Dzisiaj jest Środa 18 lipca 2018
Przepisy kulinarne - Ciasta, desery, torty
1 2 3 4 5 6 ...
Składniki: * 4 białka * 20 dag cukru kolorowe * jajeczka z marc...
SKŁADNIKI: • 18 jajeczek przepiórczych • 1 mała makrela wę...
Składniki Ciasto: 10 dag masła 5 dag cukru 1 jajko 10 dag mielonych orzech...
Składniki: 1 kaczka 35 dag mielonej cielęciny 2 tosty 1/4 szklanki mleka ...
Składniki Przepis ciasto:- 150 g m±ki- szczypta proszku do pieczenia- 50 g c...
2 szkl. m±ki1/2 szkl. mleka3 łyżki cukru1-2 łyżki masła2 jajka3 dag drożdżyszczy...
Składniki : Ciasto: 500 g m±ki 1 łyżeczka oleju 1 żółtko szczypta soli tł...
Składniki • 3/4 szkl cukru, cukier waniliowy • 1/3 szkl m±ki psze...
5 żółtek3 białka1 puszka mleka skondensowanego bez cukru1 puszka mleka skondenso...
Składniki: - kilka krakersów- kawalek sera żółtego bez dziur- mała foremka do w...
25 dag makaronu4 jajka4  łyżki cukru10 dag rodzynek10 dag orzechówstarta sk...
Składniki •  2 małe cukinie, 4 marchewki, por, papryka czerwona i zi...
SKŁADNIKI: * 2 szklanki cukru * 2 szklanki posiekanych orzechów arach...
SKŁADNIKI: * 2 kg jabłek (najlepiej antonówek) * 5 jajek * 4 1/2 sz...
SKŁADNIKI: - 20 dag masła - 16 dag cukru - 1 torebka cukru waniliowego - s...
Produkty Ciasto: 25 dag m±ki, 25 dag mielonych migdałów, pół kostki zimnego mas...
Składniki: 600 ml mleka 0,5% 800 ml ¶mietanki 36% 1 laska wanilii 4 żółtk...
Składniki : * 50 dkg m±ki * 5 dkg margaryny * 2 jaja * 1 s...
Składniki: Biszkopt czekoladowy: 5 jajek, 1 niepełna szklanka maki tortowej...
Składniki Ciasto parzone: szczypta soli, 80 g masła,200 g m±ki, 4 jajka Krem...
1 2 3 4 5 6 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Pasztet z grzybow


10-12 porcji. Czas przygotow. 2 godz.
180 g suszonych prawdziwkow,
5 czerstwych buleczek,
5 srednich cebul,
180 g masla,
3 lyzki maki,
12 jaj,
375 ml gestej smietany,
3 lyzki siekanego koperku,
3 lyzki siekanej natki pietruszki,
sol, pieprz,
maslo do smarowania formy.

1. Grzyby wymyc szczoteczka, namoczyc na 12 godz, ugotowac w tej samej wodzie,
w ktorej sie moczyly. Buleczki namoczyc w wywarze grzybowym.
2. Cebule obrac, posiekac razem z ugotowanymi grzybami i odcisnieta buleczka,
przesmazyc na rozgrzanym masle.
3. Do miski wbic zoltka, dodac przesmazone grzyby, smietane, make, koperek,
pietruszke, sol i pieprz. Wymieszac.
4. Forme budyniowa grubo wysmarowac maslem.
5. Bialka ubic na piane, po lyzeczce dodawac do masy grzybowej, mieszac. Przelozyc do nasmarowanej formy, wstawic do goracej kapieli wodnej, piec w
ogrzanym do 180żC piekarniku przez 1,5 godz. Po upieczeniu wyjac z formy na
okragly polmisek, podawac na goraco z sosem smietanowym.

Przepisy kulinarne - losowy

Gulasz z poledwicy wolowej


Porcja dla 6-8 osob. Czas przygotow. 1,5 godz.
1 kg poledwicy wolowej,
400 g kartofli,
350 g cebuli,
2 zielone papryki,
1 pomidor,
1 zabek czosnku,
50 g smalcu,
1 lyzeczka papryki,
1/2 lyzeczki kminku,
sol.

1. Mieso umyc, pokroic w kostke wielkosci 2,5-3 cm. Osolic.
2. Papryki i pomidory umyc, cebule i kartofle obrac. Z papryki wyjac gniazda
nasienne. Cebule, papryki i pomidor pokroic na cienkie plasterki. Kartofle
pokroic w kostke tej samej wielkosci co mieso.
3. Na rozgrzanym tluszczu zrumienic cebule, dodac pokrojone mieso i dusic pod
przykryciem na malym ogniu 30 min. W czasie duszenia mozna dodac troche wody
lub bulionu z kostki. Nastepnie wrzucic pokrojone kartofle, dodac roztarty
czosnek, mielona papryke, kminek, pokrojone papryki i pomidor. Zalac woda
lub bulionem tak, by wszystkie skladniki byly zakryte i gotowac dalej na malym ogniu, az kartofle beda miekkie, a sos zgestnieje. Przed podaniem mozna
wrzucic do gulaszu troche ugotowanych kluseczek "csipetke".