Dzisiaj jest Czwartek 24 stycznia 2019
Przepisy kulinarne - Przetwory
1 2 3 4 5 6 ...
SKŁADNIKI:1 kg podgrzybków, 2 łyżki masła, 4 łyżki oliwy z oliwek, 1 cebula, l l...
Składniki: 2 kg bardzo dojrzałych (nawet żółtych ogórków), pół szkl. octu ...
1/2 kalafiora2 marchewki2 papryki50 dag ogórków1 szkl. octu 10%1 szkl. wodypiepr...
Składniki:1.5 kg zielonej fasolki szparagowej (może też być mamucia),pęczek młod...
  Składniki: 5kg dyni - ok.1, - 4 twarde pomidory - 3 twarde gruszki ...
Składniki:1 kg dojrzałych, twardych gruszek0,5 litra czerwonego wytrawnego wina1...
1 kg jabłek1 i 1/4 kg śliwek1/2 kg cebuli1 kg cukru1/2 łyżki zmielonego pieprzu1...
SKŁADNIKI:1 kg pieczarek, 4 łyżki oliwy, 2 łyżki śmietany, 1 kg świeżego szpinak...
Składniki Przepis Papryczki pepperoni suszone (rozdrobnione)Oliwa Rozdrobn...
Składniki • pół szklanki ziarna pszenicy • p...
Składniki • makrela wędzona • ugotowane jajk...
Przygotowanie: 5 minGotowanie: 10 minSkładniki • 6 jajek ...
Składniki • 6 jaj ugotowanych na twardo • 30-40 dag twardego żółt...
Produkty: 3 kg papryki, 5 kg cebuli 3/4 szkl wody, szkl octu 10%, 3/4 szkl cukr...
50 dag papryki żółtej (2- str?ki)50 dag papryki czerownejpęczek dorodnych cebule...
2-3 kg paprykiczosnek6 szkl. wodyszkl. cukruszkl. oliwy2-3 czubate łyżki soli2 ł...
Składniki:Papryka,oliwa z oliwek.   Sposób przyrządzenia:  &nb...
Składniki Przepis  Czerwona papryka,4 szklanki wody,szklanka octu,łyzka...
15 str?ków papryki2 - 2,5 główek kapusty białej i czerwonej2,5 łyżek soli3,5 łyż...
Składniki Przepis zalewa podawana na 1 l wody: 1 litr wody, duża łyżka soli,...
1 2 3 4 5 6 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Greckie pulpeciki z serem feta


- 1 kg ziemniaków
- 200 g sera feta
- 6 dymek
- pęczek posiekanego koperku
- 2 jajka
- sok z 1 cytryny
- czarny pieprz
- około 3-4 łyżek mąki
- 5-6 łyżek oliwy

Ziemniaki myjemy i gotujemy w mundurkach w osolonej wodzie. Gdy będ? miękkie, odcedzamy, obieramy ze skórki i zgniatamy. Mieszamy z fet?, dodajemy drobniutko posiekaną dymkę, koperek, jajko i sok z cytryny, doprawiamy pieprzem. Jeszcze raz starannie mieszamy. Masę wstawiamy na około godziny do lodówki.
Po wyjęciu formujemy nieduże kulki, każdą z nich lekko płaszczymy i oprószamy m?ką. Na patelni rozgrzewamy oliwę. Pulpety smażymy z obu stron, aż nabior? złotego koloru. Papierowym ręcznikiem zdejmujemy nadmiar tłuszczu i podajemy na stół.

Przepisy kulinarne - losowy

Jajecznica z fetą i brokułami


Składniki: - 6 jaj
- kilka różyczek brokułów (świeżych lub mrożonych)
- por
- ser feta
- sól
- pieprz Wykonanie: Kilka różyczek brokułów (świeżych lub mrożonych) wrzuć do osolonego wrzątku i gotuj 3 minuty. Odcedź, duże różyczki przekrój na pół. Ser pokrój w drobną kostkę. Niewielki kawałek pora oczyść, posiekaj i przesmaż na oleju. Teraz wbij 6 jajek i ciągle mieszając smaż 2-3 minuty. Na koniec dodaj brokuły i ser, zamieszaj. Jajecznicę dopraw do smaku solą i pieprzem.