Dzisiaj jest Wtorek 11 grudnia 2018
Przepisy kulinarne - Dania mączne
1 2 3 4 ...
Składniki: - 5 jajek - 2 łyżki posiekanego estragonu - po 1 łyżce posiekanego...
Składniki: 1 l mleka 20 dkg mąki 3 jajka szczypta soli pęczek natki pietruszki...
2 porcje 3 jajka4 łyżki mleka2 łyżki zielonej pietruszki250 g brokułówłyżka mas...
Składniki • 6 jaj • maly kalafior • 150-200 g szpinaku drobn...
Składniki 1/2 kg ziemniaków 1 żółtko (1 jajo) 15- 17 dag mąki 2 - 3 łyżki m...
6 jaj4 dag masła2 łyżki wody15 dag żółtego sera salami30-40 dag pomidorówkoperek...
Składniki 40 dag dojrzałych pomidorów 15 dag cienkich parówek 30 dag makaro...
Produkty 1 opakowanie makaronu świderki (50 dag) 50 dag kiełbasy jałowcowej 1...
SKŁADNIKI: 6-8 cienkich, słonych naleśników 4 średnie cebule 50 dag p...
Przygotowanie: 10 minutPieczenie: 20 minutDuszenie: 10 minutTrudność: średnio tr...
1 niepełna szklanka mąki1 szklanka mleka2 żółtkaszczypta soli1 łyżka masłaolej d...
2 jajka3/4 szkl. mleka3/4 szkl. wodym?kaolej do smażenia8 średnich porówsól nad...
1 szklanka mąki 1 szklanka mleka 1 szklanka wody 1 jajko sól Nadzienie: 70 dag p...
Składniki: 500 g mąki, 21 g świeżych drożdży, 300 ml mleka, 100 g cukru, ...
SKŁADNIKI: • 2 jajka • 1 szkl. wody • 2 szkl. ...
1 opakowanie mrożonego ciasta francuskiego1 jajkofarsz:kilka suszonych grzybów30...
Składniki: 125 g mąki 1 łyżka cukru pudru szczypta soli 4 jajka 1/8 lit...
SKŁADNIKI: - 20 dag gotowego mrożonego ciasta francuskiego - 6 jajek - 3 łyżk...
75 dag sera twarogowego3 jajka2 łyżki masła8 łyżek kaszy manny5 łyżek mąki2-3 ły...
Składniki • Ciasto: 1 1/2 szklanki mąki pszennej • 1/2 łyżeczki sol...
1 2 3 4 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

SAŁATKA JAJECZNO- PIECZARKOWA


Składniki • 1 KG PIECZAREK
• 10 JAJ
• 3 CEBULE
• MAJONEZ
• SÓL I PIEPRZ
• OLIWA Etapy przygotowania 1. JAJKA UGOTOWAĆ NA TWARDO I POKROIĆ W KOSTKĘ. 2. PIECZARKI OBCZYSCIĆ, POKROIĆ W KOSTKĘ , CEBULKĘ TAK SAMO W KOSTKĘ I PODSMARZYĆ WSZYSTKO NA OLIWIE PRZYPRAWIĆ SOLA I PIEPRZEM - OSTUDZIĆ! 3. JAJKA WRZUCIĆ DO MISKI, DODAĆ PIECZARKI Z CEBULKĄ, DODAĆ MAJONEZ I PRZYPRAWIĆ DO SMAKU SOLA I PIEPRZEM. SCHŁODZIĆ W LODÓWCE. 4. MOZNA PODAWAĆ JAKO SAMODZIELNE DANIE CZYLI SAŁATKA LUB JAKO DODATEK DO MIĘS I WĘDLIN . SMACZNEGO!

Przepisy kulinarne - losowy

Arbuzowa sałatka z fetą


Składniki: arbuz 150 g fety pokrojonej w zalewie olejowej w słoiku 2 łyżki octu balsamicznego 2 łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia 1 ogórek duży 150 g pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół, bez szypułki liście z 2 gałązek mięty posiekane bardzo drobno przyprawa w minikostkach Czosnek Knorr sól i pieprz do smaku Sposób wykonania: 1. Wlej do miski ocet i oliwę. Dodaj liście mięty, wymieszaj. 2. Rozkrusz przyprawę w mini kostkach Czosnek, wymieszaj całość trzepaczką. 3. Dodaj do miski fetę (bez oleju) i pomidorki koktajlowe. 4. Umyj ogórka, wytrzyj go papierowym ręcznikiem. Teraz odkrój mu obie końcówki, nie zdejmuj skórki. Przekrój go wzdłuż na pół i jeszcze raz na pół. Odkrój pestki, nie będą ci potrzebne. Pokrój ogórka w słupki i dodaj do miski. 5. Arbuza przekrój na pół i jeszcze raz na pół. Zdejmij pestki przy pomocy małej łyżeczki (najlepiej jej końcem). 6. Odkrój nożem miąższ arbuza od jego skóry. 7. Teraz przekrój ćwiartki arbuza jeszcze raz na pół. Zdejmij pozostałe jeszcze pestki. I pokrój arbuza w nie za cienkie paseczki. Potem te paseczki na pół. I tak pokrojonego arbuza dodaj do miski. 8. Wymieszaj sałatkę łyżką. Dodaj sól i pieprz do smaku i ponownie wymieszaj. 9. Najlepiej, aby sałatka postała 3- 4 godziny, wtedy smaki się przegryzą.