Dzisiaj jest Niedziela 18 listopada 2018
Przepisy kulinarne - Dania m±czne
1 2 3 4 5 6 7 ...
Porcja na 12 sztuk. Czas przygotow. 30 min + 2 dni12 jaj,100 g soli,lyzka ziaren...
Składniki: - 25 dag azjatyckiego makaronu jajecznego- 50 dag filetów z piersi k...
Składniki Na knedelki: 50 dkg białego zmielonego sera 10 dkg masła 7 dkg ka...
SKŁADNIKI: PORCJA: 300 KCAL - 2 jajka - łyżka mleka - 1/2 łyżeczki m...
SKŁADNIKI: CIASTO NALE¦NIKOWE: 3 jajka ok. 1 kg m±ki 1 litr mleka oreg...
Składniki Masa serowa 80 - 90 dkg sera białego 1 szklanka mleka 1/2 szkl...
szkl. m±ki razowej, 1 szkl. wody, 1 łyżeczka soli, 6 łyżek ghiZmieszać składniki...
Porcja dla 4 osob. Czas przygotow. 30 min.4 jajka,4 lyzki soku cytrynowego,125 m...
Składniki : 4 jajka 50 g cukru 1 paczka cukru waniliowego 20 g przesianej m...
Porcja dla 6 osob. Czas przygotow. 40 min.400 g ryzu dlugoziarnistego,1/2 lyzecz...
Porcja dla 4-6 osob. Czas przygotow. 30 min.225 g ryzu,2 lyzki oliwy,60 g cieniu...
Porcja dla 6 osob. Czas przygotow. 1 godz.500 g ryzu,50 g masla,2 srednie cebule...
Porcja dla 6 osob. Czas przygotow. 50 min.300 g ryzu dlugoziarnistego,150 g socz...
35 dag m±ki1 jajko½ szkl. wodysólnadzienie:75 dag ziemniaków25 dag twarog...
Produkty: 4 płaty makaronu lazanie 2 jajka po str±ku czerwonej, zielonej i żółt...
Składniki: 250 g ugotowanego ryżu szyjka, skrzydełka, korpus i kuper z kurcza...
Składniki: 250 g ryżu 2 cebule 2 z±bki czosnku po kawałku czerwonej, zielo...
Składniki: - 40 dag ryżu - 1,25 l bulionu z kostki - 1 spora cebula - ok. 1...
Produkty szklanka br±zowego ryżu oliwa kilka marchewek (ok. 5-6) 2 pietruszki p...
Ciasto:2 szkl. m±kiszczypta solijajkonadzienie:20 dag pieczarek2 cebule2 łyżki o...
1 2 3 4 5 6 7 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Kaczka duszona z kapust±


Produkty: pół kaczki(około60dkg)
sól
majeranek
czosnek
2 dkg tłuszczu
łyżka m±ki
60dkg kwaszonej kapusty
cebula
2-3suszone grzyby Wykonanie: Połowę kaczki po odcięciu udka pokrajać w poprzek na 2-3 czę¶ci. Mięso natrzeć przyprawami, oprószyć m±k±, obrumienić na tłuszczu .Zdj±ć z patelni a na pozostałym tłuszczu podsmażyć cebulę, ułożyć obrumienione mięso kaczki ,podlać niewielk± ilo¶ci wody, dodać rozdrobnione grzyby suszone i razem ugotować .Wyj±ć mięso, a kapustę oprószyć m±k± ,zagotować i wymieszać. Podawać mięso razem z kapust±, z ziemniakami lub pyzami. Kapustę obgotować jak np do bigosu żeby była nie za kwa¶na.

Przepisy kulinarne - losowy

Gulasz mazurski


SKŁADNIKI: * 60 dag wołowiny z ko¶ci±, * 25 dag włoszczyzny z kapust±, * 65 dag ziemniaków, * 20 dag ogórków kiszonych, * 6 dag tłuszczu, * 10 dag cebuli, * pół szklanki ¶mietany, * 2 dag m±ki, * sól, * pieprz SPOSÓB WYKONANIA: Mięso należy ugotować wraz z warzywami w niewielkiej ilo¶ci wody, a następnie przecedzić. Pokrojon± w kostkę cebulę należy lekko zrumienić na gor±cym tłuszczu i przełożyć do rondla. Wkładamy tam również oddzielone od ko¶ci i pokrojone w kostkę mięso, ziemniaki pokrojone w kostkę, wywar i dusimy wszystko na wolnym ogniu. Kiedy ziemniaki będ± prawie miękkie, dokładamy obrane i pokrojone w kostkę ogórki oraz pokrojone warzywa z wywaru. Cało¶ć doprawiamy sol±, pieprzem, m±k± i ¶mietan±, następnie potrawę trzeba zagotować.