Dzisiaj jest Czwartek 18 stycznia 2018
Przepisy kulinarne - Ryby i owoce morza
1 2 3 4 ...
Składniki:1 kg małży z muszlami,1 paczka włoszczyzny mrożonej,1 por,1 łyżeczka k...
Składniki:100-200 g gotowanych i obranych małży,500 ml przyprawionego pieprzem i...
Produkty: - 12 dużych krewetek Black Tiger- 18 pieczarek- 3 dymki- 1 ząbek czos...
Składniki: 40 dkg ryby ( łosoś lub mintaj) , 3 szklanki wywaru z włoszczyzny...
Składniki • 5 płatów wędzonego łososia • 2 jajka • Mały ...
4 porcje Czas przygotowania: 30 min Czas gotowania: 10 min Składniki: 1 kg dorsz...
1 kg sprawionego sandacza / karpia2 łyżki oliwy1.2 kostki masła1/2 pęczka zielon...
SKŁADNIKI: • 1 kg fileta z halibuta • 1 lyzka musztardy mi...
Składniki - 250 g ziemniaków - ok. 20-25 sztuk paluszków krabowych (ja używam...
Składniki •  1kg filetów z dorsza    •  50dag b...
3 ?ledzieszkl. mleka500 g ziemniaków60 g masła60 g twardego sera3 średnie cebule...
SKŁADNIKI: * 80 dag szczupaka, * 6 dag tłuszczu, * 150 dag ziemniaków, ...
Składniki 4 duże ziemniaki kubeczek jogurtu naturalnego masło - prawdziwe 2...
Składniki: 80 dag filetów z dorsza 2 strąki czerwonej papryki 2 łyżeczki olej...
4 filety rybne 2 marchewki 2 łyżki oliwy 2/3 szkl. białego wytrawnego wina 4 łyż...
Porcja dla 6 osob. Czas przygotow. 50 min.500 g filetow z ryby (dorady, ostrobok...
Składniki Przepis 1 duży pstr?g mrożony / około 2 kg 1 duża cytryna 1 duży p...
Składniki 1 karp o wadze ok 2 - 2,5 kg 6 łyżek masła 1 szkl wytrawnego (biał...
SKŁADNIKI: ŁOSOŚ: 2 t...
Składniki Przepis 200 g wędzonego łososia (w plastrach) 120 g tuńczyka (z pu...
1 2 3 4 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Pstrąg w miodzie zapiekany


Składniki: 3 pstrągi, mąka (do obtoczenia pstrąga), sól, oliwa, masło, miód (najlepiej płynny), migdały, orzechy włoskie, laskowe itp. Wykonanie: Pstrągi najpierw patroszymy, myjemy, suszymy, solimy, obtaczamy w mące i smażymy na oleju. Następnie układamy w brytwannie,lub szklannym naczyniu jeden obok drugiego. Polewamy płynnym miodem i posypujemy pokruszonymi orzechami. Zapiekamy w temp. ok. 180- 190 st. C przez 10-15 min. Przygotowanie sosu: 1 łyżka masła, sok z 1 pomarańcza, sok z 1/2 cytryny, 2-3 łyżki miodu, Wszystkie składniki podgrzewamy i mieszamy do połączenia ze sobą. Po wyjęciu pstrągów z piekarnika polewamy je sosem. Ozdobić można plastrami cytryny i pomarańcza oraz zielonym.

Przepisy kulinarne - losowy

Tarta z kurkami


30 dag mąki
15 dag masła
2 łyżki zimnej wody
30 dag kurek
1 łyżka masła
2 jajka
200 ml śmietany
2 dag żółtego sera
tymianek
sól, pieprz M?kę posiekać ze schłodzonym masłem, dodać wodę i szczyptę soli. Szybko wyrobić ciasto, uformować kulę, zawinąć w folię i schłodzić. Cienko rozwałkować, wykleić nim formę do pieczenia. Ponakłuwać widelcem. Wstawi do nagrzanego do 200 st. C piekarnika, uciec na złoty kolor. Kurki oczyścić, poddusić na maśle, ułożyć na zapieczony spodzie. Jajka rozmieszać ze ?mietaną, wymieszać ze startym serem, przyprawić do smaku. Przyprawić tymiankiem, solą i pieprzem. Zapiekać 25 min.