Dzisiaj jest Wtorek 22 maja 2018
Przepisy kulinarne - Napoje, drinki
1 2 3 4 5 ...
40 ml czystej wódkisok pomarańczowy ( świeżo wyciśnięty ) 1/3 szklanki wypełnić...
Zestaw na 2 litry wodki.150 g swiezych fig,150 g rodzynkow dobrego gatunku,500 g...
30ml Amaretto 40ml śmietana Składniki wymieszać w shakerze z paroma kostkami l...
Składniki • Wiśnie • Spirytus lub wódka czysta ok. 0,5 litra &#...
Zestaw na 1 litr wodki o mocy 40ż.400 ml morsu wisniowego o zawartosci 20% alkoh...
Zestaw na 1 litr wodki o mocy 35ż.300 ml morsu wisniowego o mocy 20ż (patrz prze...
Zestaw na 1 litr wodki o mocy 35ż.300 ml morsu wisniowego o mocy 20ż (patrz prze...
Składniki • 5 l wody • 2 kg ziemniaków • 2 kg cukru &#...
Składniki • 1 kg rodzynek • 2 l wody • skórka z cytryny i...
20 owocow pigwy 4 litry wody 1,5 kg cukru 2 cytryny torebka drozdzy winiarskich ...
Składniki • Głóg 12 l (lepiej 10 l głóg, 2 l dzika róża) • Kwasek...
5 dag młodych li?ci orzecha włoskiegobutelka czerwonego gronowego wina wytrawneg...
2 szklanki wina półsłodkiego, 2 żółtka, 3-5 goździków, kawałek cynamonu, 2-3 łyż...
Składniki • 7 litrów wody • 3-3,5 kg cukru • 1 kg ryżu ...
2 kg bananów1 cytryna1 pomarańcza1,5 kg cukru125 g rodzynekdrożdże winne Obrane...
SKŁADNIKI: * 0.5 kg pestek czereśni * 20 g lubczyku * 1.1 l...
2 główki czosnku2 cytryny1l wody Czosnek zmiażdżyć, zmieszać z sokiem z cytryny...
Porcja dla 2 osob.90 ml ginu,30 ml likieru pomaranczowego Cointreau,30 ml soku c...
SKŁADNIKI: 30 ml wódki 10 ml likieru kawowego 10 ml portwajnu 10 ml bi...
Produkty: 2 łyżeczki kawy, 2 łyżeczki miodu, 1/4 szklanki mleka, 2 szczypty cyn...
1 2 3 4 5 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Kwaśna kapusta w beczce


Składniki:Kilka głów kapuścianych,
nieco soli (do smaku),
jabłka,
świeży jałowiec bądź pieprz.

 
Sposób przyrządzenia:        Głowy kapuściane kraje się na hebli podłużnie, a cienko, dodaje się nieco soli i kładzie do beczki. Dobrze dodać jabłek, albo świeżego jałowcu, albo pieprzu.

Przepisy kulinarne - losowy

Dorsz na słodko z winogronami i cytryną


Składniki 1 kg filetów z dorsza lub 1 l mleka 1/2 pęczka natki 1 cebula 75 dag winogron 1 łyżka masła 3 łyżki miodu 3 cytryny 2 kieliszki białego wytrawnego wina 1/2 szklanki gęstej śmietany sól, pieprz Wykonanie Filety opłukać, ułożyć w szerokim, płaskim rondlu, zalać mlekiem. Natkę umyć, osuszyć. Winogrona umyć. obrać ze skórek (można usunąć pestki). Cebulę obrać, posiekać. Masło rozgrzać na patelni, wrzucić cebulę, zeszklić na wolnym ogniu. Dodać miód, smażyć dalej na bardzo wolnym ogniu, dopóki miód się nie skarmelizuje. Cytryny umyć, 2 pokroić w plasterki, jedna przekroić na połówki, wycisnąć z niej sok. Do małego rondelka wlać wino i sok z cytryny, wrzucić plasterki cytryn, zagotować, dolać do miodu. Zamieszać, dusić przez 10 min. Dodać winogrona i śmietanę, przyprawić pieprzem i solą. Rondel z rybą postawić na ogniu, gotować przez 2-3 min. Rybę odsączyć z mleka, przełożyć do sosu miodowego, dusić ok. 5 min na malutkim ogniu. Wyjąć, pokroić na dzwonka, ułożyć na półmisku, dookoła rozłożyć winogrona. Polać sosem, ozdobić gałązkami natki.