Dzisiaj jest Czwartek 24 stycznia 2019
Przepisy kulinarne - Dania m±czne
1 2 3 4 5 ...
1 kg m±ki4 dag drożdży2 łyżeczki soli2 szkl. wody Drożdże zalać połow± szkl. le...
Składniki:ciasto:- 150 g m±ki- 50 ml wody- 1 jajko- sól farsz:- 70 g grzybów (mo...
Składniki: Ciasto:2 szkl. m±ki,1 jajko,szczypta soli,odrobina wody. Sposób pr...
ciasto: 15 dag m±kijajkoszczypta solinadzienie: kilka  grzybkówmasłołyżka ...
SKŁADNIKI: 0.25 kg m±ki, 0.125 kg masła, 1 jajo, 0.002 kg soli. 0.5 k...
Składniki •  2 łyżki stopionego masła    •  m±...
Składniki 5 dag masła 1 jajo 30 dag m±ki pszennej 1 czubata łyżeczka proszk...
Składniki: - 200 g m±ki pszennej- 3 jajka- 1 szklanka mleka- 1 szklanka ¶mietan...
30 dag ¶liwek30 dag m±ki2 jajka4 dag drożdżysól3 łyżki cukru5 dag stopionego mas...
8 jaj na twardo,2 bułki,2 cebule,łyżeczka posiekanego selera,4 łyżki masła,surow...
Porcja dla 6 osob. Czas przygotow. 55 min.200 g przebranych i umytych lisci szpi...
Składniki ciasto: 15 dag maki 1 jajko szczypta soli ciepla woda farsz: u...
Składniki 50 g orzeszków piniowych, 2 pęczki bazylii, 2 z±bki czosnku, sok ...
Składniki Przepis Makaron spaghettipęczek natki pietruszki5-6 dymekrodzynki-...
Składniki: - olej - 2 z±bki czosnku - kostka knorra - ostra papryczka pepero...
Składniki •  makaron spaghetti    •  40 dag woł...
Trudno¶ć: łatwySkładniki na 4 porcje • 200 g tuńczyka z konserwy...
Składniki 40 dag makaronu spaghetti, 1 pęczek cebulki ze szczypiorkiem, 3 ...
Dla dziecka od: 1 roku Składniki:- 40 dag makaronu (najlepiej spaghetti lub wst...
Składniki 30 dag spaghetti, 2 łyżki ziaren sezamu 4 str±ki chili, 4 łyżk...
1 2 3 4 5 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Białe parfait czekoladowe


Składniki: 4 żółtka 3 jaja 175 g cukru 1/2 filiżanki białego rumu (100 ml) 250 g białej czekolady 3/8 l słodkiej ¶mietanki 2 torebki cukru waniliowego 1 torebka zagęstnika do bitej ¶mietany 1 słoiczek wi¶ni w likierze Maraschino 1 filiżanka siekanych pistacji (200 ml) Sposób wykonania: Żółtka i jaja wymieszać z cukrem dodaj±c rum, ubić na krem ustawiaj±c naczynie na rondlu z wrz±c± wod±; poł±czyć ze stopion± czekolad±. Zdj±ć z ognia, wystudzić ci±gle mieszaj±c. ¦mietankę ubić z dodatkiem cukru waniliowego i zagęstnika, delikatnie wymieszać z kremem jajecznym. Wi¶nie starannie os±czyć z likieru i osuszyć; grubo posiekać i dodać do masy wraz z pistacjami. Masę przełożyć do foremki, wstawić do zamrażarki na 1.5 - 2 godziny. Przed podaniem pokroić w plastry.

Przepisy kulinarne - losowy

Sos boloński 1


I) 200 g drobno siekanej wolowiny
150 g posiekanego wedzonego boczku
3 posiekane watrobki z drobiu
3 cebule
150 g pieczarek
1/4 l oliwy
300 g obranych pomidorow
1 szklanka czerwonego wytrawnego wina
2 zabki czosnku
1 lyzka tymianku
1 lyzka bazylii
1 lyzka estragonu
sol pieprz

mieso z boczkiem i watrobka przesmazyc na oliwie, dolozyc cebule,czosnek, pieczarki i ziola. Dusic 1/2 godz. Dodac pomidory i wino. dusic ok. 2 godz. sos powinien byc gesty, ale w raze gdyby sie wygotowal rozprowadzic nieco woda lub rosolem.

II) 350 g chudej mielonej wolowiny 150 g mielonego boczku, bekonu lub szynki
200 g watrobek z drobiu
300 g obranych pomidorow
2 cebule
2 marchewki
2 selery
2 lyzki siekanej natki pietruszki
szklanka bialego wytrawnego wina
szklanka rosolu
pol szklanki smietanki
galka muszkatolowa
sol pieprz

Marchewki, seler, bekon, cebule drobno posiekac, przesmazyc na masle ok. 10 min. przesmazyc mieso, po zrumienieniu dodac watrobke. dusic pare minut, dodc pomidory, wino, rosol, sol, pieprz, galke muszkatolowa, dusic j.w. Pod konie duszenia dodac smietanke. To sa tylko dwa przepisy na sos ktoey ma rozne warianty, ale z geubsza wszystkie mieszcza sie w ramach tych przepisow.