Dzisiaj jest Czwartek 18 stycznia 2018
Przepisy kulinarne - Napoje, drinki
1 2 3 4 5 6 ...
Składniki lód 35 ml szkockiej whisky 25 ml słodkiego wermutu 25 ml Pernod...
Skladniki :50 ml. - Canadian club whisky1 łyżka barowa - cukier pudersok z pól c...
3 czesci whisky1 czesc wina imbirowego - tez specialnosc szkocka Green Ginger Wi...
likier Cointreau - 20 ml,rum Bacardi - 20 ml,sok ze świeżej cytryny - 10 ml,woda...
Składniki • 50 ml wódki • 50 ml białego wermutu • Sprite ...
SKŁADNIKI: * 5 g piołunu, * 5 g mięty pieprzowej, * 5 g korzenia arcy...
Składniki • 150 ml zimnej coli • gałka lodów waniliowych • bi...
Składniki 100 ml Martini Bianco laska wanilii plasterek banana aromat wanili...
Produkty: 1 łyżeczka kawy 1 łyżeczka kakao  1 łyżeczka cukru waniliowego 3...
Składniki: 1/2 szklanki mleka Laska wanilii lub dwie łyżeczki cukru waniliowe...
Składniki • 1 l mleka, 3 żółtka, 1/4 szkl.cukru, 1 cukier waniliowy, 20 ...
35 ml. - Scotch whisky2 łyżki barowe - sok pomarańczowy2 łyżki barowe - sok cytr...
30 ml. - wódka1 łyżeczka do herbaty - cukier ginger Rozpuść cukier w 20 ml. wo...
SKŁADNIKI: * woda, * sok z 3 cytryn, * ok. 6 łyżek stołowych cukru, ...
Składniki 60 ml wódki Sprite sok z 1/3 limetki Sposób przygotowania Wlać...
SKŁADNIKI 1/4 dużego arbuza 2- 3 brzoskwinie 1/2 czerwonego grejpfruta 1 ...
Old Tom Gin - 40 ml,sok z cytryny - 30 ml,woda sodowa - 150 ml,1 łyżeczka cukru ...
Składniki •  30 ml tequili    •  100 ml soku z...
40 ml burbona,10ml maraschino,odrobina soku cytrynowego.Udekorować szklankę wisi...
Składniki: -obrany pomidor -obrane jabłko -trochę cebuli -szczypta soli -s...
1 2 3 4 5 6 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Kotlety cielęce z papryką


Składniki:4 plastry cielęciny sznyclowej,
duża cebula,
strąk zielone papryki,
strąk czerwonej papryki,
2 łyżki koncentratu pomidorowego,
2 łyżki mąki,
2 łyżki oleju,
sól,
pieprz.

 
Sposób przyrządzenia:        Papryki umyć, oczyścić z nasion i pokroić w cienkie paski. Cebulę obrać z łusek i pokroić w talarki. Mięso lekko rozbić (przez folię), oprószyć solą oraz szczyptą pieprzu, a nastepnie obtoczyć w mące. Olej rozgrzać na patelni, zrumienić cielęcinę z obu stron. Przełożyć ją na talerz, na patelni zeszklić cebulę. Włożyć mięso, paprykę i koncentrat. Podlać odrobiną wody, dusić ok. 15 min. Podawać z ryżem na sypko.


Przepisy kulinarne - losowy

Moussaka z rybą


1 kg ziemniaków
4 cukinie
6 łyżek oleju
sól, pieprz
50 dag filetów z dorsza
2 łyżki soku z cytryny
2 pomidory
2 ząbki czosnku
pęczek tymianku
2 gał?zki zielonej pietruszki
1 łyżka masła
1 łyżka mąki
25 dag kremówki
2 łyżki tartego parmezanu
200 ml mleka Ziemniaki obrać, pokroić w plasterki. Cukinię oczyścić, pokroić w plasterki. Warzywa smażyć porcjami na rozgrzanym oleju, ok. 2 min., lekko posolić. Filety skropić sokiem z cytryny, posolić. Pomidory pokroić w plasterki. Czosnek zmiażdżyć. Zieleninę posiekać. Masło stopić, zeszklić na nim czosnek, oprószyć m?ką, zasmażyć. Podlać ?mietaną i mlekiem, nie przerywając mieszania, krótko zagotować. Dodać zioła i parmezan, wymieszać. Sos przyprawić solą i pieprzem. Do natłuszczonej formy przełożyć warstwami ziemniaki, cukinię i rybę. Przykryć plasterkami pomidora. każdą warstwę polewać odrobiną sosu. Piec 40 min. w temp. 200 st. C.