Dzisiaj jest Środa 18 lipca 2018
Przepisy kulinarne - Przetwory
1 2 3 4 5 ...
1 kg białej kapusty1 kg buraków1 kg marchewki1 kg cebulizalewa:50 g oliwy1/2 but...
Składniki: 40 dag truskawek, 3- 4 kiwi, 20 dag winogron, łyżka cukru, 100 m...
3 czerwone jabłka (50 dag),1 gruszka z kompotu,1 duża brzoskwinia z syropu,3 man...
Składniki • 8 kg cukini • 1/2 kg cebuli • 40 dag marchwi ...
Składniki • 8 kg cukini • 1/2 kg cebuli • 40 dag marchwi ...
5 pęczków rzodkiewek (ok. 1kg bez li?ci) marynata:1 szkl. cukru2 łyżeczki soli3...
Składniki • 1 KG RZODKIEWEK • 20 DKG CUKRU ,3/4 SZKLANKI OCTU 10/...
Składniki 1,5 szklanki mleka 3,2%  1,5 szklanki wody  3 woreczki ryż...
Składniki • Swieze rydze-ilosc dowolna • Marynata ( proporcja na ok...
SKŁADNIKI:Ciasto: 30 dag mąki pszennej 15 dag masła 1 jajko 2-3 łyżki słodkiej ś...
75 dag borówek brusznic1 duża pomarańcza / 3-4 mandarynki2 gruszki2 jabłka75 dag...
Składniki Przepis 1 kg szczawiu2 dkg soli Listki szczawiu /bez szypułek/ z...
Produkty: 2 kg truskawek, 20-30 dag cukru Wykonanie: Owoce umyć, obrać z szyp...
3/4 kg dojrzałych pomidorów2 dojrzałe morelepęczek bazyliipapryka chilityle cukr...
5 kg pomidorów2 li?cie laurowe2 łyżki mielonej paprykicebula3 łyżki soliłyżka pi...
Składniki:Buraki w ilości wg uznania.   Sposób przyrządzenia:  ...
Produkty: śliwki , najlepiej węgierki - 2 kgmiąższ z dyni - 1 kgcukier 1 kg Wy...
Składniki:Śliwki węgierki wg uznania.   Sposób przyrządzenia:  ...
SKŁADNIKI:500 g grzybów boczniaków1 papryka6 ziemniakówpapryka w proszku słodka ...
2 kg pomidorów3 cebule2 łyżki oleju1 łyżka octu 10%10 dag cukru1 łyżka ziaren go...
1 2 3 4 5 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Pasta prowansalska


Składniki •  15 dag sera topionego
  
•  10 dag sera rokpol
  
•  jogurt naturalny
  
•  cebula
  
•  zioła prowansalskie
   Etapy przygotowania 1.  Rokpol rozgnieć widelcem.
    
2.  Wymieszaj z serem topionym, posiekaną cebulą, jogurtem i ziołami prowansalskimi.


Przepisy kulinarne - losowy

Kawa z rosyjską wodką


Składniki Przepis Składniki: • 4 łyżki rosyjskiej wódki • 4 łyżeczki cukru • 1/4 l kawy • szklanki •1/4 lczerwone wino Jej nazwa wzięła się st?d, że do jej przyrz?dzenia potrzebna jest rosyjska wódka. Ugotować 1/4 l kawy, posłodzić 4 łyżeczkami cukru i doprowadzić do wrzenia wraz z 1/4 l mocnego czerwonego wina. Następnie dodać 4 łyżki wódki i ponownie doprowadzić do wrzenia. Rozlać do filiżanek, szklanek z grubego szkla lub szklanek w metalowych koszyczkach.Pić gor?c?.