Dzisiaj jest Czwartek 18 stycznia 2018
Przepisy kulinarne - Ciasta, desery, torty
1 2 3 4 ...
SKŁADNIKI: 5 dkg cukru pudru 1 jajko 12 dkg miękkiej margaryny 1 cytryna ...
Dla dziecka od: 1 roku Składniki: - 250 g filetów z kurzych piersi (jedna pier...
Składniki •  kostka masła •  2 jajka •  1 ...
SKŁADNIKI: * 1 torebka budyniu z cukrem (¶mietankowy, waniliowy, bananowy) ...
Składniki: 1 szklanka płatków owsianych 1 szklanka przesianej m±ki 1 szklanka...
Składniki:1 szklanka m±ki pszennej 0,5 szklanki m±ki kukurydzianej ok. 0,5 szkla...
Składniki:2 granaty,30 ml (2 łyżki stołowe) utłuczonych migdałów,15 ml (1 łyżka ...
SKŁADNIKI: • 1/2 kg margaryny • 1/2 kg cukru •...
Ciasto:50 dag m±ki,20 dag smalcu gęsiego lub wieprzowego,15 dag cukru,3 gotowane...
Składniki: - 60 dag wi¶ni bez pestek - 1 łyżka + 1/2 szklanki cukru - 1 łyżec...
Składniki 1 i 1/4 szkl. m±ki, 1/4 szkl. cukru, 1/2 kostki margaryny, 3/4 pusz...
Składniki: Na ciasto: * 45 dag m±ki * drożdże instant * 6 dag ...
Produkty: - 6 żółtek- 5 dag cukru- szczypta cynamonu- 200 ml wina Marsala- 50 m...
Składniki • 6 żółtek, • 20 dag cukru, • 1/2 litra białego pół...
Składniki: 6 żółtek 6 łyżek rumu 7 łyżek cukru pudru 1 laska wanilii 6 ...
Produkty: 250 g m±ki, 4 jaja, 200 ml mleka, sól, pieprz, oliwa Sposób przyrz±...
SKŁADNIKI: * 6 bialek, * 375 g cukru, * 3 łyżki kakao, * 6 łyżec...
Składniki 30 dag ciasta francuskiego,5 dag rokpola,20 dag tłustego twarożku,1/...
Składniki • 3 szklanki startej marchwi (moga być również jabłka) •...
Produkty: - 60 dag gotowego ciasta francuskiego- 3 żółtka- 8 dag cukru- 5 dag m...
1 2 3 4 ...
Dla Twojego prezentu skrzynka na wina to najlepszy wybór

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Cudaczki karnawałowe


 Składniki: - 2,5 szklanki m±ki - 10 dag masła - 6 jaj - 2 szklanki wody - szczypta soli - olej do smażenia - cukier puder do posypania Wykonanie: Wodę zagotuj z masłem i sol±, do wrz±cej wsyp m±kę i podgrzewaj, ci±gle mieszaj±c, aż masa stanie się szklista. Odstaw j± do przestygnięcia, a następnie dodawaj po jednym jaju i ucieraj, aż uzyskasz jednolit± masę. Przykryj j± i wstaw na godzinę do lodówki. Do rondla wlej olej na wysoko¶ć 3-4 cm i dobrze go rozgrzej. Wyjmij ciasto z lodówki i, nabieraj±c łyżeczk±, wkładaj je do gor±cego tłuszczu. Po usmażeniu z obu stron na złoty kolor wyjmij placuszki łyżk± cedzakow± i os±cz je nadmiaru tłuszczu na bibule. Na końcu - już na półmisku - grubo obsyp cukrem pudrem.

Przepisy kulinarne - losowy

Sałatka z raków


30 dag mrożonych raków (odnóża)
1 kalarepka
mała sałata
koperek
2 plastry żółtego sera
4 łyżki naturalnego jogurtu
sól Odnóża raków wrzucić na lekko osolony wrz?tek, gotować 10 min., dokładnie os±czyć. Kalarepkę obrać, pokroić w słupki. Ser pokroić na paski. Li?ćmi sałaty wyłożyć pucharki. Ułożyć kawałki raków, pozawijane plasterki sera i słupki kalarepki. Cało¶ć polać jogurtem wymieszanym z sol±, przybrać koperkiem.