Dzisiaj jest Poniedziałek 25 marca 2019
Przepisy kulinarne - Ciasta, desery, torty
1 2 3 4 5 ...
Składniki: 40 dag żurawin 5 dag m±ki ziemniaczanej 10- 15 dag cukru kawałek ...
Składniki CIASTO: 4 jajka 2 szklanki cukru 3 szklanki m±ki 400 gr ¶mieta...
Składniki: - 100 g masła, - 350 g miodu, - 100 g cukru, - 1 jajko, - łyżka ...
Ciasto: kostka masła 3/4 szklanki cukru 6 żółtek 2 cukry waniliowe 1 niepełna sz...
Produkty 500 g wi¶ni500 g borówki amerykańskiej500 g m±ki pszennej120 g m±ki zi...
Ciasto:4 jajkacukier waniliowy1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia25 dag m±k...
Składniki • dojrzałe wi¶nie - 0,5 kg • galaretka wi¶niowa • j...
Produkty: 1 kostka masła lub margaryny2 szklanki m±ki1 żółtko1 łyżeczka proszku...
SKŁADNIKI: * puszka brzoskwiń * puszka ananasów * 3 kiwi ¶wieże...
Składniki • pół litra mleka • 3 jajka • torebkę cukru wanili...
Składniki: 6 łyżeczek żelatyny,3 żółtka,12 dkg cukru,0.25 l czerwonego wina wyt...
SKŁADNIKI: 6 brzoskwiń 500 ml słodkiego, białego wina galaretka o smaku brz...
Składniki - 70 dkg m±ki - margaryna - 1/4 kostki smalcu - 3/4 szklanki c...
Produkty 40 dag bakalii  po 5 dag   orzechów włoskich  orzechó...
Składniki Ciasto: 50 dkg. m±ki 3 żółtka 1 jajko 1 szklanka mleka 4 dkg. dr...
Składniki: Czubata szklanka cukru pudru,2 jajka,8 dag masła,skórka cytrynowa,sz...
200 g miodu200 g masła4 jajka300 g m±ki3 łyżeczki proszku do pieczenia60 g imbir...
Składniki • 30 dag m±ki pszennej • kostka masła ̶...
Składniki: Masa: * 15 dkg masła * 15 dkg margaryny * 25 dkg cu...
Składniki: 1 kostka masła 1 szklanka cukru pudru 5 jajek 2 szklanki m±ki 2 ł...
1 2 3 4 5 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Zupa z kabaczków


Dla dziecka od: 1 roku Składniki:
- 50 dag kabaczków
- 2 łyżki ryżu
- 2 łyżki masła
- szklanka mleka (lub wody)
- szklanka jogurtu (lub ¶mietany)
- 2 żółtka
- 2 łyżki drobno posiekanego koperku
- sól i pieprz (niekoniecznie)
- groszek ptysiowy lub grzanki

Sposób przyrz±dzania:

Ryż zalej w rondlu szklank± wody. Zagotuj. Dorzuć obrany ze skórki i pokrojony na kawałeczki kabaczek (bez pestek), posól i gotuj pod przykryciem, aż ryż i kabaczek zmiękn±. W razie potrzeby dolej nieco wody. Dodaj masło, mleko (lub więcej wody), koperek. Gdy zupa zacznie wrzeć, zdejmij j± z ognia, ewentualnie zmiksuj, po czym zapraw żółtkami rozbełtanymi z jogurtem lub ¶mietan±. Na talerzach możesz zupę posypać ptysiowym groszkiem lub grzankami i siekanym zielonym koperkiem.

Przepisy kulinarne - losowy

Fasolka szparagowa z parmezanem


80 dag fasolki szparagowej
4-5 z±bków czosnku
gał?zka cz?bru / 1 łyżeczka suszonego
2 łyżki masła
8 łyżek tartego parmezanu Fasolkę ugotować w wodzie z sol± i cz?brem, ale nie do miękko¶ci. Na patelni rozpu?cić masło, zarumienić posiekany czosnek, dorzucić ods?czon± fasolkę. Wymieszać i rozdzielić na porcje. Posypać parmezanem.