Dzisiaj jest Niedziela 18 listopada 2018
Przepisy kulinarne - Dania m±czne
... 2 3 4 5 6 7 8 ...
ciasto:2 szkl. m±kijajko2/3 szkl. wodyszczypta soli nadzienie:20 dag pieczarek2...
Składniki: - 2 opakowania tortellini lub ravioli - 5-6 łyżek masła - kilku li...
400 g makaronu,2 łyżki oliwy,3 z±bki czosnku,2 łyżki zielonej pietruszki,1 - 2 o...
Składniki na 6 porcji • 1 szkl. maki pszennej, 1/4 szkl. mleka, ...
Składniki Suche ptysie bez nadzienia pieczarki, ser żółty gouda, pieprz, sól...
SKŁADNIKI: * 0.5 kg ziemniaków, * 9 czubatych łyżek m±ki, * 1 jajko, ...
2 szkl. m±kijajkoszczypta solifarsz:15 dag suszonych grzybów2 cebule3 łyżki olej...
80 dag porów8 łyżek ¶mietany10 dag m±ki2 jajka8 dag tłuszczu1/2 łyżeczki proszku...
Przygotowanie: 40 min.Smażenie: 15 min.Trudno¶ć: łatweSkładniki na 10 porcji ...
3 pomidoryolej do smażeniasól, pieprzciasto:1 szkl. m±ki1 jajko1/2 szkl. mlekaPo...
Składniki • 10 nale¶ników • ½ kg li¶ci pokrzyw • masło...
 łyżki płatków owsianych1/2 łyżki otr?b pszennych5 łyżek mleka w proszku3 ł...
SKŁADNIKI: • 40 dag ziemniaków ugotowanych w łupinach • 40...
Składniki Przepis Ciasto:- 225g m±ki- szczypta soli- 1/2 saszetki suszonych ...
Składniki Przepis 50 dkg ugotowanych w łupinach ziemniaków 10 dkg m±ki pszen...
Składniki Przepis 50 dkg ugotowanych w łupinach ziemniaków 10 dkg m±ki pszen...
Składniki • 0,5 kg m±ki, sól, cukier, jajko, mleko, • 2 saszetki d...
Składniki • 0,5 kg m±ki, sól, cukier, jajko, mleko, • 2 saszetki d...
Składniki Przepis Składniki na 4 porcje• 1 jajko • 2 szklanki m±...
Składniki: CIASTO : 150 g. m±ki żytniej, 150 g. m±ki pszennej, 1/8 l. letniej...
... 2 3 4 5 6 7 8 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

KARDAMON


Wieloletnia ro¶lina wyrastaj±ca do 3 m wysoko¶ci, rosn±ca dziko na wybrzeżu Malabaru i masowo uprawiana na Cejlonie. Należy do rodziny imbirowatych. Zastosowanie kulinarne maj± nasiona kardamonu, o przyjemnym, nieco kamforowym zapachu i pal±cym, korzennym smaku. Były one wysoko cenione przez Rzymian i od dawna przez Arabów, którzy doprawiaj± nimi czarn± kawę. Kardamon jest doskonałym dodatkiem przy wypieku pierników i innych ciast oraz przyrz±dzaniu sałat i sosów. Jest przypraw± bardzo wzmacniaj±c± żoł±dek.

Przepisy kulinarne - losowy

Kotlety bakłażanowe


Składniki Przepis 1 bakłażan
bułka tarta
żółty ser

Marynata:
1 łyżka octu
1 łyżka sosu sojowego,
1 łyżka cukru,
1 łyżka ziół,
1 łyżka oliwy,
łyżeczka maggi w płynie,
łyżeczka musztardy,
łyżeczka imbiru,
kilka łyżek wody

oliwa

Pokroić bakłażany w grube plastry, 2 cm. Składniki marynaty wymieszać. Bakłażana marynować 10 min w płaskim naczyniu. Panierować w jajku i bułce tartej.
Do panierki dodać trochę ziół, sól, pieprz. Smazyc na głębokiej oliwie.
Przy smażeniu drugiej strony lub przy odgrzewaniu posypać żółtym serem.
Wystarczy tyle marynaty, żeby jedna strona plastrów była zamoczona, przewrócić po 5 minutach.
Jeżeli bakłażan jest przero¶nięty, można go nakłuć widelcem, aby więcej tej marynaty wessał.