Dzisiaj jest Czwartek 24 stycznia 2019
Przepisy kulinarne - Ciasta, desery, torty
... 2 3 4 5 6 7 8 ...
Składniki • 50 dag truskawek umytych i bez szypułek • 5 łyżek pł...
Produkty Truskawki z szypułkami Gotowa polewa biała i ciemna Kolorowa posypka...
Składniki Przepis Dorodne truskawki z szypułkamiGotowa polewa biała i ciemna...
Przygotowanie: ok10minSmażenie: 1minGotowanie: ok2-3minKaloryczność: 190 kcal/po...
Produkty: - 80 dag truskawek- 15 dag malin (świeżych lub rozmrożonych)- 2/3 but...
Przygotowanie: 5 minutGotowanie: 15 minutSkładniki • 0,5 kg trus...
Produkty 500 g truskawek, 100 g masła, 100g cukru, 200 g mąki, 2 jaja, 2 łyżki ...
SKŁADNIKI: * 2 gotowe biszkopty do tortów * krem śmietankowy do tortów (...
Składniki: 2 garście truskawek 1 łyżka soku z ananasa 1 gałązka bazylii 1...
Produkty: - 3/4 kg dużych truskawek- 15 dag jak najczarniejszej czekolady- 15 d...
Dla dziecka od: 1 roku Składniki:- 30 dag masła lub margaryny do pieczenia- szk...
275 g ciemnej czekolady (minimum 60% zawartości kakao)250 ml śmietany kremówki50...
2 łyżki świeżo zmielonej kawy20 dag gorzkiej czekolady1 żółtko5 dag masła2 łyżki...
Składniki 2 szklanki obranych orzechów włoskich1 szklanka pokruszonego ciasta ...
Składniki: - 25 dag czarnej czekolady - 10 dag masła - 6 łyżek ciemnego piwa ...
10 dag twarogu10 dag cukru pudru10 dag mielonych orzechów1 łyżki kakao2 łyżki mi...
Składniki Przepis składniki30 dag ( lub 10 platkow 10x10 cm) gotowego mrozon...
 1 szklanka pokruszonych biszkoptów- 2 łyżki słodkiego wina- sherry lub lik...
Składniki: ser żółty pieczywo tostowe plastry ananasa (najlepiej z puszki) k...
SKŁADNIKI: 100 g czekolady deserowej 250 g mąki pszennej 2 łyżeczki prosz...
... 2 3 4 5 6 7 8 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Puttu


Przygotowanie: 25 min

Trudność: łatwe


Składniki

• 2 filiżanki mąki • woda • sól do smaku • 1 filiżanka wiórków kokosowych   • • • •
Etapy przygotowania

1. wsyp mąkę do dużego naczynia, do wody dodaj trochę soli do smaku, dodając wodę do mąki rób zacierki. 2. do specjalnej tuby wsyp połowę wiórków kokosowych, następnie wsyp gotowe zacierki i przykryj drugą warstwą wiórków. 3. dolną częśc naczynia do puttu napełnij wrzątkiem i ustaw na palniku, dołącz górną częśc wypełnioną zacierkami i wiórkami, gotuj na parze przez około 15 min. 4. podawaj gorące z masłem i cukrem

Przepisy kulinarne - losowy

Lekki krem do tortu


Składniki masło roślinne 1/2 kostki masła cukier puder jogurt naturalny Wykonanie Miękkie masło rozkręcić z cukrem pudrem. Potem bardzo powoli dodawać jogurt (po łyżce) cały czas miksując. Wymieszać z owocami i przekładać biszkopt.