Dzisiaj jest Czwartek 24 stycznia 2019
Przepisy kulinarne - Ryby i owoce morza
1 2 3 4 ...
Składniki:1 kg małży z muszlami,1 paczka włoszczyzny mrożonej,1 por,1 łyżeczka k...
Składniki:100-200 g gotowanych i obranych małży,500 ml przyprawionego pieprzem i...
Produkty: - 12 dużych krewetek Black Tiger- 18 pieczarek- 3 dymki- 1 ząbek czos...
Składniki: 40 dkg ryby ( łosoś lub mintaj) , 3 szklanki wywaru z włoszczyzny...
Składniki • 5 płatów wędzonego łososia • 2 jajka • Mały ...
4 porcje Czas przygotowania: 30 min Czas gotowania: 10 min Składniki: 1 kg dorsz...
1 kg sprawionego sandacza / karpia2 łyżki oliwy1.2 kostki masła1/2 pęczka zielon...
SKŁADNIKI: • 1 kg fileta z halibuta • 1 lyzka musztardy mi...
Składniki - 250 g ziemniaków - ok. 20-25 sztuk paluszków krabowych (ja używam...
Składniki •  1kg filetów z dorsza    •  50dag b...
3 ?ledzieszkl. mleka500 g ziemniaków60 g masła60 g twardego sera3 średnie cebule...
SKŁADNIKI: * 80 dag szczupaka, * 6 dag tłuszczu, * 150 dag ziemniaków, ...
Składniki 4 duże ziemniaki kubeczek jogurtu naturalnego masło - prawdziwe 2...
Składniki: 80 dag filetów z dorsza 2 strąki czerwonej papryki 2 łyżeczki olej...
4 filety rybne 2 marchewki 2 łyżki oliwy 2/3 szkl. białego wytrawnego wina 4 łyż...
Porcja dla 6 osob. Czas przygotow. 50 min.500 g filetow z ryby (dorady, ostrobok...
Składniki Przepis 1 duży pstr?g mrożony / około 2 kg 1 duża cytryna 1 duży p...
Składniki 1 karp o wadze ok 2 - 2,5 kg 6 łyżek masła 1 szkl wytrawnego (biał...
SKŁADNIKI: ŁOSOŚ: 2 t...
Składniki Przepis 200 g wędzonego łososia (w plastrach) 120 g tuńczyka (z pu...
1 2 3 4 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Warzywa z jajkiem


Składniki:
* 1 ziemniak (mały)
* 1/2 marchewki
* 2 gałązki kalafiora
* 1jajko
* 2 łyżki masła prawdziwego
* trochę posiekanego szczypiorku(niekoniecznie) Przygotowanie:
Warzywa gotujemy w lekko osolonej wodzie. Skorupkę jajka trzeba sparzyć wrzącą wodą następnie w mniejszym naczyniu (salaterce) roztrzepujemy widelcem jajko z masłem, wkładamy do gotującego się rondla z wodą i czekamy aż się zetnie. Rozdrobnione warzywka wykładamy na talerz razem z jajkiem i posypujemy szczypiorkiem,(niekoniecznie).

Przepisy kulinarne - losowy

Wołowina z curry i pomarańczami


Przygotowanie: 1,5 do 2 godzin

Duszenie: około 1 godziny

Trudność: łatwe


Składniki na 4 porcje

• 1 - 3 łyżki oleju roślinnego • 225 g cebulek dymek, przeciętych na połówki • 2 ząbki czosnku, rozgniecione • 450 g chudej wołowiny, pociętej w 1 cm kostkę • 1-2 łyżeczki curry • 450 ml bulionu wołowego • 4 średnie pomarańcze • 2 łyżeczki mąki kukurydzianej • sól i pieprz • 2 łyżki świeżej, posiekanej kolendry
Etapy przygotowania

1. Rozgrzać olej. Usmażyć na nim dymki, czosnek i wołowinę, od czasu do czasu mieszając. Wołowina powinna równo się zrumienić. 2. Curry zmieszać z bulionem i dodać do mięsa. Wymieszać całość, zagotować, dusić na małym ogniu, pod przykryciem, około 1 godziny aż mięso będzie miękkie. 3. W tym czasie utrzeć skórkę z jednej pomarańczy, wycisnąć sok z niej i jeszcze jednej. Obrać dwie kolejne pomarańcze, z każdej cząstki zdjąć białą błonę. 4. Sok z pomarańczy wymieszać z mąką kukurydzianą. Pod koniec gotowania dodać do mięsa, jednocześnie mieszając, startą skórkę pomarańczową i sok z mąką (przed wlaniem sok rozmieszać). 5. Zagotować i dusić, ciągle mieszając przez około 3-4 minuty aż sos zgęstnieje. Doprawić do smaku i dodać cząstki pomarańczy. 6. Podawać z ryżem basmati i sosem Raita