Dzisiaj jest Wtorek 22 maja 2018
Przepisy kulinarne - Dania m±czne
1 2 3 4 5 ...
1 kg m±ki4 dag drożdży2 łyżeczki soli2 szkl. wody Drożdże zalać połow± szkl. le...
Składniki:ciasto:- 150 g m±ki- 50 ml wody- 1 jajko- sól farsz:- 70 g grzybów (mo...
Składniki: Ciasto:2 szkl. m±ki,1 jajko,szczypta soli,odrobina wody. Sposób pr...
ciasto: 15 dag m±kijajkoszczypta solinadzienie: kilka  grzybkówmasłołyżka ...
SKŁADNIKI: 0.25 kg m±ki, 0.125 kg masła, 1 jajo, 0.002 kg soli. 0.5 k...
Składniki •  2 łyżki stopionego masła    •  m±...
Składniki 5 dag masła 1 jajo 30 dag m±ki pszennej 1 czubata łyżeczka proszk...
Składniki: - 200 g m±ki pszennej- 3 jajka- 1 szklanka mleka- 1 szklanka ¶mietan...
30 dag ¶liwek30 dag m±ki2 jajka4 dag drożdżysól3 łyżki cukru5 dag stopionego mas...
8 jaj na twardo,2 bułki,2 cebule,łyżeczka posiekanego selera,4 łyżki masła,surow...
Porcja dla 6 osob. Czas przygotow. 55 min.200 g przebranych i umytych lisci szpi...
Składniki ciasto: 15 dag maki 1 jajko szczypta soli ciepla woda farsz: u...
Składniki 50 g orzeszków piniowych, 2 pęczki bazylii, 2 z±bki czosnku, sok ...
Składniki Przepis Makaron spaghettipęczek natki pietruszki5-6 dymekrodzynki-...
Składniki: - olej - 2 z±bki czosnku - kostka knorra - ostra papryczka pepero...
Składniki •  makaron spaghetti    •  40 dag woł...
Trudno¶ć: łatwySkładniki na 4 porcje • 200 g tuńczyka z konserwy...
Składniki 40 dag makaronu spaghetti, 1 pęczek cebulki ze szczypiorkiem, 3 ...
Dla dziecka od: 1 roku Składniki:- 40 dag makaronu (najlepiej spaghetti lub wst...
Składniki 30 dag spaghetti, 2 łyżki ziaren sezamu 4 str±ki chili, 4 łyżk...
1 2 3 4 5 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Dżem z pomarańczy


6 pomarańczy
2 cytryny
1.25 kg cukru Oeoce sparzyć, przekroić na pół, wycisn±ć sok. 6 połówek pomarańczy i 1 cytryny zmielić, dodać pokrojon± w kostkę skórkę z 1 połówki pomarańczy. Wymieszać z sokiem i cukrem. Odstawić na 6h. Gotować na małym ogniu, aż zgęstnieje. Nałożyć do sparzonych słoików. Zamkn±ć, odwrócić do góry dnem, pozostawić do ostygnięcia.


Przepisy kulinarne - losowy

Kotlety baranie duszone


4 kotlety baranie z kostk± (ok. 1/2 kg)
1 łyżka smalcu
5 dag boczku wędzonego
3 cebule
3 z±bki czonsku
1/2 szkl. białego wytrawnego wina
1 łyżka pasty pomidorowej
5-6 suszonych ¶liwek
sól, pieprz Mięso oczy¶cić, umyć, osuszyć, pokroić na porcje, lekko zbić, obrumienić na smalcu. Boczek oczy¶cić, pokroić w plastry, obrumienić z dodtakiem posiekanego czosnku. Cebulę pokroić w piórka. Bitki ułoży w rondlu, oprószyć pieprzem, dodać boczek z czosnkiem i cebulę, podla winem. Dusić pod przykryciem na małym ogniu. ¶liwki umyć, wydrylować, pokroić, dodać do mięsa po 30 min. Równocze¶nie dodać pastę pomidorow± rozprowadzon± kilkoma łyżkami wody. Udusić do miękko¶ci.