Dzisiaj jest Czwartek 24 stycznia 2019
Przepisy kulinarne - Ciasta, desery, torty
1 2 3 4 5 6 ...
Składniki: * 4 białka * 20 dag cukru kolorowe * jajeczka z marc...
SKŁADNIKI: • 18 jajeczek przepiórczych • 1 mała makrela wę...
Składniki Ciasto: 10 dag masła 5 dag cukru 1 jajko 10 dag mielonych orzech...
Składniki: 1 kaczka 35 dag mielonej cielęciny 2 tosty 1/4 szklanki mleka ...
Składniki Przepis ciasto:- 150 g m±ki- szczypta proszku do pieczenia- 50 g c...
2 szkl. m±ki1/2 szkl. mleka3 łyżki cukru1-2 łyżki masła2 jajka3 dag drożdżyszczy...
Składniki : Ciasto: 500 g m±ki 1 łyżeczka oleju 1 żółtko szczypta soli tł...
Składniki • 3/4 szkl cukru, cukier waniliowy • 1/3 szkl m±ki psze...
5 żółtek3 białka1 puszka mleka skondensowanego bez cukru1 puszka mleka skondenso...
Składniki: - kilka krakersów- kawalek sera żółtego bez dziur- mała foremka do w...
25 dag makaronu4 jajka4  łyżki cukru10 dag rodzynek10 dag orzechówstarta sk...
Składniki •  2 małe cukinie, 4 marchewki, por, papryka czerwona i zi...
SKŁADNIKI: * 2 szklanki cukru * 2 szklanki posiekanych orzechów arach...
SKŁADNIKI: * 2 kg jabłek (najlepiej antonówek) * 5 jajek * 4 1/2 sz...
SKŁADNIKI: - 20 dag masła - 16 dag cukru - 1 torebka cukru waniliowego - s...
Produkty Ciasto: 25 dag m±ki, 25 dag mielonych migdałów, pół kostki zimnego mas...
Składniki: 600 ml mleka 0,5% 800 ml ¶mietanki 36% 1 laska wanilii 4 żółtk...
Składniki : * 50 dkg m±ki * 5 dkg margaryny * 2 jaja * 1 s...
Składniki: Biszkopt czekoladowy: 5 jajek, 1 niepełna szklanka maki tortowej...
Składniki Ciasto parzone: szczypta soli, 80 g masła,200 g m±ki, 4 jajka Krem...
1 2 3 4 5 6 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Ciasto cappuccino


SKŁADNIKI: 1 szkl. cukru, 1 szkl. maki ziemniaczanej, 7 jajek, 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia, 1 łyżeczka drobnej kawy rozpuszczalnej, 2 opakowania kawy cappucino orzechowego (2 opakowania po 150 g kawy), odrobinka kakao. Na krem: 0.75 l ¶mietany kremówki słodkiej, 4 łyżeczki żelatyny, 2 opakowania cappucino, 2 łyżeczki cukru pudru. WYKONANIE: Oddzielić białka od żółtek, utrzeć białka z cukrem na sztywn± masę, stopniowo dodać żółtka dalej miksuj±c. M±kę ziemniaczan± przesiać (tak, tak, przesiać), wymieszać z kaw± rozpuszczaln±, cappucino w proszku, proszkiem do pieczenia i kakao. Wyjdzie trochę gesta masa, któr± trzeba równo rozprowadzić na blasze. Piec 25 - 30 min. w temp. 180°C. Gdy ciasto się już upiecze i ostygnie, przekroić je wzdłuż na dwa placki. Żelatynę rozpu¶cić w zimnej wodzie, można podgrzać, żeby lepiej się rozpu¶ciła, ostudzić. Przygotować ¶mietanę. Ubić ¶mietanę mikserem z cukrem pudrem na sztywno, wsypać cappucino, a na koniec dodać żelatynę, ładnie wymiksować.

Przepisy kulinarne - losowy

Roladki z cukinii z past± szpinakow±


Produkty: - szpinak mrożony
- masło
- gałka muszkatołowa
- pieprz
- papryka ostra
- czosnkowa kostka Knorr
- czosnek
- cukinia
- ¶mietana 18%
- ser ple¶niowy typu lazur
- serek topiony Wykonanie: PASTA Rozmrozić opakowanie szpinaku i odcedzić nadmiar wody. Na ma¶le podsmażyć kilka posiekanych z±bków czosnku, dodać szpinak. Doprawić gałk± muszkatołow±, pieprzem, ostr± papryk±. Odparować nadmiar wody, aż masa będzie spójna. Dodać łyżkę lub dwie masła i rozkruszon± kostkę czosnkow± Knorr. Cukinię, nie obieraj±c ze skórki, pokroić wzdłuż na cienkie plastry. Na duż± patelnię wlać zagotowan± wodę i rozpu¶cić kostkę rosołow± lub tylko osolić wodę, podgrzewać na małym ogniu. Włożyć plastry cukinii i gotować 2-3 min. aż zmiękn± i stan± się bardziej elastyczne. Ods±czyć na ręczniku papierowym. Masę szpinakow± rozsmarować na plastrach cukinii. Zawin±ć roladki.
SOS Na patelni podgrzać masło. Podsmażyć czosnek, dodać ser ple¶niowy i serek topiony pokrojone w kostkę. Mieszać by się nie przypaliło. Gdy ser się roztopi dolać ¶mietanę. Nie gotować! Przyprawić pieprzem i gałk± muszkatuow±.Roladki wyłożone na naczyniu polać sosem. Wy¶mienite na ciepło