Dzisiaj jest Środa 18 lipca 2018
Przepisy kulinarne - Przetwory
... 2 3 4 5 6 7 8 ...
Składniki:0.75 białego octu winnego,2 pęczki bazylii,2 łyżki cukru,0.5 łyżeczki ...
Produkty: 2,5 kg winnych jabłek (np. antonówek) 350 g cukru opakowanie żelfixu ...
Składniki • 1 litr mizerii • 3 średnie cebule • 100 gram ...
Składniki:0.5 kg małych młodych cebulek,najlepiej równej wielkości,1 szkl. wody,...
(na 6 kotletów) DO BARANINY Cytrynowo-ziołowa z czosnkiem: 2 łyżki skórki starte...
50 dag pomidorów /bardzo małych/,30 dag sera mazzarella lub twardego sera feta,2...
Składniki:1 kg jabłek,śliwek lub gruszek,10 dag cukru (4 - 5 czubatych łyżek),0,...
Składniki:1 kg jabłek,1 kg gruszek,1 kg śliwek,sok z cytryny,1 kg cukru na 1 kg ...
Składniki:1 kg dojrzałych pomidorów,50 dkg cukru,2 łyżki soku z cytryny,0.5 łyże...
Składniki:2 kg brzoskwiń,1 kg cukru,kawałek korzenia imbiru (ok. 2 cm),2 - 3 lim...
Składniki • Równa ilość wagowa pomidorów, papryki i cukini. • ZAL...
str?k żółtej paprykistr?k czerwonej paprykistr?k zielonej papryki1 cukinia2 cebu...
Składniki:Kilka głów kapuścianych,nieco soli (do smaku),jabłka,świeży jałowiec b...
SKŁADNIKI:- 1 kg kurek - 1 duża cebula 1/4 kostki masła 1 opakowanie (200 ml) gę...
Składniki • 400g zielonych pomidorów pokrojonych w kosteczkę • 2...
1 kg wi?ni, 1 kg cukru Owoce umyć, osączyć, wydrylować. Włożyć do rondla, posypa...
6 pomarańczy,1500 g cukru,750 ml wody,sok z połowy cytryny,1 łyżka startej wanil...
* Dojrzałe owoce rozcinamy na ćwiartki. Nie obieramy ze skórki. Dokładnie natomi...
* Melon przekroić, oczyścić z pestek i obrać cienko ze skóry.* Pokroić w duż? ko...
Maliny przebrać, włożyć na sito i na chwilę zanurzyć w zimnej wodzie, aby opłuka...
... 2 3 4 5 6 7 8 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Zupa nic


50g ryżu,
870 ml mleka,
70 ml wody,
2 żółtka,
1 białko,
110g cukru,
sól

Ryż przebrać, opłukać, rozkleić na mleku i wodzie. Mleko garować, utrzeć żółtka z cukrem, można zaparzyć ubijając na parze. Do żółtek wlać cienkim strumieniem czę?ć gorącego mleka nie przerywając ubijania. Temperatura masy nie może przekroczyć 70 st. C. Ubić pianę z białka, wymieszać z cukrem i gotować na pozostałym mleku jak kluski kładzione. Wyjmować łyżką cedzakową i włożyć na talerz. Zalać mlekiem pół?czonym z ryżem i zaparzonymi żółtkami, dodać trochę soli.

Przepisy kulinarne - losowy

Grejpfrut niespodzianka


Składniki: 2 grejpfruty 1 homogenizowany serek waniliowy 1 łyżeczka żelatyny /agaru cukier puder czerwone owoce do dekoracji Sposób wykonania: Do żelatyny dodać łyżeczkę wody, rozpuścić ją trzymając w gorącej kąpieli (naczynie z żelatyną trzymać w rondelku z wodą, podgrzewać). Grejpfruty umyć, przekroić w poprzek na pół, wyjąć miąższ i pokroić w kostkę. Wyciekający sok wymieszać z serkiem, cukrem i żelatyną. Dodać pokrojone grapefruity, wymieszać. Brzegi grapefruitowych czarek wyciąć w koronę, napełnić masą, wstawić do lodówki. Po zastygnięciu ozdobić czerwonymi owocami.