Dzisiaj jest Czwartek 24 stycznia 2019
Przepisy kulinarne - Przetwory
1 2 3 4 5 6 7 ...
1 szkl. octu4 szkl. wody8-10 łyżek cukru1 płaska łyżka soli1 łyżeczka olejugoĽdz...
3 kg str?ków czerwone papryki5 zielonych ogórków6 dużych ząbków czosnku6 dag sol...
4 kg papryki /może być kolorowa/ 1-2 główki czosnku 8dkg soli 1 szklanka ...
Składniki • pół kg imbiru • 5 szklanek cukru • 2 szklanki...
Składniki 3 kg poszatkowanych ogórków 6 cebul 4 główki czonsku 1 łyżezka...
Produkty: - 2 kg niedużych, podłużnych ogórków- 30 dag ciemnych winogron- 5-6 z...
SKŁADNIKI: * 500 g ogórków * 50 g miodu WYKONANIE: Ogórki mało...
Składniki Przepis 1 kg ogórków 1 kg marchwi 1 kg cebuli sól 0,5 l octu 0,75 ...
Produkty: 3 kg ogórków, 0.5 kg cebuli,3 łyżki soli, 3 szklanki wody, 0.5 szkl o...
Składniki • 2,5 kg ogórków średnich • 6 łyzek soli • 60 d...
Składniki 2- 3 kg ogórków liście selera cebula ziarna gorczycy Zalewa: 1 ...
4 szkl wody1 szkl.octu1,5 szkl.cukru3 łyżki soli5 dużych łyżek musztardy stołowe...
Skladniki:1. ogorki, takie male, zadne szklarniowe i olbrzymy2. koper, a wlasciw...
Na 1 litr wody 1 lyzka stolowa soli (zwykla sol, nigdy nie uzywaj morskiej, czy ...
Składniki: 2 kg ogórków średniej wielkości,1.5 l wody,6 ząbków czosnku,1 ...
Składniki Przepis 1 kg małych ogórków4 łyżki soli1/2 szklanki octu3 łyżki cu...
2l wody1 szkl.octu3 łyżki soli3 łyżki cukru5 ziarenek pieprzu,ziele angielskie,l...
-Ogorki z wiadomego zrodla, nieprzenawozone, nieduze, podluzne (okragle robia si...
Obrane, świeże ogórki pokroić wzdłuż na 4 czę?ci, wydr?żyć pestki, posolić i ods...
Składniki:1 l octu winnego lub spirytusowego,po 20 dkg świeżych ziół:bazylii,est...
1 2 3 4 5 6 7 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Flip kakaowy


2 żółtka,
4 łyżki cukru pudru,
1 łyżeczka kakao,
1 kieliszek koniaku,
5 łyżek mleka

Żółtka utrzeć z cukrem, dodać kakao, wymieszać, rozprowadzić dokładnie mlekiem, a na końcu dodać koniak, wymieszać.

Przepisy kulinarne - losowy

Dorada w warzywach


Produkty: - 2 dorady
- 1/2 cytryny
- 2 cebule
- 2-3 ząbki czosnku
- 4 łyżki oliwy
- 1 czerwona papryka
- 30 dag cukinii
- 50 dag pomidorów
- sól morska
- grubo mielony pieprz
- świeży estragon i rozmaryn
- 1/2 szklanki białego wina
- 12 czarnych oliwek
- 2 łyżki posiekanej świeżej bazylii Wykonanie: Wypatrosz dorady, oczyść je z łusek, opłucz pod bieżącą, zimną wodą i osusz. Z obu stron zrób nacięcia co 1 cm (głębokie na 4-5 mm). Ryby skrop świeżo wyciśniętym sokiem z cytryny, przykryj i odstaw na kilkanaście minut. Posiekaj cebule i czosnek, zeszklij na 2 łyżkach oliwy. Dodaj paprykę pokrojoną w paseczki oraz cukinię w plasterkach. Podsmaż, dodaj sparzone, obrane, oczyszczone z pestek i pokrojone pomidory. Duś razem, delikatnie mieszając, po 2-3 minutach przypraw do smaku solą, pieprzem, estragonem i rozmarynem. Wlej wino, zagotuj. Przygotowane warzywa przełóż do natłuszczonej żaroodpornej formy, na wierzchu ułóż ryby i skrop resztą oliwy. Zapiekaj 40 minut w temp. 200°C na środkowym poziomie piekarnika. Po 20 minutach pieczenia odwróć ryby na drugą stronę, a na 10 minut przed końcem posyp pokrojonymi w plasterki oliwkami. Wyjmij z piekarnika, posyp bazylią. Podawaj z bagietką.