Dzisiaj jest Czwartek 18 stycznia 2018
Przepisy kulinarne - Ciasta, desery, torty
1 2 3 4 5 ...
Składniki: 40 dag żurawin 5 dag m±ki ziemniaczanej 10- 15 dag cukru kawałek ...
Składniki CIASTO: 4 jajka 2 szklanki cukru 3 szklanki m±ki 400 gr ¶mieta...
Składniki: - 100 g masła, - 350 g miodu, - 100 g cukru, - 1 jajko, - łyżka ...
Ciasto: kostka masła 3/4 szklanki cukru 6 żółtek 2 cukry waniliowe 1 niepełna sz...
Produkty 500 g wi¶ni500 g borówki amerykańskiej500 g m±ki pszennej120 g m±ki zi...
Ciasto:4 jajkacukier waniliowy1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia25 dag m±k...
Składniki • dojrzałe wi¶nie - 0,5 kg • galaretka wi¶niowa • j...
Produkty: 1 kostka masła lub margaryny2 szklanki m±ki1 żółtko1 łyżeczka proszku...
SKŁADNIKI: * puszka brzoskwiń * puszka ananasów * 3 kiwi ¶wieże...
Składniki • pół litra mleka • 3 jajka • torebkę cukru wanili...
Składniki: 6 łyżeczek żelatyny,3 żółtka,12 dkg cukru,0.25 l czerwonego wina wyt...
SKŁADNIKI: 6 brzoskwiń 500 ml słodkiego, białego wina galaretka o smaku brz...
Składniki - 70 dkg m±ki - margaryna - 1/4 kostki smalcu - 3/4 szklanki c...
Produkty 40 dag bakalii  po 5 dag   orzechów włoskich  orzechó...
Składniki Ciasto: 50 dkg. m±ki 3 żółtka 1 jajko 1 szklanka mleka 4 dkg. dr...
Składniki: Czubata szklanka cukru pudru,2 jajka,8 dag masła,skórka cytrynowa,sz...
200 g miodu200 g masła4 jajka300 g m±ki3 łyżeczki proszku do pieczenia60 g imbir...
Składniki • 30 dag m±ki pszennej • kostka masła ̶...
Składniki: Masa: * 15 dkg masła * 15 dkg margaryny * 25 dkg cu...
Składniki: 1 kostka masła 1 szklanka cukru pudru 5 jajek 2 szklanki m±ki 2 ł...
1 2 3 4 5 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Filety z soli nadziewane lososiem


Składniki: 6 filetow z soli, 250 g lososia z puszki lub gotowanego, 50 g orzeszkow pistacjowych, 2 jaja ugotowane na twardo, 75 ml smietanki kremowej, 2 l wywaru rybnego, 200 ml majonezu, 200 ml bialego wina, 15 g zelatyny, 50 g wedzonego lososia, 50 g masla, sol, pieprz. Przybranie: 30 g kawioru, zielona pietruszka. Sposób wykonania: 1. Lososia z puszki zmiksowac z jajami, polaczyc ze smietanka ubita na sztywno.
Dodac grubo posiekane orzeszki pistacjowe, wymieszac. Mase rozlozyc na jednej polowie kazdego fileta. Przykryc druga polowa fileta, wyrownac brzegi,
kazda porcje zawinac w folie. Ulozyc w rynience, zalac zimnym wywarem i na
malym ogniu gotowac 25 min. Wyjac, odwinac z folii, ostudzic. 2. Wywar przecedzic, odparowac do objetosci 400 ml. Wlac wino, zagotowac. Dodac zelatyne namoczona w 2 lyzkach zimnej wody, wymieszac, by sie rozpuscila. 3. Nastepnie ostudzic i 2/3 plynnej galarety wymieszac z majonezem. Ugotowane filety pokryc trzykrotnie warstwa majonezu, ochlodzic. 4. Wedzonego lososia utrzec z maslem, nalozyc te mase za pomoca "rekawa" na filety pokryte majonezem. Przybrac kawiorem, listkami zielonej pietruszki, zalac reszta plynnej galarety, wstawic do lodowki na 3 godz.

Przepisy kulinarne - losowy

Kotlety z białej fasoli


Składniki Przepis 40 dkg białej suchej fasoli 2 ¶rednie cebule 4 łyżki tartej bułki 2 jajka 1 łyżka suszonego majeranku sól pieprz i przyprawa maggi do smaku tłuszcz do smażenia Fasolę namoczyć na 12 godz. Ugotować do miękko¶ci w wodzie, w której się moczyła. Pod koniec gotowania posolić. Odcedzić. Wystudzić. Zmielić w maszynce do mięsa wraz z obran± cebul?. Dodać jajka, przyprawy i tart? bułkę. Cało¶ć dokładnie wymieszać. (Gdyby się okazało, że masa jest za rzadka dodać jeszcze tartej bułki). Zmasy formować kotlety. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Podawać z ostrymi sosami i sezonow± surówk±.