Dzisiaj jest Środa 19 września 2018
Przepisy kulinarne - Dania mączne
1 2 3 4 5 6 7 ...
Porcja na 12 sztuk. Czas przygotow. 30 min + 2 dni12 jaj,100 g soli,lyzka ziaren...
Składniki: - 25 dag azjatyckiego makaronu jajecznego- 50 dag filetów z piersi k...
Składniki Na knedelki: 50 dkg białego zmielonego sera 10 dkg masła 7 dkg ka...
SKŁADNIKI: PORCJA: 300 KCAL - 2 jajka - łyżka mleka - 1/2 łyżeczki m...
SKŁADNIKI: CIASTO NALEŚNIKOWE: 3 jajka ok. 1 kg mąki 1 litr mleka oreg...
Składniki Masa serowa 80 - 90 dkg sera białego 1 szklanka mleka 1/2 szkl...
szkl. mąki razowej, 1 szkl. wody, 1 łyżeczka soli, 6 łyżek ghiZmieszać składniki...
Porcja dla 4 osob. Czas przygotow. 30 min.4 jajka,4 lyzki soku cytrynowego,125 m...
Składniki : 4 jajka 50 g cukru 1 paczka cukru waniliowego 20 g przesianej m...
Porcja dla 6 osob. Czas przygotow. 40 min.400 g ryzu dlugoziarnistego,1/2 lyzecz...
Porcja dla 4-6 osob. Czas przygotow. 30 min.225 g ryzu,2 lyzki oliwy,60 g cieniu...
Porcja dla 6 osob. Czas przygotow. 1 godz.500 g ryzu,50 g masla,2 srednie cebule...
Porcja dla 6 osob. Czas przygotow. 50 min.300 g ryzu dlugoziarnistego,150 g socz...
35 dag mąki1 jajko½ szkl. wodysólnadzienie:75 dag ziemniaków25 dag twarog...
Produkty: 4 płaty makaronu lazanie 2 jajka po strąku czerwonej, zielonej i żółt...
Składniki: 250 g ugotowanego ryżu szyjka, skrzydełka, korpus i kuper z kurcza...
Składniki: 250 g ryżu 2 cebule 2 ząbki czosnku po kawałku czerwonej, zielo...
Składniki: - 40 dag ryżu - 1,25 l bulionu z kostki - 1 spora cebula - ok. 1...
Produkty szklanka brązowego ryżu oliwa kilka marchewek (ok. 5-6) 2 pietruszki p...
Ciasto:2 szkl. mąkiszczypta solijajkonadzienie:20 dag pieczarek2 cebule2 łyżki o...
1 2 3 4 5 6 7 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Przekąska z serem


Składniki: główka sałaty, 2 dymki, 2 jajka ugotowane na twardo, 2 pomidory, 20 czarnych oliwek, zielona papryka, 100 g. chudej szynki lub piersi z kurczaka, 150 g. sera camembert lub rokpol. Sos: 2 łyżki oleju, sól, sok z 1/2 cytryny, ząbek czosnku. Wykonanie: Liście sałaty rozdzielić, umyć, osączyć. Dymkę obrać, pokroić w cienkie krążki. Pomidory umyć, razem z jajkami pokroić na ćwiartki. Paprykę umyć, wyjąć gniazda nasienne, pokroić w krążki, oliwki osączyć. Ser pokroić w drobną kostkę. Szynkę pokroić w cienkie słupki. Sałatę rozłożyć na salaterce. Dodać warzywa, ser, wędlinę i jajka. Wierzch posypać oliwkami. Z oleju i soku z cytryny ukręcić sos. Dodać zmiażdżony ząbek czosnku, posolić do smaku. Sałatkę polać sosem.

Przepisy kulinarne - losowy

Wyborny gulasz


1. nie należy obsmażać mięsa zbyt zimnego, bo wyschnie podczas duszenia; 2. mięso powinno być obsmażane w bardzo wysokiej temperaturze, na silnie rozgrzanym tłuszczu; w przeciwnym razie stanie się łykowate i zbytnio nasiąknie tłuszczem; 3. mięso trzeba smażyć na dużej patelni lub w dużym rondlu, tak aby między poszczególnymi kawałkami były pewne odstępy. 4. trzeba dokładnie przestrzegać czasu duszenia i dusić na małym ogniu. 5. jeżeli sos jest za rzadki, można go zagęścić mączką ziemniaczaną lub kukurydzianą rozprowadzoną zimną wodą; 6. za gęsty sos można rozcieńczyć bulionem, winem lub wodą; 7. jeśli sos wyszedł nam zbyt ostry, jego smak złagodzimy, dodając wino, śmietanę, wodę lub bulion.