Dzisiaj jest Środa 22 sierpnia 2018
Przepisy kulinarne - Ciasta, desery, torty
1 2 3 4 ...
SKŁADNIKI: 5 dkg cukru pudru 1 jajko 12 dkg miękkiej margaryny 1 cytryna ...
Dla dziecka od: 1 roku Składniki: - 250 g filetów z kurzych piersi (jedna pier...
Składniki •  kostka masła •  2 jajka •  1 ...
SKŁADNIKI: * 1 torebka budyniu z cukrem (¶mietankowy, waniliowy, bananowy) ...
Składniki: 1 szklanka płatków owsianych 1 szklanka przesianej m±ki 1 szklanka...
Składniki:1 szklanka m±ki pszennej 0,5 szklanki m±ki kukurydzianej ok. 0,5 szkla...
Składniki:2 granaty,30 ml (2 łyżki stołowe) utłuczonych migdałów,15 ml (1 łyżka ...
SKŁADNIKI: • 1/2 kg margaryny • 1/2 kg cukru •...
Ciasto:50 dag m±ki,20 dag smalcu gęsiego lub wieprzowego,15 dag cukru,3 gotowane...
Składniki: - 60 dag wi¶ni bez pestek - 1 łyżka + 1/2 szklanki cukru - 1 łyżec...
Składniki 1 i 1/4 szkl. m±ki, 1/4 szkl. cukru, 1/2 kostki margaryny, 3/4 pusz...
Składniki: Na ciasto: * 45 dag m±ki * drożdże instant * 6 dag ...
Produkty: - 6 żółtek- 5 dag cukru- szczypta cynamonu- 200 ml wina Marsala- 50 m...
Składniki • 6 żółtek, • 20 dag cukru, • 1/2 litra białego pół...
Składniki: 6 żółtek 6 łyżek rumu 7 łyżek cukru pudru 1 laska wanilii 6 ...
Produkty: 250 g m±ki, 4 jaja, 200 ml mleka, sól, pieprz, oliwa Sposób przyrz±...
SKŁADNIKI: * 6 bialek, * 375 g cukru, * 3 łyżki kakao, * 6 łyżec...
Składniki 30 dag ciasta francuskiego,5 dag rokpola,20 dag tłustego twarożku,1/...
Składniki • 3 szklanki startej marchwi (moga być również jabłka) •...
Produkty: - 60 dag gotowego ciasta francuskiego- 3 żółtka- 8 dag cukru- 5 dag m...
1 2 3 4 ...
Dla Twojego prezentu skrzynka na wina to najlepszy wybór

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Aromatyczny szybki krem pietruszkowy z wędzonk±


Składniki • 1,5 litra bulionu
• 3 większe pietruszki
• 3 ziemniaki
• 2 kromki razowego chleba
• pęczek natki pietruszki
• pół szklanki ¶mietany
• 10 dag smacznej wędzonki, boczku
• sól, pieprz Etapy przygotowania 1. Pietruszki i ziemniaki myjemy, obieramy, kroimy na kawałki. Wrzucamy do bulionu, gotujemy około 20 minut.
2. Dokładamy do garnka kromki chleba i gotujemy jeszcze chwilkę.
3. Zdejmujemy garnek z ognia, składniki miksujemy dokładnie na krem. Zabielamy ¶mietan±. Doprawiamy sol± i pieprzem.
4. Wędzonkę (boczek) kroimy w kosteczkę i przesmażamy kilka minut na suchej patelni. Pietruszkę siekamy i ł±czymy z zup± (kilka listków odłóżmy do dekoracji).
5. Porcje zupy rozlewamy na talerze. Posypujemy wędzonk±.


Przepisy kulinarne - losowy

Zupa truskawkowo-wi¶niowa zabielana


30 dag truskawek lub 20 dag przecieru truskawkowego z weka,
20 dag wi?ni,
10 dag cukru,
1 dag m±ki ziemniaczanej,
1/2 szklanki ¶mietany

Wi?nie przebrać, umyć, usun±ć ogonki i wydrylować. Zagotować 1l wody z cukrem, zalać ni? wi?nie i gotować, aż będ? miękkie. Zdj±ć z ognia, przetrzeć przez gęste sito. Truskawki umyć, usun±ć szypułki, rozdrobnić i przetrzeć przez gęste sito lub zmiksować. Rozprowadzić m?kę ziemniaczan± w zimnej wodzie, poł?czyć z przecierem wi?niowym, zagotować. Dodać przecier truskawkowy. Podprawić ?mietan±. Podawać z grzankami lub kluseczkami. Uwaga! Je¶li zupę przygotowujemy z póĄnych wi?ni, po sezonie truskawkowym, można użyć pasteryzowanego przecieru truskawkowego.