Dzisiaj jest Poniedziałek 25 marca 2019
Przepisy kulinarne - Dania m±czne
... 2 3 4 5 6 7 8 ...
ciasto:2 szkl. m±kijajko2/3 szkl. wodyszczypta soli nadzienie:20 dag pieczarek2...
Składniki: - 2 opakowania tortellini lub ravioli - 5-6 łyżek masła - kilku li...
400 g makaronu,2 łyżki oliwy,3 z±bki czosnku,2 łyżki zielonej pietruszki,1 - 2 o...
Składniki na 6 porcji • 1 szkl. maki pszennej, 1/4 szkl. mleka, ...
Składniki Suche ptysie bez nadzienia pieczarki, ser żółty gouda, pieprz, sól...
SKŁADNIKI: * 0.5 kg ziemniaków, * 9 czubatych łyżek m±ki, * 1 jajko, ...
2 szkl. m±kijajkoszczypta solifarsz:15 dag suszonych grzybów2 cebule3 łyżki olej...
80 dag porów8 łyżek ¶mietany10 dag m±ki2 jajka8 dag tłuszczu1/2 łyżeczki proszku...
Przygotowanie: 40 min.Smażenie: 15 min.Trudno¶ć: łatweSkładniki na 10 porcji ...
3 pomidoryolej do smażeniasól, pieprzciasto:1 szkl. m±ki1 jajko1/2 szkl. mlekaPo...
Składniki • 10 nale¶ników • ½ kg li¶ci pokrzyw • masło...
 łyżki płatków owsianych1/2 łyżki otr?b pszennych5 łyżek mleka w proszku3 ł...
SKŁADNIKI: • 40 dag ziemniaków ugotowanych w łupinach • 40...
Składniki Przepis Ciasto:- 225g m±ki- szczypta soli- 1/2 saszetki suszonych ...
Składniki Przepis 50 dkg ugotowanych w łupinach ziemniaków 10 dkg m±ki pszen...
Składniki Przepis 50 dkg ugotowanych w łupinach ziemniaków 10 dkg m±ki pszen...
Składniki • 0,5 kg m±ki, sól, cukier, jajko, mleko, • 2 saszetki d...
Składniki • 0,5 kg m±ki, sól, cukier, jajko, mleko, • 2 saszetki d...
Składniki Przepis Składniki na 4 porcje• 1 jajko • 2 szklanki m±...
Składniki: CIASTO : 150 g. m±ki żytniej, 150 g. m±ki pszennej, 1/8 l. letniej...
... 2 3 4 5 6 7 8 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Lin po kaszubsku w kwaszonej kapu¶cie


SKŁADNIKI: * 1 kg lina, * 75 dkg kwaszonej kapusty, * 20 dkg włoszczyzn, * ¶rednia cebula, * łyżka masła lub margaryny, * 2 suszone grzybki, * 3/4 szkl. ¶mietany, * li¶cie laurowe, * ziele angielskie, * sól. WYKONANIE: 1. Lina sprawić, ¶ci±gn±ć skórę, sfiletować, pokrajać na porcje i posolić. 2. Kapustę zalać wod±, dodać utarte na tarce warzywa, li¶cie laurowe ziele i umyte grzyby. 3. Gotować, a gdy zmięknie, dodać zasmażkę z masła i m±ki z podsmażon± cebul± oraz przygotowan± uprzednio rybę. 4. Dusić razem jeszcze ok. 20 min., pod koniec wlać ¶mietanę. 5. Podawać z ziemniakami z wody.

Przepisy kulinarne - losowy

Pieczarki w sojowym sosie


Produkty: 1/2 kg pieczarek
5 dymek lub szalotek
3 łyżki stołowe sosu sojowego
papryczka chilli
3- 4 łyżki oleju
łyżeczka imbiru
łyżeczka maki ziemniaczanej Wykonanie:
 
Pieczarki opłukać i oczy¶cić.
Cebulkę obrać i pokroić w cieniutkie półplasterki.
Papryczkę chilli oczy¶cić i pokroić w drobn± kostkę.
Na wysokiej patelni, rozgrzać olej, podsmażyc cebulkę na złoto. Wlać sos sojowy, dodać imbir i chilli, dokladnie wymieszać.
Dodać całe pieczarki, smażyc aż nabior± złotego koloru.
Do 1/2 szlanki wody dodac m±kę, wymieszać i wlać na patelnię. Zamieszać i zagotować. Podawać z ciemnym pieczywem lub ryżem.