Dzisiaj jest Niedziela 18 listopada 2018
Przepisy kulinarne - Napoje, drinki
... 2 3 4 5 6 7 8 ...
SKŁADNIKI 1 kg malin 20 dag cukru SPOSÓB PRZYRZĄDZANIA Maliny starannie prz...
Składniki 50 dag dyni, 2 jabłka, pół szklanki czarnych jagód lub porzeczek,...
Składniki • 1/2 czerwonego grejpfruta • 15 d...
Porcja dla 2 osob.80 ml ginu,80 ml wisniowki,80 ml soku cytrynowego,250 ml wody ...
Shyllabub jest to orzeĽwiający napój, podawany obecnie na wieczorach tańcujących...
Porcja dla 2 osob.180 ml sherry (wino),10 ml likieru pomaranczowego Curacao,10 m...
1 szklanka dżinu,3 łyżki soku z cytryny,3 łyżki śmietanki,3 gał?zki mięty,1 biał...
Składniki: - 1 mały dojrzały banan - 1 szklanka chudego mleka - sok wyciśni...
(dla dziecka od 10 . miesiąca) Składniki:Jogurt naturalny (najlepiej gęsty), ba...
Składniki •  Puszka brzoskwiń    •  8 gałek lo...
60 ml. - wódka90 ml. - sok pomarańczowy ( świeżo wyciśnięty )30 ml. - syrop z ma...
Porcja dla 2 osob.80 ml wodki czystej,160 ml soku pomaranczowego,2 plasterki pom...
Składniki:1, 5 l czerwonego wytrawnego wina2 szklanki soku z pomarańczy¼ ...
2 litry czerwonego wina (nie musi być w dobrym gatunku, jak do grzanego wina wys...
Porcja dla 2 osob.80 ml whisky,80 ml likieru Drambuie (korzenno-miodowy),4 kostk...
Składniki • 1/3 l rumu • 1 l soku pomarańczowego • 1 cyt...
Składniki Przepis - 200 g gorzkiej czekolady- 200 g migdałów bez skórki (mog...
SKŁADNIKI: Dla dziecka od: 1 roku - 100 g mrożonych (lub świeżych) trus...
Składniki • kostki lodu • 2 miarki dżinu • 2 miarki soku ...
12 suszonych śliwek1,5 l wody3 łyżki syropu klonowegoszczypta cynamonuszczypta i...
... 2 3 4 5 6 7 8 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Dorada po bretońsku


Składniki: - 4 sprawione dorady (po 20 dag) - sól - pieprz - 1 pęczek natki - 2 łyżki oliwy - 3 posiekane szalotki - 3 łyżki tartej bułki - 1 ząbek czosnku - 4 fileciki anchois - 1/2 łyżki kaparów - 2 łyżki miąższu pomidorów - 3 dag masła - 2 łyżki posiekanych ziół: natka, tymianek, bazylia, szałwia, rozmaryn Sposób przyrządzania: Ryby oprósz solą i pieprzem. Do środka włóż po gałązce natki. Rozgrzej oliwę w płaskiej formie, zeszklij posiekane szalotki. Połowę wyjmij, wymieszaj z tartą bułką. Do formy z resztą szalotek włóż zmiażdżony czosnek, pokrojone anchois, kapary, pomidory i zioła. Posól, podgrzewaj mieszając. Po 2 minutach ułóż na wierzchu dorady. Posyp szalotkami z tartą bułką oraz masłem. Piecz 15 minut w temp. 220°C.  Posyp natką.

Przepisy kulinarne - losowy

Cold Passion


Produkty: 3 łyżeczki zimnej kawy
10 ml mleka
bita śmietana
pokruszony mandel
lód w kostkach Wykonanie: Kawę, mleko i amaretto dokładnie wymieszaj w szakerze. Całość przelej do szklanki wypełnionej kostkami lodu. Pokryj śmietaną i posyp okruchami orzecha.