Dzisiaj jest Czwartek 24 stycznia 2019
Przepisy kulinarne - Napoje, drinki
1 2 3 4 5 ...
40 ml czystej wódkisok pomarańczowy ( świeżo wyciśnięty ) 1/3 szklanki wypełnić...
Zestaw na 2 litry wodki.150 g swiezych fig,150 g rodzynkow dobrego gatunku,500 g...
30ml Amaretto 40ml śmietana Składniki wymieszać w shakerze z paroma kostkami l...
Składniki • Wiśnie • Spirytus lub wódka czysta ok. 0,5 litra &#...
Zestaw na 1 litr wodki o mocy 40ż.400 ml morsu wisniowego o zawartosci 20% alkoh...
Zestaw na 1 litr wodki o mocy 35ż.300 ml morsu wisniowego o mocy 20ż (patrz prze...
Zestaw na 1 litr wodki o mocy 35ż.300 ml morsu wisniowego o mocy 20ż (patrz prze...
Składniki • 5 l wody • 2 kg ziemniaków • 2 kg cukru &#...
Składniki • 1 kg rodzynek • 2 l wody • skórka z cytryny i...
20 owocow pigwy 4 litry wody 1,5 kg cukru 2 cytryny torebka drozdzy winiarskich ...
Składniki • Głóg 12 l (lepiej 10 l głóg, 2 l dzika róża) • Kwasek...
5 dag młodych li?ci orzecha włoskiegobutelka czerwonego gronowego wina wytrawneg...
2 szklanki wina półsłodkiego, 2 żółtka, 3-5 goździków, kawałek cynamonu, 2-3 łyż...
Składniki • 7 litrów wody • 3-3,5 kg cukru • 1 kg ryżu ...
2 kg bananów1 cytryna1 pomarańcza1,5 kg cukru125 g rodzynekdrożdże winne Obrane...
SKŁADNIKI: * 0.5 kg pestek czereśni * 20 g lubczyku * 1.1 l...
2 główki czosnku2 cytryny1l wody Czosnek zmiażdżyć, zmieszać z sokiem z cytryny...
Porcja dla 2 osob.90 ml ginu,30 ml likieru pomaranczowego Cointreau,30 ml soku c...
SKŁADNIKI: 30 ml wódki 10 ml likieru kawowego 10 ml portwajnu 10 ml bi...
Produkty: 2 łyżeczki kawy, 2 łyżeczki miodu, 1/4 szklanki mleka, 2 szczypty cyn...
1 2 3 4 5 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Dżem truskawkowy


1 kg truskawek
350 g cukru żelującego 3:1
sok z 1 cytryny
starta skórka z cytryny Truskawki umyć, odszypułkować, przełożyć do garnka. Wsypać cukier żelujący, dodać sok i skórkę z cytryny. Mieszając, masę doprowadzić do wrzenia, gotować 3 min. Mieszać do zaniku piany. Przełożyć do wyparzonych słoików. Ułożyć je dnem do góry na ok. 5 min.


Przepisy kulinarne - losowy

Ryż z rodzynkami


Produkty: 20 dag ryżu,
400 ml mleka,
4 dag masła,
wanilia,
sól,
10 dag rodzynków,
3-4 żółtka,
5 dag masła do żółtek,
6-8 dag cukru pudru,
20 ml likieru Maraschino Wykonanie: Ryż opłukać w ciepłej wodzie, odcedzić, odsączyć, zalać dużą ilością wrzącej wody, gotować 2 min, odcedzić, odsączyć. Następnie zalać wrzącym mlekiem, dodać opłukane rodzynki, masło, drobno pokrojoną wanilie i sól, zamieszać, przykryć i gotować ok 20 min na małym ogniu. Masło utrzeć z cukrem, dodając kolejno żółtka, połączyć z likierem i wystudzonym ryżem. Przełożyć do formy wypłukanej zimną wodą, wyrównać powierzchnię i pozostawić do zastygnięcia. Przed podaniem formę zanurzyć na kilka sekund w gorącej wodzie, wyjąć ryż na półmisek, udekorować.