Dzisiaj jest Poniedziałek 25 marca 2019
Przepisy kulinarne - Ryby i owoce morza
1 2 3 4 ...
Składniki:1 kg małży z muszlami,1 paczka włoszczyzny mrożonej,1 por,1 łyżeczka k...
Składniki:100-200 g gotowanych i obranych małży,500 ml przyprawionego pieprzem i...
Produkty: - 12 dużych krewetek Black Tiger- 18 pieczarek- 3 dymki- 1 ząbek czos...
Składniki: 40 dkg ryby ( łosoś lub mintaj) , 3 szklanki wywaru z włoszczyzny...
Składniki • 5 płatów wędzonego łososia • 2 jajka • Mały ...
4 porcje Czas przygotowania: 30 min Czas gotowania: 10 min Składniki: 1 kg dorsz...
1 kg sprawionego sandacza / karpia2 łyżki oliwy1.2 kostki masła1/2 pęczka zielon...
SKŁADNIKI: • 1 kg fileta z halibuta • 1 lyzka musztardy mi...
Składniki - 250 g ziemniaków - ok. 20-25 sztuk paluszków krabowych (ja używam...
Składniki •  1kg filetów z dorsza    •  50dag b...
3 ?ledzieszkl. mleka500 g ziemniaków60 g masła60 g twardego sera3 średnie cebule...
SKŁADNIKI: * 80 dag szczupaka, * 6 dag tłuszczu, * 150 dag ziemniaków, ...
Składniki 4 duże ziemniaki kubeczek jogurtu naturalnego masło - prawdziwe 2...
Składniki: 80 dag filetów z dorsza 2 strąki czerwonej papryki 2 łyżeczki olej...
4 filety rybne 2 marchewki 2 łyżki oliwy 2/3 szkl. białego wytrawnego wina 4 łyż...
Porcja dla 6 osob. Czas przygotow. 50 min.500 g filetow z ryby (dorady, ostrobok...
Składniki Przepis 1 duży pstr?g mrożony / około 2 kg 1 duża cytryna 1 duży p...
Składniki 1 karp o wadze ok 2 - 2,5 kg 6 łyżek masła 1 szkl wytrawnego (biał...
SKŁADNIKI: ŁOSOŚ: 2 t...
Składniki Przepis 200 g wędzonego łososia (w plastrach) 120 g tuńczyka (z pu...
1 2 3 4 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Szaszłyk rybny z owocowym sosem


Składniki 40 dag filetów z dorsza 2 jajka 3/4 szklanki bułki tartej cebula 1/2 kg mandarynek 2 łyżki cukru 200 ml białego, wytrawnego wina 3 łyżki likieru pomarańczowego 400 ml soku z pomarańczy 1/2 łyżeczki skórki startej z pomarańczy łyżka mąki ziemniaczanej łyżka masła olej sól, pieprz Przyprawa do ryb Wykonanie Cebulę obrać, posiekać, zeszklić na maśle. Filety rybne zemleć. Wbić jajko, dodać cebulę i połowę bułki tartej, wymieszać, przyprawić solą, pieprzem i przyprawą do ryb. Uformować kulki wielkości orzecha włoskiego, panierować w rozmąconym jajku i reszcie bułki tartej. Mandarynki obrać, podzielić na cząstki. Cukier podgrzewać w rondelku, aż się skarmelizuje. Wlać wino, likier, skórkę i sok z pomarańczy. Gotując odparować do połowy. Mąkę wymieszać z odrobiną zimnej wody, wlać do gotującego się płynu, zagotować. Włożyć połowę mandarynek, chwilę gotować. Olej rozgrzać na patelni, włożyć kulki rybne, smażyć na złoto ze wszystkich stron. Nabijać na patyczki na przemian z cząstkami mandarynek, podawać z sosem.  

Przepisy kulinarne - losowy

Torcik marchwiowo-jabłkowy


ciasto:
20 dag marchewki
20 dag mielonych migdałów
10 czubatych łyżek cukru
6 jajek
3 łyżki mąki
2 łyżki soku pomarańczowego
1 łyżka rumu
otarta skórka z cytryny masa jabłkowa:
75 dag kwaśnych jabłek
1 szkl. soku jabłkowego
5 dag rodzynek
5 łyżek cukru
2 łyżki mąki ziemniaczanej
skórka i sok z 1/2 cytryny dekoracja:
2 pojemniki (po 20 dag) śmietany kremówki
2 łyżki cukru
3 dag orzechów pistacjowych Obraną marchew zetrzeć na drobnej tarce, odcisnąć z soku. Utrzeć żółtka z cukrem (3 łyżki odłożyć) i skórką cytrynową. Dodać rum, sok pomarańczowy, m?kę, marchew i migdały. Na końcu dodać ubite z reszt? cukru białka. Ciasto przełożyć do nasmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tart? tortownicy o średnicy 26 cm. Piec 45 min. w temperaturze 200 stopni C. Jabłka podzielić na ćwiartki, skropić sokiem z cytryny. Zagotować w rondlu z sokiem jabłkowym, skórką i reszt? soku z cytryny, cukrem oraz rodzynkami. Zagę?cić m?ką, zagotować, usunąć skórkę z cytryny. Biszkopt przeci?ć wzdłuż na połowę, posmarować mas? jabłkową, przykryć drug? warstwą ciasta, wstawić na 1 h do lodówki. Ubić ?mietanę z cukrem, 1/3 masy przełożyć do szprycki, posmarować ni? tort ze wszystkich stron. Udekorować kleksami ze szprycki i ćwiartką jabłka. Posypać posiekanymi pistacjami.