Dzisiaj jest Środa 18 lipca 2018
Przepisy kulinarne - Napoje, drinki
1 2 3 4 5 6 7 ...
Składniki:400 ml pełnego mleka100ml słodkiej śmietanki400ml lodów orzechowych5 ł...
Składniki - łyżeczka imbiru, - łyżeczka cynamonu, - dwa goździki, - łyżka mi...
Przepis: Robi się ją z najprzeróżniejszych śliwek - poczynając od małych lubasz...
Składniki: płaska łyżeczka kawy rozpuszczalnej nescafe łyżeczka (lub 2 - wg ...
Składniki • 1 butelka białego wina (najlepiej półwytrawnego lub półsłodki...
Składniki: - czarna herbata- miód- whisky Sposób wykonania: Sporządzić mocny ...
Składniki • 1 szampan • 50 dag truskawek • kostki lodu ̶...
Składniki 100 ml szampana, 20 ml koniaku, 1 kostka cukru, kilka kropel An...
SKŁADNIKI: 1 litr szampana 1 puszka brzoskwiń WYKONANIE: Brzoskwin...
Składniki: - 20 dag landrynki owocowe - 0.5 l dowolna wódka Sposób przyrządz...
Porcja dla 2 osob.75 ml rumu bialego,15 ml rumu brazowego,50 ml soku ananasowego...
Składniki • 3-4 kostki lodu • 30 ml czystej wódki • 20 ml gi...
Składniki • mrożone truskawki • tequila • cytryna  ...
- 70 ml. Smirnoff- łyżka od herbaty kwasku cytrynowego w płynie-łyżka od herbaty...
Składniki * 25- 30 dag suszonych śliwek (bez pestek) * 3- 4 ząbki ...
Składniki • 1 i 1/2 szklanki miązszu arbuza • 1 i 12 szklanki lodu...
Składniki • garść listków mięty • 4 pomarańcze • cynamon R...
Składniki • 1 kg jabłek • 8 dużych marchewek • pół litra mali...
Składniki • 3 pomarańcze umyte i sparzone • 2.5 szklanki cukru R...
(od 5 miesiąca) Składniki: - 1 średnia marchew, około 80 g - 1 średnie jabłko...
1 2 3 4 5 6 7 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Barszcz ukraiński jarski


- 3 buraki
- 1 pęczek włoszczyzny
- 3-4 ziemniaki
- 3-4 pomidory
- 3/4 szklanki fasoli  Jaś
- po 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego i buraczanego
- 3/4 szklanki śmietany kremówki
- 2 łyżki przyprawy do zup
- 1 łyżeczka masła
- 1 łyżka mąki
- 1 ząbek czosnku
- koperek
- sól
- pieprz
- cukier.

Namocz fasolę, odstaw na noc. OdcedĽ, zalej 2-3 szklankami świeżej wody, gotuj do miękkości (posól po 30 minutach). Buraki, marchew, pietruszkę i seler obierz, zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Zielone czę?ci włoszczyzny zwi?ż nici?, włóż do garnka, dodaj starte jarzyny, wlej 6 szklanek wody. Posól, gotuj na małym ogniu. Pomidory pokrój, poddu? z łyżeczką masła i odrobiną wody. Przetrzyj przez sitko, dodaj do warzyw. Włóż pokrojone ziemniaki i kapustę, gotuj do miękkości. Wyjmij zieleninę, do zupy dodaj fasolę, cukier, przyprawę do zup, pieprz i oba koncentraty. Utrzyj ?mietanę z m?ką i kilkoma łyżkami gor?cej zupy, wlej do pozostałej zupy, zagotuj, mieszając. Dodaj roztarty czosnek i koperek, zdejmij z ognia.

Przepisy kulinarne - losowy

Pierogi podlaskie


SKŁADNIKI: FARSZ: - 1/2 szkl kaszy jęczminnej średniej grubości, - 6 dużych ziemniaków, - 15 dag boczku wędzonego lub kiełbasy, - pieprz, - sól. CIASTO: - 1/2 kg mąki, - 1 szkl ciepłej wody, - szczypta soli. SPOSÓB PRZYRZĄDZANIA: FARSZ: Kaszę ugotować na sypko. Ziemniaki zetrzec na drobnej tartce. Boczek lub kiełbasę pokroić w drobną koskę i podsmażyć na złocisty kolor. Lekko przestudzoną kaszę wymieszać ze startymi ziemniakami, podsmażonym boczkiem lub kiłbasą wraz z wysmażonym tłuszczem, solą i pieprzem. Następnie podsmażyć to na patelni z małą ilością tłuszczu, aż do uzyskania dobrze zbitej masy (żeby zimniaki nie były surowe). Odstawić do wystygnięcia. Zagnieść ciasto i uformować pierogi. Podawać polane tłuszczem i podsmażoną kiełbasą, dobre są też z kiszoną kapustą lub mlekiem.