Dzisiaj jest Piątek 16 listopada 2018
Przepisy kulinarne - Dania mączne
1 2 3 4 ...
Składniki: - 5 jajek - 2 łyżki posiekanego estragonu - po 1 łyżce posiekanego...
Składniki: 1 l mleka 20 dkg mąki 3 jajka szczypta soli pęczek natki pietruszki...
2 porcje 3 jajka4 łyżki mleka2 łyżki zielonej pietruszki250 g brokułówłyżka mas...
Składniki • 6 jaj • maly kalafior • 150-200 g szpinaku drobn...
Składniki 1/2 kg ziemniaków 1 żółtko (1 jajo) 15- 17 dag mąki 2 - 3 łyżki m...
6 jaj4 dag masła2 łyżki wody15 dag żółtego sera salami30-40 dag pomidorówkoperek...
Składniki 40 dag dojrzałych pomidorów 15 dag cienkich parówek 30 dag makaro...
Produkty 1 opakowanie makaronu świderki (50 dag) 50 dag kiełbasy jałowcowej 1...
SKŁADNIKI: 6-8 cienkich, słonych naleśników 4 średnie cebule 50 dag p...
Przygotowanie: 10 minutPieczenie: 20 minutDuszenie: 10 minutTrudność: średnio tr...
1 niepełna szklanka mąki1 szklanka mleka2 żółtkaszczypta soli1 łyżka masłaolej d...
2 jajka3/4 szkl. mleka3/4 szkl. wodym?kaolej do smażenia8 średnich porówsól nad...
1 szklanka mąki 1 szklanka mleka 1 szklanka wody 1 jajko sól Nadzienie: 70 dag p...
Składniki: 500 g mąki, 21 g świeżych drożdży, 300 ml mleka, 100 g cukru, ...
SKŁADNIKI: • 2 jajka • 1 szkl. wody • 2 szkl. ...
1 opakowanie mrożonego ciasta francuskiego1 jajkofarsz:kilka suszonych grzybów30...
Składniki: 125 g mąki 1 łyżka cukru pudru szczypta soli 4 jajka 1/8 lit...
SKŁADNIKI: - 20 dag gotowego mrożonego ciasta francuskiego - 6 jajek - 3 łyżk...
75 dag sera twarogowego3 jajka2 łyżki masła8 łyżek kaszy manny5 łyżek mąki2-3 ły...
Składniki • Ciasto: 1 1/2 szklanki mąki pszennej • 1/2 łyżeczki sol...
1 2 3 4 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Kalmary w potrawce



tuby kalmarów
fasola
cukinia
marchew
kapusta


Cukinię pokroić w kostkę.Marchew pokroić w duże kawałki,kapustę poszatkować.Tuby kalmarów wrzucić do garnka,wraz z kapust?,marchwi?,cukini?,fasolą.Gotować 5 minut

Przepisy kulinarne - losowy

Zupa porowo-ziemniaczana z szynką


50 dag ziemniaków, 50 dag porów, 20 dag wędzonej szynki w kawałku, łyżka masła roślinnego, 2 kromki chleba tostowego, pół szklanki kremówki, 6 szklanek bulionu (może być z kostki), pęczek natki pietruszki, sól, pieprz Przygotowanie: Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę, pory pokroić w krążki, włożyć do garnka, zalać ciepłym bulionem i gotować na małym ogniu pod przykryciem 30 min. Połowę zupy zmiksować i wymieszać ze śmietaną, a potem z pozostałą zupą, doprawić do smaku i gotować jeszcze 5 min. Na patelni rozpuścić masło roślinne, podsmażyć pokrojo-ną w kostkę szynkę i chleb tostowy. Zupę zdjąć z ognia, posypać posiekaną natką pietruszki. Do talerzy wlać zupę, nałożyć po łyżce groszku i grzanek z szynką. (100 g - 85 kcal).