Dzisiaj jest Czwartek 18 stycznia 2018
Przepisy kulinarne - Napoje, drinki
... 2 3 4 5 6 7 8 ...
SKŁADNIKI 1 kg malin 20 dag cukru SPOSÓB PRZYRZĄDZANIA Maliny starannie prz...
Składniki 50 dag dyni, 2 jabłka, pół szklanki czarnych jagód lub porzeczek,...
Składniki • 1/2 czerwonego grejpfruta • 15 d...
Porcja dla 2 osob.80 ml ginu,80 ml wisniowki,80 ml soku cytrynowego,250 ml wody ...
Shyllabub jest to orzeĽwiający napój, podawany obecnie na wieczorach tańcujących...
Porcja dla 2 osob.180 ml sherry (wino),10 ml likieru pomaranczowego Curacao,10 m...
1 szklanka dżinu,3 łyżki soku z cytryny,3 łyżki śmietanki,3 gał?zki mięty,1 biał...
Składniki: - 1 mały dojrzały banan - 1 szklanka chudego mleka - sok wyciśni...
(dla dziecka od 10 . miesiąca) Składniki:Jogurt naturalny (najlepiej gęsty), ba...
Składniki •  Puszka brzoskwiń    •  8 gałek lo...
60 ml. - wódka90 ml. - sok pomarańczowy ( świeżo wyciśnięty )30 ml. - syrop z ma...
Porcja dla 2 osob.80 ml wodki czystej,160 ml soku pomaranczowego,2 plasterki pom...
Składniki:1, 5 l czerwonego wytrawnego wina2 szklanki soku z pomarańczy¼ ...
2 litry czerwonego wina (nie musi być w dobrym gatunku, jak do grzanego wina wys...
Porcja dla 2 osob.80 ml whisky,80 ml likieru Drambuie (korzenno-miodowy),4 kostk...
Składniki • 1/3 l rumu • 1 l soku pomarańczowego • 1 cyt...
Składniki Przepis - 200 g gorzkiej czekolady- 200 g migdałów bez skórki (mog...
SKŁADNIKI: Dla dziecka od: 1 roku - 100 g mrożonych (lub świeżych) trus...
Składniki • kostki lodu • 2 miarki dżinu • 2 miarki soku ...
12 suszonych śliwek1,5 l wody3 łyżki syropu klonowegoszczypta cynamonuszczypta i...
... 2 3 4 5 6 7 8 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Trzykolorowa baba ziemniaczana


10 średnich ziemniaków
5 dag masła
10 dag tartego żółtego sera
1/2 pojemnika 18% śmietany
1 łyżka tartej bułki
3 jajka
1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej
1 łyżka masła
1 jogurt
1 pęczek szczypiorku
2 łyżki rozmrożonego szpinaku
1 marchewka
1/2 łyżeczki papryki
sos:
szczypiorek
jogurt naturalny
papryka mielona Ugotowane w mundurkach ziemniaki obrać i zmiksować z utartym serem, masłem, żółtkami, ?mietaną, solą, pieprzem i gałką. Białka ubić na pianę, poł?czyć z mas? ziemniaczaną. Masę podzielić na 3 czę?ci. do jedenej dodać dobrze odci?nięty szpinak, do drugiej drobno start? marchew, trzeci? zostawiamy bez dodatków. W małej tortownicy (20 cm) wysmarowanej tłuszczem ułożyć w dowolnej kolejności 3 warstwy. Oprószyć tart? bułką i piec w nagrzanym piekarniku ok. 35 min. Po upieczeniu podawać z sosem (wymieszać składniki sosu).

Przepisy kulinarne - losowy

Wykwintny Pasztet Świąteczny


700 g mięsa od szynki
350 g mięsa wołowego
250 g cielęciny
250 g dziczyzny
300 g słoniny pokrojonej w cienkie paski
1/2 szkl. Sosu Sojowego Ciemnego
4 ziarna jałowca, rozgniecione
4 ząbki czosnku, posiekane
4 łyżeczki pieprzu czarnego mielonego
4 bułki kajzerki
4 jajka
2 gałki muszkatłowe starte
1 szklanka wody
Wlać do dużego garnka wodę, dodać czosnek, jałowiec i zagotować. Pokroić
mięso na kawałki umożliwiające jego póĽnejsze zmielenie i wrzucić na
gotując? wodę. Dusić na wolnym ogniu przez około 25 minut. Polać mięso
połową sosu sojowego, wymieszać i dusić przez dalsze 45 minut. Mięso
wyjąć z sosu (sos zostawić), ostudzić i zmielić. Bułki namoczyć w sosie i
rozdrobnić. Wymieszać na jednolit? masę: mięso, bułki, resztę sosu
sojowego, przyprawy i jajka. Formę wyłożyć plastrami słoniny, włożyć
mięso i piec w temp. 175 stopni C przez około 1 godzinę.
Podawać z pieczywem i wybraną sałatką warzywną.