Dzisiaj jest Środa 18 lipca 2018
Przepisy kulinarne - Dania mączne
1 2 3 4 5 6 ...
Składniki 40 dag makaronu spaghetti 2 średnie cebule, 3 ząbki czosnku, 3...
Składniki •  4 garści makaronu (najlepiej świderki)    &#...
Dla dziecka od: 1 roku Składniki:- 40 dag makaronu (najlepiej spaghetti lub wst...
Dla dziecka od: 1 roku Składniki:- 40 dag makaronu (najlepiej spaghetti lub wst...
Składniki 40 dag saghetti 200 ml gęstej kwaśnej śmietany 2 łyżki posiekanej...
Składniki •  1 op makaronu spagetti, smietana 30% 500 ml, 2 szklanki...
Składniki: - 50 dag spaghetti - po 3 łyżki posiekanej bazylii i natki. Sos: 50...
Składniki: - 500 g spaghetti - 1 szklanka mrożonego groszku - 1 szklanka mroż...
Składniki Przepis 400 g spaghetti, 20 dkg fety, 2 ząbki czosnku, 5 dkg czarn...
600 g spaghetti55 g parmezanu70 dag sera pecorino (kozi ser)5 ząbków czosnku2 ły...
Składniki 400 g spaghetti pęczek świeżej bazylii 1 łyżka pestek słonecznik...
Składniki szpinak (mrożony lub świeży), ser rokpol, śmietanka, czosnek, ...
Składniki 1. 1/2 kg szpinaku (może być mrożony) 2. ser pleśniowy "Lazur" (jed...
Produkty: - makaron spagetti- pomidory (z puszki lub świeże)- czosnek (ile kto ...
Cześć mam na imię Karolina i wymyśliłam smaczny przepis na spagettizpomidoramipo...
Składniki  40 dag spagetti lub fettuccine, 200 ml śmietanki 30% (min 22%...
Składniki 600 gr bakłażanów, 3 zabki czosnku, 1 cebula, 1 ostra papryczka [...
Składniki spagetti oliwa/ olej 4- 5 ząbków czosnku 2- 3 pomidory 1/2 l...
Składniki 300 g spagetti 500 g cukinii 3 łyżki oliwy / oleju 2 zabki czosnk...
Składniki -  mięso mielone 0,5 kg wieprzowe; -  2 średnie marchewki...
1 2 3 4 5 6 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Gicz cieleca z kiszona kapusta


Porcja dla 4-6 osob. Czas przygotow. 3 godz. 40 min.
3 gicze cielece (ok. 2 kg),
1 duza cebula,
1 listek laurowy,
kilka gozdzikow.
Kiszona kapusta:
1 kg kiszonej kapusty,
2 cebule,
175 g masla,
125 ml bialego wina.
Sos:
600 g kartofli,
75 g masla,
50-75 g ostrej musztardy,
200-300 ml smietany,
sol, pieprz, galka muszkatolowa.

1. Gicze umyc, wlozyc do garnka, zalac zimna woda. Woda powinna zakryc mieso.
Dodac 1 obrana cebule, gozdziki, lisc laurowy, sol i pieprz. Gotowac tak
dlugo, az mieso bedzie miekkie (ok. 2 godz). Po ugotowaniu gicze wyjac z wywaru, odstawic do ostygniecia. Zdjac skore, wyjac kosci. Mieso pokroic w
kawalki.
2. Obrac i oplukac 2 cebule. Pokroic w paski, udusic na 2 lyzkach masla. Dodac
kapuste, dusic razem 5 min. Wlac wino, dusic jeszcze 10 min. Zdjac z ognia,
dodac reszte masla, wymieszac.
3. Przygotowac sos kartoflany: obrac i oplukac kartofle. Pokroic w kostke, gotowac 20 min w osolonej wodzie. Odcedzic i odparowac. Gorace kartofle przetrzec, wymieszac z maslem, sola, pieprzem, galka i musztarda. Dodac smietane
i jeszcze raz wymieszac. Sos powinien byc gesty.
4. Kapuste przelozyc do duzej, plaskiej formy. Na kapuscie polozyc kawalki miesa, zalac sosem kartoflanym, wstawic do goracego piekarnika. Piec w temp.
250żC przez 25 min. Gicze podawac w naczyniu, w ktorym byly zapiekane.

Przepisy kulinarne - losowy

Halibut zapiekany z kozim serem


450 g filetu z halibuta
80 g sera koziego
pęczek koperku
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
15 g cukru
sok z 1 cytryny
100 ml białego wytrawnego wina
250 g szpinaku
1 ząbek czosnku
100 ml śmietany 32%
1 cebula
gałka muszkatołowa
sól
biały pieprz

Fileta przekroić na 2 kawałki, przełożyć je cienkimi plastrami sera i posiekanym koperkiem, doprawić solą, białym pieprzem i odrobiną soku z cytryny. Piec 15 min. w temp. 180 st. C. Szpinak i cebulę podsmażyć na maśle. Doprawić czosnkiem, gałką muszkatołową, solą i białym pieprzem. Pod koniec smażenia dodać odrobinę śmietany. Przygotować sos: skarmelizować cukier na małym ogniu, dodać wino i pozostały sok z cytryny. Chwilę gotować, zagę?cić m?ką ziemniaczaną. Podawać ze szpinakiem, polanego sosem.