Dzisiaj jest Wtorek 22 maja 2018
Przepisy kulinarne - Ciasta, desery, torty
1 2 3 4 5 6 ...
Składniki: * 4 białka * 20 dag cukru kolorowe * jajeczka z marc...
SKŁADNIKI: • 18 jajeczek przepiórczych • 1 mała makrela wę...
Składniki Ciasto: 10 dag masła 5 dag cukru 1 jajko 10 dag mielonych orzech...
Składniki: 1 kaczka 35 dag mielonej cielęciny 2 tosty 1/4 szklanki mleka ...
Składniki Przepis ciasto:- 150 g m±ki- szczypta proszku do pieczenia- 50 g c...
2 szkl. m±ki1/2 szkl. mleka3 łyżki cukru1-2 łyżki masła2 jajka3 dag drożdżyszczy...
Składniki : Ciasto: 500 g m±ki 1 łyżeczka oleju 1 żółtko szczypta soli tł...
Składniki • 3/4 szkl cukru, cukier waniliowy • 1/3 szkl m±ki psze...
5 żółtek3 białka1 puszka mleka skondensowanego bez cukru1 puszka mleka skondenso...
Składniki: - kilka krakersów- kawalek sera żółtego bez dziur- mała foremka do w...
25 dag makaronu4 jajka4  łyżki cukru10 dag rodzynek10 dag orzechówstarta sk...
Składniki •  2 małe cukinie, 4 marchewki, por, papryka czerwona i zi...
SKŁADNIKI: * 2 szklanki cukru * 2 szklanki posiekanych orzechów arach...
SKŁADNIKI: * 2 kg jabłek (najlepiej antonówek) * 5 jajek * 4 1/2 sz...
SKŁADNIKI: - 20 dag masła - 16 dag cukru - 1 torebka cukru waniliowego - s...
Produkty Ciasto: 25 dag m±ki, 25 dag mielonych migdałów, pół kostki zimnego mas...
Składniki: 600 ml mleka 0,5% 800 ml ¶mietanki 36% 1 laska wanilii 4 żółtk...
Składniki : * 50 dkg m±ki * 5 dkg margaryny * 2 jaja * 1 s...
Składniki: Biszkopt czekoladowy: 5 jajek, 1 niepełna szklanka maki tortowej...
Składniki Ciasto parzone: szczypta soli, 80 g masła,200 g m±ki, 4 jajka Krem...
1 2 3 4 5 6 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Wino grzane z żółtkami


2 szklanki wina półsłodkiego, 2 żółtka, 3-5 goĽdzików, kawałek cynamonu, 2-3 łyżki cukru. Żółtka utrzeć z cukrem, stawiaj±c naczynie na parze. Czę¶ć wina zagotować z przyprawami i przecedzić, resztę podgrzać pod przykryciem. Do utartych żółtek wlewać strumieniem zagotowane z przyprawami wino, ubijać energicznie, aż do uzyskania obfitej piany, uważaj±c, aby żółtka nie ¶cięły się. Wlać resztę podgrzanego wina i wymieszać. Gor±cy napój z pian± przelać do dzbanka i nalewać do wysokich w±skich szklanek.

Przepisy kulinarne - losowy

Krem cytrynowy 1


SKŁADNIKI:
* 200 g cukru pudru
* 4 jajka
* 2 cytryny
* 3 łyżeczki żelatyny
* pół szklanki ¶mietanki kremowej

PRZYGOTOWANIE:
* Cukier utrzeć z żółtkami na puszyst? masę.
* Cytrynę wyparzyć. Otrzeć na tarce skórkę.
* Do puszystej masy dodać otart? skórkę i sok z cytryny.
* Żelatynę rozpu?cić w zimnej wodzie, w 2 łyżkach. Poł?czyć z ni? masę. Dodać ubit? ?mietanę i sztywn± pianę z białek.
* Krem nałożyć do saleterek.
* Schłodzić w lodówce.