Dzisiaj jest Wtorek 22 maja 2018
Przepisy kulinarne - Dania m±czne
... 2 3 4 5 6 7 8 ...
ciasto:2 szkl. m±kijajko2/3 szkl. wodyszczypta soli nadzienie:20 dag pieczarek2...
Składniki: - 2 opakowania tortellini lub ravioli - 5-6 łyżek masła - kilku li...
400 g makaronu,2 łyżki oliwy,3 z±bki czosnku,2 łyżki zielonej pietruszki,1 - 2 o...
Składniki na 6 porcji • 1 szkl. maki pszennej, 1/4 szkl. mleka, ...
Składniki Suche ptysie bez nadzienia pieczarki, ser żółty gouda, pieprz, sól...
SKŁADNIKI: * 0.5 kg ziemniaków, * 9 czubatych łyżek m±ki, * 1 jajko, ...
2 szkl. m±kijajkoszczypta solifarsz:15 dag suszonych grzybów2 cebule3 łyżki olej...
80 dag porów8 łyżek ¶mietany10 dag m±ki2 jajka8 dag tłuszczu1/2 łyżeczki proszku...
Przygotowanie: 40 min.Smażenie: 15 min.Trudno¶ć: łatweSkładniki na 10 porcji ...
3 pomidoryolej do smażeniasól, pieprzciasto:1 szkl. m±ki1 jajko1/2 szkl. mlekaPo...
Składniki • 10 nale¶ników • ½ kg li¶ci pokrzyw • masło...
 łyżki płatków owsianych1/2 łyżki otr?b pszennych5 łyżek mleka w proszku3 ł...
SKŁADNIKI: • 40 dag ziemniaków ugotowanych w łupinach • 40...
Składniki Przepis Ciasto:- 225g m±ki- szczypta soli- 1/2 saszetki suszonych ...
Składniki Przepis 50 dkg ugotowanych w łupinach ziemniaków 10 dkg m±ki pszen...
Składniki Przepis 50 dkg ugotowanych w łupinach ziemniaków 10 dkg m±ki pszen...
Składniki • 0,5 kg m±ki, sól, cukier, jajko, mleko, • 2 saszetki d...
Składniki • 0,5 kg m±ki, sól, cukier, jajko, mleko, • 2 saszetki d...
Składniki Przepis Składniki na 4 porcje• 1 jajko • 2 szklanki m±...
Składniki: CIASTO : 150 g. m±ki żytniej, 150 g. m±ki pszennej, 1/8 l. letniej...
... 2 3 4 5 6 7 8 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Sos ze ¶wieżych grzybów


Składniki • 50 dag grzybów • 1 cebula • 2 łyżki m±ki • 1 szklanka ¶mietany • sól • pieprz Etapy przygotowania 1. Najpierw należy przygotować grzyby- opłukać i oczy¶cić. Następnie musimy je posiekać razem z umyt± i oczyszczon± cebul±. 2. Grzyby i cebulę zalewamy 2 szklankami wody i gotujemy pod przykryciem. Natomiast z m±ki i ¶mietany robimy zaprawkę i dodajemy do grzybów, cały czas mieszaj±c. 3. Na koniec sos należy zagotować i doprawić do smaku.

Przepisy kulinarne - losowy