Dzisiaj jest Czwartek 18 stycznia 2018
Przepisy kulinarne - Przetwory
1 2 3 4 5 ...
1 kg białej kapusty1 kg buraków1 kg marchewki1 kg cebulizalewa:50 g oliwy1/2 but...
Składniki: 40 dag truskawek, 3- 4 kiwi, 20 dag winogron, łyżka cukru, 100 m...
3 czerwone jabłka (50 dag),1 gruszka z kompotu,1 duża brzoskwinia z syropu,3 man...
Składniki • 8 kg cukini • 1/2 kg cebuli • 40 dag marchwi ...
Składniki • 8 kg cukini • 1/2 kg cebuli • 40 dag marchwi ...
5 pęczków rzodkiewek (ok. 1kg bez li?ci) marynata:1 szkl. cukru2 łyżeczki soli3...
Składniki • 1 KG RZODKIEWEK • 20 DKG CUKRU ,3/4 SZKLANKI OCTU 10/...
Składniki 1,5 szklanki mleka 3,2%  1,5 szklanki wody  3 woreczki ryż...
Składniki • Swieze rydze-ilosc dowolna • Marynata ( proporcja na ok...
SKŁADNIKI:Ciasto: 30 dag mąki pszennej 15 dag masła 1 jajko 2-3 łyżki słodkiej ś...
75 dag borówek brusznic1 duża pomarańcza / 3-4 mandarynki2 gruszki2 jabłka75 dag...
Składniki Przepis 1 kg szczawiu2 dkg soli Listki szczawiu /bez szypułek/ z...
Produkty: 2 kg truskawek, 20-30 dag cukru Wykonanie: Owoce umyć, obrać z szyp...
3/4 kg dojrzałych pomidorów2 dojrzałe morelepęczek bazyliipapryka chilityle cukr...
5 kg pomidorów2 li?cie laurowe2 łyżki mielonej paprykicebula3 łyżki soliłyżka pi...
Składniki:Buraki w ilości wg uznania.   Sposób przyrządzenia:  ...
Produkty: śliwki , najlepiej węgierki - 2 kgmiąższ z dyni - 1 kgcukier 1 kg Wy...
Składniki:Śliwki węgierki wg uznania.   Sposób przyrządzenia:  ...
SKŁADNIKI:500 g grzybów boczniaków1 papryka6 ziemniakówpapryka w proszku słodka ...
2 kg pomidorów3 cebule2 łyżki oleju1 łyżka octu 10%10 dag cukru1 łyżka ziaren go...
1 2 3 4 5 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Filety pieczone w sosie pomidorowo-pieczarkowym


Składniki dla 4 osób: 4 filety z mintaja,
4 pomidory bez skórki,
2 drobno posiekane cebule,
25 dag obranych pokrojonych w plastry pieczarek,
3 jajka,
szklanka wytrawnego białego wina,
3/4 szklanki śmietany,
masło do posmarowania formy,
sól, pieprz Filety oprószyć solą i pieprzem. Dwa pomidory pokroić w kostkę. Pieczarki, pomidory i cebulę położyć na natłuszczonej formie do zapiekanek. Na wierzchu ułożyć filety, zalać winem i zapiekać 10 minut. Łyżką zebrać powstały sos /uważać, by nie uszkodzić filetów/. Następnie sos przecedzić przez gęste sito i podgrzać. Żółtka zmiksować ze śmietaną. Pozostałe dwa pomidory pokroić w kostkę.

Przepisy kulinarne - losowy

Pieczarki z pastą z tuńczyka


16 dużych pieczarek
40 dag tuńczyka z puszki
2 łyżki keczupu
2 łyżki kwaśnej śmietany
2 łyżki masła
2 łyżki twarożku
sok z cytryny
sól, pieprz
7 jajek przepiórczych na twardo
zielona pietruszka
pomidorki koktajlowe Pieczarkom wyci?ć nóżki, kapelusze skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pierzem. Ułożyć na natłuszczonej blasze, piec ok. 15 min. w temp. 180 st. C. Tuńczyka wraz z zalewą zmiksować z keczupem, ?mietaną, masłem i twarożkiem. Doprawić solą i pieprzem. Przełożyć do szprycki z końcówką w kształcie gwiazdki. Ostudzone pieczarki napełnić musem, ułożyć na tacy. Udekorować połówkami przepiórczych jajek, cz?stkami pomidorów i naci?.