Dzisiaj jest Środa 19 września 2018
Przepisy kulinarne - Przetwory
1 2 3 4 5 6 ...
SKŁADNIKI:1 kg podgrzybków, 2 łyżki masła, 4 łyżki oliwy z oliwek, 1 cebula, l l...
Składniki: 2 kg bardzo dojrzałych (nawet żółtych ogórków), pół szkl. octu ...
1/2 kalafiora2 marchewki2 papryki50 dag ogórków1 szkl. octu 10%1 szkl. wodypiepr...
Składniki:1.5 kg zielonej fasolki szparagowej (może też być mamucia),pęczek młod...
  Składniki: 5kg dyni - ok.1, - 4 twarde pomidory - 3 twarde gruszki ...
Składniki:1 kg dojrzałych, twardych gruszek0,5 litra czerwonego wytrawnego wina1...
1 kg jabłek1 i 1/4 kg śliwek1/2 kg cebuli1 kg cukru1/2 łyżki zmielonego pieprzu1...
SKŁADNIKI:1 kg pieczarek, 4 łyżki oliwy, 2 łyżki śmietany, 1 kg świeżego szpinak...
Składniki Przepis Papryczki pepperoni suszone (rozdrobnione)Oliwa Rozdrobn...
Składniki • pół szklanki ziarna pszenicy • p...
Składniki • makrela wędzona • ugotowane jajk...
Przygotowanie: 5 minGotowanie: 10 minSkładniki • 6 jajek ...
Składniki • 6 jaj ugotowanych na twardo • 30-40 dag twardego żółt...
Produkty: 3 kg papryki, 5 kg cebuli 3/4 szkl wody, szkl octu 10%, 3/4 szkl cukr...
50 dag papryki żółtej (2- str?ki)50 dag papryki czerownejpęczek dorodnych cebule...
2-3 kg paprykiczosnek6 szkl. wodyszkl. cukruszkl. oliwy2-3 czubate łyżki soli2 ł...
Składniki:Papryka,oliwa z oliwek.   Sposób przyrządzenia:  &nb...
Składniki Przepis  Czerwona papryka,4 szklanki wody,szklanka octu,łyzka...
15 str?ków papryki2 - 2,5 główek kapusty białej i czerwonej2,5 łyżek soli3,5 łyż...
Składniki Przepis zalewa podawana na 1 l wody: 1 litr wody, duża łyżka soli,...
1 2 3 4 5 6 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Parówki w cieście naleśnikowym


Dla dziecka od: 1 roku Składniki: - 4 parówki - 50 g mąki - 1 jajko - 2/ 3 szklanki mleka i drugie tyle wody - szczypta ulubionych przypraw - sól Sposób przyrządzania: Rozgrzewamy piekarnik do 220 st. C. Natłuszczamy foremki olejem. Wkładamy do każdej po parówce przekrojonej na pół. Zapiekamy przez 5 min. (Jeśli nie mamy foremek, układamy parówki na blasze w sporych odstępach). Pozostałe składniki starannie mieszamy w misce i polewamy nią parówki. Pieczemy 15 - 20 min; aż ciasto wyrośnie i będzie złote. Zapiekankę z blachy kroimy na prostokąty, uważając by w każdym znalazła się parówka. Smakuje z sałatą, fasolką lub zielonym groszkiem. 
 


Przepisy kulinarne - losowy

Kotlety ziemniaczane z serem


50 dag ugotowanych ziemniaków
3 dag tartego żółtego sera
3 łyżki mąki
2 jajka
1 cebula
2 łyżki oliwy
sól, pieprz Ugotowane i obrane ziemniaki rozgnieść, wymieszać z jajkiem, serem, przyprawami oraz drobno posiekaną podsmażoną cebul? na gęste ciasto. Formować kotlety, smażyć z obu stron na rumiano.