Dzisiaj jest Wtorek 22 maja 2018
Przepisy kulinarne - Ciasta, desery, torty
1 2 3 4 5 ...
Składniki: 40 dag żurawin 5 dag m±ki ziemniaczanej 10- 15 dag cukru kawałek ...
Składniki CIASTO: 4 jajka 2 szklanki cukru 3 szklanki m±ki 400 gr ¶mieta...
Składniki: - 100 g masła, - 350 g miodu, - 100 g cukru, - 1 jajko, - łyżka ...
Ciasto: kostka masła 3/4 szklanki cukru 6 żółtek 2 cukry waniliowe 1 niepełna sz...
Produkty 500 g wi¶ni500 g borówki amerykańskiej500 g m±ki pszennej120 g m±ki zi...
Ciasto:4 jajkacukier waniliowy1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia25 dag m±k...
Składniki • dojrzałe wi¶nie - 0,5 kg • galaretka wi¶niowa • j...
Produkty: 1 kostka masła lub margaryny2 szklanki m±ki1 żółtko1 łyżeczka proszku...
SKŁADNIKI: * puszka brzoskwiń * puszka ananasów * 3 kiwi ¶wieże...
Składniki • pół litra mleka • 3 jajka • torebkę cukru wanili...
Składniki: 6 łyżeczek żelatyny,3 żółtka,12 dkg cukru,0.25 l czerwonego wina wyt...
SKŁADNIKI: 6 brzoskwiń 500 ml słodkiego, białego wina galaretka o smaku brz...
Składniki - 70 dkg m±ki - margaryna - 1/4 kostki smalcu - 3/4 szklanki c...
Produkty 40 dag bakalii  po 5 dag   orzechów włoskich  orzechó...
Składniki Ciasto: 50 dkg. m±ki 3 żółtka 1 jajko 1 szklanka mleka 4 dkg. dr...
Składniki: Czubata szklanka cukru pudru,2 jajka,8 dag masła,skórka cytrynowa,sz...
200 g miodu200 g masła4 jajka300 g m±ki3 łyżeczki proszku do pieczenia60 g imbir...
Składniki • 30 dag m±ki pszennej • kostka masła ̶...
Składniki: Masa: * 15 dkg masła * 15 dkg margaryny * 25 dkg cu...
Składniki: 1 kostka masła 1 szklanka cukru pudru 5 jajek 2 szklanki m±ki 2 ł...
1 2 3 4 5 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Zielone Szaleństwo


Składniki • 1 biała cykoria • 1 gruszka • 1 kiwi • 3 łyżki płatków migdałowych (podprazonych na suchej patelni) • oliwa z oliwek, ocet balsamico • sól, pieprz, Etapy przygotowania 1. Gruszkę umyj, obierz i pokrój w ok. 1 cm kostkę. Kiwi obierz, rozkrój na ćwiartki i pokrój w plasterki. Cykorię (gł. zielon±, li¶ciast± czę¶ć) pokrój w plasterki - dzięki temu otrzymasz zgrabne paseczki. 2. Wymieszaj w misce warzywa i owoce, lekko posól, do¶ć obficie posyp ¶wieżo zmielonym pieprzem (czarnym), skrop octem balsamico i oliw±. Na koniec posyp podprażonymi na suchej patelni i posiekanymi migadałami 3. Genialny, lekki dodatek do dań głównych (drobiu, ryb), ale równie wspaniale wypada z kawałkiem ¶wieżej, chrupi±cej bagietki i kieliszkiem białego wina.

Przepisy kulinarne - losowy

Lody bakaliowe


Składniki: 0.5 l mleka lub ¶mietanki,
10 dkg cukru,
5 żółtek,
5 dkg rodzynków,
5 dkg orzechów włoskich,
5 dkg fig. Sposób przyrz±dzenia:
       
Orzechy sparzyć wrz±c± wod±, obrać ze skórki, drobno posiekać. Rodzynki i figi umyć, figi drobno pokrajać. Lody przygotować, przed włożeniem do maszynki masę wymieszać z bakaliami. Podawać w pucharkach z bit± ¶mietan± lub polew±.