Dzisiaj jest Poniedziałek 25 marca 2019
Przepisy kulinarne - Przetwory
... 2 3 4 5 6 7 8 ...
Składniki:0.75 białego octu winnego,2 pęczki bazylii,2 łyżki cukru,0.5 łyżeczki ...
Produkty: 2,5 kg winnych jabłek (np. antonówek) 350 g cukru opakowanie żelfixu ...
Składniki • 1 litr mizerii • 3 średnie cebule • 100 gram ...
Składniki:0.5 kg małych młodych cebulek,najlepiej równej wielkości,1 szkl. wody,...
(na 6 kotletów) DO BARANINY Cytrynowo-ziołowa z czosnkiem: 2 łyżki skórki starte...
50 dag pomidorów /bardzo małych/,30 dag sera mazzarella lub twardego sera feta,2...
Składniki:1 kg jabłek,śliwek lub gruszek,10 dag cukru (4 - 5 czubatych łyżek),0,...
Składniki:1 kg jabłek,1 kg gruszek,1 kg śliwek,sok z cytryny,1 kg cukru na 1 kg ...
Składniki:1 kg dojrzałych pomidorów,50 dkg cukru,2 łyżki soku z cytryny,0.5 łyże...
Składniki:2 kg brzoskwiń,1 kg cukru,kawałek korzenia imbiru (ok. 2 cm),2 - 3 lim...
Składniki • Równa ilość wagowa pomidorów, papryki i cukini. • ZAL...
str?k żółtej paprykistr?k czerwonej paprykistr?k zielonej papryki1 cukinia2 cebu...
Składniki:Kilka głów kapuścianych,nieco soli (do smaku),jabłka,świeży jałowiec b...
SKŁADNIKI:- 1 kg kurek - 1 duża cebula 1/4 kostki masła 1 opakowanie (200 ml) gę...
Składniki • 400g zielonych pomidorów pokrojonych w kosteczkę • 2...
1 kg wi?ni, 1 kg cukru Owoce umyć, osączyć, wydrylować. Włożyć do rondla, posypa...
6 pomarańczy,1500 g cukru,750 ml wody,sok z połowy cytryny,1 łyżka startej wanil...
* Dojrzałe owoce rozcinamy na ćwiartki. Nie obieramy ze skórki. Dokładnie natomi...
* Melon przekroić, oczyścić z pestek i obrać cienko ze skóry.* Pokroić w duż? ko...
Maliny przebrać, włożyć na sito i na chwilę zanurzyć w zimnej wodzie, aby opłuka...
... 2 3 4 5 6 7 8 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Deser lodowo- owocowy


Przygotowanie: 20 minut

Oczekiwanie: 30 minut

Trudność: bardzo łatwe


Składniki na 4 porcje

• 2 banany, 2 połówki brzoskwiń z puszki, 4 mandarynki ( mogą być z pu- • szki), 2 kiwi, 10 dkg winogron, 20 dkg lodów waniliowych, • sok z cytryny, kilka listków mięty lub melisy, kilka malin lub truska- • wek(mogą być mrożone), polewa czekoladowa lub toffi do dekoracji, • kilka kostek czekolady.  
Etapy przygotowania

1. Mandarynki obrać ze skórki, podzielić na cząstki. Brzoskwinie pokroić w plastry. Winogrona umyć, osączyć, poprzekrajać na pół i usunąć pestki. Kiwi sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki, pokroić w plasterki . Banany obrać i pokroić w grubsze plastry. 2. Przygotowane owoce wymieszać delikatnie, skropić sokiem z cytryny, przełożyć do pucharków. Wstawić do lodówki na 30 minut. Można dodać po pół kieliszka białego wina. czekoladę zetrzeć na tarce. 3. tuż przed podaniem na owocach ułożyć porcje lodów. Udekorować malinami lub truskawkami, listkami mięty lub melisy, wiorkami z czekolady.Polać polewą.

Przepisy kulinarne - losowy

Herbata orzeźwiająca (z alkoholem)


Składniki: 5-6 łyżeczek czarnej herbaty 3 szklanki wody i sok z 1 cytryny 1 łyżeczka miodu 50 g rumu Przyrządzanie: Zaparzoną herbatę przerzedzamy, doprawiamy rumem, sokiem z cytryny i miodem. Po schłodzeniu wstawiamy do lodówki. Podawać mocno schłodzoną, w filiżankach.