Dzisiaj jest Piątek 16 listopada 2018
Przepisy kulinarne - Ryby i owoce morza
... 2 3 4 5 6 7 8 ...
Składniki Przepis - 8 filetów ?ledziowych- 2 szkl. mleka- 3 jajka na twardo ...
- 50 dag solonych filetów ?ledziowych- 35 dag cebuli- (4 większe lub 5 mniejszyc...
Produkty: filety z 4 osolonych śledzi;30 g suszonych grzybów; 2 cebule; łyżka k...
SKŁADNIKI: * 60 dag filetów śledziowych matias * 6- 8 dużych ceb...
SKŁADNIKI: * 1 kg solonych filetów śledziowych * 1 mała główka k...
Składniki: 6 filetów śledziowych marynowanych w occie 3-4 cebule pokrojon...
3 solone śledzie 3 goździki 3 ziarenka pieprzu 3 ziarenka ziela angielskiego 5 z...
SKŁADNIKI: # 700 g średnich świeżych śledzi # 2 cytryny # 4 gałązki tymiank...
Składniki  1 kg śledzi - matiasy 1 puszka ananasów 3 cebule - najlepsze s...
4 porcjeok. 1,5 kg filetu z łososia20 dag ryżupuszka pomidorów1/2 pęczka pietrus...
Składniki ciasto : 2 szkl ryżu 1 łyż margatryny szczypta soli czosnkowej ...
Składniki • wiązka niezbyt grubych zielonych szparagów • 350 g mał...
400 g filetów szczupaka4 kromki chleba tostowego200 g śmietanysok z ½ cyt...
Składniki 1 kg szczupaka, 200 g warzyw (marchew, seler, pietruszka, por. ceb...
Składniki •  1 kg szczupaka    •  2 marchewki &...
SKŁADNIKI: • 4 dzwonka szczupaka • 2 ząbki czosnku • ...
Składniki: szczupak cały, około 1 kg, rozmaryn, majeranek, koperek, ceb...
Składniki 1 szczupak 2 szklanki wody 1/2 szklanka octu 2 liście laurowe 5-...
Składniki •  450 g filetów ze szczupaka    •  ...
pęczek włoszczyzny1/8 l białego wina1 sprawiony szczupak1 li?ć laurowyszczypta c...
... 2 3 4 5 6 7 8 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Surówka z cykorii i grapefruita


3 cykorie
1 grapefruit
1/2 pojemnik jogurtu naturalnego
1 łyżka miodu
2 łyżki siekanych orzechów
sól, pieprz Z cykorii wyci?ć gorzki gł?b, pokroić na średnie kawałki, owoc pokroić w kostkę. Sporz?dzić sos z jogurtu, miodu, soli i pieprzu, wymieszać z orzechami i poł?czyć z sałatką.

Przepisy kulinarne - losowy

Parówki po angielsku


Składniki: 8 jajek, 8 parówek, 1 główka czosnku, 1 główka sałaty, 2 cebule, sól, pieprz, olej sojowy lub słonecznikowy, sok z cytryny. Przygotowanie: Sałatę dobrze wypłukać, porwać na szerokie wstążki, dodać pokrojoną w krążki cebulę, posiekane 3 ząbki czosnku, skropić olejem roztartym z solą i sokiem z cytryny. Parówki obrać z osłonek, naciąć ukośnie w kilku miejscach włożyć na mocno rozgrzany na pat elni tłuszcz z posiekanym czosnkiem i obsmażyć na rumiano. Przełożyć parówki do rondla, utrzymywać w ciepłe. Tuż przed podaniem usmażyć na kiełbaskach sadzone jajka, gdy tylko zetną się białka zsunąć je na półmisek przekładając parówkami.