Dzisiaj jest Środa 19 września 2018
Przepisy kulinarne - Napoje, drinki
1 2 3 4 5 ...
40 ml czystej wódkisok pomarańczowy ( świeżo wyciśnięty ) 1/3 szklanki wypełnić...
Zestaw na 2 litry wodki.150 g swiezych fig,150 g rodzynkow dobrego gatunku,500 g...
30ml Amaretto 40ml śmietana Składniki wymieszać w shakerze z paroma kostkami l...
Składniki • Wiśnie • Spirytus lub wódka czysta ok. 0,5 litra &#...
Zestaw na 1 litr wodki o mocy 40ż.400 ml morsu wisniowego o zawartosci 20% alkoh...
Zestaw na 1 litr wodki o mocy 35ż.300 ml morsu wisniowego o mocy 20ż (patrz prze...
Zestaw na 1 litr wodki o mocy 35ż.300 ml morsu wisniowego o mocy 20ż (patrz prze...
Składniki • 5 l wody • 2 kg ziemniaków • 2 kg cukru &#...
Składniki • 1 kg rodzynek • 2 l wody • skórka z cytryny i...
20 owocow pigwy 4 litry wody 1,5 kg cukru 2 cytryny torebka drozdzy winiarskich ...
Składniki • Głóg 12 l (lepiej 10 l głóg, 2 l dzika róża) • Kwasek...
5 dag młodych li?ci orzecha włoskiegobutelka czerwonego gronowego wina wytrawneg...
2 szklanki wina półsłodkiego, 2 żółtka, 3-5 goździków, kawałek cynamonu, 2-3 łyż...
Składniki • 7 litrów wody • 3-3,5 kg cukru • 1 kg ryżu ...
2 kg bananów1 cytryna1 pomarańcza1,5 kg cukru125 g rodzynekdrożdże winne Obrane...
SKŁADNIKI: * 0.5 kg pestek czereśni * 20 g lubczyku * 1.1 l...
2 główki czosnku2 cytryny1l wody Czosnek zmiażdżyć, zmieszać z sokiem z cytryny...
Porcja dla 2 osob.90 ml ginu,30 ml likieru pomaranczowego Cointreau,30 ml soku c...
SKŁADNIKI: 30 ml wódki 10 ml likieru kawowego 10 ml portwajnu 10 ml bi...
Produkty: 2 łyżeczki kawy, 2 łyżeczki miodu, 1/4 szklanki mleka, 2 szczypty cyn...
1 2 3 4 5 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Stek bawarski


SKŁADNIKI: • 40 dag mielonego mięsa, • 1 szklanka ugotowanego na sypko ryżu, • 1- 2 jaja, • 2 łyżki mleka, • sól • gałka muszkatołowa, • 1 łyżka zieleniny, • bułka tarta, • tłuszcz do smażenia, • 4 jabłka, • 1 łyżeczka mąki, • 1/2 szklanki śmietany, • 1 łyżka startego sera, • pieprz. WYKONANIE: Mięso, ryż, jaja, mleko, posiekaną zieleninę i przyprawy razem dobrze wyrobić na jednolitą masę. Formować okrągłe steki, otoczyć w bułce tartej i usmażyć z obu stron na złoty kolor. Wyłożyć na ogrzany półmisek i trzymać w ciepłe, obłożyć cząstkami uduszonych na tłuszczu jabłek. Śmietanę wymieszać z mąką i serem, mieszając zagotować, przyprawić solą i pieprzem do smaku. Gorącym sosem zalać steki. Podawać z sałatą.

Przepisy kulinarne - losowy

Twarożek wiejski


Przepis: Opakowanie twarożku o obniżonej wartości tłuszczu wymieszaj z pokrojonym w kostkę pomidorem i ogórkiem. Posyp szczypiorkiem. Zjedz z kromką pełnoziarnistego chleba. Porcja: 310 kcal