Dzisiaj jest Środa 22 sierpnia 2018
Przepisy kulinarne - Dania mączne
1 2 3 4 ...
Składniki: - 5 jajek - 2 łyżki posiekanego estragonu - po 1 łyżce posiekanego...
Składniki: 1 l mleka 20 dkg mąki 3 jajka szczypta soli pęczek natki pietruszki...
2 porcje 3 jajka4 łyżki mleka2 łyżki zielonej pietruszki250 g brokułówłyżka mas...
Składniki • 6 jaj • maly kalafior • 150-200 g szpinaku drobn...
Składniki 1/2 kg ziemniaków 1 żółtko (1 jajo) 15- 17 dag mąki 2 - 3 łyżki m...
6 jaj4 dag masła2 łyżki wody15 dag żółtego sera salami30-40 dag pomidorówkoperek...
Składniki 40 dag dojrzałych pomidorów 15 dag cienkich parówek 30 dag makaro...
Produkty 1 opakowanie makaronu świderki (50 dag) 50 dag kiełbasy jałowcowej 1...
SKŁADNIKI: 6-8 cienkich, słonych naleśników 4 średnie cebule 50 dag p...
Przygotowanie: 10 minutPieczenie: 20 minutDuszenie: 10 minutTrudność: średnio tr...
1 niepełna szklanka mąki1 szklanka mleka2 żółtkaszczypta soli1 łyżka masłaolej d...
2 jajka3/4 szkl. mleka3/4 szkl. wodym?kaolej do smażenia8 średnich porówsól nad...
1 szklanka mąki 1 szklanka mleka 1 szklanka wody 1 jajko sól Nadzienie: 70 dag p...
Składniki: 500 g mąki, 21 g świeżych drożdży, 300 ml mleka, 100 g cukru, ...
SKŁADNIKI: • 2 jajka • 1 szkl. wody • 2 szkl. ...
1 opakowanie mrożonego ciasta francuskiego1 jajkofarsz:kilka suszonych grzybów30...
Składniki: 125 g mąki 1 łyżka cukru pudru szczypta soli 4 jajka 1/8 lit...
SKŁADNIKI: - 20 dag gotowego mrożonego ciasta francuskiego - 6 jajek - 3 łyżk...
75 dag sera twarogowego3 jajka2 łyżki masła8 łyżek kaszy manny5 łyżek mąki2-3 ły...
Składniki • Ciasto: 1 1/2 szklanki mąki pszennej • 1/2 łyżeczki sol...
1 2 3 4 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Kanapki z pasztetem i serem


6,5 dag sera edamskiego topionego
7-8 dag pasztetu
2-3 dag masła
2 łyżeczki posiekanego szczypiorku

Ser i pasztet utrzeć osobno z dodatkiem masła. Przygotowanymi w ten sposób masami smarować każdą kromkę tak, aby granica między składnikami przebiegała ukośnie po przekątnej powierzchni kromki. Granicę między składnikami zaznaczyć paseczkiem szczypiorku.

Przepisy kulinarne - losowy

Galaretka kardynalska


SKŁADNIKI: * 1/2 puszki brzoskwiń w zalewie * 2 galaretki brzoskwiniowe lub cytrynowe * 2 szklanki czereśni * małe opakowanie śmietany kremówki * łyżka cukru * po 5 dag rodzynków i migdałów * kilka orzechów włoskich * 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady SPOSÓB WYKONANIA: 1. Galaretki rozpuścić w 3 szklankach wrzącej wody, wystudzić. 2. Brzoskwinie osączyć z zalewy, umyte czereśnie wydrylować. 3. Owoce rozłożyć do pucharków. 4. Zalewę brzoskwiniową wymieszać z galaretką, zalać nią owoce i wstawić do lodówki, aby deser stężał. 5. Migdały sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki i pokroić w paseczki. 6. Rodzynki umyć, osączyć, orzechy obrać i podzielić na połówki. 7. Ubić śmietanę z cukrem i szprycować dekoracyjnie na zastygniętą galaretkę. 8. Posypać bakaliami, udekorować czereśniami oraz listkami z czekolady.