Dzisiaj jest Wtorek 16 października 2018
Przepisy kulinarne - Napoje, drinki
1 2 3 4 ...
Zestaw na 1 litr wodki o mocy 40ż.1 g (5-6 kawalkow dlugosci 25 cm) suszonej tra...
1 uncja Kanadyjskiej Whisky (np.: Black Velvet)chłodna herbata do wypełnienia W...
SKŁADNIKI: • 6 dojrzałych pomarańczy bez pestek • 6 słodki...
SKŁADNIKI: * 2 szklanki soku z truskawek, * 2 szklanki soku z malin, * ...
Składniki • 25 dag lodów czekoladowych • 3 łyżeczki kakao • 1...
200 ml soku z selera180 ml soku gruszkowego20 ml soku z cytrynygazowana  wo...
Curacao bluesok pomaranczowy pomieszac i dadac lodu...
Składniki • 4 łyżki zielonej herbaty • 10 dag cukru • 4 ...
Składniki: 1 filiżanka zielonej herbaty 1 filiżanka nektaru ananasowego kostki...
Składniki • 40 ml ginu • 20 ml Kahlúa (likier) • 20 ml Ba...
Składniki • coca cola • vodka-  nie żubrówka, ani żołądkowa ...
10 ml. - biały wermut2 łyżki barowe - sok pomarańczowy 25 ml. Gin Składniki wy...
2 łyżki wytrawnego martini,2 łyżki pernodu,1 łyżka soku z cytryny,1/2 szklanki w...
Składniki  50 gram gorzkiej czekolady 1 szklanka mleka 5 łyżek śmietany k...
Robi sie tak:do kieliszka (25, 50 ml ale nie wiekszego) wlac nieco (wedle gustui...
Składniki - 1 litr wódki  - 1 kg wiśni - 1 kg cukru.  Wykonanie...
Wsyp cztery garńce dojrzałych poziomek do poliwanego garnka, przesyp je funtem c...
Składniki - 1 puszka mleka skondensowanego niesłodzonego, - Pół szklanki cukru...
Składniki - 2 niecałe puszki mleka skondensowanego - Pół litra czystej wódki&n...
Składniki 1 litr spirytusu, 8 cytryn 1 szklanki płynnego miodu, 1 szkl...
1 2 3 4 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Kanapka z bekonem, sałatą i pomidorem


Produkty: Pasta z awokado:
- 1/4 dojrzałego awokado
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 łyżeczka oliwy
- 1/4 łyżeczki soli
- 1 łyżeczka pieprzu kajeńskiego (niekoniecznie)
Sandwicz: -4 plasterki bekonu
- 4 kromki pełnoziarnistego chleba tostowego
- 6 listków sałaty rzymskiej lub lodowej
- 1 pomidor pokrojony w cząstki Wykonanie: Zmiksuj wszystkie składniki pasty awokado. Wysmaż bekon na suchej patelni, osącz z tłuszczu na papierowym ręczniku. Zrumień w tosterze kromki chleba, dwie posmaruj pastą z awokado. Obłóż sałatą, pomidorem, cebulą i bekonem, przykryj pozostałymi kromkami chleba.

Przepisy kulinarne - losowy

Surówka z czerwonej kapusty z winem


Produkty: 50 dag czerwonej kapusty,
jabłko złota reneta,
cebula,
3 dag posiekanych orzechów laskowych,
kilka połówek orzechów włoskich,
sos:
1/2 szklanki czerwonego wytrawnego wina,
łyżka oliwy,
3 dag rodzynek,
sok z 1 cytryny,
2 łyżki natki pietruszki,
3 zmielone goździki,
cukier,
sól. Wykonanie: Cebulę obrać i posiekać. Kapustę umyć, oczyścić, cienko poszatkować, posolić, dodać cebulę i orzechy. Jabłko umyć, zetrzeć na tarce do jarzyn i włożyć do kapusty. Przygotować sos: rodzynki sparzyć i osączyć. Do oliwy dodać natkę pietruszki, sok z cytryny oraz goździki i mieszając, wlewać powoli wino. Następnie dodać rodzynki i doprawić cukrem oraz solą. Kapustę polać sosem i wymieszać. Surówkę podawać przybraną połówkami orzechów włoskich