Dzisiaj jest Niedziela 18 listopada 2018
Przepisy kulinarne - Napoje, drinki
1 2 3 4 5 6 ...
Składniki lód 35 ml szkockiej whisky 25 ml słodkiego wermutu 25 ml Pernod...
Skladniki :50 ml. - Canadian club whisky1 łyżka barowa - cukier pudersok z pól c...
3 czesci whisky1 czesc wina imbirowego - tez specialnosc szkocka Green Ginger Wi...
likier Cointreau - 20 ml,rum Bacardi - 20 ml,sok ze świeżej cytryny - 10 ml,woda...
Składniki • 50 ml wódki • 50 ml białego wermutu • Sprite ...
SKŁADNIKI: * 5 g piołunu, * 5 g mięty pieprzowej, * 5 g korzenia arcy...
Składniki • 150 ml zimnej coli • gałka lodów waniliowych • bi...
Składniki 100 ml Martini Bianco laska wanilii plasterek banana aromat wanili...
Produkty: 1 łyżeczka kawy 1 łyżeczka kakao  1 łyżeczka cukru waniliowego 3...
Składniki: 1/2 szklanki mleka Laska wanilii lub dwie łyżeczki cukru waniliowe...
Składniki • 1 l mleka, 3 żółtka, 1/4 szkl.cukru, 1 cukier waniliowy, 20 ...
35 ml. - Scotch whisky2 łyżki barowe - sok pomarańczowy2 łyżki barowe - sok cytr...
30 ml. - wódka1 łyżeczka do herbaty - cukier ginger Rozpuść cukier w 20 ml. wo...
SKŁADNIKI: * woda, * sok z 3 cytryn, * ok. 6 łyżek stołowych cukru, ...
Składniki 60 ml wódki Sprite sok z 1/3 limetki Sposób przygotowania Wlać...
SKŁADNIKI 1/4 dużego arbuza 2- 3 brzoskwinie 1/2 czerwonego grejpfruta 1 ...
Old Tom Gin - 40 ml,sok z cytryny - 30 ml,woda sodowa - 150 ml,1 łyżeczka cukru ...
Składniki •  30 ml tequili    •  100 ml soku z...
40 ml burbona,10ml maraschino,odrobina soku cytrynowego.Udekorować szklankę wisi...
Składniki: -obrany pomidor -obrane jabłko -trochę cebuli -szczypta soli -s...
1 2 3 4 5 6 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Knedle ziemniaczane z kapustą


Produkty 15 dag mąki,
40 dag ugotowanych ziemniaków,
1 jajko,
50 dag kapusty,
4 dag masła,
2 dag grzybów suszonych,
15 dag cebuli,
4 dag tłuszczu,
sól, pieprz Wykonanie Ugotowane, ostudzone ziemniaki zemleć, dodać mąkę, jajko wyrobić ciasto. Grzyby ugotować w niewielkiej ilości wody odcedzić i posiekać. Kapustę drobno posiekać i dusić w niewielkiej ilości wody aż do momentu jej odparowania. Do kapusty dodać pokrojone grzyby, przysmażoną na tłuszczu cebulę, sól, pieprz, wymieszać. Ciasto rozwałkować, wykrawać krążki, nakładać farsz, zlepiać, formując kule. Gotować we wrzącej, osolonej wodzie. Podawać polanę masłem.

Przepisy kulinarne - losowy

MOZAIKOS


Składniki • 3/4 szkl. cukru • 200 g masła • 2 całe jaja • 1 płaska łyżka cynamonu • 4 kopiaste łyżki kakao • 200-250 g herbatników (typu petitki) • 2 łyżki zmielonych orzechów włoskich • łyżka brandy lub wiśniaku   Etapy przygotowania 1. Cukier, masło i jajka zmiksować na gładką masę. 2. Dodać cynamon, orzechy, alkohol i kakao. Zmiksować. 3. Na koniec dodać pokruszone herbatniki i delikatnie wymieszać łyżką. 4. Wyłożyć na folię aluminiową i zwinąć w grubą "kiełbaskę"(dobrze zbitą). 5. Wstawić do zamrażarki na parę dni. Można przechowywać w zamrażarce przez dłuższy czas, odkrawając plasterki do bieżącej konsumpcji.