Dzisiaj jest Niedziela 18 listopada 2018
Przepisy kulinarne - Przetwory
... 2 3 4 5 6 7 8 ...
Składniki:0.75 białego octu winnego,2 pęczki bazylii,2 łyżki cukru,0.5 łyżeczki ...
Produkty: 2,5 kg winnych jabłek (np. antonówek) 350 g cukru opakowanie żelfixu ...
Składniki • 1 litr mizerii • 3 średnie cebule • 100 gram ...
Składniki:0.5 kg małych młodych cebulek,najlepiej równej wielkości,1 szkl. wody,...
(na 6 kotletów) DO BARANINY Cytrynowo-ziołowa z czosnkiem: 2 łyżki skórki starte...
50 dag pomidorów /bardzo małych/,30 dag sera mazzarella lub twardego sera feta,2...
Składniki:1 kg jabłek,śliwek lub gruszek,10 dag cukru (4 - 5 czubatych łyżek),0,...
Składniki:1 kg jabłek,1 kg gruszek,1 kg śliwek,sok z cytryny,1 kg cukru na 1 kg ...
Składniki:1 kg dojrzałych pomidorów,50 dkg cukru,2 łyżki soku z cytryny,0.5 łyże...
Składniki:2 kg brzoskwiń,1 kg cukru,kawałek korzenia imbiru (ok. 2 cm),2 - 3 lim...
Składniki • Równa ilość wagowa pomidorów, papryki i cukini. • ZAL...
str?k żółtej paprykistr?k czerwonej paprykistr?k zielonej papryki1 cukinia2 cebu...
Składniki:Kilka głów kapuścianych,nieco soli (do smaku),jabłka,świeży jałowiec b...
SKŁADNIKI:- 1 kg kurek - 1 duża cebula 1/4 kostki masła 1 opakowanie (200 ml) gę...
Składniki • 400g zielonych pomidorów pokrojonych w kosteczkę • 2...
1 kg wi?ni, 1 kg cukru Owoce umyć, osączyć, wydrylować. Włożyć do rondla, posypa...
6 pomarańczy,1500 g cukru,750 ml wody,sok z połowy cytryny,1 łyżka startej wanil...
* Dojrzałe owoce rozcinamy na ćwiartki. Nie obieramy ze skórki. Dokładnie natomi...
* Melon przekroić, oczyścić z pestek i obrać cienko ze skóry.* Pokroić w duż? ko...
Maliny przebrać, włożyć na sito i na chwilę zanurzyć w zimnej wodzie, aby opłuka...
... 2 3 4 5 6 7 8 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Chłodnik jabłkowo- selerowy


SKŁADNIKI: * 3 zielone jabłka * 2 małe cebule szalotki * 1 średni seler * 2 kostki bulionowe * 4 łyżki margaryny do smażenia * 1/2 gałki muszkatołowej * sól i pieprz do smaku SPOSÓB PRZYRZĄDZANIA: 1. Rozpuść kostki rosołowe w 1 ½ litra wody. 2. Posiekaj cebulę i wrzuć ją do zimnego rondla z margaryną. Smaż, aż cebula stanie się szklista. 3. Obierz i umyj seler, a potem posiekaj go w drobną kostkę. 4. Jabłka przekrój na pół, usuń gniazda nasienne i pokrój również w kosteczkę. 5. Wrzuć jabłka i seler do zeszklonej cebuli i smaż ok. 10 min. 6. Dodaj startą gałkę. 7. Wlej bulion do rondla z warzywami i zagotuj. Zmniejsz ogień i gotuj ok. 20 min. 8. Zmiksuj wszystko. Dodaj sól i pieprz. Jeśli zupa jest zbyt gęsta, rozcieńcz ją wodą. Na koniec jeszcze raz zagotuj i wystudź. 9. Wstaw do lodówki na 4- 5 godzin. 10. Serwuj na zimno.

Przepisy kulinarne - losowy

Kabaczek po grecku


Przygotowanie: 15 minut

Duszenie: 40 minut

Trudność: łatwy


Składniki

• 1 kg kabaczka • 1/2 kg pomidorów • 4 cebule • 3 papryki • 3/4 szklanki oleju • sól, pieprz, zioła wg uznania
Etapy przygotowania

1. Kabaczek obrać, przeciąć wzdłuż, wydrążyć pestki i włókna zetrzeć na tarce. Drobno posiekaną cebulę poddusić w oleju nie rumieniąc, dodać kabaczek, pokrojoną paprykę i wszystkie przyprawy, dusić przez około pół godziny. 2. Następnie dodać podduszone i przetarte pomidory i dusić jeszcze 10 min. 3. Podawać na gorąco do ryżu.