Dzisiaj jest Czwartek 26 kwietnia 2018
Przepisy kulinarne - Napoje, drinki
1 2 3 4 ...
Zestaw na 1 litr wodki o mocy 40ż.1 g (5-6 kawalkow dlugosci 25 cm) suszonej tra...
1 uncja Kanadyjskiej Whisky (np.: Black Velvet)chłodna herbata do wypełnienia W...
SKŁADNIKI: • 6 dojrzałych pomarańczy bez pestek • 6 słodki...
SKŁADNIKI: * 2 szklanki soku z truskawek, * 2 szklanki soku z malin, * ...
Składniki • 25 dag lodów czekoladowych • 3 łyżeczki kakao • 1...
200 ml soku z selera180 ml soku gruszkowego20 ml soku z cytrynygazowana  wo...
Curacao bluesok pomaranczowy pomieszac i dadac lodu...
Składniki • 4 łyżki zielonej herbaty • 10 dag cukru • 4 ...
Składniki: 1 filiżanka zielonej herbaty 1 filiżanka nektaru ananasowego kostki...
Składniki • 40 ml ginu • 20 ml Kahlúa (likier) • 20 ml Ba...
Składniki • coca cola • vodka-  nie żubrówka, ani żołądkowa ...
10 ml. - biały wermut2 łyżki barowe - sok pomarańczowy 25 ml. Gin Składniki wy...
2 łyżki wytrawnego martini,2 łyżki pernodu,1 łyżka soku z cytryny,1/2 szklanki w...
Składniki  50 gram gorzkiej czekolady 1 szklanka mleka 5 łyżek śmietany k...
Robi sie tak:do kieliszka (25, 50 ml ale nie wiekszego) wlac nieco (wedle gustui...
Składniki - 1 litr wódki  - 1 kg wiśni - 1 kg cukru.  Wykonanie...
Wsyp cztery garńce dojrzałych poziomek do poliwanego garnka, przesyp je funtem c...
Składniki - 1 puszka mleka skondensowanego niesłodzonego, - Pół szklanki cukru...
Składniki - 2 niecałe puszki mleka skondensowanego - Pół litra czystej wódki&n...
Składniki 1 litr spirytusu, 8 cytryn 1 szklanki płynnego miodu, 1 szkl...
1 2 3 4 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

ŚLEDZIE Z MANDARYNKAMI


Składniki 5 MATIASÓW, PUSZKA KUKURYDZY, PUSZKA MANDARYNEK, JOGURT NATURALNY, 5 ŁYŻEK MAJONEZU, 1 CEBULA, KOPEREK, SOK Z CYTRYNY Wykonanie MATIASY, MANDARYNKI I CEBULE POKROIĆ W KOSTKĘ, JOGURT WYMIESZAĆ Z MAJONEZEM DOPRAWIĆ POSYPAĆ KOPERKIEM

Przepisy kulinarne - losowy

Bakłażany faszerowane orzechami włoskimi


Produkty: - 2 bakłażany
- 10 dag orzechów włoskich
- 2 ząbki czosnku
- tarta bułka
- 1 łyżka oleju Wykonanie: Bakłażany przekrawamy wzdłuż, skrapiamy olejem, układamy w żaroodpornym naczyniu, wstawiamy na 40 minut do piekarnika (250 st.C). Wyjmujemy z nich miąższ, rozgniatamy go, mieszamy z rozdrobnionymi orzechami włoskimi, drobno posiekanym czosnkiem, solą i pieprzem. Napełniamy farszem bakłażany, posypujemy odrobiną tartej bułki i wstawiamy do piekarnika na 10 minut.