Dzisiaj jest Środa 19 września 2018
Przepisy kulinarne - Napoje, drinki
1 2 3 4 5 6 ...
Składniki lód 35 ml szkockiej whisky 25 ml słodkiego wermutu 25 ml Pernod...
Skladniki :50 ml. - Canadian club whisky1 łyżka barowa - cukier pudersok z pól c...
3 czesci whisky1 czesc wina imbirowego - tez specialnosc szkocka Green Ginger Wi...
likier Cointreau - 20 ml,rum Bacardi - 20 ml,sok ze świeżej cytryny - 10 ml,woda...
Składniki • 50 ml wódki • 50 ml białego wermutu • Sprite ...
SKŁADNIKI: * 5 g piołunu, * 5 g mięty pieprzowej, * 5 g korzenia arcy...
Składniki • 150 ml zimnej coli • gałka lodów waniliowych • bi...
Składniki 100 ml Martini Bianco laska wanilii plasterek banana aromat wanili...
Produkty: 1 łyżeczka kawy 1 łyżeczka kakao  1 łyżeczka cukru waniliowego 3...
Składniki: 1/2 szklanki mleka Laska wanilii lub dwie łyżeczki cukru waniliowe...
Składniki • 1 l mleka, 3 żółtka, 1/4 szkl.cukru, 1 cukier waniliowy, 20 ...
35 ml. - Scotch whisky2 łyżki barowe - sok pomarańczowy2 łyżki barowe - sok cytr...
30 ml. - wódka1 łyżeczka do herbaty - cukier ginger Rozpuść cukier w 20 ml. wo...
SKŁADNIKI: * woda, * sok z 3 cytryn, * ok. 6 łyżek stołowych cukru, ...
Składniki 60 ml wódki Sprite sok z 1/3 limetki Sposób przygotowania Wlać...
SKŁADNIKI 1/4 dużego arbuza 2- 3 brzoskwinie 1/2 czerwonego grejpfruta 1 ...
Old Tom Gin - 40 ml,sok z cytryny - 30 ml,woda sodowa - 150 ml,1 łyżeczka cukru ...
Składniki •  30 ml tequili    •  100 ml soku z...
40 ml burbona,10ml maraschino,odrobina soku cytrynowego.Udekorować szklankę wisi...
Składniki: -obrany pomidor -obrane jabłko -trochę cebuli -szczypta soli -s...
1 2 3 4 5 6 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Orzeźwiający napój


2 plasterki ananasa z puszki
1/2 szkl. soku ananasowego
1/2 szkl. słodkiej śmietanki
kilka kostek lodu
plasterek limonki
wisienka koktajlowa
kilka listów melisy Ananasa pokroić, razem z lodem wrzucić do szklanki, zalać ?mietanką i sokiem. Udekorować limonką, wisienką i melis?.

Przepisy kulinarne - losowy

Chała chanukowa


Składniki : 1 kg maki 5 dkg drożdży 7 dkg cukru 1 l mleka 2 - 3 jaja sól 5 - 7 dkg masła paczka rodzynek (100 g) Sposób przygotowania: Drożdże, mleko, 1 łyżkę cukru, 2 łyżki mąki wymieszać, odstawić na 5 min. Resztę cukru i żółtka utrzeć, aż zbieleje (białka zachować). Dodać do rozczynu drożdżowego, dodać sól i 2 szkl. mąki, wyrobić lekko. Dodać cieple stopione masło, wyrobić. Dodać tyle mąki, aby ciasto się nie kleiło do ręki, im mniej mąki tym lepiej, wyrobić na gładko. Odstawić do wyrośnięcia na 0.5 h. Dodać rodzynki i jeszcze raz zagnieść. Podzielić na trzy części, zrobić z nich długie, jednakowe wałki, upleść w warkocz. Podwinąć końce pod spód, ułożyć na blasze posmarowanej masłem - czekać, aż będzie trzy razy większe. Posmarować obficie białkami pozostałymi z jajek. Wstawić do zimnego piekarnika i dopiero go włączyć na 1 h - daje to ciastu możliwość dalszego rośnięcia bez obawy, że się zapadnie przy przenoszeniu.