Dzisiaj jest Czwartek 18 stycznia 2018
Przepisy kulinarne - Dania m±czne
... 2 3 4 5 6 7 8 ...
ciasto:2 szkl. m±kijajko2/3 szkl. wodyszczypta soli nadzienie:20 dag pieczarek2...
Składniki: - 2 opakowania tortellini lub ravioli - 5-6 łyżek masła - kilku li...
400 g makaronu,2 łyżki oliwy,3 z±bki czosnku,2 łyżki zielonej pietruszki,1 - 2 o...
Składniki na 6 porcji • 1 szkl. maki pszennej, 1/4 szkl. mleka, ...
Składniki Suche ptysie bez nadzienia pieczarki, ser żółty gouda, pieprz, sól...
SKŁADNIKI: * 0.5 kg ziemniaków, * 9 czubatych łyżek m±ki, * 1 jajko, ...
2 szkl. m±kijajkoszczypta solifarsz:15 dag suszonych grzybów2 cebule3 łyżki olej...
80 dag porów8 łyżek ¶mietany10 dag m±ki2 jajka8 dag tłuszczu1/2 łyżeczki proszku...
Przygotowanie: 40 min.Smażenie: 15 min.Trudno¶ć: łatweSkładniki na 10 porcji ...
3 pomidoryolej do smażeniasól, pieprzciasto:1 szkl. m±ki1 jajko1/2 szkl. mlekaPo...
Składniki • 10 nale¶ników • ½ kg li¶ci pokrzyw • masło...
 łyżki płatków owsianych1/2 łyżki otr?b pszennych5 łyżek mleka w proszku3 ł...
SKŁADNIKI: • 40 dag ziemniaków ugotowanych w łupinach • 40...
Składniki Przepis Ciasto:- 225g m±ki- szczypta soli- 1/2 saszetki suszonych ...
Składniki Przepis 50 dkg ugotowanych w łupinach ziemniaków 10 dkg m±ki pszen...
Składniki Przepis 50 dkg ugotowanych w łupinach ziemniaków 10 dkg m±ki pszen...
Składniki • 0,5 kg m±ki, sól, cukier, jajko, mleko, • 2 saszetki d...
Składniki • 0,5 kg m±ki, sól, cukier, jajko, mleko, • 2 saszetki d...
Składniki Przepis Składniki na 4 porcje• 1 jajko • 2 szklanki m±...
Składniki: CIASTO : 150 g. m±ki żytniej, 150 g. m±ki pszennej, 1/8 l. letniej...
... 2 3 4 5 6 7 8 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Zupa wiosenna po wietnamsku


- 2 kg włoszczyzny
- 3 listki laurowe
- 8 ziaren pieprzu
- 4 z±bki czosnku
- kawałek imbiru
- sól
- 2 cebule
- 1 pęczek natki
- 10 dag makaronu ryżowego
- 10 dag groszku cukrowego
- gar?ć li?ci szpinaku
- gar?ć kiełków fasoli mung
- po 1/2 pęczka kolendry
- dymki i mięty
- 10 ostrych papryczek marynowanych
- 1 limonka
- sos sojowy
- olej sezamowy
- sos rybny


Włoszczyznę pokrój. Składniki rosołu (bez cebuli i natki) zalej 3 l wody i zagotuj. Zmniejsz gaz, posól i gotuj na małym ogniu 40 minut. Cebulę pokrój na ćwiartki, przypal nad ogniem i razem z natk± wrzuć do rosołu. Gotuj 30 minut. Odczekaj 10 minut i odcedĄ. Gotuj sam płyn (odkryty), aż zostanie 1,5 litra rosołu. Makaron ryżowy zalej gor?c? wod?, odstaw. Kiedy zmięknie, odcedĄ i rozłóż do misek. Tuż przed podaniem do gor±cego rosołu wrzuć groszek, potem li?cie szpinaku i kiełki fasoli. Rozlej do misek. Obok postaw pozostałe składniki, niech każdy dodaje sobie do swojej miski po trochu wszystkiego, według uznania.

Przepisy kulinarne - losowy

Łoso¶ z ryżem


SKŁADNIKI: Filet z łososia (na 2 osoby ok. 400 g), 250 g pieczarek, cebula, dużo natki pietruszki. Czasem dodaję młod± cukinię. Na sos: po szklance słodkiej ¶mietanki i mleka, łyżka m±ki, sól, pieprz - wszystko mieszamy, tak żeby m±ka nie robiła grudek. WYKONANIE: Cebulkę i pieczarki dusimy na jednej patelni. Kiedy s± gotowe, wyjmujemy je, a na tej samej patelni obsmażamy łososia pokrojonego w kwadraciki 3 cm na 3 cm ok. 10 min. Kiedy łoso¶ jest już gotowy, dodajemy pieczarki z cebulk± (i ewentualnie cukini±). Do wszystkiego wlewamy sos i gotujemy na małym ogniu, aż zgęstnieje. Na koniec dodajemy pietruszkę.