Dzisiaj jest Środa 25 kwietnia 2018
Przepisy kulinarne - Ryby i owoce morza
1 2 3 4 ...
Składniki:1 kg małży z muszlami,1 paczka włoszczyzny mrożonej,1 por,1 łyżeczka k...
Składniki:100-200 g gotowanych i obranych małży,500 ml przyprawionego pieprzem i...
Produkty: - 12 dużych krewetek Black Tiger- 18 pieczarek- 3 dymki- 1 ząbek czos...
Składniki: 40 dkg ryby ( łosoś lub mintaj) , 3 szklanki wywaru z włoszczyzny...
Składniki • 5 płatów wędzonego łososia • 2 jajka • Mały ...
4 porcje Czas przygotowania: 30 min Czas gotowania: 10 min Składniki: 1 kg dorsz...
1 kg sprawionego sandacza / karpia2 łyżki oliwy1.2 kostki masła1/2 pęczka zielon...
SKŁADNIKI: • 1 kg fileta z halibuta • 1 lyzka musztardy mi...
Składniki - 250 g ziemniaków - ok. 20-25 sztuk paluszków krabowych (ja używam...
Składniki •  1kg filetów z dorsza    •  50dag b...
3 ?ledzieszkl. mleka500 g ziemniaków60 g masła60 g twardego sera3 średnie cebule...
SKŁADNIKI: * 80 dag szczupaka, * 6 dag tłuszczu, * 150 dag ziemniaków, ...
Składniki 4 duże ziemniaki kubeczek jogurtu naturalnego masło - prawdziwe 2...
Składniki: 80 dag filetów z dorsza 2 strąki czerwonej papryki 2 łyżeczki olej...
4 filety rybne 2 marchewki 2 łyżki oliwy 2/3 szkl. białego wytrawnego wina 4 łyż...
Porcja dla 6 osob. Czas przygotow. 50 min.500 g filetow z ryby (dorady, ostrobok...
Składniki Przepis 1 duży pstr?g mrożony / około 2 kg 1 duża cytryna 1 duży p...
Składniki 1 karp o wadze ok 2 - 2,5 kg 6 łyżek masła 1 szkl wytrawnego (biał...
SKŁADNIKI: ŁOSOŚ: 2 t...
Składniki Przepis 200 g wędzonego łososia (w plastrach) 120 g tuńczyka (z pu...
1 2 3 4 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Alkohol na przyjęciu


Wwitamy gości APERITIFAMI mogą to być cinzano, martini, campari itp. Jeśli danie główne stanowią potrawy z ryb lub ub białego mięsa- podajemy połwytrawne białe wino np. reńskie,chardonay. Mięsa czerwone i dziczyznę serwujemy z winami czerwonymi wytrawnymi np. chambertin, gamzą, czy margaux. Do deseru najwłaściwsze są słodkie wina naturalne.

Przepisy kulinarne - losowy

Princessa


SKŁADNIKI: Biszkopt z 4 jaj Masa: * 1/2L śmietany 30% * 2 łyżki cukru pudru * 2 śmietan fixy * 2,5 batona kokosowa(biała) XXL * puszka ananasa (340 g) Wierzch: * polewa czekoladowa * 1/2 batona * wiórki kokosowe Dodatkowo: mały słoik nutelli SPOSÓB PRZYRZĄDZANIA Upiec biszkopt i przekroić na dwa cienkie placki. Blaszka 24X30 lub tortownica ok. 27 cm. Masa: Śmietanę ubić, dodać cukier i śmietan fixy. Pierwszy placek biszkoptowy nasączyć sokiem z ananasa. Posmarować go miękką nutellą (można podgrzać w mikrofali). Nałożyć masę. Na masę drugi placek biszkoptowy nasączony sokiem z ananasa. Wierzch posmarować polewą czekoladową, posypać połówką pokruszonego batonika i wiórkami kokosowymi.