Dzisiaj jest Środa 18 lipca 2018
Przepisy kulinarne - Przetwory
1 2 3 4 5 6 7 ...
1 szkl. octu4 szkl. wody8-10 łyżek cukru1 płaska łyżka soli1 łyżeczka olejugoĽdz...
3 kg str?ków czerwone papryki5 zielonych ogórków6 dużych ząbków czosnku6 dag sol...
4 kg papryki /może być kolorowa/ 1-2 główki czosnku 8dkg soli 1 szklanka ...
Składniki • pół kg imbiru • 5 szklanek cukru • 2 szklanki...
Składniki 3 kg poszatkowanych ogórków 6 cebul 4 główki czonsku 1 łyżezka...
Produkty: - 2 kg niedużych, podłużnych ogórków- 30 dag ciemnych winogron- 5-6 z...
SKŁADNIKI: * 500 g ogórków * 50 g miodu WYKONANIE: Ogórki mało...
Składniki Przepis 1 kg ogórków 1 kg marchwi 1 kg cebuli sól 0,5 l octu 0,75 ...
Produkty: 3 kg ogórków, 0.5 kg cebuli,3 łyżki soli, 3 szklanki wody, 0.5 szkl o...
Składniki • 2,5 kg ogórków średnich • 6 łyzek soli • 60 d...
Składniki 2- 3 kg ogórków liście selera cebula ziarna gorczycy Zalewa: 1 ...
4 szkl wody1 szkl.octu1,5 szkl.cukru3 łyżki soli5 dużych łyżek musztardy stołowe...
Skladniki:1. ogorki, takie male, zadne szklarniowe i olbrzymy2. koper, a wlasciw...
Na 1 litr wody 1 lyzka stolowa soli (zwykla sol, nigdy nie uzywaj morskiej, czy ...
Składniki: 2 kg ogórków średniej wielkości,1.5 l wody,6 ząbków czosnku,1 ...
Składniki Przepis 1 kg małych ogórków4 łyżki soli1/2 szklanki octu3 łyżki cu...
2l wody1 szkl.octu3 łyżki soli3 łyżki cukru5 ziarenek pieprzu,ziele angielskie,l...
-Ogorki z wiadomego zrodla, nieprzenawozone, nieduze, podluzne (okragle robia si...
Obrane, świeże ogórki pokroić wzdłuż na 4 czę?ci, wydr?żyć pestki, posolić i ods...
Składniki:1 l octu winnego lub spirytusowego,po 20 dkg świeżych ziół:bazylii,est...
1 2 3 4 5 6 7 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Koperkowa zupa wileńska


- 1 pęczek włoszczyzny
- 1 łyżka masła
- 2 jajka
- 3 łyżki mąki
- 3 łyżki posiekanego koperku
- 1/2 szklanki śmietany
- sól
Włoszczyznę oczy?ć i umyj. Zagotuj 1.5 l wody, posól, włóż warzywa, ugotuj wywar. OdcedĽ. Przygotuj lane kluski: m?kę wsyp do garnka, wbij jajka, dolej trochę wody. Mieszaj, aż powstanie gładkie, raczej rzadkie ciasto. Zagotuj bulion warzywny, cienką strużką wlewaj ciasto. Gdy lane kluseczki wypłyną na wierzch, zdejmij garnek z ognia, dodaj masło, posiekany koperek i ?mietanę. Krótko podgrzej razem.

Przepisy kulinarne - losowy

Schab w sosie Camembert


Składniki •  4 duże, środkowe plastry schabu
  
•  4 łyżki białego wina
  
•  2 łyżki masła
  
•  1 krążek camemberta
  
•  1 łyżka musztardy ziarnistej
  
•  150 ml śmietanki słodkiej
  
•  1 gałązka rozmarynu
  
•  makaron domowy wymieszany z masłem
  
•  natka pietruszki do dekoracji
  
•  sól, pieprz
   Etapy przygotowania 1.  Ugotuj makaron, np. wstążki i wymieszaj go z masłem.
    
2.  Z camemberta ostrym nożem odkrój białą skórkę, resztę pokrój na kilka kawałków. Mięso oprósz solą i pieprzem, usmaż na rumiano na maśle. Zdejmij, zlej tłuszcz z patelni, wlej wino i oskrob dno patelni. Dodaj śmietankę, włóż kawałki camemberta i gotuj do jego rozpuszczenia. Dopraw solą i pieprzem, dodaj musztardę, wsyp igiełki rozmarynu.
    
3.  Na talerze nałóż po porcji makaronu i mięsa, polej mięso sosem i udekoruj natką.