 większe lub 5 mniejszyc...
Produkty: filety z 4 osolonych śledzi;30 g suszonych grzybów; 2 cebule; łyżka k...
SKŁADNIKI: * 60 dag filetów śledziowych matias * 6- 8 dużych ceb...
SKŁADNIKI: * 1 kg solonych filetów śledziowych * 1 mała główka k...
Składniki: 6 filetów śledziowych marynowanych w occie 3-4 cebule pokrojon...
3 solone śledzie 3 goździki 3 ziarenka pieprzu 3 ziarenka ziela angielskiego 5 z...
SKŁADNIKI: # 700 g średnich świeżych śledzi # 2 cytryny # 4 gałązki tymiank...
Składniki  1 kg śledzi - matiasy 1 puszka ananasów 3 cebule - najlepsze s...
4 porcjeok. 1,5 kg filetu z łososia20 dag ryżupuszka pomidorów1/2 pęczka pietrus...
Składniki ciasto : 2 szkl ryżu 1 łyż margatryny szczypta soli czosnkowej ...
Składniki • wiązka niezbyt grubych zielonych szparagów • 350 g mał...
400 g filetów szczupaka4 kromki chleba tostowego200 g śmietanysok z ½ cyt...
Składniki 1 kg szczupaka, 200 g warzyw (marchew, seler, pietruszka, por. ceb...
Składniki •  1 kg szczupaka    •  2 marchewki &...
SKŁADNIKI: • 4 dzwonka szczupaka • 2 ząbki czosnku • ...
Składniki: szczupak cały, około 1 kg, rozmaryn, majeranek, koperek, ceb...
Składniki 1 szczupak 2 szklanki wody 1/2 szklanka octu 2 liście laurowe 5-...
Składniki •  450 g filetów ze szczupaka    •  ...
pęczek włoszczyzny1/8 l białego wina1 sprawiony szczupak1 li?ć laurowyszczypta c...
... 2 3 4 5 6 7 8 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Zupa z camambert


Składniki 25 dkg pieczarek 15 dkg sera camembert niezbyt dojrzałego 5 szt cebul szalotek 1/2 l bulionu warzywnego 1/2 l mleka 1/2 szklanki kremówki 2 łyżki mąki 3 łyżki sosu sojowego sól pieprz Wykonanie Odciąć nóżkę od kapelusza każdej pieczarki i kapelusze wypełnić serem camembert. Nóżki posiekać i podsmażyć z posiekana cebula. Zalać bulionem i mlekiem.
Rozprowadzić mąkę ze śmietaną i wlać do zupy. Gotować przez 5 minut. Dodać soję, sól i pieprz. Włożyć wypełnione serem kapelusze i gotować przez 2-3 minuty.


Przepisy kulinarne - losowy

Krem waniliowy z konfiturą


Składniki •  1/2 l mleka
  
•  5 żółtek
  
•  3/4 szklanki cukru
  
•  3 łyżki mąki
  
•  15 dag konfitury lub dżemu truskawkowego
  
•  laska wanilii lub łyżeczka cukru wanilinowego
  
•  szczypta soli
   Etapy przygotowania 1.  Mleko zagotować z miąższem z laski wanilii lub cukrem wanilinowym. Żółtka utrzeć w rondlu z 2/3 szklanki cukru na gładką masę. Dodawać po łyżce mąkę, cały czas mieszając.
    
2.  Powoli wlewać gorące mleko, ciągle mieszając. Rondel postawić na małym ogniu. Ubijać, aż masa się zagotuje, zdjąć z ognia. Krem przetrzeć przez sito o małych oczkach, ostudzić.
    
3.  Konfiturę truskawkową nałożyć do czterech żaroodpornych foremek, wlać krem waniliowy, wstawić na 30 minut do lodówki. Wyjąć, wierzch każdej posypać pozostałym cukrem.
    
4.  Foremki ułożyć w formie wypełnionej wodą, zapiekać 4-5 minut w temp. 200 stopni C.