Dzisiaj jest Wtorek 22 maja 2018
Przepisy kulinarne - Przetwory
1 2 3 4 5 6 ...
SKŁADNIKI:1 kg podgrzybków, 2 łyżki masła, 4 łyżki oliwy z oliwek, 1 cebula, l l...
Składniki: 2 kg bardzo dojrzałych (nawet żółtych ogórków), pół szkl. octu ...
1/2 kalafiora2 marchewki2 papryki50 dag ogórków1 szkl. octu 10%1 szkl. wodypiepr...
Składniki:1.5 kg zielonej fasolki szparagowej (może też być mamucia),pęczek młod...
  Składniki: 5kg dyni - ok.1, - 4 twarde pomidory - 3 twarde gruszki ...
Składniki:1 kg dojrzałych, twardych gruszek0,5 litra czerwonego wytrawnego wina1...
1 kg jabłek1 i 1/4 kg śliwek1/2 kg cebuli1 kg cukru1/2 łyżki zmielonego pieprzu1...
SKŁADNIKI:1 kg pieczarek, 4 łyżki oliwy, 2 łyżki śmietany, 1 kg świeżego szpinak...
Składniki Przepis Papryczki pepperoni suszone (rozdrobnione)Oliwa Rozdrobn...
Składniki • pół szklanki ziarna pszenicy • p...
Składniki • makrela wędzona • ugotowane jajk...
Przygotowanie: 5 minGotowanie: 10 minSkładniki • 6 jajek ...
Składniki • 6 jaj ugotowanych na twardo • 30-40 dag twardego żółt...
Produkty: 3 kg papryki, 5 kg cebuli 3/4 szkl wody, szkl octu 10%, 3/4 szkl cukr...
50 dag papryki żółtej (2- str?ki)50 dag papryki czerownejpęczek dorodnych cebule...
2-3 kg paprykiczosnek6 szkl. wodyszkl. cukruszkl. oliwy2-3 czubate łyżki soli2 ł...
Składniki:Papryka,oliwa z oliwek.   Sposób przyrządzenia:  &nb...
Składniki Przepis  Czerwona papryka,4 szklanki wody,szklanka octu,łyzka...
15 str?ków papryki2 - 2,5 główek kapusty białej i czerwonej2,5 łyżek soli3,5 łyż...
Składniki Przepis zalewa podawana na 1 l wody: 1 litr wody, duża łyżka soli,...
1 2 3 4 5 6 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Faszerowana świnka morska


1 świnka morska
8 ząbków czosnku
1 cebula
3 gał?zki mięty
?wieże oregano
kminek mielony
papryka
sól
olej

Zdjąć skórę ze świnki, wyjąć przez odbyt wnętrzności (nie otwierać brzucha). Umyć dokładnie i zostawić do wyschnięcia. Cebulę drobno pokroić. Oregano i wnętrzności świnki drobno posiekać. Na rozgrzanym oleju usmażyć posiekany czosnek, cebulę, paprykę i wnętrzności świnki razem z jej krwi?. Na koniec dodać posiekane zioła i sól. Przygotowane nadzienie włożyć przez odbyt do świnki. Czę?ci? farszu nasmarować świnkę na zewnątrz. Smażyć na wolnym ogniu 2h. Po usmażeniu kroić ją w poprzek i podawać z ziemniakami.

Przepisy kulinarne - losowy

Krem mokka z nektarynką


Produkty: 4 łyżki mocnego, zimnego naparu kawy
łyżka żelatyny
30 dag twarogu
200 ml zsiadłego mleka
2 łyżki cukru
opakowanie cukru wanilinowego
łyżka koniaku
2 nektarynki Wykonanie:
Żelatynę moczyć 10 min w niewielkiej ilości zimnej wody, rozpuścić na małym ogniu. Twaróg utrzeć z kawą i zsiadłym mlekiem. Dodać żelatynę, dokładnie wymieszać z masą twarogową. Wsypać cukier, cukier wanilinowy i wlać koniak, wymieszać. Cztery miseczki opłukać zimną wodą, wypełnić kremem i wstawić do lodówki na 2 godziny. Nektarynki umyć, pokroić na plasterki. Miseczki z kremem przed podaniem na krótko wstawić do gorącej wody, wyłożyć na talerzyki, przybrać nektarynką.