Dzisiaj jest Niedziela 24 czerwca 2018
Przepisy kulinarne - Dania m±czne
1 2 3 4 ...
Składniki: - 5 jajek - 2 łyżki posiekanego estragonu - po 1 łyżce posiekanego...
Składniki: 1 l mleka 20 dkg m±ki 3 jajka szczypta soli pęczek natki pietruszki...
2 porcje 3 jajka4 łyżki mleka2 łyżki zielonej pietruszki250 g brokułówłyżka mas...
Składniki • 6 jaj • maly kalafior • 150-200 g szpinaku drobn...
Składniki 1/2 kg ziemniaków 1 żółtko (1 jajo) 15- 17 dag m±ki 2 - 3 łyżki m...
6 jaj4 dag masła2 łyżki wody15 dag żółtego sera salami30-40 dag pomidorówkoperek...
Składniki 40 dag dojrzałych pomidorów 15 dag cienkich parówek 30 dag makaro...
Produkty 1 opakowanie makaronu ¶widerki (50 dag) 50 dag kiełbasy jałowcowej 1...
SKŁADNIKI: 6-8 cienkich, słonych nale¶ników 4 ¶rednie cebule 50 dag p...
Przygotowanie: 10 minutPieczenie: 20 minutDuszenie: 10 minutTrudno¶ć: ¶rednio tr...
1 niepełna szklanka m±ki1 szklanka mleka2 żółtkaszczypta soli1 łyżka masłaolej d...
2 jajka3/4 szkl. mleka3/4 szkl. wodym?kaolej do smażenia8 ¶rednich porówsól nad...
1 szklanka m±ki 1 szklanka mleka 1 szklanka wody 1 jajko sól Nadzienie: 70 dag p...
Składniki: 500 g m±ki, 21 g ¶wieżych drożdży, 300 ml mleka, 100 g cukru, ...
SKŁADNIKI: • 2 jajka • 1 szkl. wody • 2 szkl. ...
1 opakowanie mrożonego ciasta francuskiego1 jajkofarsz:kilka suszonych grzybów30...
Składniki: 125 g m±ki 1 łyżka cukru pudru szczypta soli 4 jajka 1/8 lit...
SKŁADNIKI: - 20 dag gotowego mrożonego ciasta francuskiego - 6 jajek - 3 łyżk...
75 dag sera twarogowego3 jajka2 łyżki masła8 łyżek kaszy manny5 łyżek m±ki2-3 ły...
Składniki • Ciasto: 1 1/2 szklanki m±ki pszennej • 1/2 łyżeczki sol...
1 2 3 4 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Kofta z migdalami


Porcja dla 6 osob. Czas przygotow. 1 godz. 10 min.
1 kg miesa jagniecego lub wolowego,
2 cebule,
2 jaja,
6 lyzek migdalow lub orzechow wloskich,
3 lyzki masla,
1 lyzka posiekanej zielonej pietruszki,
1 cytryna,
sol, pieprz.

1. Mieso zemlec 3 razy przez maszynke.
2. Jajka roztrzepac w misce, nastepnie dodac starte cebule.
3. Mieso polaczyc z jajami i cebula, dodac sol i pieprz, dobrze wymieszac.
Wyrabiac rekoma 5 min.
4. Migdaly sparzyc wrzatkiem, obrac, posiekac.
5. Z miesa uformowac 6 plaskich prostokatow, posypac kazdy, wzdluz dluzszego
boku, posiekanymi migdalami. Zwinac w rolade, nastepnie uformowac na ksztalt
kofta.
6. Brytfanne wysmarowac tluszczem, ulozyc w niej kofta, posmarowac stopionym
maslem i pokropic kilkoma lyzkami wody.
7. Piec ogrzac do temp. 180żC. Kofta piec 45 min. Przelozyc na polmisek, posypac pietruszka i przybrac kawalkami cytryny. Podawac z ryzem lub frytkami


Przepisy kulinarne - losowy

Kuskus z owocami morza


Składniki • na kuskus: • 300g (4dl) kuskus • 150 ml (3dl) wody • 1kostka bulionu warzywnego Knorr • 1lyzka stolowa oliwy • 400g mieszanki warzyw do potwaw chinskich lub woka • 200g pieczarek • Po 1 malym opakowaniu krewetek koktajlowych,malzy, szyjek rakowych • (niekoniecznie),paluszkow krabowych lub gotowa mieszanka owocow morza • Sol, pieprz • Jogurt Harissa: • 1szklanka (2dl) gestego jogurtu naturalnego • 1 zabek czosnku (przecisniety przez praske) • ½ lyzeczki suszonej miety • ½ lyzeczki kolendry • ½ lyzeczki kminku • ½ lyzeczki chili • Starta skorka z ½ limonki Etapy przygotowania 1. W miseczce mieszamy wszystkie skladniki jogurtu i odkladamy go do lodowki na ok.1 godz.
2. w plaskim garnku gotujemy wode; kiedy zacznie wrzec rozpuszczamy w niej kostke bulionowa i oliwe; nastepnie zdejmujemy z ognia, mieszamy dokladnie z kuskusem i odkladamy pod przykryciem na bok na ok. 5 min.
3. Warzywa i pieczarki podsmazamy na patelni az przestana byc surowe.(ok.3-5 min.)
4. Warzywa mieszamy z kuskusem i przygotowanymi skorupiakami, calosc doprawiamy sola i pieprzem. Podajemy z przygotowanym juz sosem jogurtowym.