Dzisiaj jest Wtorek 22 maja 2018
Przepisy kulinarne - Przetwory
... 2 3 4 5 6 7 8 ...
Składniki:0.75 białego octu winnego,2 pęczki bazylii,2 łyżki cukru,0.5 łyżeczki ...
Produkty: 2,5 kg winnych jabłek (np. antonówek) 350 g cukru opakowanie żelfixu ...
Składniki • 1 litr mizerii • 3 średnie cebule • 100 gram ...
Składniki:0.5 kg małych młodych cebulek,najlepiej równej wielkości,1 szkl. wody,...
(na 6 kotletów) DO BARANINY Cytrynowo-ziołowa z czosnkiem: 2 łyżki skórki starte...
50 dag pomidorów /bardzo małych/,30 dag sera mazzarella lub twardego sera feta,2...
Składniki:1 kg jabłek,śliwek lub gruszek,10 dag cukru (4 - 5 czubatych łyżek),0,...
Składniki:1 kg jabłek,1 kg gruszek,1 kg śliwek,sok z cytryny,1 kg cukru na 1 kg ...
Składniki:1 kg dojrzałych pomidorów,50 dkg cukru,2 łyżki soku z cytryny,0.5 łyże...
Składniki:2 kg brzoskwiń,1 kg cukru,kawałek korzenia imbiru (ok. 2 cm),2 - 3 lim...
Składniki • Równa ilość wagowa pomidorów, papryki i cukini. • ZAL...
str?k żółtej paprykistr?k czerwonej paprykistr?k zielonej papryki1 cukinia2 cebu...
Składniki:Kilka głów kapuścianych,nieco soli (do smaku),jabłka,świeży jałowiec b...
SKŁADNIKI:- 1 kg kurek - 1 duża cebula 1/4 kostki masła 1 opakowanie (200 ml) gę...
Składniki • 400g zielonych pomidorów pokrojonych w kosteczkę • 2...
1 kg wi?ni, 1 kg cukru Owoce umyć, osączyć, wydrylować. Włożyć do rondla, posypa...
6 pomarańczy,1500 g cukru,750 ml wody,sok z połowy cytryny,1 łyżka startej wanil...
* Dojrzałe owoce rozcinamy na ćwiartki. Nie obieramy ze skórki. Dokładnie natomi...
* Melon przekroić, oczyścić z pestek i obrać cienko ze skóry.* Pokroić w duż? ko...
Maliny przebrać, włożyć na sito i na chwilę zanurzyć w zimnej wodzie, aby opłuka...
... 2 3 4 5 6 7 8 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Papryka marynowana



1 szkl. octu
4 szkl. wody
8-10 łyżek cukru
1 płaska łyżka soli
1 łyżeczka oleju
goĽdziki, li?cie laurowe, pieprz, ziele angielskie i gorczyca

Paprykę oczyszczoną gotujemy 1 min w wodzie z dodatkiem odrobiny octu.
Wykładamy na durszlak.
Wkładamy do słoików i zalewamy gotując? zalewą, zakręcamy mocno i pod koc do wystudzenia.

Przepisy kulinarne - losowy

Bouillabaisse - zupa rybna


1 kg sprawionej ryby (łosoś, mintaj)
20 dag bagietki
1 cebula
3 ząbki czosnku
1/2 pęczka zielonej pietruszki
80 dag pomidorów
3 li?cie laurowe
pęczek dymki
4 łyżki oliwy
3 puszeczki szafranu
sól, pieprz
zioła do dekoracji Cebulę pokroić, czosnek przecisnąć przez praskę, zeszklić na oleju. Dodać pokrojone pomidory, posiekaną nać i szafran. Dusić 5 min. Przyprawić solą, pieprzem, li?ćmi laurowymi. Podlać 3/4 l wody, gotować 20 min. na małym ogniu. Dymkę pokroić, przełożyć do zupy, gotować 10 min. Bagietkę pokroić w plasterki, zarumienić na suchej patelni, podawać z zup?.