Dzisiaj jest Wtorek 22 maja 2018
Przepisy kulinarne - Dania mączne
1 2 3 4 5 6 ...
Składniki 40 dag makaronu spaghetti 2 średnie cebule, 3 ząbki czosnku, 3...
Składniki •  4 garści makaronu (najlepiej świderki)    &#...
Dla dziecka od: 1 roku Składniki:- 40 dag makaronu (najlepiej spaghetti lub wst...
Dla dziecka od: 1 roku Składniki:- 40 dag makaronu (najlepiej spaghetti lub wst...
Składniki 40 dag saghetti 200 ml gęstej kwaśnej śmietany 2 łyżki posiekanej...
Składniki •  1 op makaronu spagetti, smietana 30% 500 ml, 2 szklanki...
Składniki: - 50 dag spaghetti - po 3 łyżki posiekanej bazylii i natki. Sos: 50...
Składniki: - 500 g spaghetti - 1 szklanka mrożonego groszku - 1 szklanka mroż...
Składniki Przepis 400 g spaghetti, 20 dkg fety, 2 ząbki czosnku, 5 dkg czarn...
600 g spaghetti55 g parmezanu70 dag sera pecorino (kozi ser)5 ząbków czosnku2 ły...
Składniki 400 g spaghetti pęczek świeżej bazylii 1 łyżka pestek słonecznik...
Składniki szpinak (mrożony lub świeży), ser rokpol, śmietanka, czosnek, ...
Składniki 1. 1/2 kg szpinaku (może być mrożony) 2. ser pleśniowy "Lazur" (jed...
Produkty: - makaron spagetti- pomidory (z puszki lub świeże)- czosnek (ile kto ...
Cześć mam na imię Karolina i wymyśliłam smaczny przepis na spagettizpomidoramipo...
Składniki  40 dag spagetti lub fettuccine, 200 ml śmietanki 30% (min 22%...
Składniki 600 gr bakłażanów, 3 zabki czosnku, 1 cebula, 1 ostra papryczka [...
Składniki spagetti oliwa/ olej 4- 5 ząbków czosnku 2- 3 pomidory 1/2 l...
Składniki 300 g spagetti 500 g cukinii 3 łyżki oliwy / oleju 2 zabki czosnk...
Składniki -  mięso mielone 0,5 kg wieprzowe; -  2 średnie marchewki...
1 2 3 4 5 6 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Egzotyczny dżem


1 i 1/2 kg dużych cytryn
1/2 kg truskawek (porzeczek, malin, jagód)
kł?cze imbiru
gał?zka świeżego tymianku
1 opakowanie dżemixu
1 kg cukru Cytryny starannie umyć, obrać, zdjąć biał? osłonkę, pokroić na plastry, przełożyć do rondla. Pokrojone skórki zalać wod?, dodać obrany i pokrojony imbir oraz tymianek. Gotować pod przykryciem 15 min. Wywar przecedzić i ostudzić. Do rondla z cytrynami dodać 2 szkl. wywaru i cukier, gotować na wolnym ogniu 10 min. Zdjąć, wsypać dżemfix, dokładnie wymieszać. Do masy dodać truskawki, gotować kolejne 15 min.  Gor?cy dżem przełożyć do słoików, zamknąć.

Przepisy kulinarne - losowy

Zupa francuska


4 - 5 cebul,
1 porcja włoszczyzny,
1/2 szklanki białego wytrawnego wina,
5 dag sera (ementaler, gouda),
1/2 bułki paryskiej,
3 łyżki oleju,
1 łyżka mąki,
1/2 łyżeczki cukru,
sól,
pieprz.

Włoszczyznę obrać, opłukać, zalać 1 l wody, osolić,
gotować 20 min, a następnie odcedzić. Naczynie z
wywarem odstawić. Cebule obrać, opłukać i drobno
posiekać. Na gor?cym oleju zrumienić cebulę, oprószyć
ją m?ką, poł?czyć z wywarem i gotować 15 - 20 min.
Następnie dodać wino, cukier, doprawić solą i pieprzem.
Bułkę pokroić na drobne kromki, a ser zetrzeć na tarce
o dużych otworach. Zupę przelać do żaroodpornego
naczynia, przykryć kromkami bułki, posypać serem i
zapiekać w piekarniku nagrzanym do temp.200 st. C, aż
ser się stopi i zrumieni (5 - 10 min).