Dzisiaj jest Niedziela 18 listopada 2018
Przepisy kulinarne - Przetwory
1 2 3 4 5 6 ...
SKŁADNIKI:1 kg podgrzybków, 2 łyżki masła, 4 łyżki oliwy z oliwek, 1 cebula, l l...
Składniki: 2 kg bardzo dojrzałych (nawet żółtych ogórków), pół szkl. octu ...
1/2 kalafiora2 marchewki2 papryki50 dag ogórków1 szkl. octu 10%1 szkl. wodypiepr...
Składniki:1.5 kg zielonej fasolki szparagowej (może też być mamucia),pęczek młod...
  Składniki: 5kg dyni - ok.1, - 4 twarde pomidory - 3 twarde gruszki ...
Składniki:1 kg dojrzałych, twardych gruszek0,5 litra czerwonego wytrawnego wina1...
1 kg jabłek1 i 1/4 kg śliwek1/2 kg cebuli1 kg cukru1/2 łyżki zmielonego pieprzu1...
SKŁADNIKI:1 kg pieczarek, 4 łyżki oliwy, 2 łyżki śmietany, 1 kg świeżego szpinak...
Składniki Przepis Papryczki pepperoni suszone (rozdrobnione)Oliwa Rozdrobn...
Składniki • pół szklanki ziarna pszenicy • p...
Składniki • makrela wędzona • ugotowane jajk...
Przygotowanie: 5 minGotowanie: 10 minSkładniki • 6 jajek ...
Składniki • 6 jaj ugotowanych na twardo • 30-40 dag twardego żółt...
Produkty: 3 kg papryki, 5 kg cebuli 3/4 szkl wody, szkl octu 10%, 3/4 szkl cukr...
50 dag papryki żółtej (2- str?ki)50 dag papryki czerownejpęczek dorodnych cebule...
2-3 kg paprykiczosnek6 szkl. wodyszkl. cukruszkl. oliwy2-3 czubate łyżki soli2 ł...
Składniki:Papryka,oliwa z oliwek.   Sposób przyrządzenia:  &nb...
Składniki Przepis  Czerwona papryka,4 szklanki wody,szklanka octu,łyzka...
15 str?ków papryki2 - 2,5 główek kapusty białej i czerwonej2,5 łyżek soli3,5 łyż...
Składniki Przepis zalewa podawana na 1 l wody: 1 litr wody, duża łyżka soli,...
1 2 3 4 5 6 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Wielkanocne pisanki


Składniki * 25 dag masła * szkl. wody * 20 dag cukru * 15 dag kaszy manny * 10 dag biszkoptów * 5 dag wiórków kokosowych * 50 ml czystej wódki Do dekoracji: * cukier puder * posypka czekoladowa * posypka kolorowa * kolorowe wiórki kokosowe Sposób wykonania: Zagotować wodę z cukrem i masłem, wsypać kaszę mannę oraz wiórki kokosowe. Gotować kilka minut, mieszając, nastepnie odstawic do przestygniecia. Dodac wódkę oraz utarte biszkopty, dokładnie wymieszać. Z przygotowanej masy formowac w dłoniach jajeczka, kazde udekorować wg własnej inwencji.

Przepisy kulinarne - losowy

Lody z białej czekolady


SKŁADNIKI: * 200 g białej czekolady * 100 g cukru * 500 ml mleka * 500 ml śmietany 30- 36% WYKONANIE: Rondel z mlekiem, cukrem i połamaną czekoladą umieszczamy w garnku z gorącą wodą i mieszamy, aż wszystkie składniki całkowicie się rozpuszczą. Pozostawiamy do wystudzenia. Śmietanę ubijamy na sztywno z łyżką cukru, a następnie mieszamy z mlekiem i czekoladą. Przekładamy do zamrażalnika i co pół godziny wyjmujemy, mieszamy lub miksujemy. Po kilku godzinach lody będą gotowe. Podajemy je posypane świeżymi owocami, z sosami owocowymi lub orzechami.