Dzisiaj jest Poniedziałek 25 marca 2019
Przepisy kulinarne - Dania m±czne
1 2 3 4 ...
Składniki: - 5 jajek - 2 łyżki posiekanego estragonu - po 1 łyżce posiekanego...
Składniki: 1 l mleka 20 dkg m±ki 3 jajka szczypta soli pęczek natki pietruszki...
2 porcje 3 jajka4 łyżki mleka2 łyżki zielonej pietruszki250 g brokułówłyżka mas...
Składniki • 6 jaj • maly kalafior • 150-200 g szpinaku drobn...
Składniki 1/2 kg ziemniaków 1 żółtko (1 jajo) 15- 17 dag m±ki 2 - 3 łyżki m...
6 jaj4 dag masła2 łyżki wody15 dag żółtego sera salami30-40 dag pomidorówkoperek...
Składniki 40 dag dojrzałych pomidorów 15 dag cienkich parówek 30 dag makaro...
Produkty 1 opakowanie makaronu ¶widerki (50 dag) 50 dag kiełbasy jałowcowej 1...
SKŁADNIKI: 6-8 cienkich, słonych nale¶ników 4 ¶rednie cebule 50 dag p...
Przygotowanie: 10 minutPieczenie: 20 minutDuszenie: 10 minutTrudno¶ć: ¶rednio tr...
1 niepełna szklanka m±ki1 szklanka mleka2 żółtkaszczypta soli1 łyżka masłaolej d...
2 jajka3/4 szkl. mleka3/4 szkl. wodym?kaolej do smażenia8 ¶rednich porówsól nad...
1 szklanka m±ki 1 szklanka mleka 1 szklanka wody 1 jajko sól Nadzienie: 70 dag p...
Składniki: 500 g m±ki, 21 g ¶wieżych drożdży, 300 ml mleka, 100 g cukru, ...
SKŁADNIKI: • 2 jajka • 1 szkl. wody • 2 szkl. ...
1 opakowanie mrożonego ciasta francuskiego1 jajkofarsz:kilka suszonych grzybów30...
Składniki: 125 g m±ki 1 łyżka cukru pudru szczypta soli 4 jajka 1/8 lit...
SKŁADNIKI: - 20 dag gotowego mrożonego ciasta francuskiego - 6 jajek - 3 łyżk...
75 dag sera twarogowego3 jajka2 łyżki masła8 łyżek kaszy manny5 łyżek m±ki2-3 ły...
Składniki • Ciasto: 1 1/2 szklanki m±ki pszennej • 1/2 łyżeczki sol...
1 2 3 4 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Pieczeń wołowa duszona


Składniki : 70 dog wołowiny bez ko¶ci 1 łyżka m±ki 6 dag tłuszczu 2 duże cebule sól do smaku 0,5 szklanki wody Wykonanie : Mięso obrać z błon, usun±ć ¶cięgna, dobrze zbić tłuczkiem. Obsypać m±k± i sol±, obrumienić w szybkowarze na mocno rozgrzanym tłuszczu, wrzucić oczyszczon± i pokrojon± cebulę i razem zrumienić. Wlać wodę zamkn±ć szybkowar i ogrzewać 50 minut od momentu przekroczenia progu ci¶nienia wewnętrznego. Po otwarciu szybkowaru zagę¶cić sos resztk± m±ki, jeżeli potrzeba dolać nieco wody.

Przepisy kulinarne - losowy

Sos ziemniaczany


Składniki:350 ml wywaru z ko¶ci lub mięsa,
50 ml ¶mietany,
15-20 dkg ziemniaków (dr±żonych),
8 dkg cebuli, 4 dkg tłuszczu,
3 dkg m±ki,
natka pietruszki,
sól,
pieprz i przyprawy do zup do smaku.

 
Sposób przyrz±dzenia:        Cebulę obrać, opłukać, drobno pokrajać, usmażyć, wymieszać z m±k±, lekko zarumienić, rozprowadzić zimnym wywarem szybko mieszaj±c trzepaczk±, zagotować, dodać ziemniaki i ugotować. Pod koniec gotowania wlać ¶mietanę. Sos poł±czyć z posiekan± natk± pietruszki, doprawić do smaku. Podawać do potraw mięsnych.