Dzisiaj jest Czwartek 18 stycznia 2018
Przepisy kulinarne - Ciasta, desery, torty
1 2 3 4 5 6 7 ...
Składniki 1 paczka wafli1 mleko skondensowane słodkie w puszce1 masłoszkl. orz...
Ciasto:- 2 szklanki m±ki- 15 dag zimnego masła- 2-3 łyżki lodowatej wodyFarsz:- ...
Składniki 1 duża kostka miękkiego masła (250 g) 1/2 szklanki cukru 2 szklanki...
Składniki: 2 szklanki m±ki, 4 jaja, 1 szklanka cukru kryształ, 15 dag masł...
Składniki: 4 cytryny,4 jajka,1 szkl. cukru,2.5 szkl. m±ki,ok. 1 szkl. mleka,4 ł...
Składniki • 1 kg utartych ziemniaków • 2 jajka • 1 szkl ...
SKŁADNIKI: CIASTO: * 500 g maki * 20 g drozdzy * 2- 3 łyżki mlek...
- 50 dag m±ki- 4 dag ¶wieżych drożdży- 10 dag cukru- 10 dag masła- 3 jajka- 1 żó...
SKŁADNIKI: 0.75 kg truskawek, 1 dojrzały banan, 10 dkg cukru, 50 dkg jogur...
Produkty 500 g jogurtu waniliowego2 paczki biszkoptow600 ml smietany kremowki60...
Składniki Przepis        Pianka truskawkowa:40...
Składniki Przepis        Pianka truskawkowa:40...
Składniki • 50 dag mielonego twarogu, • 50 dag truskawek, 15 dag bi...
Składniki Przepis 450 g ciasta francuskiego100g dzemu truskawkowego60 g cukr...
Produkty 1 kg truskawek, 1 opakowanie ¶mietany (lub jogurtu), 10 dag cukru pudr...
SKŁADNIKI: PORCJA: 200 KCAL - 150 g ¶rednich truskawek - jajko - 2 ł...
12 ładnych dużych truskawek (najlepiej z szypułkami)- wytrawne sherry (np. Osbor...
Składniki Przepis pół kg truskawek / aromatycznych/ dwie główki zielonej sał...
Produkty: - 1/2 kg truskawek- 1 szkl. cukru (17 dag)- 2 jajka- 3 żółtka- 6 dag ...
SKŁADNIKI: * 1 szklanka cukru * 3 łyżki mielonego cynamonu * 50 dkg...
1 2 3 4 5 6 7 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Nalewka toffi


Składniki • 1 puszka mleka skondensowanego gotowanego • 300 - 400 ml wódki czystej         Etapy przygotowania Mleko skondensowane gotowane zmiksować z alkoholem. Podawać w czarach lub małych filiżankach. Zamiast wódki możemy dodać spirytusu, oczywi¶cie mniejsz± ilo¶ć.

Przepisy kulinarne - losowy

Żeberka wieprzowe w warzywach


Produkty: 40 dag wieprzowych żeberek
40 dag kapusty włoskiej
2 marchwie
1 kawałek selera
1 mała pietruszka
1 mały por
1 duża cebula
6 dag tłuszczu
2 łyżeczki m±ki
1 listek laurowy
4 ziarnka ziela angielskiego
0,5 łyżeczki kminku
2 łyżki koncentratu pomidorowego
sól i pieprz do smaku Wykonanie: Żeberka poci±ć na kawałki, posolić i obrumienić na mocno rozgrzanym w szybkowarze tłuszczu, wkroić oczyszczon± cebulę i też zrumienić. Warzywa oczy¶cić, poszatkować, włożyć do szybkowaru pod żeberka. Popieprzyć, posypać kminkiem, włożyć ziele angielskie. Wlać 0,5 szklanki wody. Zamkn±ć szybkowar i ogrzewać 20 minut od momentu przekroczenia progu ci¶nienia wewnętrznego. Po otwarciu szybkowaru wymieszać z koncentratem pomidorowym i zasmażk± zrobion± z m±ki i połowy tłuszczu. Zagotować.
Uwaga. Zasmażkę można zrobić od razu w szybkowarze. oprószaj±c m±k± żeberka. Wtedy dać cał± szklankę wody.