Dzisiaj jest Niedziela 24 czerwca 2018
Przepisy kulinarne - Ciasta, desery, torty
1 2 3 4 ...
SKŁADNIKI: 5 dkg cukru pudru 1 jajko 12 dkg miękkiej margaryny 1 cytryna ...
Dla dziecka od: 1 roku Składniki: - 250 g filetów z kurzych piersi (jedna pier...
Składniki •  kostka masła •  2 jajka •  1 ...
SKŁADNIKI: * 1 torebka budyniu z cukrem (¶mietankowy, waniliowy, bananowy) ...
Składniki: 1 szklanka płatków owsianych 1 szklanka przesianej m±ki 1 szklanka...
Składniki:1 szklanka m±ki pszennej 0,5 szklanki m±ki kukurydzianej ok. 0,5 szkla...
Składniki:2 granaty,30 ml (2 łyżki stołowe) utłuczonych migdałów,15 ml (1 łyżka ...
SKŁADNIKI: • 1/2 kg margaryny • 1/2 kg cukru •...
Ciasto:50 dag m±ki,20 dag smalcu gęsiego lub wieprzowego,15 dag cukru,3 gotowane...
Składniki: - 60 dag wi¶ni bez pestek - 1 łyżka + 1/2 szklanki cukru - 1 łyżec...
Składniki 1 i 1/4 szkl. m±ki, 1/4 szkl. cukru, 1/2 kostki margaryny, 3/4 pusz...
Składniki: Na ciasto: * 45 dag m±ki * drożdże instant * 6 dag ...
Produkty: - 6 żółtek- 5 dag cukru- szczypta cynamonu- 200 ml wina Marsala- 50 m...
Składniki • 6 żółtek, • 20 dag cukru, • 1/2 litra białego pół...
Składniki: 6 żółtek 6 łyżek rumu 7 łyżek cukru pudru 1 laska wanilii 6 ...
Produkty: 250 g m±ki, 4 jaja, 200 ml mleka, sól, pieprz, oliwa Sposób przyrz±...
SKŁADNIKI: * 6 bialek, * 375 g cukru, * 3 łyżki kakao, * 6 łyżec...
Składniki 30 dag ciasta francuskiego,5 dag rokpola,20 dag tłustego twarożku,1/...
Składniki • 3 szklanki startej marchwi (moga być również jabłka) •...
Produkty: - 60 dag gotowego ciasta francuskiego- 3 żółtka- 8 dag cukru- 5 dag m...
1 2 3 4 ...
Dla Twojego prezentu skrzynka na wina to najlepszy wybór

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Sos majonezowy z curry


Czas przygotow. 15 min.
250 g majonezu,
2 lyzki gestej smietany,
1 lyzeczka curry,
1 lyzeczka zielonej drobno posiekanej pietruszki,
1 roztarty zabek czosnku,
sol.

1. Wszystkie skladniki wymieszac.


Przepisy kulinarne - losowy

Dorsz po hiszpańsku


Składniki Przepis 80 dag filetów z dorsza bez skóry,
4 ¶rednie cebule,
80 dag ziemniaków,
40 dag dojrzałych pomidorów lub 3 łyżki koncentratu
150 ml oliwy z oliwek,
150 ml wody mineralnej,
1 łyżka posiekanej natki pietruszki,
sól i pieprz do smaku. Filety umyć, osuszyć i pokroić na kawałki. W rondlu rozgrzać oliwę, zeszklić na niej obran± i drobno posiekan± cebulę. Dodać obrane, umyte i pokrojone w plastry ziemniaki. Doprawić sol± i pieprzem. Smażyć do momentu, aż cebula się zrumieni. Dodać sparzone, obrane ze skórek i pokrojone w plasterki pomidory, oraz kawałki dorsza. Dusić pod przykryciem do miękko¶ci ziemniaków. Przed podaniem posypać natk± pietruszki.