Dzisiaj jest Czwartek 24 stycznia 2019
Przepisy kulinarne - Ciasta, desery, torty
1 2 3 4 5 6 7 ...
Składniki 1 paczka wafli1 mleko skondensowane słodkie w puszce1 masłoszkl. orz...
Ciasto:- 2 szklanki m±ki- 15 dag zimnego masła- 2-3 łyżki lodowatej wodyFarsz:- ...
Składniki 1 duża kostka miękkiego masła (250 g) 1/2 szklanki cukru 2 szklanki...
Składniki: 2 szklanki m±ki, 4 jaja, 1 szklanka cukru kryształ, 15 dag masł...
Składniki: 4 cytryny,4 jajka,1 szkl. cukru,2.5 szkl. m±ki,ok. 1 szkl. mleka,4 ł...
Składniki • 1 kg utartych ziemniaków • 2 jajka • 1 szkl ...
SKŁADNIKI: CIASTO: * 500 g maki * 20 g drozdzy * 2- 3 łyżki mlek...
- 50 dag m±ki- 4 dag ¶wieżych drożdży- 10 dag cukru- 10 dag masła- 3 jajka- 1 żó...
SKŁADNIKI: 0.75 kg truskawek, 1 dojrzały banan, 10 dkg cukru, 50 dkg jogur...
Produkty 500 g jogurtu waniliowego2 paczki biszkoptow600 ml smietany kremowki60...
Składniki Przepis        Pianka truskawkowa:40...
Składniki Przepis        Pianka truskawkowa:40...
Składniki • 50 dag mielonego twarogu, • 50 dag truskawek, 15 dag bi...
Składniki Przepis 450 g ciasta francuskiego100g dzemu truskawkowego60 g cukr...
Produkty 1 kg truskawek, 1 opakowanie ¶mietany (lub jogurtu), 10 dag cukru pudr...
SKŁADNIKI: PORCJA: 200 KCAL - 150 g ¶rednich truskawek - jajko - 2 ł...
12 ładnych dużych truskawek (najlepiej z szypułkami)- wytrawne sherry (np. Osbor...
Składniki Przepis pół kg truskawek / aromatycznych/ dwie główki zielonej sał...
Produkty: - 1/2 kg truskawek- 1 szkl. cukru (17 dag)- 2 jajka- 3 żółtka- 6 dag ...
SKŁADNIKI: * 1 szklanka cukru * 3 łyżki mielonego cynamonu * 50 dkg...
1 2 3 4 5 6 7 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Chłodnik cytrynowo - rzeżuchowy


Składniki • drobno posiekana cebula
• 2 pęczki rzeżuchy
• 450 ml bulionu drobiowego (z kostki)
• 250 ml mleka
• skórka otarta z cytryny
• mały kubeczek jogurtu naturalnego
• sól, pieprz
• gał±zki rzeżuchy do dekoracji Etapy przygotowania Rzeżuchę myjemy. Do garnka zwlewamy bulion i mleko. Wsypujemy cebulę, rzeżuchę, skórkę cytrynow± i dusimy pod przykryciem na małym ogniu pół godzinki. Po tym czasie zdejmujemy zupkę z ognia i bardzo dokładnie miksujemy j±. Studzimy. Dodajemy jogurt, doprawiamy sol± i pieprzem. Dekorujemy gał±zkami rzeżuchy.

Przepisy kulinarne - losowy

Grzanki z parmezanem


SKŁADNIKI: 1 bagietka 300-400 g tartego parmezanu lub gran padano 2 jajka 150 ml mleka 1/3 szklanki czerwonego wytrawnego wina gałka muszkatołowa 2 łyżki masła ¶wieżo mielony czarny pieprz WYKONANIE: Jajka rozbełtać razem z mlekiem i serem. Cało¶ć doprawić ¶wieżo mielonym pieprzem i start± gałk± muszkatołow±. Bagietkę pokroić na kromki i posmarować każd± z nich przygotowan± past± serow±. Na dużej patelni rozpu¶cić masło i podsmażyć przez chwilę nasze grzanki i po 2-3 minutach wlać wino i przykryć. Gotować tak długo, aż ser się roztopi.