Dzisiaj jest Czwartek 18 stycznia 2018
Przepisy kulinarne - Przetwory
... 2 3 4 5 6 7 8 ...
Składniki:0.75 białego octu winnego,2 pęczki bazylii,2 łyżki cukru,0.5 łyżeczki ...
Produkty: 2,5 kg winnych jabłek (np. antonówek) 350 g cukru opakowanie żelfixu ...
Składniki • 1 litr mizerii • 3 średnie cebule • 100 gram ...
Składniki:0.5 kg małych młodych cebulek,najlepiej równej wielkości,1 szkl. wody,...
(na 6 kotletów) DO BARANINY Cytrynowo-ziołowa z czosnkiem: 2 łyżki skórki starte...
50 dag pomidorów /bardzo małych/,30 dag sera mazzarella lub twardego sera feta,2...
Składniki:1 kg jabłek,śliwek lub gruszek,10 dag cukru (4 - 5 czubatych łyżek),0,...
Składniki:1 kg jabłek,1 kg gruszek,1 kg śliwek,sok z cytryny,1 kg cukru na 1 kg ...
Składniki:1 kg dojrzałych pomidorów,50 dkg cukru,2 łyżki soku z cytryny,0.5 łyże...
Składniki:2 kg brzoskwiń,1 kg cukru,kawałek korzenia imbiru (ok. 2 cm),2 - 3 lim...
Składniki • Równa ilość wagowa pomidorów, papryki i cukini. • ZAL...
str?k żółtej paprykistr?k czerwonej paprykistr?k zielonej papryki1 cukinia2 cebu...
Składniki:Kilka głów kapuścianych,nieco soli (do smaku),jabłka,świeży jałowiec b...
SKŁADNIKI:- 1 kg kurek - 1 duża cebula 1/4 kostki masła 1 opakowanie (200 ml) gę...
Składniki • 400g zielonych pomidorów pokrojonych w kosteczkę • 2...
1 kg wi?ni, 1 kg cukru Owoce umyć, osączyć, wydrylować. Włożyć do rondla, posypa...
6 pomarańczy,1500 g cukru,750 ml wody,sok z połowy cytryny,1 łyżka startej wanil...
* Dojrzałe owoce rozcinamy na ćwiartki. Nie obieramy ze skórki. Dokładnie natomi...
* Melon przekroić, oczyścić z pestek i obrać cienko ze skóry.* Pokroić w duż? ko...
Maliny przebrać, włożyć na sito i na chwilę zanurzyć w zimnej wodzie, aby opłuka...
... 2 3 4 5 6 7 8 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Cytrynowe szaszłyki


SKŁADNIKI: • 60 dag mięsa baraniego z udźca lub chudego wieprzowego • 8 łyżek oliwy • 4 łyżki wytrawnego białego wina • 6 łyżek soku z cytryny • listek laurowy • olej do posmarowania tacek • sól, pieprz, oregano WYKONANIE: 1. Oliwę połączyć z winem, sokiem z cytryny, szczyptą soli i pieprzu. Dodać łyżeczkę oregano i rozkruszony listek laurowy. 2. Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę jednakowej wielkości, włożyć do miski i polać marynatą. Przykryć i wstawić na 12 godzin do lodówki. Kilkakrotnie przemieszać. 3. Pokrojone mięso osączyć z marynaty, ponabijać na szpadki do szaszłyków. Ułożyć na natłuszczonych aluminiowych tackach i grillować około 20 min, często obracając. 4. Szaszłyki podawać z sałatką z papryki, pomidorów, czerwonej cebuli i sera feta.

Przepisy kulinarne - losowy

Cielęcina ze szpinakiem i brokułami


SKŁADNIKI: Dla dziecka od: 9. miesiąca - kawałek cielęciny (50-100 g) - garść liści szpinaku - filiżanka różyczek brokułu - płaska łyżeczka mąki - 2-3 łyżki mleka modyfikowanego - sól - pieprz - ew. świeże listki melisy lub mięty WYKONANIE: Mięso umyj, wrzuć do wrzącej wody, gotuj do miękkości, po czym wyjmij, posiekaj drobno ostrym nożem w poprzek włókien. Szpinak pokrój, różyczki brokułu podziel. Warzywa podduś pod przykryciem w minimalnej ilości wody (najlepiej w garnku ze stali nierdzewnej z grubym dnem). Dodaj mięso, wymieszaj, zapraw płaską łyżeczką mąki zmieszaną z wodą, dopraw solą, ew. posiekanymi listkami ziół. Zdejmij z ognia. Gdy przestygnie do 50°C, rozrzedź mlekiem.