Dzisiaj jest Czwartek 18 stycznia 2018
Przepisy kulinarne - Ciasta, desery, torty
... 2 3 4 5 6 7 8 ...
Składniki • 50 dag truskawek umytych i bez szypułek • 5 łyżek pł...
Produkty Truskawki z szypułkami Gotowa polewa biała i ciemna Kolorowa posypka...
Składniki Przepis Dorodne truskawki z szypułkamiGotowa polewa biała i ciemna...
Przygotowanie: ok10minSmażenie: 1minGotowanie: ok2-3minKaloryczność: 190 kcal/po...
Produkty: - 80 dag truskawek- 15 dag malin (świeżych lub rozmrożonych)- 2/3 but...
Przygotowanie: 5 minutGotowanie: 15 minutSkładniki • 0,5 kg trus...
Produkty 500 g truskawek, 100 g masła, 100g cukru, 200 g mąki, 2 jaja, 2 łyżki ...
SKŁADNIKI: * 2 gotowe biszkopty do tortów * krem śmietankowy do tortów (...
Składniki: 2 garście truskawek 1 łyżka soku z ananasa 1 gałązka bazylii 1...
Produkty: - 3/4 kg dużych truskawek- 15 dag jak najczarniejszej czekolady- 15 d...
Dla dziecka od: 1 roku Składniki:- 30 dag masła lub margaryny do pieczenia- szk...
275 g ciemnej czekolady (minimum 60% zawartości kakao)250 ml śmietany kremówki50...
2 łyżki świeżo zmielonej kawy20 dag gorzkiej czekolady1 żółtko5 dag masła2 łyżki...
Składniki 2 szklanki obranych orzechów włoskich1 szklanka pokruszonego ciasta ...
Składniki: - 25 dag czarnej czekolady - 10 dag masła - 6 łyżek ciemnego piwa ...
10 dag twarogu10 dag cukru pudru10 dag mielonych orzechów1 łyżki kakao2 łyżki mi...
Składniki Przepis składniki30 dag ( lub 10 platkow 10x10 cm) gotowego mrozon...
 1 szklanka pokruszonych biszkoptów- 2 łyżki słodkiego wina- sherry lub lik...
Składniki: ser żółty pieczywo tostowe plastry ananasa (najlepiej z puszki) k...
SKŁADNIKI: 100 g czekolady deserowej 250 g mąki pszennej 2 łyżeczki prosz...
... 2 3 4 5 6 7 8 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Sos mięsny z pomidorami


Składniki: świeże pomidory - 30 dag lub koncentrat pomidorowy - 5 dag wieprzowina z kością - 30 dag tłuszcz - 5 dag cebula - 1 średnia mąka –3 dag listek laurowy - 1 szt. sól, pieprz 
   
Przygotowanie:
 
Mięso opłukać, oddzielić od kości, pokroić w drobną kostkę, posolić. Obsmażyć, na części tłuszczu, pod koniec smażenia dodać obraną, pokrojoną w kostkę cebulę i pomidory. Mięso i cebulę przełożyć do garnka, dodać wyjęte kości, liść laurowy, pieprz, zalać niedużą ilością wody, dusić na wolnym ogniu, pod przykryciem, do miękkości. Stopić łyżkę tłuszczu, dodać mąkę, zasmażyć, wymieszać z zimnym wywarem z mięsa. Wyjąć kości, zasmażkę wymieszać z mięsem, zagotować. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i karmelem, można dodać paprykę i łyżkę masła. Podawać do klusek, makaronu, ziemniaków, kasz lub knedli. 


Przepisy kulinarne - losowy

Sałatka z soi i selera


1 szkl. ugotowanej soi
3 ogórki kiszone
1/2 selera
2 jabłka ze skórką
pojemnik śmietany
sól Warzywa zetrzeć na tarce, dodać ugotowaną soję, wymieszać ze ?mietana, posolić.