Dzisiaj jest Niedziela 24 czerwca 2018
Przepisy kulinarne - Napoje, drinki
1 2 3 4 ...
Zestaw na 1 litr wodki o mocy 40ż.1 g (5-6 kawalkow dlugosci 25 cm) suszonej tra...
1 uncja Kanadyjskiej Whisky (np.: Black Velvet)chłodna herbata do wypełnienia W...
SKŁADNIKI: • 6 dojrzałych pomarańczy bez pestek • 6 słodki...
SKŁADNIKI: * 2 szklanki soku z truskawek, * 2 szklanki soku z malin, * ...
Składniki • 25 dag lodów czekoladowych • 3 łyżeczki kakao • 1...
200 ml soku z selera180 ml soku gruszkowego20 ml soku z cytrynygazowana  wo...
Curacao bluesok pomaranczowy pomieszac i dadac lodu...
Składniki • 4 łyżki zielonej herbaty • 10 dag cukru • 4 ...
Składniki: 1 filiżanka zielonej herbaty 1 filiżanka nektaru ananasowego kostki...
Składniki • 40 ml ginu • 20 ml Kahlúa (likier) • 20 ml Ba...
Składniki • coca cola • vodka-  nie żubrówka, ani żołądkowa ...
10 ml. - biały wermut2 łyżki barowe - sok pomarańczowy 25 ml. Gin Składniki wy...
2 łyżki wytrawnego martini,2 łyżki pernodu,1 łyżka soku z cytryny,1/2 szklanki w...
Składniki  50 gram gorzkiej czekolady 1 szklanka mleka 5 łyżek śmietany k...
Robi sie tak:do kieliszka (25, 50 ml ale nie wiekszego) wlac nieco (wedle gustui...
Składniki - 1 litr wódki  - 1 kg wiśni - 1 kg cukru.  Wykonanie...
Wsyp cztery garńce dojrzałych poziomek do poliwanego garnka, przesyp je funtem c...
Składniki - 1 puszka mleka skondensowanego niesłodzonego, - Pół szklanki cukru...
Składniki - 2 niecałe puszki mleka skondensowanego - Pół litra czystej wódki&n...
Składniki 1 litr spirytusu, 8 cytryn 1 szklanki płynnego miodu, 1 szkl...
1 2 3 4 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Kapusta reńska


SKŁADNIKI: • 500 g kapusty kiszonej • 200 g białej łuskanej fasoli • 400 g chudego boczku • 2 cebule • 20 g smalcu • liść laurowy • 6 ziaren suszonego jałowca • sól, pieprz czarny mielony WYKONANIE: 1. Fasolę moczyć przez noc w wodzie. 2. Następnego dnia gotować ją ok 1 h w tej samej wodzie razem z boczkiem, liściem laurowym, jałowcem oraz odrobina soli i pieprzu. 3. Dodać kiszoną kapustę i gotować przez kolejnych 20 min. Boczek wyjąć i pokroić w plastry. Resztę doprawić do smaku solą i szczyptą cukru. 4. Kapustę wyłożyć na półmisek. Ułożyć na wierzchu plastry boczku, udekorować talarkami przyrumienionej na smalcu cebuli.

Przepisy kulinarne - losowy

Ogórki nadziewane kawiorem


1 słoik czerwonego kawioru
1 ogórek wężowy
3 kromki bułki bez skórki
100 ml mleka
50 ml śmietanki
2 łyżki oliwy
sok z 1 cytryny
1 mała cebula
czarne oliwki
sól, pieprz Ogórek obrać i podzielić na 4 czę?cii delikatnie wydr?żyć. Namoczoną w mleku bułkę odcisnąć i wymieszać z drobno pokrojoną cebul?, sokiem z cytryny, ?mietanką, oliwą i na 1h wstawić do lodówki. Schłodzoną masę poł?czyć z kawiorem i napełnić ją ogórki. Udekorować oliwkami