Dzisiaj jest Poniedziałek 25 marca 2019
Przepisy kulinarne - Ciasta, desery, torty
1 2 3 4 ...
SKŁADNIKI: 5 dkg cukru pudru 1 jajko 12 dkg miękkiej margaryny 1 cytryna ...
Dla dziecka od: 1 roku Składniki: - 250 g filetów z kurzych piersi (jedna pier...
Składniki •  kostka masła •  2 jajka •  1 ...
SKŁADNIKI: * 1 torebka budyniu z cukrem (¶mietankowy, waniliowy, bananowy) ...
Składniki: 1 szklanka płatków owsianych 1 szklanka przesianej m±ki 1 szklanka...
Składniki:1 szklanka m±ki pszennej 0,5 szklanki m±ki kukurydzianej ok. 0,5 szkla...
Składniki:2 granaty,30 ml (2 łyżki stołowe) utłuczonych migdałów,15 ml (1 łyżka ...
SKŁADNIKI: • 1/2 kg margaryny • 1/2 kg cukru •...
Ciasto:50 dag m±ki,20 dag smalcu gęsiego lub wieprzowego,15 dag cukru,3 gotowane...
Składniki: - 60 dag wi¶ni bez pestek - 1 łyżka + 1/2 szklanki cukru - 1 łyżec...
Składniki 1 i 1/4 szkl. m±ki, 1/4 szkl. cukru, 1/2 kostki margaryny, 3/4 pusz...
Składniki: Na ciasto: * 45 dag m±ki * drożdże instant * 6 dag ...
Produkty: - 6 żółtek- 5 dag cukru- szczypta cynamonu- 200 ml wina Marsala- 50 m...
Składniki • 6 żółtek, • 20 dag cukru, • 1/2 litra białego pół...
Składniki: 6 żółtek 6 łyżek rumu 7 łyżek cukru pudru 1 laska wanilii 6 ...
Produkty: 250 g m±ki, 4 jaja, 200 ml mleka, sól, pieprz, oliwa Sposób przyrz±...
SKŁADNIKI: * 6 bialek, * 375 g cukru, * 3 łyżki kakao, * 6 łyżec...
Składniki 30 dag ciasta francuskiego,5 dag rokpola,20 dag tłustego twarożku,1/...
Składniki • 3 szklanki startej marchwi (moga być również jabłka) •...
Produkty: - 60 dag gotowego ciasta francuskiego- 3 żółtka- 8 dag cukru- 5 dag m...
1 2 3 4 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Szprycer


Składniki: płaska łyżeczka kawy rozpuszczalnej nescafe łyżeczka (lub 2 - wg uznania) cukru gazowana woda mineralna Przygotowanie: Do szklanki (250 ml) wsypujemy kawę i cukier. Zalewamy wrz±tkiem do 1/3 szklanki. Wymieszać. Następnie wlewamy wodę mineraln± tak aby powstała piana. Niezwłocznie podajemy.

Przepisy kulinarne - losowy

Atun a la Riojana - tuńczyk w pomidorach


- 75 dag ¶wieżego tuńczyka
- 5 pomidorów
- 1 słoik czerwonej obranej papryki
- 2 z±bki czosnku
- 1 cebula
- 1 filiżanka bulionu rybnego lub warzywnego
- 2 filiżanki oliwy
- sól

Zagotuj wodę, włóż pokrojonego na kawałki tuńczyka. Jeszcze raz doprowadĄ do wrzenia, podgrzewaj 2-3 minuty. Wyjmij i os?cz. Pomidory obierz ze skórki, gotuj przez chwilę w oddzielnym rondelku, następnie przeci?nij przez praskę lub zmiksuj i przetrzyj przez sitko. W rondlu o grubych ?ciankach (a najlepiej w specjalnym glinianym naczyniu do zapiekania) rozgrzej oliwę. Podsmaż z±bki czosnku i posiekan± cebulę. Dodaj pomidory, posól i podgrzewaj 5 minut. Dodaj tuńczyka i filiżankę bulionu. Paprykę pokrój w paski, dodaj do pozostałych składników i du? 15 minut.